Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
problem sa gigabyte 9600gt GV-N96TZL-512I
STRANA 3 OD 3
skar Re: Re: 12.06.2009. 09:15 #120858

status: user
broj poruka: 3992
hahhaa ako ima sa onim single slot kulerom tu se moze rostilj peci,ja imam dual slot tj.kuler je na sredini pcb a ne preko cele karte,kad gle vidi cuda jedva 60c da predje u full load-u a ati karta...mozda sam ubo neki dobar primerak
neznam kakve probleme imate `pljuvaci` ati karti,ako vam se nesvidja ju zaobidjite...
@meni svaka igra radi,i to extra

rad je od coveka napravio majmuna

::
:: gile ti si majke mi moje legenda, sam si lepo rekao da ti je `strava` promaja u kućištu i sad kukaš kako ti se kartica greje....
:: Milijardu puta je rečeno da se ne uzimaju ATI kartice sa referentnim hlađenjem. Referentno hlađenje će da odradi posao kako treba samo u uslovima dobrog i provetrenog kućišta ili tweakovanja samog ventilatora. Za one koji nemaju uslove (?!?!) tako nešto da postignu, moraju da gledaju modele sa custom hlađenjem: ASUS Matrix / Sapphire / XFX / PowerColor ..
:: A to što vam se upucava CCC, već od verzije 8 ja nemam nikakve probleme. CCC je inače monstrum za NV Control panel i ne čudi me što je ATI imao problema da ga upegla. Kako bi voleo da vidim operativne sisteme svih vas što `super` održavate OS, gazite instalacije preko instalacije, `koristite` driver cleaner, sređujete OS sa registry sr@anjima pa vam je posle ATI kriv. CCC radi doslovce savršeno (XP/W7) sa karticama od X1xxx pa do najnovijih serija
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.06.2009. 09:24 #120862

broj poruka: 12057

@skar
I meni, sve što sam probao sa ovim zadnjim Radeonom a probao sam preko 30 što novih što starijih i normalno da neće da stabilno nešto radi na 100 stepeni. Ako sam nekad i popio ATI BSOD to je bilo u nekom bench programu testirajući OC stabilnost. Sad moj komp može da radi na održavanju života, dok u pozadini vrti testove.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

skar Re: Re: 12.06.2009. 09:38 #120867

to sto doticni ljudi vrte stalno jedno te isto od atijeve 1xxx serije zabole me Qrac...
neka kupuju oni 9600gt jer su to extra karte a ojadjene 4830 nek ostavljaju nama:::)))))))))))nemam nista portiv..

:: @ska
:: I meni, sve što sam probao sa ovim zadnjim Radeonom a probao sam preko 30 što novih što starijih i normalno da neće da stabilno nešto radi na 100 stepeni. Ako sam nekad i popio ATI BSOD to je bilo u nekom bench programu testirajući OC stabilnost. Sad moj komp može da radi na održavanju života, dok u pozadini vrti testove
gile23 Re: Re: 12.06.2009. 09:44 #120869

broj poruka: 9121
Meni je temp karte cim se ukljuci komp 70 stepeni, a u svakoj igri karta ide preko 100 stepeni i nikakve probleme ne vidim osim toga sto se ovaj kuler dere ko lud jer automatski ide na 100%, a inace ovako je na 70%, a kada izadjem iz neke igre temp je oko 80 stepeni vise da je ohladi kuler ne moze, a sto se tice tog provetravanja trenutno je svejedno, otvorena zatvorena stranica na 35-40 stepeni napolju svejedno. Ja sam imao pre ATI 9550, nikakav problem do drivera nisam imao, znaci nikakvo izbacivanje nista, a sad sa 4850 ne mgou da igram 3 igre pre sam ih naveo, ali to mislim da je do nedostatka rama, kada dodje W7, i kada nabacim jos rama videcu. @Sky onaj lik sto je naveo probleme na benchu, ti problemi se desavaju 1% vlasnika ATI kartica, kada ti je sistem u stanju ocaj, onda nista normalno nece raditi.

Pozdrav!

:: gile ti si majke mi moje legenda, sam si lepo rekao da ti je `strava` promaja u kućištu i sad kukaš kako ti se kartica greje....
:: Milijardu puta je rečeno da se ne uzimaju ATI kartice sa referentnim hlađenjem. Referentno hlađenje će da odradi posao kako treba samo u uslovima dobrog i provetrenog kućišta ili tweakovanja samog ventilatora. Za one koji nemaju uslove (?!?!) tako nešto da postignu, moraju da gledaju modele sa custom hlađenjem: ASUS Matrix / Sapphire / XFX / PowerColor ..
:: A to što vam se upucava CCC, već od verzije 8 ja nemam nikakve probleme. CCC je inače monstrum za NV Control panel i ne čudi me što je ATI imao problema da ga upegla. Kako bi voleo da vidim operativne sisteme svih vas što `super` održavate OS, gazite instalacije preko instalacije, `koristite` driver cleaner, sređujete OS sa registry sr@anjima pa vam je posle ATI kriv. CCC radi doslovce savršeno (XP/W7) sa karticama od X1xxx pa do najnovijih serija
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: Re: 12.06.2009. 09:53 #120873

broj poruka: 12057

E vidiš, to je strategija koja mi se dopada.....
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: to sto doticni ljudi vrte stalno jedno te isto od atijeve 1xxx serije zabole me Qrac..
:: neka kupuju oni 9600gt jer su to extra karte a ojadjene 4830 nek ostavljaju nama:::)))))))))))nemam nista portiv..
:: rad je od coveka napravio majmuna
:: ::
:: :: @ska
:: :: I meni, sve što sam probao sa ovim zadnjim Radeonom a probao sam preko 30 što novih što starijih i normalno da neće da stabilno nešto radi na 100 stepeni. Ako sam nekad i popio ATI BSOD to je bilo u nekom bench programu testirajući OC stabilnost. Sad moj komp može da radi na održavanju života, dok u pozadini vrti testove
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
Slavuj Re: EVE GA! 12.06.2009. 10:48 #120893

broj poruka: 2236
Hvala.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gang1978 RE: Nebi da budem bezobrazan.. 12.06.2009. 11:31 #120898

broj poruka: 1661
Pojedini ljudi.... nije vama kriva kompanija ATI zato sto ne znate da instalirate driver za grafiku....neinstalira se driver samo Next,Next,Next, Acept.

Sto se tice Nevidije nemam nista protiv njih cak sam dugo vremena samo Nevidiju i koristio u kompovima,ali su postali bezobrazno preskupi za nase standarde.Tu sam presekao i stavio ATI koji necu zameniti sve dok Nevidija nebude u cenovnom egalu sa ATI-jem .ATI je uvek bio jeftiniji,a performanse su neznatno manje .....,pa cak na nekim modelima i vece u odnosu na Nevidiju.

TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO

Vratio sam se na 9600gt,nisam mogao vise da izdrzim sa 4870.Jebes i ATI i njihove drajvere kad svaka 3-4 igrica ne radi.
skar Re: RE: Nebi da budem bezobrazan.. 13.06.2009. 09:08 #121072

ma jok de to nemoze biti..jok jok...nvidia je zakon a ati kupuju samo umobolnici koji hoce da dokazu da su drugaciji od `drugih`

:: Pojedini ljudi.... nije vama kriva kompanija ATI zato sto ne znate da instalirate driver za grafiku....neinstalira se driver samo Next,Next,Next, Acept
:: Sto se tice Nevidije nemam nista protiv njih cak sam dugo vremena samo Nevidiju i koristio u kompovima,ali su postali bezobrazno preskupi za nase standarde.Tu sam presekao i stavio ATI koji necu zameniti sve dok Nevidija nebude u cenovnom egalu sa ATI-jem .ATI je uvek bio jeftiniji,a performanse su neznatno manje .....,pa cak na nekim modelima i vece u odnosu na Nevidiju
:: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
:: Vratio sam se na 9600gt,nisam mogao vise da izdrzim sa 4870.Jebes i ATI i njihove drajvere kad svaka 3-4 igrica ne radi.
SkyFire ... 13.06.2009. 16:28 #121172

broj poruka: 18472
@gang1978

Ako si mene citirao mogu reci da si glup primer dao..Kakav bre driver?!..Sto se tice IT tehnologije drzim je u malom prstu..Najbolje da ne znam da instaliram jedan pisljivi !Svasta.Jedino ako si mislio na eseses-ovca onda povlacim to sto sam rekao.
Za izbor i nacin razmisljanja se apsolutno slazem..

@skar

Znam da si zaljubljenik u ATI i da ti komentari ovakve prirode smetaju.Ja ne zelim nikog licno da vredjam niti sam u bilo kakvom kontekstu to uradio!
Ja sam pricao samo o suvim performansama,nedostatcima,prednostima,tehnologiji..Samo ono sto je realno,istina!Hteo to neko ili ne da prizna nVidia je superiornija.Niko ne kaze da je ATI los,vama koji ste navikli je extra.Meni je tesko da se naviknem jer kao sto rekoh ne moze da ispuni moje standarde i ocekivanja.Ponovo cu reci..To je isto kao kad bi vozio Mercedes S klase i presao na Renault Laguna!Generalno oba auta su dobra ali razdvaja ih klasa i sve sto se dobije u paketu sa tim a osecaj da ne pominjem.Eto,nadam se da sam bio jasniji?

I Want to believe - The truth is out there

dautovic Re: ... 13.06.2009. 17:41 #121196

broj poruka: 2856
jbg...ima takvih i na bench forumu, al tamo ima koji forsiraju ATi a i nVidiu...

nVidia je postala firma za burzuje...imaju najbrzu kartu, tj imaju 3-4 najbrze karte(4870x2je 2xGPU kao sto znamo, s mog stanovista to se ne racuna )

SRBIJA JE OVO BATO! Ovde i gejmeri vise vole da plate nesto manje kinte a igre mogu da rostiljaju na HIGH bez problema, a ostatak kinte potrose na ribe i cirku...ja sam prvi takav primer...

Jednostavno ne mogu se nakanim da dam pare za GTX280...kad god imam kintu nesto drugo je prece...jbg..ti verovatno bolje stojis finansijski pa mozes da prijustis sve...i zene i kola i benzin i hardware :)

A mi obicni smrtnici moramo da se odricemo jednog za rad drugog...ja cu morati da se zadovoljim za sada 4870 : mada sve leti na njoj, al ipak bi u kuciste ubacio 280icu...

Npr 4770 ati ce tu da se odvali od kinte..ne mogu da prozivedu dovoljno...potraznja premasuje proizvodnju...ALI! Tu kintu ce neki debeli gmaz iz AMD-a sprcati na kurve kola, putovanja i ko zna sta, a CPU-e ce i dalje prozivoditi u ko zna kom procesu 55nm itd...a karte u 40nm...retardi iz AMD-a...

:: @gang197
:: Ako si mene citirao mogu reci da si glup primer dao..Kakav bre driver?!..Sto se tice IT tehnologije drzim je u malom prstu..Najbolje da ne znam da instaliram jedan pisljivi !Svasta.Jedino ako si mislio na eseses-ovca onda povlacim to sto sam rekao
:: Za izbor i nacin razmisljanja se apsolutno slazem.
:: Znam da si zaljubljenik u ATI i da ti komentari ovakve prirode smetaju.Ja ne zelim nikog licno da vredjam niti sam u bilo kakvom kontekstu to uradio
:: Ja sam pricao samo o suvim performansama,nedostatcima,prednostima,tehnologiji..Samo ono sto je realno,istina!Hteo to neko ili ne da prizna nVidia je superiornija.Niko ne kaze da je ATI los,vama koji ste navikli je extra.Meni je tesko da se naviknem jer kao sto rekoh ne moze da ispuni moje standarde i ocekivanja.Ponovo cu reci..To je isto kao kad bi vozio Mercedes S klase i presao na Renault Laguna!Generalno oba auta su dobra ali razdvaja ih klasa i sve sto se dobije u paketu sa tim a osecaj da ne pominjem.Eto,nadam se da sam bio jasniji
:: I Want to believe - The truth is out there
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Re: ... 13.06.2009. 17:51 #121203

broj poruka: 18472
Srbija jeste ali da znas koliko entuzijasta ima i koliko njih kupuje te skupocene komponente nebi mi verovao..Nije mali broj ljudi.
Inace i ja moram da se nategnem i odricem nekih drugih stvari da bi sebi priustio vrh HW ,onakakav po mom ukusu..Jebga,niko ne zna koliko sam ja znoja i truda prolio da kupim sebi GTX295..Nikom nije lako i nikom pare ne padaju sa neba i ne beru se na grani..Sta ces,zivot je takav,boris se na sve nacine a kako vidim bice nam sve teze..
P.S.Ako budes uzimao GTX280 tipuj na Asus,do sad se najbolje pokazao..Ja sam ga imao i stvarno je zver!Videces i sam razliku kad budes ubo kartu..Za rezoluciju od 1680x1050 ne postoji jaca karta!

I Want to believe - The truth is out there

:: jbg...ima takvih i na bench forumu, al tamo ima koji forsiraju ATi a i nVidiu..
:: nVidia je postala firma za burzuje...imaju najbrzu kartu, tj imaju 3-4 najbrze karte(4870x2je 2xGPU kao sto znamo, s mog stanovista to se ne racuna
:: SRBIJA JE OVO BATO! Ovde i gejmeri vise vole da plate nesto manje kinte a igre mogu da rostiljaju na HIGH bez problema, a ostatak kinte potrose na ribe i cirku...ja sam prvi takav primer..
:: Jednostavno ne mogu se nakanim da dam pare za GTX280...kad god imam kintu nesto drugo je prece...jbg..ti verovatno bolje stojis finansijski pa mozes da prijustis sve...i zene i kola i benzin i hardware :
:: A mi obicni smrtnici moramo da se odricemo jednog za rad drugog...ja cu morati da se zadovoljim za sada 4870 : mada sve leti na njoj, al ipak bi u kuciste ubacio 280icu..
:: Npr 4770 ati ce tu da se odvali od kinte..ne mogu da prozivedu dovoljno...potraznja premasuje proizvodnju...ALI! Tu kintu ce neki debeli gmaz iz AMD-a sprcati na kurve kola, putovanja i ko zna sta, a CPU-e ce i dalje prozivoditi u ko zna kom procesu 55nm itd...a karte u 40nm...retardi iz AMD-a..
:: :: @gang197
:: :: Ako si mene citirao mogu reci da si glup primer dao..Kakav bre driver?!..Sto se tice IT tehnologije drzim je u malom prstu..Najbolje da ne znam da instaliram jedan pisljivi !Svasta.Jedino ako si mislio na eseses-ovca onda povlacim to sto sam rekao
:: :: Za izbor i nacin razmisljanja se apsolutno slazem.
:: :: @ska
:: :: Znam da si zaljubljenik u ATI i da ti komentari ovakve prirode smetaju.Ja ne zelim nikog licno da vredjam niti sam u bilo kakvom kontekstu to uradio
:: :: Ja sam pricao samo o suvim performansama,nedostatcima,prednostima,tehnologiji..Samo ono sto je realno,istina!Hteo to neko ili ne da prizna nVidia je superiornija.Niko ne kaze da je ATI los,vama koji ste navikli je extra.Meni je tesko da se naviknem jer kao sto rekoh ne moze da ispuni moje standarde i ocekivanja.Ponovo cu reci..To je isto kao kad bi vozio Mercedes S klase i presao na Renault Laguna!Generalno oba auta su dobra ali razdvaja ih klasa i sve sto se dobije u paketu sa tim a osecaj da ne pominjem.Eto,nadam se da sam bio jasniji
:: :: I Want to believe - The truth is out there
Scyter Re: 13.06.2009. 19:33 #121230

broj poruka: 8138
@gang1978:
Koga si citirao???

The Way It`s Meant To Be Played

skar Re: ... 15.06.2009. 14:25 #121554

znas sky,zavoleo sam ati iz tog raloga sto za malo para dobijem extra graficku...
neboj se koristio sam i zelene ali sad je trenutno vreme takvo da ati najvise nudi za ulozeni kes....
p.s
nevolim ja ati,volim samoga sebe...

:: @gang197
:: Ako si mene citirao mogu reci da si glup primer dao..Kakav bre driver?!..Sto se tice IT tehnologije drzim je u malom prstu..Najbolje da ne znam da instaliram jedan pisljivi !Svasta.Jedino ako si mislio na eseses-ovca onda povlacim to sto sam rekao
:: Za izbor i nacin razmisljanja se apsolutno slazem.
:: Znam da si zaljubljenik u ATI i da ti komentari ovakve prirode smetaju.Ja ne zelim nikog licno da vredjam niti sam u bilo kakvom kontekstu to uradio
:: Ja sam pricao samo o suvim performansama,nedostatcima,prednostima,tehnologiji..Samo ono sto je realno,istina!Hteo to neko ili ne da prizna nVidia je superiornija.Niko ne kaze da je ATI los,vama koji ste navikli je extra.Meni je tesko da se naviknem jer kao sto rekoh ne moze da ispuni moje standarde i ocekivanja.Ponovo cu reci..To je isto kao kad bi vozio Mercedes S klase i presao na Renault Laguna!Generalno oba auta su dobra ali razdvaja ih klasa i sve sto se dobije u paketu sa tim a osecaj da ne pominjem.Eto,nadam se da sam bio jasniji
:: I Want to believe - The truth is out there
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60441. Broj poslatih odgovora: 647811.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs