Ne isplati se kupovati npr izadje najnovija graficka kosta 500eura posle 3 meseca izadje graficka koja ja malo slabija i kosta 200eura, a tu graficku od 500eura kome da prodas sta da radis sa njom?, najbolja varijanta ako hoces da imas sve best je da imas mnogo para i da odma cim se pojavi najnoviji cpu da kupis koristis jedno vreme prodas dok mu nije opala cena drasticno pa kupis bolji i tako u krug, kako god okrenes uvek si u gubitku...da bi igro crysis u 1920x1080 na sve ultra trebaju ti 2 graficke! strasno
Sto mislis da ljudi nemaju pare za to.Pogledaj ti moju konfiguraciju a jos sam na DDR2 platformi.Digitron u ruke pa da vidis koliko vredi.Za Nehalem platformu da ne pominjem.Nju tek treba da sastavim.Plocu imam,CPU cekam,memorija spremna..
Ovi ostali sto kenjaju,suludo i druge gluposti nek gledaju svoja posla.Ko ima pare i ako zeli da ih ulozi u to sto zeli sirok mu put!Ali srbin je divljak,voli da mesa svoje prste u tudj zivot i da rukovodi njim kao da je svoj.Da se podsmeva i ruga iz ljubomore i zavisti!Sta su sad,svi idioti sto voze najnovije S klase mercedese ili ti BMW-e sedmice i sl.Strasno koliko se pojedinci nisko spustaju nemam reci.Zivite bre svoj zivot ne tudj,solite pamet sami sebi a ne drugima.Bolesno!
Svakom treba da bude jasno da se na hardveru kao na svakoj tehnici gubi,ne moze da se dobije.Dal ces uzeti kartu,CPU ili ti nesto drugo od 100,200,300 i kusur eur isti je q.Svakako ces na kraju da izgubis.Ko hoce vrhunski hw on mora i da plati!Prema tome presipate samo iz supljeg u prazno sa pricama i debilnim komentarima!
Green Green Grass of Home
:: :: Nije valjda da verujes u sve sto procitas ovde?, 90% njih samo lazu i glume... ja imam 3Way sli 285 ddr3 memory 2000ghz Rampage 2 I7 965 ...heheh
Takodje su srbi poznati po tome sto ce da kupi nesto da je bar malo bolje od komsijinog i sl, sto se tice tih ljudi sto voze Mercedes S i Bmw 99% njih su bitange lopovi, zbog takvih mi nemamo i lose zivimo, bax je lepo reko ako npr na gtx 260 ti ide lepo igrica sa 60fps sto bi davo mnogo vise para da bi imo 150fps ...
150fps u panjevima....pa kako zašto.......pa to je VRHUNSKO, kako ćeš bez toga, kome je još 60-70 fps dovoljno ? Takvima je malo racionalnosti bolesno....pta ćeš. Inače 260 i 275 GTX i R4890 nisu vrhunski proizvodi, treba nešto skuplje brže, ma za sve pare....urnebesna tragedija. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: Takodje su srbi poznati po tome sto ce da kupi nesto da je bar malo bolje od komsijinog i sl, sto se tice tih ljudi sto voze Mercedes S i Bmw 99% njih su bitange lopovi, zbog takvih mi nemamo i lose zivimo, bax je lepo reko ako npr na gtx 260 ti ide lepo igrica sa 60fps sto bi davo mnogo vise para da bi imo 150fps .. ::
Pa ti si prvi koji kupuje skup HW!O cemu onda pricas decko?!A i ta fora sa komsijom je komsijina bolest a ne tvoja il nicija druga.Srbin da je normalan on nebi obracao ni to sto komsija zeli da ga prati u stopu ili hoce da ima vecu kucu,bolji auto,brzi kompjuter.Stavi malo prst na celo pa se zamisli sta sam ti sad rekao.Druga stvar,neki su ovde definitivno ograniceni i ne mogu da shvate sta znaci voleti vrhunski hw i biti entuizijast.Njihoca bolest u glavi im ne dozvoljava da puste druge ljude na miru da zive kako oni zele.Znas kako se kaze.Svaka luda ima svoje veselje.Neko voli hw,neko motore,neko automobile neko je lud za zenama.Sve je to okvirima zdravog razuma,sve je to za coveka.Ali nije na mestu osudjivati nekog!Ko to moze sebi da da za pravo osim jedna iskomplexirana licnost! Primer,evo ti recimo.Uzeo si single najjacu kartu koja postoji.Sta ja sad treba da ti solim pamet kako si mogao da imas slicne performanse sa GTX260 SP 215 ili TI GTX275 a za manje para.Eto ti sad,sam sebi uskaces u grlo.Ko sam ja da tebi pricam sta ces ti da radis sa tvojim parama?Ko sam ja da tebi solim pamet i mesam ti se u zivot?Niko i nista i nemam prava na to.Kad pojedinci to shvate i smanje svoj EGO i Zavist i Ljubomoru ovo drustvo ce biti zdravije.
Ovo sam generalizovao.Nisam se tebi obracao direktno!
Green Green Grass of Home
:: :: :: Takodje su srbi poznati po tome sto ce da kupi nesto da je bar malo bolje od komsijinog i sl, sto se tice tih ljudi sto voze Mercedes S i Bmw 99% njih su bitange lopovi, zbog takvih mi nemamo i lose zivimo, bax je lepo reko ako npr na gtx 260 ti ide lepo igrica sa 60fps sto bi davo mnogo vise para da bi imo 150fps .. ::
Ego, zavist i ljubomora....hahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahaa.....izlomih se u stolici.
Zavist prvenstveno imaju oni koji jurcaju za nečim što im apsolutno ništa u životu ne znači, samo da ne bi slučajno imali lošije ili prosečno (dovoljno / optimalno).
Egoista ovde nema, samo racionalnih i neracionalnih.
Ljubomora, prema čemu ? Nekome ko baca pare....koga šišaju kao ovcu...obavezno....imao sam priliku da imam 4850 X4.....al sam sve trčao.....odrastao sam čovek koji zna kad je dosta i koliko je potrebno.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Zanimljivo je kako se neko prepoznao u prici koja se nije ni na koga odnosila vec je generalizovana pa opet neko nije mogao ni da izdrzi da bude odmeren vec je postovao. Tuzno
Odmeren sam ja sa 25 god koliko ti nikad nećeš biti. Zato i pucaš po šavovima jer sam znaš da trunke racionalnosti nemaš. Nikad odgovor nećeš imati zašto bacaš pare i drugima isto savetuješ jer ni tebi nije baš jasno. Saznaćeš, možda sa 40 godina. Samo ćeš onda biti prezauzet sa lupanjem rekorda 3DMarka 2019.
Neracionalnost nas je i dovela dovde. Ovčice će uvek biti šišane u svakoj sveri ljudskog života. Samo one jadne to i ne znaju.
Samo se nadaj da ću dalje nešto da ti odgovaram, nego treba neko da ti sa vremena na vreme objasni neke stvari.
P.S. Generalizacija sa Re:bax2003, važi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Zanimljivo je kako se neko prepoznao u prici koja se nije ni na koga odnosila vec je generalizovana pa opet neko nije mogao ni da izdrzi da bude odmeren vec je postovao :: Tuzno :: :: :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: ::
da ih neko ne kupuje....inace,moguce je da je to iracionalno,ali je to vise stvar licnog zadovoljsttva....jbg,ne radi covek uvek racionalne stvari.....radi iz licnog zadovoljstva.....realno,nikome od nas ne treba nista bolje od nekog prosecnog racunara,jer su retke prilike da im zatreba enormno jak racunar.....a i to nije ni najmanje racionalno,jer ako je za igru,ima gomila konzola koje su petina cene gamer racunara....ali je ovde nesto drugo u pitanju.....svi smo mi negde zarazeni tim virusom,i svi mi zelimo najbolji racunar....ja sam 2005-te puk`o ogromne pare na s939 konfu sa dve 6600gt u sli mod-u....i igrao se malo,i dosadilo mi.....i onda sam hladne glave odlucio da mi to nije potrebno,ali isto tako postujem svakog ko zeli.....inace,svako sa svojim parama moze da radi sta hoce,pa cak i da ih baca,ja nemam nikakav problem sa tim....to sto neko ne postuje svoje pare nije racionalno,i verovatno je glupo,ali moze mu se....a jbg,i svi bi da mogu....
Pa znas kako je to kod nas svi pricaju o Porsche-u i Aston Martin-u ali 99.99% vozi kola do 7000E. Ali zato svi i sve znaju o gore pomenutim markama automobila.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: da ih neko ne kupuje....inace,moguce je da je to iracionalno,ali je to vise stvar licnog zadovoljsttva....jbg,ne radi covek uvek racionalne stvari.....radi iz licnog zadovoljstva.....realno,nikome od nas ne treba nista bolje od nekog prosecnog racunara,jer su retke prilike da im zatreba enormno jak racunar.....a i to nije ni najmanje racionalno,jer ako je za igru,ima gomila konzola koje su petina cene gamer racunara....ali je ovde nesto drugo u pitanju.....svi smo mi negde zarazeni tim virusom,i svi mi zelimo najbolji racunar....ja sam 2005-te puk`o ogromne pare na s939 konfu sa dve 6600gt u sli mod-u....i igrao se malo,i dosadilo mi.....i onda sam hladne glave odlucio da mi to nije potrebno,ali isto tako postujem svakog ko zeli.....inace,svako sa svojim parama moze da radi sta hoce,pa cak i da ih baca,ja nemam nikakav problem sa tim....to sto neko ne postuje svoje pare nije racionalno,i verovatno je glupo,ali moze mu se....a jbg,i svi bi da mogu... :: :: ::
Ipak sam ja za neku optimalnu varijantu niti da puknes mnogo novca a da imas pristojne performance u igricama , dobar fps mislim da je to oko 35 da bi ti game isla lepo! e sad imam jednog ortaka igra `COUNTER STRIKE` i zali mi se kako nema FPS 100 ja reko si ti normalan covece koji crni CS ko da igras Crysis pa gledas FPS dovoljno ti je i 60 da pici sve ma i to je mnogo! al eto jednostavno neke ljude ne mozes da ubedis u suprotno.. njima ne ide lepo na 60fps a na 100fps im ide lepo.. isto tako ako neko baci smoke i njih 5 pucaju u isto vreme ne moze da bude isti fps kao kad nema nikog ..
Racionalizacija ili ne, ja sam prestao da bacam pare na grafiku, jer se i ne igram toliko. Zato sad bacam pare na procesor .
Ali dobro, ja barem taj HW stvarno koristim. Dosta ljudi, i kao Sky npr, vole da bace pare eto da imaju najbrze zato sto vole to. Ali ljudi to je jednostavno entuzijazam za necim. Ne mogu da verujem da vam ne dolazi do glave to. Ok, dosta vas voli da uzme neku graficku srednje-visoke kategorije i da dobije sto jacu kartu za sto manje para, ali ima i ljudi koji to vole pa ce i zadnju paru iz dzepa da daju na HW (kao sky :P).
Po ovoj vasoj logici svi treba da vozimo juga jer eto, ima volan, ima tockove, krece se. Koja poenta da dam onda 10.000 evra na neki kvalitetniji auto? __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam isto Entuzijasta, i sve pare na komp dajem bas do poslednjeg dinara al kad stavim prst na celo vidim da se to bas i ne isplati i da nije tako kako izgleda, jel su to igre bez granica i sto skuplji hardware uzimas vise gubis sad ko voli nek izvoli!
Sto se tice auta ljubav je jedno a mogucnosti su nesto sasvim peto, tako da koliko ko ima novca , tako ce da se i vozi.. ja sam svojevremeno isao u patikama od 800dinara iscepanim i ko klosar da kupujem graficke od po 40 000 dinara i ostale komponente pa sad vi procenite koliko volim HW :D
Mislim da ne treba bacati novac ako ti ta masina nicemu ne koristi konkretno osim 3D Mark kompilacije programa ...
Ali, to je moje misljenje...
Drugo, ako nisi igrao CS1.6 na 60 i 100FPS-a, mislim da stvarno ne treba da komentarises, jer se primjeti ogromna razlika, ali to je do igre a ne do FPS-a, i meni je dovoljno 30+ u igrama, ali za CS jednostavno ne, ipak je to dosta dinamicna igra...
SONY VAIO VGN-FW285J
::njima ne ide lepo na 60fps a na 100fps im ide lepo...
Pusti me tih `novopecenih` GAMERA debila sto tastaturu rotiraju za 90 stepeni kupe Razer misa i tripuju se! Taj CS je krajnje izbagovana igra u principu svaka igrica bi trebala lepo da ide kad ima preko 40 fps da leti sve!
P.s. Najbolje vreme mi je bilo tako 1999 godine kad je bila emisija na Artu Outerspace i sl. a ne sad svaka sabancina kupila komp nije vise to to! ja kad sam igrao igrice svi oni su se buckali u jajima a dan danas se prave pametni...
Ja sam se najbolje igrao 1990., pojavio se bio Prince Of Persia i onda sam klao one Arape i uživao u zvuku nekih ``zurli`` iz beeper-a :) Moram da priznam da se ni 20 godina kasnije situacija nije mnogo promenila. Opet ga igram.
ja sam se najvise igrao u vreme sinclaire-a i zx-spectruma....pa kad je osao commodore 64..ihiii...a tek commodore 128....jos mi nedostaje stelovanje azimuta,i neucitavanje igara....medjutim kada je amiga dosla,eeeee....to je bilo igranje.....too su bile igrice.....
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.