Sad cu da odigram malo GTA 4 pa cu reci koje su tempereature.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Uđeš u CCC, klikneš na 3D, i dole na ALL SETTINGS :: :: Pa, redom :: :: AA 4x (Box :: :: AF 4 :: :: Catalyst A.I. Advance :: :: MipMap Detail Level QUALIT :: :: Wait for Vertical refresh OFF, UNLESS APPLICATION SPECIFIE :: :: Adaptive AA OF :: :: Triple Buffer OF :: :: I napiši koliko iznose u Celzijusovim stepenima te ``OK`` temperature :: :: Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
Umela je meni isto da se zamrzne slika pre neki dan, kada bi u isto vreme bili uključeni FRAPS i JDOWNLOADER, a ja igrao neku igru. Osim tog izuzetka, u poslednjih 6 meseci sa PCI-E slotom i ATi drajverima, nijedno zamrzavanje slike nisam doživeo.
Pa vidi, ako OC-uješ, možda nešto još nisi tu iščačkao kako treba. Hoće, kad je Vcore nizak, da se desi zamrzavanje slike, čak i u Windows-u, ali se PC sam resetuje posle par sekundi, bez obzira na proizvođača grafičke karte.
Ma jeste,ne pitaj.Samo stoji,nece ni komp da se restartuje sam i da pokaze onu plavu sliku,nego ja moram da ga restartujem. Sad cu da probam sa svezim Windowsom,ako mi i tad ne radi,vracam kartu.
:: Pa, je l` ti opet blokirala slika ili nije :: :: Dobar dan - dobar dan, tak`a i tak`a stvar !
GTA IV je igra koja trazi izuzetno stabilnu masinu,meni na primer kad mi je procesor na 3.8GHz nece da radi duze od 10 minuta a kad ga vratim na 3.5 sa manjom voltazom radi bez problema 2-3 sata,ona jako greje proceso jer je jako zahtevna oce ovaj moj PHENOM II da ode i na 55 stepeni a po Hyper TX-om je,a inace trazi i kartu ok 1GB da bi lepo i normalno moglo da se igra i da izgleda extra!!! Ako malo oc-ujes karticu npr na 780 on ti nece duze raditi od 5-10 minuta dok 3D Mark O6 prolazi bez problema,takva je situacija kod mene!!!
Ispisali ste temu glupostima, sto bi vracao kartu ? Pa nije neispravna. GTA4 radi 5x bolje sa quad procesorom, pogotovu clock-ovanim. Da si zamenio procesor umesto karte osetio bi vise, ali, to nije ni bitno. Skini posledjni patch za GTA4, procackaj malo net za tvikove sa kojima igra bukvalno zivne, namesti grafiku u opcijama malo bolje. Pa i ja sam imao 20FPS kada sam prvi put inst. igru posle malo ovde onde se sredi i avg ide 50-70FPS zavisi od vremena, lokacije idt. I to sve na apsolutni max na 24`
3dmark zavisi od procesora 15k neces nikako ostvariti sa njime osim ako nije na preko 4GHz. Imas onaj kalkulator, tvoj proc. u XP-x x86 na 4GHz izvlaci ~3500 ( sto je scor ekvivalentan Q6600 na def. npr. ) I sa onim SM2/3 i tim CPU scor-om imas nesto preko 14k. Ako procesor gusi ( a gusi kartu tu ) onda ce rasti i SM2/3 povecanjem takta procesora, znaci mozes da izvuces 15k, ali, ko da je to bitno uopste ..
I da, ne znam da li si video, imas onaj commandline.txt koji gasi restrikcije do 1GB memare na karti za GTA4.
:: Thanks.Ma znam da daje manji score iz iskustva :: Sa 9600gt sam imao 115xx,znaci nije mnogo daleko 4870 :: Realno,ova 4870 bi trebalo da ima minimum 15k :: Da napomenem da sam koristio Catalyst 9.4 drajvere. >>>
>>>Probaj sa Catalyst 9.5 meni su dali veci skor,...ali ne mnogo C2D 3.0 GHZ i ATI 4850 1 GB DD3 (11757 sa starim a 12 057 sa novim)
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
POOOOOOOOOZ :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: veceras ti ja kacim 3D Mark 2006 sa ATI 4870 na tvojoj frekfenciji CPU-a.Nemoj da brines.Videcemo kako se ponasa.Jedno moras da znas.ATI daje svakako manji score od nvidie u 3d mark-u i to ti nije bas referento za poredjnje.U igrama se malo drugacije ponasa a to ces svakako sam saznati :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Thanks.Ma znam da daje manji score iz iskustva :: :: Sa 9600gt sam imao 115xx,znaci nije mnogo daleko 4870 :: :: Realno,ova 4870 bi trebalo da ima minimum 15k :: :: Da napomenem da sam koristio Catalyst 9.4 drajvere. >>> :: :: :: >>>Probaj sa Catalyst 9.5 meni su dali veci skor,...ali ne mnogo C2D 3.0 GHZ i ATI 4850 1 GB DD3 (11757 sa starim a 12 057 sa novim :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: POOOOOOOOOZ :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
I jos nesto meni je Windows prso ko lajsna a i pun je ko bure od 200 litara a tebi koliko vidim skoro prazan,....ili me oci varaju
TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: :: :: :: :: veceras ti ja kacim 3D Mark 2006 sa ATI 4870 na tvojoj frekfenciji CPU-a.Nemoj da brines.Videcemo kako se ponasa.Jedno moras da znas.ATI daje svakako manji score od nvidie u 3d mark-u i to ti nije bas referento za poredjnje.U igrama se malo drugacije ponasa a to ces svakako sam saznati :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma i meni je Windows pun,ali volim da mi bude uredan,pa zato nemam puno programa na desktopu.Sve mi je lepo sredjeno.
:: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Thanks.Ma znam da daje manji score iz iskustva :: :: :: Sa 9600gt sam imao 115xx,znaci nije mnogo daleko 4870 :: :: :: Realno,ova 4870 bi trebalo da ima minimum 15k :: :: :: Da napomenem da sam koristio Catalyst 9.4 drajvere. >>> :: :: :: :: :: :: >>>Probaj sa Catalyst 9.5 meni su dali veci skor,...ali ne mnogo C2D 3.0 GHZ i ATI 4850 1 GB DD3 (11757 sa starim a 12 057 sa novim :: :: :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: :: POOOOOOOOOZ :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: I jos nesto meni je Windows prso ko lajsna a i pun je ko bure od 200 litara a tebi koliko vidim skoro prazan,....ili me oci varaj :: :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO :: :: :: :: :: :: :: :: veceras ti ja kacim 3D Mark 2006 sa ATI 4870 na tvojoj frekfenciji CPU-a.Nemoj da brines.Videcemo kako se ponasa.Jedno moras da znas.ATI daje svakako manji score od nvidie u 3d mark-u i to ti nije bas referento za poredjnje.U igrama se malo drugacije ponasa a to ces svakako sam saznati :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
I ja isto imam 4870 samo sto je meni Saphire i meni se isto slika zamrzavala gotovo svakih 5 minuta u GTA 4 i morao sam da restartujem komp.Nisu samo ATI karte imale ovaj problem vec i nVidia...Valjda se to ispravilo sa novim patch-evima i fix-evima...
Postoji file koji zapravo skines, medjutim, setio sam se da zadnji patch to i sadrzi u sebi, 1.0.3.0 bese ako se ne varam .. Sa time mozes da dizes opcije kolko hoces, preko RAM-a na kartici. I igra radi bolje u svakom pogledu, takodje iskljuci i onaj clip recording u igru ( da moze da snima scenu kada umres ) primetio sam u odredjenu ruku igra bolje radi kada je iskljuceno.
Sad sam igrao sa 8800gt GTA 4 i opet je igrica zakocila,doduse posle 10 min. Definitivno je igrica prsla,jer mi druge bez problema rade.
P.S.Hvala Bogu da sam resio ovaj problem.Steta sto ne mogu da predjem GTA 4,na zadnjoj sam misiji.Sacuvacu save pa cu otici u neku igraonicu da je predjem.
:: Zamenio sam danas moju Palit 9600gt za Asus 4870 Glaciator :: Karta se u sustini uopste ne greje,malo je bucan ventilator,ali tako je uglavnom kod svih 4800 serija.Jedino mi je malo cudno sto mi je mali score u 3dmarku 06 :: :: http://img20.imageshack.us/img20/9130/98710123.pn :: :: Sta Vi mislite?Da li je i vama koji posedujete doticnu kartu slican score?Znam dai cpu ima dosta uticaja,ali sam se nadao scoru vise od 15k :: :: The Way It`s Meant To Be Played
Mozda imas veci rezultat zato sto imas vise memorije
:: e bas me zanima koju si rezoluciju koristio u 3dmarku? `difolt` ? 1280x1024 bez AA? ona podesavanja koja su kad otvoris 3dmark :: :: i ja imam 4870 samo sapphire i e5300 :: :: http://img38.imageshack.us/img38/9981/41537845.jp :: :: :: :: Zamenio sam danas moju Palit 9600gt za Asus 4870 Glaciator :: :: Karta se u sustini uopste ne greje,malo je bucan ventilator,ali tako je uglavnom kod svih 4800 serija.Jedino mi je malo cudno sto mi je mali score u 3dmarku 06 :: :: :: :: http://img20.imageshack.us/img20/9130/98710123.pn :: :: :: :: Sta Vi mislite?Da li je i vama koji posedujete doticnu kartu slican score?Znam dai cpu ima dosta uticaja,ali sam se nadao scoru vise od 15k :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.