Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zelen monitor - hitno - post express
STRANA 2 OD 2
Ognjeni ... 14.01.2017. 23:02 #629633

status: user
broj poruka: 4527
Kune se da je cekao citav dan pa onda upalio ali ko ce to znati.

Nek resavaju njih dvojica to vise, bzv se mesam ali iz dobre namere da pomognem, reko ako je neki sitan kvar ili glupost da vidim sta se moze uraditi.

6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator Re 15.01.2017. 07:14 #629640

broj poruka: 4291
Ognjeni, nema pomoći sa post expressom. Treba da budeš baš dobar sa strane odakle se šalje i ko ti dostavlja paket da bi sve bilo ok. Slažem se da osiguranje paketa se ne isplati ni kod jedne kurirske službe. Meni ni jedan paket koji je dolazio iz inostranstva se nije desilo da je bio oštećen ili da je mobilni/ tv/ kompjuter neispravno radio, a da nisam dobio adekvatnu zamjenu. Jednom mi se desilo da sam nabavio iz Australije monitore 9 kom, a da 3 komada su imali grupisane neispravne piksele. Slikao i dobio druga 2 komada a treći imao ponovo grupisane neispravne piksele, pa pošto nije bilo na stanju više tih monitora, a hitno mi trebalo, spustili cijenu za 70% i izvršili povraćaj novca. A sa kinezima još bolja iskustva. Nije mi bila uručena pošiljka u roku od 45 dana i oni poslali drugu, a u među vremenu stigla druga pošiljka, pa su mi taj drugi paket dali sa 50% popusta i to 3 puta na 10 narudžbi. Problem je sada sa Skrilom u Srbiji za uplate na kartici i na konenu, a i sa paypalom, tako da sam odustao od takvih transakcija. Samo prijem avionom za skupe stvari i ni jedan problem do sada. Bex i post sam tužio više iz moralnih razloga nego iz mogućnosti da mi isplate za uništene pošiljke,jer od suda kod nas se niko nije najeo osim advokata.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.

nisque re 15.01.2017. 10:27 #629642

broj poruka: 1060
kad je monitor poslat, kad je stigao i kada je javljeno za kvar? čistom logikom da utvrdiš dal je čekao da upali monitor ili ga uštekao odmah? jer jbg, ako si poslao danas, ono stiže sutra svakako. e sad, ako ti je sutra javljeno za kvar, onda nije čekao, jedino ako je u drugoj vremenskoj zoni :D

I AM the God of war.. Nothing defies me!!

rammadis re 16.01.2017. 12:47 #629675

broj poruka: 95
Tek vidim temu...

Ja sam kupio taj monitor nazalost,crkao mi je viewsonic vx2433wm nakon 7 godina i vidio sam oglas na benchu (posto sam tamo aktivan) i posto znam za tadasnji kvalitet viewsonic monitora bio sam zainteresovan,dugo sam vreme razmisljao dali da uzmem jer imao sam ogranicen budzet a jos se trebala i graficka kupiti.

Tako sam ga kontaktirao da uzimam,u oglasu https://forum.benchmark.rs/showthread.php?388517-ViewSonic-VX2439wm pise kao nov,2 godine star (a 5 godina je star) i ima original ambalazu,on je kasnije naveo da nema original ambalazu jer mu je ukradena iz vikendice zajedno sa drugim ambalazama ali ce upakovati sigurno (za sta sam ga dodatno zamolio),uzgred je trazio 1000 dinara unapred jer se boji da necu preuzeti posiljku,ja kakav sam uplatio sam ceo iznos monitora unapred da se nebi sekirao...

Stize mi monitor u cetvrtak podne u dell kutiji,zbog velike hladnoce tog dana ostavio sam paket u sobi jer SAMO DEBIL CE GA ODMAH OTVORITI I PRIKLJUCITI (sry ali morao sam),ostavio sam monitor skoro 24 sata da stoji u paketu,sledeci dan cekao sam prvo da narucim graficku ali ipak da otvorim prvo monitor i da pogledam stanje itd,nisam ni trunke sumnjao da ce se ovo desiti,po prvom ukljucivanju na vga kablu odmah zelena slika,ja pomislih mora da je to vga kabla,prikljucim svoje dvi kablo isto zeleno,prikljucim njegovo dvi isto zeleno,prikljucim hdmi kablo sa satelitskog resivera zeleno,drugi racunar ista situacija.

Tako ja kontaktiram prodavca (petak podne) i objasnim situaciju,on mi pise pitacu na forumu pa cu javiti,posto ja nisam laik vec sam servisiram racunare odmah sam video da nesta sa elektronikom nije u redu,uz to naveo je da nema mrtvih pixela a ima 3 grupisanih u gornjem levom delu,i nije tesko uociti iste.

Tokom dana (petak) ja mu kazem da ja neznam sta se desilo ja samo znam da nisam dobio ono sto smo se dogovorili,on kaze da nemoze da veruje sta se desilo ali ce uzeti monitor nazad i refundirati novac,malo kasnije kaze da ga sacekam dok proda ram i graficku za koji je oglas postavio na forumu,uvece tog dana on salje poruku da odem u postexpress i da reklamiram posiljku,ja se odmah spremio i otisao do poste,zena na salteru kaze doci ce kontroler u pola 7 (a do sedam rade) ,tako ja cekam do pola 7 i dodje kontroler,kao prvo trazi ambalazu,imao sam pola sata da trcim ukupno 6km po hladnoci do kuce pa do poste da bi doneo ambalazu jer reklamirati se moze najkasnije sledeci dan.Od tog trcanja to vece sam dobio gripu koja i dalje traje...

U posti sam dobio informaciju da od tih reklamacija nema nista i da niko nije prosao stim,u toj dell ambalazi monitor nije bio zasticen stiroporom vec onom folijom u kojoj fabricki dolazi prekriven i zguzvanim papirima novina.

Probao sam u medjuvremnu po meniju opcije,po fabrickom na 6500k daje zelenu,na 7500k crvenu itd,jedino na user color daje `normalnu` sliku,tako je i u biosu naravno,na OSD meniju uvek normalna boja nezavisno od temperature boja.

U subotu podne (jer sam odmah zaspao posle trcanja u hladnoci) kontaktiram ga da sam predao reklamaciju on mi odgovori: e super,javi kad ima nesto novo,pozz...

Vec se danima svadjam snjim,nece da uzme monitor nazad,jedino nudi da delimo kao troskove za popravku,nepada mi napamet a ionako ovde u priboju vise ce ti ga pokvariti nego popraviti jer sam imao to iskustvo sa jednim tv.

Evo vec ponedeljak i ista situacija...

Za sve ovo navedeno imam dokaze.
ZooLoo ... 16.01.2017. 15:32 #629688

broj poruka: 3975
Soki cujes ti ovo? Ognjeni se promangupirao, poceo da pilicari.. :D Ili ovaj momak ne govori istinu. U svakom slucaju, lepo vrati coveku pare, on tebi monitor pa svako svojim putem. Ajde sta cepidlacite za 80e.

Sledeci put pamet u glavu.

Mmm Games! https://goo.gl/nReEin

Dexter013 Auuuu 16.01.2017. 18:53 #629693

broj poruka: 17098
Ako je ovako kao sto rammadis kaze, definitivno on nije kriv, dakle 0%
Nije Wlada/nato da ne ume da rukuje sa hardverom,
odmah je sve probao sto je bilo logicno da se isproba (oko kabla zezancija)
Da li se smrzao ili su ga izgazili u posti, nije njegova krivica, nije dobio ono sto je platio.

Realno, nazad monitor, nazad novci, i postena rabota.

Neke stvari ne treba po minus 20 slati jer stoje danima u skladistima na jezivo niskim temperaturama, i uvek postoji mogucnost za ostecenje pri transportu...

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Patriot 240gb +HDD 500gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Natec RX22
Mouse: Razer Naga
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni ... 16.01.2017. 19:35 #629696

broj poruka: 4527
zooloo tuljane jedan kad vec pises o ozbiljnim stvarima onda dobro procitaj sve. Niti je moj monitor niti me zanima, ja sam ovde samo da pomognem, zato sam i postavio temu odmah da vidim moze li se sta uraditi.

Preneo sam tacno sta mi je receno i mogu sam da garatujem za 100 % ispravnost monitora sa 0 mrtvih pixela.

Mimo toga nemam nista sa tim i sta ce se oni dogovoriti na njima je .

6800k | Dark rock pro 3 | Asus x99-A II | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Palit 1070 gtx Gamerock | Logitech Z-5500 | Creative Blaster ZxR | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | LC Arkangel 850w | LG 227-BN IPS

solaja777 Re: ... 16.01.2017. 20:06 #629698

broj poruka: 3278
Ma taj monitor je tako napravljen :)

Kontam da bi normalna slika bila sa NV kartom na 6500K, sa amd na 7500K a user mod je izgleda rezervisan za integruse .)

SOKI JEBO TE KUPON VISE! :D

:: Soki cujes ti ovo? Ognjeni se promangupirao, poceo da pilicari.. :D Ili ovaj momak ne govori istinu. U svakom slucaju, lepo vrati coveku pare, on tebi monitor pa svako svojim putem. Ajde sta cepidlacite za 80e
::
:: Sledeci put pamet u glavu
:: Mmm Games! https://goo.gl/nReEin
rammadis re 16.01.2017. 20:20 #629699

broj poruka: 95
Nebrinite ono navedeno je 100% istina,ozbiljan sam covek sredine 30tih i nebavim se lazima i pilicarenjem .)

Evo zadnje poruke prodavca:

Uplate sa moje strane moze biti samo za podelu troska popravke kvara ili cega vec nastalog prilikom transporta. Pokvaren monitor ne zelim.
Savest mi je cista i koliko mogu zelim da pomognem.
Vise necu odgovarati na poruke.
Pozdrav

Nazalost nema mi druge nego da prijavim slucaj na sta sam ga i upozoravao danas i nema odgovora,nema namere da uzme monitor nazad,cekam do sutra uvece i to je to krenem da popunim formu za prijavu...

Zdebeli 16.01.2017. 21:31 #629701

broj poruka: 1387
Nevezeano za to usled čega se desilo, ako je rekao da ću uzeti monitor nazad treblo bi to i da uradi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 16.01.2017. 21:45 #629703

broj poruka: 3351
Si pokusao da resetujes monitor na fabricka podesavanja?

`

Press the power button on your ViewSonic monitor to turn off the power.

Locate the plus or up button on the monitor.

Press and hold the plus or up button and the power button simultaneously. Continue pressing both buttons until an on-screen message reading “All reset” appears.

Release both buttons.
On-Screen Menu

Press the “Menu/Enter” button on your ViewSonic monitor to view a list of submenus.

Press the plus or minus button to scroll to the Special submenu.

Press “Menu/Enter” to open the Special submenu.

Press the minus button on your monitor to scroll down to the Reset option, which will appear at the bottom of the options list.

Press “Menu/Enter” to restore your ViewSonic monitor to its default settings.`

Hyper re 16.01.2017. 21:51 #629704

broj poruka: 563
Od prijave nemas nista,samo ce te sve kostati mnogo vise,nemas nikakve dokaze za to sto govoris samo svoju rec,tako ni on nema dokaze za ono sto govori osim svoje reci i to je pato...a najverovatniji krivci postexpress sigurno nece dogovarati...tako ti je ovo nauk za sledeci put,takva roba samo licno uz proveru.....a za gospodina kome obraz vredi 80e bolje da nista ne komentarisem...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60417. Broj poslatih odgovora: 647652.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs