Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
8800gts ili 4830?
STRANA 3 OD 7  
SkyFire ... 22.02.2009. 19:23 #98499

status: user
broj poruka: 18472
Kakvo prosto pitanje nekoga ko nema da da argument za tematiku koja se obradjuje!

Tebi ce neko bas da se ispoveda?!Wow,kakav nivo od inteligencije,impresioniran sam
To tebi ocigledno ne ide od ruke pa si zato isfrustriran tako a druga stvar ne sluze zene samo za te stvari prosti covece.Jednog dana ces imati decu ,biti roditelj,zajednica koje ce biti zasnovana na ljubavi i romantici ali ocigledno je to iscezlo jer je sve vise tipusa kao sto si ti!Bljak!

Da se vratim na temu :

@eseses@
Ajde se malo potrudi da ljudima ne dajes dezinformacije jer mnogo njh cita po forumu trudeci se da nesto nauce i zapamte.
Da su igre optimizovanije za nVidiu je cista glupost!nVidia pravi odlicne driver-e koji u sklopu sa njihovim grafickim procesorima rade savrseno!
Niko ne placa optimizaciju u igrama tj naklonjenost vise ka nekom brendu ni nVidia a ni ATI jer su za to potrebne velike investicije sto nikom od pomenutih proizvodjaca GPU-a nebi palo na pamet.Reklama moze da se plati kao npr nVidia The Way It`s Meant To Be Played mozes videti sa njihovim logo-om u mnostvu igara.To je dobar marketinski potez.
Nekada davno kad je izasla igra FarCry tada je stvarno bila optimizovanija za ATI kartice i tada je ATI napravio kompletnu kampanju prema njihovom brendu.Kako i logo u samoj igri,reklama,tako i optimizaciju u igri.Pa cak i tad FarCry je radio odlicno sa nViidia karticama cak i sa boljim FPS-om u istoj klasi!
Ako te interesuje bas ta tema,optimizacija u igrama i navodjenje ka nekom brendu imas na netu stotine odgovora na tu temu kao i kod nas na benchu pa ces shvatiti koje su to zapravo gluposti.Moras prvo da razumes kako sve funkcionise pa onda da das savet!

I Want to believe - The truth is out there

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: Stvarno, 22.02.2009. 19:47 #98504

broj poruka: 12811
Ako je tebi je*anje mera znanja i inteligencije onda bih rekao da si kompletna devica...

:: je l` jebeš ti nešto živo
::
:: Glavni štab.
Slavuj ... 22.02.2009. 19:50 #98505

broj poruka: 2236
Oprosti mi, Antonio Banderas, šmekeru stari, prvo što te uopšte nisam prepoznao,
a drugo jer mi se na trenutak stvarno učinilo da ćeš razumeti, da,
iako je na kraju rečenice znak pitanja, to je ipak samo sugestija.

Nisam imao nameru da te zbunim i na bilo koji način usporim u slanju funkcija i instrukcija vernim fanovima i fenovima.

Što se tiče glavnog štaba, slobodan si da nastaviš sa redovnim aktivnostima.

I, Crysis je više kao neki test inteligencije, nego što je stvarno igra. Štaviše, toliko je nebulotičan, neinteresantan i tupav, istovremeno, da bi u i mrtvu babu smorio kao pacova u wc šolji trenutak pred nadolazeći proliv.

Tako da, 0.5 - 1% bolje ili lošije tu, koga stvarno zabole ?

Glavni štab.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj Re: Re: Stvarno, 22.02.2009. 20:04 #98509

Sve mi se više čini da je taj bič iz potpisa možda samo neka sugestija, možda neka tajna šifra, možda GEJ pozivnica, možda si neki sado-mazo lik koji gura pendreke u bulju, ko zna, pa, u svakom slučaju, izvini me, ja ne bih da kvarim utisak trošeći vreme na tvoje šizofrenije i telesne nedostatke.

Hvala na razumevanju.

Glavni štab.

:: Ako je tebi je*anje mera znanja i inteligencije onda bih rekao da si kompletna devica..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: je l` jebeš ti nešto živo

Glavni štab.::
Daum Re: Re: Re: Stvarno, 22.02.2009. 20:10 #98511

broj poruka: 12811
Samo tvoje puste zelje...

:: Sve mi se više čini da je taj bič iz potpisa možda samo neka sugestija, možda neka tajna šifra, možda GEJ pozivnica, možda si neki sado-mazo lik koji gura pendreke u bulju, ko zna, pa, u svakom slučaju, izvini me, ja ne bih da kvarim utisak trošeći vreme na tvoje šizofrenije i telesne nedostatke
:: Hvala na razumevanju
:: :: Ako je tebi je*anje mera znanja i inteligencije onda bih rekao da si kompletna devica..
:: :: _________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: ::
:: :: :: je l` jebeš ti nešto živo
:: Glavni štab.::
Slavuj ... 22.02.2009. 20:11 #98514

Dobro, onda me zaobiđi.

Glavni štab.
pufi re 22.02.2009. 20:16 #98515

broj poruka: 2196

Aj SkyFire ne moj da prljujes one koje su za ATI-ja dobro zanmo da si ti za nVIDIU

Svako ima pravo da coveku kaze svoje misljenje u vezi kartice,4830 ili 8800 neka sam odluci!!!

NEMA LJUTNJE!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!!

skar Re: Stvarno, 22.02.2009. 20:51 #98530

broj poruka: 3992
bravo slavujce skidam ti kapu.....
znas sky mislim stvarno nerazumes sta sam hteo reci,oko prodaje
ali dobro...ti si najbolji,ti sve znas.....

rad je od coveka napravio majmuna

:: je l` jebeš ti nešto živo
skar Re: re 22.02.2009. 20:57 #98534

broj poruka: 3992
nemoj pufi tako ko kaze nesto protiv usrane nvidie
ko da ga ubode u dupe...
stvarno nerazumem
*ebe se meni koju ce kartu da uzme...da li ce bit zelena il crvena...
najbolje ovakve teme nepocinjati....
ja sam imao nvidiu i ati
i isto sranje samo drugo pakovanje...
kraj

rad je od coveka napravio majmuna

:: Aj SkyFire ne moj da prljujes one koje su za ATI-ja dobro zanmo da si ti za nVIDI
:: Svako ima pravo da coveku kaze svoje misljenje u vezi kartice,4830 ili 8800 neka sam odluci!!
:: NEMA LJUTNJE!!!!
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
:: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!!
gile23 ... 22.02.2009. 21:24 #98540

broj poruka: 9121
Jebo ja vasu nVidia-ju kad je izasla GTX280, 4870X2 je bila sporija od nje , a sad taj isti 4870X2, govorite kako je malo sporiji od GTX295 , vidjeno na raznim testovima, a taj 4870X2 je toliko jaka karta da je retko koji proc moze izvuci, 4850X2 sabija sve zivo, sad sam upravo video kod cika toma kako sabija u 3Dmarku GTX280, u igrama je slabija, jer je igra gleda kao jednu kartu, a 4870X2 je daleko ispred GTX280, sad ce prica laziran test, a posle se pozivate na taj isti test, ili na test sa tog sajta, a sto se tice graficke bolje uzmi 9800GT, nego tu zaboravljenu 8000 seriju, a ova 9800GT ce imati bolje drivere i takodje se odlicno klokuje. Ne ciljam na Sky-a nego na sve nVidia-jevce koji misle da je FX5200 bolja od 4870X1000000000, a sve je to isto sranje samo sto je vamo stampana ploca zelene, a ovamo crvene boje i imaju drugacije nalepnice i ostale karakteristike, nikad nece biti karta od 100 evra biti brza od one od 200 (osim ako jedna od ove dve ne ubaguje), zato ce nVidia i ATI u rangu od 100 evra biti jednaki ili ce jedan od drugog biti brzi 1%!

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zmajko ... 22.02.2009. 21:47 #98545

broj poruka: 1228
Hehehe... Standardni tripovi. Ide obrnutim redom ali je bas fora da ga izvrnem jer ovako izgleda kao odgovor na sopstvenu konstataciju XD

- U pravu je Ognjen,svi zajedno ste iskoplexirani do bola i ne vidite nista dalje od crvene boje!

- Samo se ti drzi svojih kolacica a govna ostavi nama koji znamo da cenimo prave vrednosti i performanse!

Znaci ko vise voli ATi ili bira i ATi i nVidia u zavisnosti od potrebe - taj je kompleksas koji treba da ide na lecenje?! Nije bas da mi treba odgovor jer nije prvi put da vidim kako vilenis ovde sa tvrdnjama da je bitno da je covek objektivan. Ne daj boze da neko tvrdi da je odredjena ATi karta bolja od nVidia karte... Taj je lud, iskompleksiran i treba da ide na lecenje.

Izgleda da ti treba da poradis na samokriticnosti. Ako ti je lakse, evo samo procitaj tvoje reci sa malom izmenom =)

`U pravu je Ognjen,svi zajedno ste iskoplexirani do bola i ne vidite nista dalje od crvene boje`
nikola01 Gainward 8800gts obavezno!!!! 22.02.2009. 22:32 #98554

broj poruka: 5
Imao sam gigabyte hd4850 referentnu na koju sam stavio accelero twin turbo kuler posto je referentni katastrofalan...uglavnom vecito problemi sa drajverim...plavi ekrani itd...inace kartu sam kupio kad se pojavila,nikako nisam bio zadovoljan. Prodao sam je kupio u subotu Gainward 8800gts...to je najbolji potez koji sam uradio...karta je odlicna i neces pogresiti ako je uzmes!!!
Slavuj ... 22.02.2009. 22:42 #98556

Polako ali sigurno riknjavaju H i A i na mojoj tastaturi...

Treba izmisliti nove skraćenice, ove su smorile i hardver.

Glavni štab.
gile23 Re: Gainward 8800gts obavezno!!!! 22.02.2009. 23:00 #98562

broj poruka: 9121
Imam 4850, i nikakve frke nekoliko meseci, a problema sa driverima tek, defaultno hladjenje jeste veoma lose.

Pozdrav!

:: Imao sam gigabyte hd4850 referentnu na koju sam stavio accelero twin turbo kuler posto je referentni katastrofalan...uglavnom vecito problemi sa drajverim...plavi ekrani itd...inace kartu sam kupio kad se pojavila,nikako nisam bio zadovoljan. Prodao sam je kupio u subotu Gainward 8800gts...to je najbolji potez koji sam uradio...karta je odlicna i neces pogresiti ako je uzmes!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Ja ne znam zasto se.. 22.02.2009. 23:04 #98563

..ti uopste i javljas.Ti si debil No. One tako da se tu sva prica i zavrsava!
Tvoji komplexi su na zalost neizlecivi!Skini se malo sa djokice,upozoricu te jer ne mogu da podnesem lose ljude a ti si los covek!Prema tome ako imas nesto licno meni da kazes obrati mi se ili ti ako bas imas m_da da se nadjemo in live rado cu ti objasniti neke stvari o `HW-u` koje nisi do sad znao.Progledaces tako da ces na kraju imati i trece oko
Nisi vredan nikakvog pomena ali vidim da si uporan i da glumis mangupa pa cisto da ti skrenem paznju da ne izigravas vise hrabrog deliju!
Do sledeceg susreta licno mud_njo!

Neko ko nosi ime necega sto je simbol snage,moci i straha trebao bi bar da ima i ona dva klikera na mestu.Na zalost mnogi su samo jaki na pricama i ostaje im samo svoj bolesni um kojim podhranjuju svoje nedostatke koje ih cine takvim kakvi jesu.
Zalosno!

P.S.Ovo je bilo upuceno zna se vec kome!Od mene toliko.

DaSickSyst Re: ... 22.02.2009. 23:06 #98564

broj poruka: 2909
:: Polako ali sigurno riknjavaju H i A i na mojoj tastaturi..
:: Treba izmisliti nove skraćenice, ove su smorile i hardver
E vala stvarno!

Dakle porediti 4850 sa 8800GTS je...nemam reci...Neka mi neko nadje jedan jedini test gde je 8800GTS makar blizu 4850.
4850 je brza od cele nvidia serije 8 i iz serije 9 jedino 9800GTX+ moze da joj parira,a sad ovo...Mislim najbolje je da uzme covek 6800GT ona je u klasi sa 4830...a mozda je i malo brza.

Ovo covek samo na ovom forumu moze da vidi...Kad nemamo `glasove` mi onda otvaramo nove akaunte i prvi post nam je `zivela nvidia!`...Sramota.

DaSickSystem
Zmajko ... 22.02.2009. 23:33 #98578

broj poruka: 1228
Pazi koji si ti lik! Da li sam ja tebe nazvao debilom ili tako necim??? Covece imas problema sa stavom. Velikih problema. Da se nalazim sa nekim live i da se peglam sa njim zato sto mu ukazujem na lose ponasanje... Pa nemam vise 15 godina. XD

A za prvu tvoju recenicu:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?pg=2&topid=11509&forid=33&katid=1
komentar #66742 onaj deo gde si pokazao kako cepas svecke jezike =)

Pazi, kad kliknes na najcitanije teme, ova je tamo pa ono... Congrats na popularnosti .)

HOHOHO!
Equinoxe Re: 22.02.2009. 23:39 #98580

broj poruka: 12057

Uzmu se lepo tri Matroxa G400 i u Cross-SLI na SIS ploči sa Celeronom K7 300+.
I pre nego što padnem od smeha, reći ću vam da ti verovatno neće raditi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

SkyFire Neko je odjednom.. 22.02.2009. 23:48 #98585

Postao zreo i naucio sta je `kultura`.Cestitam na napredovanju.To si tek shvatio u 30 god da ne treba da budes vise klinac?!Wow
Nauci prvo sam da se ponasas pa onda ukazuj drugima na greske..

Steta,a ja se onako klinacki ponadao da ces da mi izadjes na megdan pa da te prepeglam malo strucno po hw-u ali nista.Ipak tresla se gora,rodio se mis.
Klikeri bato,klikeri..Hohohoho.

Kovle ... 22.02.2009. 23:56 #98589

broj poruka: 976
Koji ste vi likovi, ajde da vas oraspolozim i da se svi lepo upoznate dajem vam karte besplatno za gej paradu u amsterdamu.Imacete tamo pendreke, igrackice koje vibriraju, svu pratecu opremu pa mozete da radite sta ocete do mile volje.

d1arsenovs:
A sto se grafickih tice. Ja od kad znam za sebe sam uzimao nvidia kartice, u stvari jedanput sam uzeo jednu ati i mislim da je bila od HIS-a, evo sad picim 8800GT TOP vec godinu dana i sasvim me lepo sluzi. Nikakvih bagova nisam imao pregrevanja i ostalog i na visti i na xp-u. Nemam nikakvog iskustva sa ati-jem. I da sada kupujem karticu i da imam izbor kao ti uzeo bih 4830 eto cisto da malo promenim, mada mi lepse zvuci 8800 ali ajde.

zeljkoa Opet ista priča ... 23.02.2009. 00:16 #98595

status: admin
broj poruka: 714
Treba li da zaključam temu da bi neko shvatio da PC Berza nije baš najbolje mesto za lečenje ličnih sujeta ?

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Željko Arnautović,
PC Berza d.o.o.

obradmi Najjaca grafa je Ati Jumbo jet 23.02.2009. 00:17 #98596

broj poruka: 7737
posle nje Nvidia Airbus.
Zajebani76 9800GTX+ 23.02.2009. 00:23 #98597

broj poruka: 538
9800GTX+ je karta o kojoj treba da razmislis. Ne znam kakva je cena u odnosu na ove dve karte ali znam kakve su joj performanse. Ako uzmemo u obzir maksimalni klok 24/7 od GTX260 sporija je 18% od 9800GX2 8% (u nizim rezolucijama), brza je od 8800GTS do 21%. Ovo je neki prosek kakva je u odnosu na pomenute karte.

Naj pribliznija je po performansama 4870, ali napominjem da je sve ovo raceno iz perspektive ovekloka, posto se 9800GTX+ neverovano dobro klokuje u odnosu na fabricki klok. Moja preporuka je svakako ne uzimati 8800GTS ali isto tako ni ATI kartu o kojoj si razmisljao vec kao sto sam rekao 9800GTX+, neces se pokajati. Ja sam za test izvukao gpu880 memorija1400mhz, dok je za 24/7 isla na 820/1400mhz pritom je vema tiha u radu i sa ventilatorom setovanim na 40% ne prelazi u zatvorenom kucistu 86c. Sa takvim podesavanjim karta je necujna sto ne moze da se kaze ni za jednu od 4xxx modela narocito ne za jace modele.

Ne govorim napamet i nisam citao testove na stranim sajtovima, licno sam pretestirao sve sto sam nave u istim uslovima na istom racunaru, cpu E8500 oc4200mz.

Kajmak ovo vazi za sve zaracene strane 23.02.2009. 00:31 #98600

broj poruka: 184

SvE bOlEsTi NaStAjU uSlEd NeReDoVnOg UzImAnJa AlKoHoLa
Equinoxe Re: 9800GTX+ 23.02.2009. 00:31 #98602

broj poruka: 12057

Dečko reče da je jedva 110e spremio da uloži u grafičku. Najjeftinij GTX+ je 150e.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: 9800GTX+ je karta o kojoj treba da razmislis. Ne znam kakva je cena u odnosu na ove dve karte ali znam kakve su joj performanse. Ako uzmemo u obzir maksimalni klok 24/7 od GTX260 sporija je 18% od 9800GX2 8% (u nizim rezolucijama), brza je od 8800GTS do 21%. Ovo je neki prosek kakva je u odnosu na pomenute karte.
:: Naj pribliznija je po performansama 4870, ali napominjem da je sve ovo raceno iz perspektive ovekloka, posto se 9800GTX+ neverovano dobro klokuje u odnosu na fabricki klok. Moja preporuka je svakako ne uzimati 8800GTS ali isto tako ni ATI kartu o kojoj si razmisljao vec kao sto sam rekao 9800GTX+, neces se pokajati. Ja sam za test izvukao gpu880 memorija1400mhz, dok je za 24/7 isla na 820/1400mhz pritom je vema tiha u radu i sa ventilatorom setovanim na 40% ne prelazi u zatvorenom kucistu 86c. Sa takvim podesavanjim karta je necujna sto ne moze da se kaze ni za jednu od 4xxx modela narocito ne za jace modele
:: Ne govorim napamet i nisam citao testove na stranim sajtovima, licno sam pretestirao sve sto sam nave u istim uslovima na istom racunaru, cpu E8500 oc4200mz
STRANA 3 OD 7  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs