Re: Re: Re: Meni se čini da znam čemu ``natezanje``.
19.05.2009. 19:36
status: user broj poruka: 18472
Hocu samo da me razuveri.Hocu dokaze.Hocu dela.Mozda sam ja u krivu kako bi to rekli braca hrvati,mozda stvarno nemam pojma i mozda nisam provrteo gomilu hardvera da bi saznao kako to radi.Mozda sam ja sve vreme u zabludi ili sam sve to nekad samo sanjao.Mozda u stvari do svega toga nije bilo nista!Eto posto zeli da filozofira ja zelim da mene razuveri kako ja nemam pojma a on nek se pokaze kao vajni poznavalac hw-a uz pismeno obrazlozenje sa dokazima,testovima sve sto ide uz to..Kad mi se sve to predoci ja cu sam za sebe da kazem da nemam pojma i da sam ovolike godine unazad bio u teskoj zabludi.Ako treba povucicu se sa foruma.Sit sam vise prepucavanja i praznih prica.Sve sami filozofi,zajebanti i provokatori.Niko se nisacim nije dokazao i samo mazu oci i kenjaju do bola!Dokle vise?!
@skar@
To sam rekao samo zato sto mrzim kad mi neko nabija na nos neku laznu informaciju a ja licno to probao i to uopste nema veze sa tim.Kako bi se ti osecao da ti ja sad pricam neke bajke a ti to imas kuci uveliko i tacno znas u `dusu` kako radi.Uvredio bi se malo sigurno!
Evo ja sad da ga pitam da mi nabroji 2 komande u Autocad-u,koji mi inace nije specijalnost ,da je citao dobro to bi provalio ,Nego ajde ti meni Vuce reci sta znaci komanda limits u autocad-u .Je si ti crtao uopste u Autocad-u `?
Ja ti nisam trazio da kacis svoju sliku i napises broj licne karte. O kavim podacim ti pricas? Ok ne moras reci sta ti je zanimanje. A pitanje mozes li odgovoriti na njega, mislim ako nije frka??? Da ponovim pitanje, Sta GPU readi kada ukljucis AA i Anizotropiju, recimo sta se desava kada zadas AA4x i Anizotropija 8x npr?
Ja sam rekao sta sam imao,stojim i stajacu iza toga koliko god treba. Ali ajde da stavimo tacku ovde sad stvarno.Nema svrhe a ni potrebe se svadjati i prepucavati.Uzmi te ljudi u ruke hw-a,utegnite svoje masine,dajte neke testove pa da svi lepo prodiskutujemo kao ljudi.Ovo ponasanje nije u redu zaista. Ja dzabe pricam ali evo citiracu se opet : `Zar nije lepse sesti i uzeti i probati,uzivati u tom HW-u,traziti maximalne performanse i mogucnosti,proucavati?` Imam jos jedno pitanje za vas?Jel adekvatno ponasanje pojedinaca koji se na forumu nisu dokazali delima vec praznim pricama da uopste kompetentno raspravljaju u ovakvim temama i to da pljuju i ruze usere koji postuju teme naucnog karaktera?!
Ja sam ti rekao da mi Autocad nije specijalnost ,ali evo postavicu ti pitanje posto vidim da znas da radis u Autocad-u sta znaci komanda `limits` i sta znaci komanda `extents` posto nisi odgovorio na prvo pitanje koje sam ti postavio zaobidji me i nemoj da se foliras ovde po forumu to su ti skoro osnovne komande Autocad-a.
Pa ja sad rekoh da se ne svadjamo vise a ono opet!Obrade koji je tebi vise q?Ides mi stvarno na zivce!Smanji malo dozivljaj covece!
P.S.Upropastili ste temu kao i uvek jer ste spremni za svadju kad god neko ima suprotno misljenje vezano za AMD i ATI i nVidia i Intel. AMD i ATI rules.Ajd sad smirnof!
Nisam ni ja expert za igre,malo glupo si poredjenje dao.Ja jesam gamer ,ne tako velik kao sto postoje ali volim igre.Da si me pitao nesto vezano za struku ili ti marketing pa da te razumem.
Komanda LIMITS U cad-u sluzi da definise radni porostor crteza. Kako ACAD radi u razmeri 1:1 ti crtas to u prirodnoj velicini sve a potom prilikom plotovanja zadajes razmeru, ovo je neophodno barem u celicnim konstrukcijama gde ima mnogo detalja i veza, recimo veza glavnog stuba i krovnog nosaca: tako da mi nacrtamo recimo celu hali u razmeri 1:1. pa dispozicije, preseke etaze stampamo u razmeri 1:100 to zadajemo ploteru, a detalje izdvajamo plotujemo u razmeri 1:10. Radi jednostavnosti Neka recimo planiramo da neki crtrez stampamo na stampacu A4 i kotiramo u CM. Kako u Cad-u radimo sa razmerom 1:1 pozivamo prvo komndu limits, i zadajemo sledece koordinate: Lower left corner 0.00,0,00 i sldeca comanda je Uper rigth corner: 1485.00,1050.00. Zoom ALL i dobili smo nas radni prostor crteza. Crtez radimo u razmeri 1:1 dakle 100cm u prirodi je i 100cm na nasem crtezu, kotireamo i auto cad ispisuje kote u cm. Kada zadamo razmeru 1:50 dobicemo nas crtez na A4 formatu.
Za ovo u skoli ne bi dobio prelaznu ocenu .Evo da ti kazem i sta znaci komanda `extents` Autocad ce prikazati deo crteza odredjen trenutnim granicama .t.j granicama do kojih se crtez rasirio.Nastavi sad tvoje testove Intel itd..
pa, naravno da će u 3d ČMarku NVidia karte uvek imati više tih nekih bodova od ATi karata, a čak će i slabije NVidie imati više bodova od jačih ATi-a, upravo u tome i jeste problem, taj program je očigledno sve samo ne merodavan za upoređivanje performansi GPU-ova različitih proizvođača, jer očigledno jedan tu nešto ``podmazuje``. Možda je takav program za nešto drugo dobar, da ne nagađam sad, mislim da smo se razumeli.
@SkyFire,
uz svo poštovanje tvog iskustva u kojekakvim meni interesantnim i neinteresantnim oblastima, pošto nije nepoznato da čitaš ništa od svega što ti se ne sviđa, ja sam ti obeležio, obojio sve ono na šta treba da obratiš pažnju, i namerno sam stavio crvena slova, da bude očiglednije. Ali, izgleda da ti ni tad poenta nije bila dovoljno očigledna, verovatno ti se crvena boja u glavi meša sa nekom reklamom za ATi, pa nagonski ``lupaš`` kontru.
Pre mog posta bio si postavio pitanje u naslovu poruke, a ja sam ti na njega dao odgovor. Nešto ti nije bilo jasno, valjda. Pa, slobodno pitaj ako ti još nešto ne bude jasno.
Što se mene tiče, ja zaista ne vidim što bi bilo kome bilo zabranjeno da ima neko svoje mišljenje, neki svoj stav, a pogotovo da ga iskaže u pisanom obliku, javno ili da bilo kome postavi bilo kakvo pitanje. Na onom upitanom je da odluči da li će i kako na nešto odgovoriti ili ne. Niko ga na to ne primorava niti na bilo koji postojeći način zakonski obavezuje.
``Dokazaću se`` čim nastane prava potreba za tim, jer ne volim da se Qrčim i glumim neko ludilo, nije mi to inspiracija, a i prerastao sam osnovnu školu odavno, pa je malo nedolično u svakom slučaju. A kamoli da sad nekome ja odgovaram na neke prozivke ``iz obdaništa``, kao da u životu nemam ozbiljnija posla od toga.
I, hvala na mišljenju, ali ne nedostaje meni to neko virtuelno poštovanje, još uvek ima prioritet ono izvan monitora.
Hahahahhaaa ma vi niste normalni obojica. Kaki bre limits kaki extenz. Pa vi bre od toga napraviste citavu filozofiju. Jos pa komande pamte. koga je to briga. Pa sta li bi bilo da ste se zapricali za layout ili nesto slicno. Obradmi - dupli klik skrolom i eto ti zoom all A ovaj Vuk pa `Komanda LIMITS U cad-u sluzi da definise radni porostor crteza. Kako ACAD radi u razmeri 1:1 ti crtas to u prirodnoj velicini sve a potom prilikom plotovanja zadajes razmeru, ovo je neophodno barem u celicnim konstrukcijama gde ima mnogo detalja i veza, recimo veza glavnog stuba i krovnog nosaca: tako da mi nacrtamo recimo celu hali u razmeri 1:1. pa dispozicije, preseke etaze stampamo u razmeri 1:100 to zadajemo ploteru, a detalje izdvajamo plotujemo u razmeri 1:10. Radi jednostavnosti Neka recimo planiramo da neki crtrez stampamo na stampacu A4 i kotiramo u CM. Kako u Cad-u radimo sa razmerom 1:1 pozivamo prvo komndu limits, i zadajemo sledece koordinate: Lower left corner 0.00,0,00 i sldeca comanda je Uper rigth corner: 1485.00,1050.00. Zoom ALL i dobili smo nas radni prostor crteza. Crtez radimo u razmeri 1:1 dakle 100cm u prirodi je i 100cm na nasem crtezu, kotireamo i auto cad ispisuje kote u cm. Kada zadamo razmeru 1:50 dobicemo nas crtez na A4 formatu.`
Ma dal keve ti sve to uradis da bi odstampao A4? Mislim, vidim da si profi, ne zumnjam u tvoje znanje, ali... odes u plot, 2 klika i odstampas ga brate. kaki limits kaki extens. Ako imas razlicitu razmeru ides na layout i tolko
Kod mene na ispitu iz poznavanja AutoCAD-a ni vuk125 a ni obradmi ne bi polozili, zasto pa previse teorije a premalo realne prakse. Toliko o tome koliko ga vi poznajete.
@vuk125 nemoj previse sa zgradom u Bulevaru sa brojem 73 tamo neces nauciti nista sto ces u praksi primenjivati tj. bar ne na nacin koji si ti spomenuo, bio i uverio se u to. Ko god zavrsi skolovanje tamo je `tabula raza` jer kad pocne da radi bar 3-5 godina vuce starije za rukav sta da radim a vecina misli da ne treba uopste da radi vec samo da seta rokovnike.
Ali da ljudi i dalje prave pare koristeci 486 i AutoCAD 12 za DOS prave, jednostavno imaju masu lisp rutina i nezavisnih programa na koje su navikli ali na kraju sve dobijeno iz njih prepakuju u nekoj novijoj verziji.
Abner ja nigde nisam napisao da radim u Autocad-u.Ja sam napisao da povremeno odrzavam mrezu i masine u jednom projektnom biro-u.Covek je utripovo da ja radim u nekom projektnom birouNapisao sam takodje da su ljudi zaradjivali dobru lovu u Autocad-u koji je radio pod 486 ,znaci nisam napisao da sada ljudi koriste 486 za Autocad.Kupusar je utripovo da ja radim u Autocad-u ,kad sam ga pitao za komande Autocad-a koje zna svaki covek koji radi u Autocad-u jos iz vremena DOs-a ,on nije znao da odgovori.Inace kupusar je veliki ljubitelj Nboodie samo sto ide na perfidan nacin.Veliki problem ovog foruma je sto ljudi ne citaju do kraja postove.
:: CPU: Phenom II 940 BE @ 3.81Ghz.NB/HTT=2720/272 :: RAM:2x2Gb 1088Mhz 5-5-5-15 Evo On :: MB:DFI LP DK 790GX-M2RS full AT :: VGA:Gainward 260GTX Golden Sample 625/1100 Defaul :: 3DMark2006 Test(Default :: Ukupan score 1852 :: CPU Score 580 :: :: Kada se kartica malo OC-uje na 650/1150 mada moze jos verovatno ne dobija se nista posebno oko 400 vise ocekivao sam malo preko 19000 :: Malo cu se poigrati jos pa cu da vidim moze li se dobiti 19000ali to kada budem imao malo vise vremena :: :: Zakljucak: Cak ni phenomi II ne mogu da se nose sa konkurencijom definitivno su INTEL i nVidia na Tronu. Nemam nijednu 4870 pa da uporedim, ali ipak mislim da je nvidia u realnim aplikacijama brza. Ati je optimizovao drivere da bi dobio bolje rezultate u sintetickim testovima, ali u realnom radu nVIDIA je definitivno brza :: Ni phenom 940 II na 3.8Ghz nema snage da izvuce max iz ove kartice koja je najslabija :: u familiji GTX 2000. Da imam neku intel platformu sa Q6650 oc na 4 mislim da bih dobio :: oko 20000 :: :: Trebalo bi jos da testiram INTEL pa da vidim, ali milsim da sam u pravu ne moram ni da testiram prosto intel i nvidia su jaci :: AMD je svakako odlicna platforma, ima tu i prednossti manje cene. Ali sto se brzine tice kada iskljucimo cenu Intel i Nvidia i to je to :: Nvidia (na nivou tkz. flagship products) jeste, uvek je bila i uvek ce biti brza od A(Ti)MD-a, kada se radi o `real applications` (a pre svega 3D igre). Cinjenica je da su skuplje (Nvidia) ali je cinjenica i to da je britanski pragmaticki mislilac rekao: nisam dovoljno bogat da bih mogao da kupujem jeftine stvari.
Al` ga složi tortojede, kao da ATi sad košta 20 dinara i kupuje se na svakoj trafici, pa da je jeftin na taj neki opisani način.
A nisi se setio da zeleni godinama unazad glume neku konkurenciju crvenima, a uvek koštaju od 20% više pa naviše, tek što ``podmazuju`` neke razvojne timove, programere i neke stvaraoce nekih sintetičkih testova kako bi ostavili utisak na kupce nekim lažnim bodovima i nekim seljačkim logoima i nalepnicama, da ne pričamo sad o lojalnosti, razumljivo je, jer ipak je to trka za parama, pa nikakvi ispadi nisu neobični.
Koristim ATi ne zbog predrasuda, stavova i mišljenja, već što je bio bolji izbor u trenutku moje kupovine, pružao je više performansi(FPS-a) za skoro duplo manje pare, ispravi me sad ako grešim, ali ja nešto ne primećujem da se situacija bitno promenila u korist Nvidie u poslednjih pola godine.
Srpski je očigledno najmudriji i najlukaviji narod na planeti, a možda čak i u vasioni, nije isključeno ni da spada i u kategoriju nebeskih i besmrtnih, jer mu očigledno stopala ne dodiruju tlo po kojem ostavlja utisak da hoda, nama ne-Gorštacima.
Pa Slavujko, brate rodjeni, sa kime se ti ne slazes???
20.05.2009. 20:32
status: user broj poruka: 11019
Ja upravo rekoh to sto i ti: Nvidia je skuplja. Ali i Englez je rekao svoje. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - A sto se tice performansi: 280 je brza od 4870. A 260-ica od 4850. Moja 9800GT (512MB) u pojedinim benchmark-programima (SisSoft Sandra) prevazilazi 4850. U igrama kao sto su Crysis i FarCry2, takodje. BIOS-i Nvidijinih karti su otvoreni i jaaaako pogodni za `hardversko` overklokovanje. Atijeve karte? A,a, jok brale. Ni prineti. Al` da je kod zelenih skuplje, skuplje je.
Re: Pa Slavujko, brate rodjeni, sa kime se ti ne slazes???
20.05.2009. 21:07
status: user broj poruka: 18472
4850 nije u klasi sa GTX260 vec navodno sa 9800 GTX+.GTX 260 SP 216 je brza od ATI 4870.. Poredjenje je bilo i islo ovako a moze se naci i svugde po netu :
:: :: :: Ja upravo rekoh to sto i ti: Nvidia je skuplja. Ali i Englez je rekao svoje. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: A sto se tice performansi: 280 je brza od 4870. A 260-ica od 4850. Moja 9800GT (512MB) u pojedinim benchmark-programima (SisSoft Sandra) prevazilazi 4850. U igrama kao sto su Crysis i FarCry2, takodje. :: BIOS-i Nvidijinih karti su otvoreni i jaaaako pogodni za `hardversko` overklokovanje. Atijeve karte? A,a, jok brale. Ni prineti. :: Al` da je kod zelenih skuplje, skuplje je.
Re: Pa Slavujko, brate rodjeni, sa kime se ti ne slazes???
20.05.2009. 21:11
status: user broj poruka: 400
4870 je bolja od 9800gtx+, a 14500dinara kosta
:: :: :: Ja upravo rekoh to sto i ti: Nvidia je skuplja. Ali i Englez je rekao svoje. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: A sto se tice performansi: 280 je brza od 4870. A 260-ica od 4850. Moja 9800GT (512MB) u pojedinim benchmark-programima (SisSoft Sandra) prevazilazi 4850. U igrama kao sto su Crysis i FarCry2, takodje. :: BIOS-i Nvidijinih karti su otvoreni i jaaaako pogodni za `hardversko` overklokovanje. Atijeve karte? A,a, jok brale. Ni prineti. :: Al` da je kod zelenih skuplje, skuplje je.
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647761. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.