Konacno sam prelomio.Resio sam da kupim gtx260 sp216.Samo jos malo vagam od kojeg proizvodjaca posto vidim da su cene pocele da padaju.Ja imam dobru cenu za gigabyte ali vidim da i u nekim drugim firmama su poceli da spustaju cene i da na primer asus gtx 260 sp216 moze da se nabavi za 17700 dinara.Tako da cu jos malo sacekati i onda kupiti graficku kartu.Bitna mi je i garancija odnosno duzina trajanja.
Ovakve teme je bolje da ne postavljas, naravno zbog toga sto pola vuce na jednu a pola na drugu stranu...
I svi mi idete na znate vec sta svojim glupim argumentima protiv ATI kartica... U ocima onih koji ne znaju nesto mnogo oko racunara ispada ovako : 1. ATI kartice imaju uvijek probleme sa drajverima ! 2. ATI se greju duplo vise nego nVidia, mozes da ukljucis racunar umjesto TA peci ! 3. ATI karte se cuju kao mlazni avion ! 4. ATI karte uopste nisu overclock-abilne ! 5. itd. itd. itd....
nVidia - POTPUNA SUPROTNOST : nikakvi problemi, hladne (koriste se umjesto klima koliko su hladne), tihe su (u pm, kao i sve ostale sa stock kulerima)...
Ja mozda nemam novca da probam najjace i najskuplje modele, ali mogu dati primjer za ATI da je sve suprotno od ovoga sto sam ja naveo u ovom postu... Sto se tice grijanja: Griju se, ali se necuje, ili suprotno, hlade se dobro, ali je kuler bucan... Logicno majku mu... Odradicu 3DMark 06 i Vantage samo da vidim koje su temperature GPU-a, memorije i sve ostalo... Overclock-abilne mozda nisu kao neki modeli nVidia-e, ali nisu ni toliko lose koliko neki pricaju! Moja graficka : def. 4850 @ 625/1986MHz ==> OC @ 700/2200 Gainward GS, moja ==> 755/2500MHz (moj overclock bez ikakvih modovanja) ==> mislim da je sasvim OK, a ima i boljih rezultata!
Stvarno ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu biti zaludjeni i subjektivni... Ali, opet, to nije nista novo, tako je uvijek bilo i tako ce uvijek da bude...
Zasto ja da priznam da je moje nesto losije od necijeg drugog, e pa necu, logicno da cu da hvalim svoju stvar...
Inace, moja 4850 je u klasi sa GTX280, ali kada bi se grudvali ``zelenim`` i ``crnim``...
LJUDI, MOLIM VAS ZA SAMO MALO OBJEKTIVNOSTI, AKO MOZE, AKO NIJE PROBLEM...
Nemoj da te to pogadja...Iskren sam bio maximalno i maximalno objektivan.Druga stvar ATI 4850 se manje greje od ATI 4870.. Evo icicemo po tvojim stavkama..
Imaju problema sa driverima od pamtiveka,sada je samo malo bolja situacija jer su podigli nivo kvaliteta kako i performansi tako i stabilnosti..
ATI se greju `duplo` vise od nVidia to mogu da potvrdim 100%,sa bilo kojim argumnentom i licnim iskustvom.
Nivo bucnosti ventilatora je znatno veci nego li kod nVidia karti na istim brojem obrtaja..Primer,do sad najbucnija nVidia je GTX295 a u poredjenju sa ATI 4870 i X2-jkom je daleko ispod.
ATi karte jesu overklokatibilne ali sa mnogo manjim potencijalom od nVidia-nih karti koje to poseduju vec odavno..
Dodacu jos jednu stvar da su daleko veci potrosaci..
Itd..Itd..Itd..
Ovo je jedna realna i surova istina.Nikad nebih mogao da pricam lazi ma kome drzao stranu i ko mi se vise svidjao!
Znaci tvoj poroblem i jeste sto si ti subjektivan pa te neke cinjenice ne zelis da priznas a koje stoje kao stena potkovane.Sve to prisvajas mnogo k srcu pa se tu vidi pristrasnost ka svom brendu.Meni je zaista iskreno zao ali sve sto sam naveo je jedna istina i nista vise.Ne mozes traziti od ljudi neku objektivnost koja bi tebi kao pojedicnu odgovarala jer bi ti na taj nacin bila mirna savest.
Razlike su na zalost neminovne i tu se nista ne moze.
Opet cu da naglasim.Kuci su mi dve ATI kartice a u nedelju stize jos jedna dvoglava. Ja volim da testiram ali takodje da iznesem i licno iskustvo vezano za taj hw.Konacni ishod koji se dobije to je.Bez lazi,bez prevare,bez preuvelicavanja!
I Want to believe - The truth is out there
:: Ovakve teme je bolje da ne postavljas, naravno zbog toga sto pola vuce na jednu a pola na drugu stranu.. :: :: I svi mi idete na znate vec sta svojim glupim argumentima protiv ATI kartica.. :: U ocima onih koji ne znaju nesto mnogo oko racunara ispada ovako :: 1. ATI kartice imaju uvijek probleme sa drajverima :: 2. ATI se greju duplo vise nego nVidia, mozes da ukljucis racunar umjesto TA peci :: 3. ATI karte se cuju kao mlazni avion :: 4. ATI karte uopste nisu overclock-abilne :: 5. itd. itd. itd... :: :: :: nVidia - POTPUNA SUPROTNOST :: nikakvi problemi, hladne (koriste se umjesto klima koliko su hladne), tihe su (u pm, kao i sve ostale sa stock kulerima).. :: :: Ja mozda nemam novca da probam najjace i najskuplje modele, ali mogu dati primjer za ATI da je sve suprotno od ovoga sto sam ja naveo u ovom postu.. :: Sto se tice grijanja: Griju se, ali se necuje, ili suprotno, hlade se dobro, ali je kuler bucan... Logicno majku mu.. :: Odradicu 3DMark 06 i Vantage samo da vidim koje su temperature GPU-a, memorije i sve ostalo.. :: Overclock-abilne mozda nisu kao neki modeli nVidia-e, ali nisu ni toliko lose koliko neki pricaju :: Moja graficka : def. 4850 @ 625/1986MHz ==> OC @ 700/2200 Gainward GS, moja ==> 755/2500MHz (moj overclock bez ikakvih modovanja) ==> mislim da je sasvim OK, a ima i boljih rezultata :: :: Stvarno ne mogu da vjerujem koliko ljudi mogu biti zaludjeni i subjektivni.. :: Ali, opet, to nije nista novo, tako je uvijek bilo i tako ce uvijek da bude.. :: :: Zasto ja da priznam da je moje nesto losije od necijeg drugog, e pa necu, logicno da cu da hvalim svoju stvar.. :: :: Inace, moja 4850 je u klasi sa GTX280, ali kada bi se grudvali ``zelenim`` i ``crnim``.. :: :: LJUDI, MOLIM VAS ZA SAMO MALO OBJEKTIVNOSTI, AKO MOZE, AKO NIJE PROBLEM.. :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 ::
Ja jos nikako nisam procitao da se korisnik ATI karte zalio na probleme sa drajverima, samo vi koji koristite Nvidia karte spominjete te probleme...
Evo temperature mog sistema sa Q6600 @ 3GHz, Gainward HD4850GS, sve u IDLE, stock cooler-i, stock brzine vrtnje, kuciste je TT Soprano DS (VE7000BWS)! Sobna temperatura je 20 stepeni!
Znam da ovo nije mjerilo, ali hocu da pokazem koliko temperatura zavisi od sobne temperature i od provjetrenosti samog kucista...
Da, ATI kartice trose vise struje, ali to nije DALEKO vise nego samo malo vise! Primjer: Kompletan sistem sa ATI 4870X2 trosi 445W, a identican sistem sa GTX295 400W u FULL LOAD-u! Drugo, GTX295 je bucnija od HD4870X2! Trece, razlike temperatura izmedju ove dvije karte u FULL LOAD-u je 3 stepena u korist NVIDIE (85 naprema 88 stepeni), tako da ja ne znam o kakvih DUPLO ti pricas...
U vezi svih ostalih tvojih prica procitaj malo review pa onda pricaj price nekome...(nadji bilo koju internet stranicu gdje ima potrosnja i temperature uvrstene u review i procitaj, ja cu dati samo primjer sa computerbase.de)
Ti mozda jesi testirao neke od tih karti, ali vise vjerujem internetu nego tebi, naravno...
Razlika u OC potencijalu dolazi od razlike u arhitekturi samih GPU-ova, i u to uopste necu da zalazim! Nisam ja ni rekao da nije tako, nego si ti rekao da se ATI gotovo pa nikako ne OC-uje...
I jos jedna stvar koja me je zacudila je to da ne znas koja je razlika izmedju DDR3 i DDR5 ? Citiram te : ``Sto se tice DDR3 vs DDR5 licno se odnosi na ATI vs nVidia (ATI DDR5 - nVIDIA DDR3) i to apsolutno nista ne znaci. ATI ima vecu propusnu moc a opet u praksi sporiju memorijsku magistralu. To ne treba da te buni i za tebe je to sporedna stvar totalno.``
Evo da ti kazem u cemu je razlika: DDR5 ima DUPLO vecu propusnu moc nego DDR3 na istoj frekvenciji te na istoj SIRINI SABIRNICE ! Ali je stvar sto je kod nVidie sabirnica 448bit-na i memorija radi na 1000MHz a kod ATI-ja je sabirnica 256bit-na a memorija radi na 900MHz ! Odnos je ovakav : ATI :115200 MB/s a NVIDIA : 111888 MB/s sto se tice memorije ... Ali naravno da nije samo stvar u memoriji...
NVIDIA ima vise ROP/TMU-ova te stim ima veci PIXEL I TEXEL fillrate te tu dobija poboljsanje performansi!
I takodje (ti nisi spomenuo ali ja hocu), razlika u odnosu ulozeno/dobijeno je mnogo veca u korist ATI karti...
I da vise ne duzim, znamo svi na ovom forumu da si ti NVIDIA/INTEL FAN i da ces preporuciti i losiju kombinaciju, samo da je NVIDIA/INTEL... Primjer: Preporucujes GTS 250 umjesto 4870... Mislim smijesno... A argumenti su ti na mjestu...
A sto se tice moje objektivnosti, nadji jedan post gdje sam ja rekao nesto subjektivno i ja ti skidam kapu!
Ako mislis da si ti uvijek u pravu, shvati da se varas, samo je ljudima na forumu vise dosadilo da se prepiru sa tobom oko komponenti i o tome sta je i zasto bolje... (naravno, uvijek je ono sto ti kazes bolje)
Sto se tice moga pisanja na forumu, trudim se i trudicu se i dalje da pisem argumentovano a ne da lupam kao ``maksim po diviziji`` kao neki (ovo se ne odnosi samo na tebe) i da pisem sto objektivnije, za razliku od opet, nekih !
@Sky ubedi me samo kako moze bolje da se klokuje GDDR3 od GDDR5, meni se ova 4850 sa stock kulerom greje oko 80 stepeni u idle, ali tu su jaci cooleri koji joj snize temp u idle na 30 stepeni.
KOGA BOLI DUPE DA LI JE CRVENA ILI ZELENA NALEPNICA NA KARTI KOJI VAM JE VISE??????? IDITE LECITE SE, KRETENI.NEMA TU NI GOVORA O ISTOJ KLASI KAD JE NA 150 EURA JEDNA OD DRUGE SKUPLJA ZA 50.ONI KOJI IMAJU MOZAK MOGU DA GA KORISTE DA SHVATE DA NIJE VREDNO PLACATI SKORO POLA CENE VISE DA BI MOZDA DOBILI 5% VISE BODOVA U NEKOM TESTU ILI MOZDA 3 FREJMA U NEKOJ IGRI. SKY FIRE I NJEGOVI SAPUTNICI SA SVOJIM MENTALNIM POREMECAJIMA NEKA IDU TAMO GDE IM JE MESTO(U DUSEVNU BOLNICU) OVDE NIJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEKO TREBA I DA SE INFORMISE IZRODI MALOUMNI JEBO VAS ONAJ KOJI VAM JE DOZVOLIO DA PISETE TOLIKO !!!!!!!
@ gile23 : Jbga druze, najbolje bi ti bilo da kupis nekakav Accelero S1 ili nesto slicno, to bi trebalo da je oko 20-25 eura, a mnogo znaci za kartu, dosta je tisa a i dosta hladnija... Naravno, zavisi to i od protoka vazduha u kompu, tj. od rasporeda kablova...
Kod mene naprijed ima 140mm ventilator koji hladi HDD i duva tacno na prostor ispod graficke karte...
@ imarkovic : Ne znam gdje ti nadje BAX-a da spominjes ?
@ rodjeni : Ja to stalno govorim, ali me karakterisu kao ATI fan-a, ja sam uzeo ATI zbog isplativosti a ne zato sto je bolji/brzi od neke nVidia karte... U vecini slucajeva su nVidie brze od ATI-ja do 10 %, a skuplje su 30% i vise... I to je upravo tako, ne treba gledati na 1 ili 2 frejma ili na 200, 300 ili 500 bodova u 3D Marku, treba gledati koja je jeftinija a nudi priblizne performanse kao i ona sto je skuplja npr. 50 evra...
E moj brate,nista ti meni zapravo nisi rekao. Sad razumem DaSick-a kad je ispizdeo !Ti sad mene zelis da ubedjujes u nesto sto sam svaki dan radio sa tim i dajes mi primere sa sugavog neta!Alo bre pa ja sam to 100x do sad radio,ne treba ti mene da ubedjujes u rad za svaki dan kako to funkcionise. Bre dal si ti normalan?Izvini ali isterao si me iz takta jer pises gluposti!Koji bre GTX295 se greje 85c?Jesi imao tu kartu?Koje su to bajke koje plasiras.Bre na stock cooleru mi nije presla 75c u Full loadu!GTX 295 trosi i manje od 400w u full loadu,a to sve zavisi od sistema koji imas!4870X2 sam video i koliko se greje i koliko je bucna i kakav je potrosac.Nemoj meni da prosipas price sa neta za nesto sto sam se sam licno uverio,znaci nemoj!!! O kakvoj ti bre razlici u OC-u pominjes!Pa ni jedna ATI ne moze da prdne preko 50-60 Mhz+ retko ide preko,ide ali retko,svaka nVidia ied 100 Mhz za osnovu i sve plus preko toga i to pricam za svaki dan a ne za test! O sirini magistrale memorije kod ATI-ja mozes slobodno da se pokakis jer to na delu u realnom radu nista ne doprinsoi u odnosu kod DDR3 kod nevidie. ATI je uvek ali uvek imao veci defaultni clock GPU-a,memorije,u nekim slucajem i duplo pa je u realnom radu uvek zaostajao za nvidiom!Slusaj bre,sam si ovu temu pretvorio u nVidia vs ATI a jos si dodao Intel vs AMD zbog svoje nestrucnosti i lupetanja bez razloga.Bre ne mozes ti mene da ubedjujes u nesto sto znam kako radi i dsa mi dajes glupave nerealne primere sa neta koji sa mozgom nemaju veze ,pola od njih i vise od pola nije istina!Dal sam imao ili imam ili cu imati ATI to uopste nije poenta a jesam i jedno i drugo i trece i nemoj da lazes sam sebe da driveri nisu problem nego su veeeliki problem!Jedino od skoro su se poboljsali i to je odlican put da isprave sve nedostatke! Jos jedna stvar.Nemoj da ti se slucajno vise desi da moju strucnost i upucenost dovodis u pitanje i plus da me predstavljas u svetlu da mrzim ATI i AMD! Ovog puta si me stvarno naljutio!
@gile23@ Nema sta da te ubedjujem kad ne znas.Overclok potencijal zavisi od samog chipa na karti tako da se taj tvaoj DDR5 sa ATI-ja opet losije clockuje od DDR3 na nVidia-i.Nadji test sa GTX285 i sve ce ti biti jasno!
:: Ja jos nikako nisam procitao da se korisnik ATI karte zalio na probleme sa drajverima, samo vi koji koristite Nvidia karte spominjete te probleme.. :: :: Evo temperature mog sistema sa Q6600 @ 3GHz, Gainward HD4850GS, sve u IDLE, stock cooler-i, stock brzine vrtnje, kuciste je TT Soprano DS (VE7000BWS) :: Sobna temperatura je 20 stepeni :: :: http://img11.imageshack.us/img11/8986/temperaturep.jp :: :: Znam da ovo nije mjerilo, ali hocu da pokazem koliko temperatura zavisi od sobne temperature i od provjetrenosti samog kucista.. :: :: Da, ATI kartice trose vise struje, ali to nije DALEKO vise nego samo malo vise :: Primjer: Kompletan sistem sa ATI 4870X2 trosi 445W, a identican sistem sa GTX295 400W u FULL LOAD-u :: Drugo, GTX295 je bucnija od HD4870X2 :: Trece, razlike temperatura izmedju ove dvije karte u FULL LOAD-u je 3 stepena u korist NVIDIE (85 naprema 88 stepeni), tako da ja ne znam o kakvih DUPLO ti pricas.. :: :: U vezi svih ostalih tvojih prica procitaj malo review pa onda pricaj price nekome...(nadji bilo koju internet stranicu gdje ima potrosnja i temperature uvrstene u review i procitaj, ja cu dati samo primjer sa computerbase.de :: :: http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2009/test_nvidia_geforce_gtx_295 :: :: Ti mozda jesi testirao neke od tih karti, ali vise vjerujem internetu nego tebi, naravno.. :: :: :: Razlika u OC potencijalu dolazi od razlike u arhitekturi samih GPU-ova, i u to uopste necu da zalazim :: Nisam ja ni rekao da nije tako, nego si ti rekao da se ATI gotovo pa nikako ne OC-uje.. :: :: I jos jedna stvar koja me je zacudila je to da ne znas koja je razlika izmedju DDR3 i DDR5 :: Citiram te : ``Sto se tice DDR3 vs DDR5 licno se odnosi na ATI vs nVidia (ATI DDR5 - nVIDIA DDR3) i to apsolutno nista ne znaci. ATI ima vecu propusnu moc a opet u praksi sporiju memorijsku magistralu. To ne treba da te buni i za tebe je to sporedna stvar totalno.` :: :: Evo da ti kazem u cemu je razlika :: DDR5 ima DUPLO vecu propusnu moc nego DDR3 na istoj frekvenciji te na istoj SIRINI SABIRNICE :: Ali je stvar sto je kod nVidie sabirnica 448bit-na i memorija radi na 1000MHz a kod ATI-ja je sabirnica 256bit-na a memorija radi na 900MHz ! :: Odnos je ovakav : ATI :115200 MB/s a NVIDIA : 111888 MB/s sto se tice memorije .. :: Ali naravno da nije samo stvar u memoriji.. :: :: NVIDIA ima vise ROP/TMU-ova te stim ima veci PIXEL I TEXEL fillrate te tu dobija poboljsanje performansi :: :: I takodje (ti nisi spomenuo ali ja hocu), razlika u odnosu ulozeno/dobijeno je mnogo veca u korist ATI karti.. :: :: :: I da vise ne duzim, znamo svi na ovom forumu da si ti NVIDIA/INTEL FAN i da ces preporuciti i losiju kombinaciju, samo da je NVIDIA/INTEL.. :: Primjer: Preporucujes GTS 250 umjesto 4870... Mislim smijesno.. :: A argumenti su ti na mjestu.. :: :: A sto se tice moje objektivnosti, nadji jedan post gdje sam ja rekao nesto subjektivno i ja ti skidam kapu :: :: Ako mislis da si ti uvijek u pravu, shvati da se varas, samo je ljudima na forumu vise dosadilo da se prepiru sa tobom oko komponenti i o tome sta je i zasto bolje.. :: (naravno, uvijek je ono sto ti kazes bolje :: :: Sto se tice moga pisanja na forumu, trudim se i trudicu se i dalje da pisem argumentovano a ne da lupam kao ``maksim po diviziji`` kao neki (ovo se ne odnosi samo na tebe) i da pisem sto objektivnije, za razliku od opet, nekih
Da ste ispizdeli sto se covek odlucio za nVidiu! Hebale vas i karte,i ja sam kreten sto se natezem sa amaterima koji misle da nesto znaju!Boli me vise qrac,uzimajte sta god hocete,kupujte kako vam volja.Vide necu nista ni da pisem jer ste naucili da vam se lade kesice i da hranite svoju sujetu lazima sa neta koja vam se plasiraju.Bio bi super kada bi samo pricao u vasu korist i lagao sam sebe i sve ostale! P.S.Ovde vise nista ne smes da kazes a da ne budes izuven - by Bax!
i ja vise ne verujem lazima sa net-a,pa makar oni bili i sa PC-Berza.I ti novi Ati driveri ,ma ko ih napravi tako lose.Odmori malo ,cekamo testove sto si obecao .
P.S interesantno je da se samo ti zalis na ATi drivere ?!
Obrade ajd ne kaki vise i smanji malo dozivljaj jer si na granici da te redom svi ispljuju zbog svog bahatog ponasanja.Znam da si zaludjenik za ATI/AMD ,ne moras to vise da mi dokazujes.Evo kao sto rekoh necu vise nikad nista reci za vas jebeni ATI pa cak i ako je istina koju sam i do sad pricao,ali evo ne zelim nikome da povredim osecanja.Jel posteno od mene>?E ajd sad molim te nemoj me uzimati vise u usta,budi konstruktivan i cekaj neki test ako budem bio dobre volje da odradim pa da vidis nesto iz prve ruke,mozda nesto i naucis P.S.Ima li neka tema gde se ti neces javiti a gde se pominje ATI?Uvek se nadjes prozvanim!Svasta!
:: i ja vise ne verujem lazima sa net-a,pa makar oni bili i sa PC-Berza.I ti novi Ati driveri ,ma ko ih napravi tako lose.Odmori malo ,cekamo testove sto si obecao :: :: P.S interesantno je da se samo ti zalis na ATi drivere ?!
Je l` vi to pokušavate da postavite novi rekord po broju odgvora u večitom prepucavanju? Koliko smo puta ovo radili, i uvek smo došli do zaključka da treba da iskuliramo, kad ono evo opet. Ja bar pokušavam da ne upadam u vatru, zato što je svo to prepucavanje besmisleno. Ja sam se opredelio za AMD-a od prvog dana, i držaću se njega dok god bude postojao (to važi sada i za ATI). Ako će šta da kupi i ko šta više voli, baš me briga. Samo da meni moj Atlon i Radeon rade kako treba, i za mene nema jeda.
E vala svaka ti cast.Svaka ti je na mestu.Iskreno nisam od tebe to ocekivao ali sam se lepo iznenadio da imas takav stav.Pozdravljam.
:: Je l` vi to pokušavate da postavite novi rekord po broju odgvora u večitom prepucavanju? Koliko smo puta ovo radili, i uvek smo došli do zaključka da treba da iskuliramo, kad ono evo opet. Ja bar pokušavam da ne upadam u vatru, zato što je svo to prepucavanje besmisleno. Ja sam se opredelio za AMD-a od prvog dana, i držaću se njega dok god bude postojao (to važi sada i za ATI). Ako će šta da kupi i ko šta više voli, baš me briga. Samo da meni moj Atlon i Radeon rade kako treba, i za mene nema jeda :: :: :: Šefe, koji ti je vrag? :: ::
I onda se ljudi zapitaju sto nema MACHINE-a,jos malo ce i Bax otici samo zbog ovakvih stvari..A mnogi su mi od njih licno izrazili nezadovoljstvo i neozbiljnost koja se stvorila na forumu zbog odredjenih usera.Iskreno planiram da se povucem za svagda.Hebo sve ovo kad nemas prava glasa i ne smes ni istinu da kazes jer to nekom smeta uprkos svemu sto si se vec odavno dokazao na nekim poljima ali dzaba!
:: Eto zasto nam je forum los.... :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Iako ima gomila stvari, ne samo ovde na forumu, koja me iritira i bode me u oči, pokušavam da se udržim, koliko mogu, od kritikovanja, zato što to uvek dovede do svađe, nevezano za to da li je kritika bila dobronamerna ili ne. Posle žutog kartona, koji mi je cenjeni administrator pokazao, kada sam novogodišnju čestitku pretvorio u raspravu o pravopisu, rešio sam da više ne ispravljam nikoga, zato što će ti isti i dalje da prave greške, tako da je to uzaludno. E, sada ću pokušati da ne ulazim u ove `večiti derbi` rasprave (AMD vs. Intel i AT-i vs. nVidia), zato što svako drži svoju stranu i hvali svog konja, pa će rasprava da traje do beskonačnosti. Prepirem se sve vreme kod kuće, na atletici, e vala ne moram i ovde. Niko nikoga neće da sluša, u tome je pre svega problem.
@obradmi Ništa se ti za testove ne brini, stižu za par dana. Vrh ATI-ja i nVidia-e.
@SkyFire Neće Bax otići, ne odustajem ja tako lako.
@Svi ostali Ako hoćete ATI, kupite ATI, ako hoćete nVidiu kupite nVidia-u. Obe firme imaju odlične kartice u svakom segmentu. Za običnog korisnika 3-4 fps gore dole, šište mu jaja. Svako ima svoje razloge. Sa ATI drajverima je sve u redu, oladite sa tim više. nVidia za sada ima njbržu karticu (GTX295). ATI ima bolji izbor u srednjoj i budžet kategoriji. (GTX260 ne računam u srednju).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: i ja vise ne verujem lazima sa net-a,pa makar oni bili i sa PC-Berza.I ti novi Ati driveri ,ma ko ih napravi tako lose.Odmori malo ,cekamo testove sto si obecao :: :: P.S interesantno je da se samo ti zalis na ATi drivere ?!
Sto se tice foruma i ljudi koji postuju ovde (kako losih tako i dobrih) ne treba niko da se brine, na stranim forumima sam citao i gore stvari. Ali, ipak treba imati granice, na ozbiljnim stranium forumima ima admina koji ovakvo prepucavanje rese prostim zakljucavanjem posta, i privremenim banovanjem korisnika, pa se ljudi kontrolisu, ili jednostavno prestanu da postuju. Jel` ovo iko od `nadleznih` cita i sankcionise? Jos nisam video ni jedan post nekog admina za stisavanje strasti...
On topic: licno vise volim ATI (imam HD3850), ali u visem segmentu bih rekao da se ipak ATI vise greje, malo vise trosi struje, ali to ne znaci da ATI karte rade na +150 stepeni a nVidia na -67 kao sto ispade na kraju... Drajveri nisu savrseni, ali cisto u pogledu iskoriscenosti same karte, a ne neke bagovitosti i slicno (trenutno imam 9.4 drajvere na Visti x64 SP1, ne vidim nikakvih problema u radu) Od ove 2 karte za koje se lik raspituje licno smatram da je za njega bolja nVidia, vise volim ATI ali to ne znaci da cu da je kupim po svaku cenu samo zbog toga. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Ma budalastine u vezi ATi drajvera su smesne do besvesti. Tako nesto kao argument mogu da navedu samo `Karicevi` kolege i slicni. Imao sam ATi a sad nVidia grafiku i mogu slobodno reci da je sve radilo daleko mirnije na Ati grafici par igara je na ATi kartama radilo savrseno a na nVidia karticama jednostavno je bilo daleko losije a u pitanju je generacijska razlika u korist novije nVidije.
Zasto nemam pojma i to je to.
Valjda je to tako ako na pocetku igre ne pise `ment to be played on...`
Kad samo pomislim sa cime je sve Ati morao da se bori i sta je sve morao da ubaci u drajvere kako bi stvari pored nVidija smicalica radile i na njegovimm proizodima, a posle ljudi kenjaju kao ATi drajveri ne valjaju.
I moram da primetim da nVidia ne izbacuje samo DD vec samo CC.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Sto se tice foruma i ljudi koji postuju ovde (kako losih tako i dobrih) ne treba niko da se brine, na stranim forumima sam citao i gore stvari :: Ali, ipak treba imati granice, na ozbiljnim stranium forumima ima admina koji ovakvo prepucavanje rese prostim zakljucavanjem posta, i privremenim banovanjem korisnika, pa se ljudi kontrolisu, ili jednostavno prestanu da postuju :: Jel` ovo iko od `nadleznih` cita i sankcionise :: Jos nisam video ni jedan post nekog admina za stisavanje strasti.. :: :: On topic: licno vise volim ATI (imam HD3850), ali u visem segmentu bih rekao da se ipak ATI vise greje, malo vise trosi struje, ali to ne znaci da ATI karte rade na +150 stepeni a nVidia na -67 kao sto ispade na kraju... Drajveri nisu savrseni, ali cisto u pogledu iskoriscenosti same karte, a ne neke bagovitosti i slicno (trenutno imam 9.4 drajvere na Visti x64 SP1, ne vidim nikakvih problema u radu :: Od ove 2 karte za koje se lik raspituje licno smatram da je za njega bolja nVidia, vise volim ATI ali to ne znaci da cu da je kupim po svaku cenu samo zbog toga. :: ________________________________________________ :: Hope is the first step on the road to disappointment. :: ::
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.