Za 5/6 FPS je 5870 CF brzi od GTX295 a od GTX285 SLI nije.Znaci sta reci.Ovo je za mene sasvim dovoljno.
Inace malo pre si pomenuo i kvalitet,zato sam ti rekao danudjes dublje u problematiku pa onda ceni dal nvidia-in konacan proizvod zapravo toliko vredi ili ne pa ga tek onda poredi sa ATI.
Green Green Grass Of Home
:: Daj mi GTX-a :), salim se mogu sve ja to lepo na netu da nadjem, ali kada gledas nekog korisnika koga zabole uvo kakav je PCB, kuler, itd. njega zanimaju performanse, koje u odnosu na cenu imaju ATI kartice, dzabe onima sto im je karta ispred ATI-ja kada su po performansama isti kao i taj ATI a skuplji 2000 dinara. Ako crkne imam 3 godine garanciju. To koliko je nVidia naprednija pokazuje samo to sto im je GPU na manjim clockovima ali ono sto ih ne vadi je 512-na magistrala, dok je kod ATI-ja 256-na magistrala ali zato visi clockovi GPU-a, zna se kako je 2900XT sa 512-nom magistralom prosla, ugradjivali su ih u sporete :) :: :: Pozdrav! :: :: :: :: Gile da li umes da ocenis kvalitet?Muci te razlika u ceni :: :: Uzmi GTX280,rasklopi ga,dovedi nekog drugara da ti detaljno objasni od kakvih elemenata je sastavljen.Koje su komponente.Koliko sloja ima PCB,kakav je cooler i na kraju ces doci do samog chipa ali to ostavi po strani kao da i ne postoji :: :: E kad zavrsis to proucavanje,uzmi ATI 4870 i ponovi isti postupak.Sve to lepo napisi u nekoj knjizici i izvuci statistiku.E onda se zapitaj da li je cena napucana ili tu negde moze da se i opravda.Isti slucaj je i sa Gigabyte vs Asus plocam ,dajem samo za primer..Doduse Gigabyte se opasno popravio u poslednje vreme ali pre. :: :: nVidia zakine,to stoji,valjda im to ostalo kad su drzali monopol pa ne mogu da se otresu te gadne navike ali sad je pitanje koliko su nerealni i da li je bas tolika razlika u ceni,odnos u kvalitetu i performansama.Ajde bas bi voleo da uradis jedan ovakav test i da dodjes sam do nekog zakljucka.Znam da si pametan momak,dosao bi do prave istine :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Najbrzi single GPU Chip trenutno u svetu i sire ,po sajtu Guru3D
08.10.2009. 23:22
status: user broj poruka: 7737
With well over 10 million pageviews monthly Guru of 3D is one of World`s leading Interactive Entertainment and PC Hardware fan sites. The site was founded in the Netherlands and provides up-to-date news on latest developments in the interactive entertainment industry and in-depth reviews and articles targeted at the PC enthusiast and gamer. Guru3D.com covers the `most wanted` hardware such as video cards, mainboards, CPUs, cooling solutions for overclockers, soundcards and interesting gaming peripherals.
Taj HIlbert sa guru3d ima iskustvo u IT, taman koliko neko ima godina zivota .. Samo da dodam jos tehnologija nisu Zvezda i Partizan.Tehnologija nema emocije.Tako da navijanje ne pomaze nista.
Ovde nisam pisao rezultate 4870x2 to bi jos bilo zanimljivije da sam i to ubacio. RE:cekaj neki nabudzeni model, po meni on bi trebao da bude brzi od GTX295
Ono sto vecina vas ne razume je to da nije poenta samo u tim megahercima vec u arhitekturi samog GPU-a. Vise megaherca ne mora nuzno da bude brze. Mikro arhitektura grafickog procesora je tu najbitnjija. Mozes ti da nesto budzis do mile volje ako je to agraniceno arhitekturom to ti je sto ti je u sustini.
Inace 295GTX tesko da ce 5870 bilo kakvim budzenjima uspeti da stigne.
To zaboravih :), bice brza nVidia sa GT300 ali ce zato opet ovi da ih ubiju sa cenom :), ali pazi kada izadje neka DX11 igra, onda sini u DX11 test 5870 CFX i GTX285 SLI i GTX295, pa da vidis ko je brzi :). VaporX model 5870 ce sigurno moci plus ako mu lupe vise memorije bice zeznuto :), ah da ne zaboravimo ATI 5870 ili 5850 ima ubrzanje u BattleForge DX11 patch za tricavih 38%, ja mislim da je GTX295 daleko ispod :).
Pozdrav!
:: Malo ozbiljnosti Gile.nVidia ima GDDR3 memoriju.To si zaboravio.Gledaj sad kad izadje GT300 ,sve ce ti biti jasno :: :: :: Gile pogledaj ovo :: :: http://img246.imageshack.us/i/callofdutyati5870cf.png :: :: http://img386.imageshack.us/i/crysiswarheadati5870cf.png :: :: Za 5/6 FPS je 5870 CF brzi od GTX295 a od GTX285 SLI nije.Znaci sta reci.Ovo je za mene sasvim dovoljno :: :: Inace malo pre si pomenuo i kvalitet,zato sam ti rekao danudjes dublje u problematiku pa onda ceni dal nvidia-in konacan proizvod zapravo toliko vredi ili ne pa ga tek onda poredi sa ATI :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: Daj mi GTX-a :), salim se mogu sve ja to lepo na netu da nadjem, ali kada gledas nekog korisnika koga zabole uvo kakav je PCB, kuler, itd. njega zanimaju performanse, koje u odnosu na cenu imaju ATI kartice, dzabe onima sto im je karta ispred ATI-ja kada su po performansama isti kao i taj ATI a skuplji 2000 dinara. Ako crkne imam 3 godine garanciju. To koliko je nVidia naprednija pokazuje samo to sto im je GPU na manjim clockovima ali ono sto ih ne vadi je 512-na magistrala, dok je kod ATI-ja 256-na magistrala ali zato visi clockovi GPU-a, zna se kako je 2900XT sa 512-nom magistralom prosla, ugradjivali su ih u sporete :) :: :: :: :: Pozdrav! :: :: :: :: :: :: :: Gile da li umes da ocenis kvalitet?Muci te razlika u ceni :: :: :: Uzmi GTX280,rasklopi ga,dovedi nekog drugara da ti detaljno objasni od kakvih elemenata je sastavljen.Koje su komponente.Koliko sloja ima PCB,kakav je cooler i na kraju ces doci do samog chipa ali to ostavi po strani kao da i ne postoji :: :: :: E kad zavrsis to proucavanje,uzmi ATI 4870 i ponovi isti postupak.Sve to lepo napisi u nekoj knjizici i izvuci statistiku.E onda se zapitaj da li je cena napucana ili tu negde moze da se i opravda.Isti slucaj je i sa Gigabyte vs Asus plocam ,dajem samo za primer..Doduse Gigabyte se opasno popravio u poslednje vreme ali pre. :: :: :: nVidia zakine,to stoji,valjda im to ostalo kad su drzali monopol pa ne mogu da se otresu te gadne navike ali sad je pitanje koliko su nerealni i da li je bas tolika razlika u ceni,odnos u kvalitetu i performansama.Ajde bas bi voleo da uradis jedan ovakav test i da dodjes sam do nekog zakljucka.Znam da si pametan momak,dosao bi do prave istine :: :: :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Generalno je to ok.Super. Pitanje je samo ko koristi transvesting coding kerefeke sa GPU-om? Ako zaista ima siru primenu onda je za respekt i nije promasen potez.
Kako ne koriste ljudi preko Adobe Premiere CS4 64 bitni
08.10.2009. 23:34
status: user broj poruka: 7737
Cyberlink Powerdirector itd.. to sad prelazi na GPU sve polako ,isto ce se desiti sa renderom. Ti vise mozda obracas paznju na igrice pa zato mislis da niko ne upotrebljava.
Recimo 4890 i nije bilo nesto novo ,nadogradjnja.Mene isto zanima Nvidia GT300 u tim nekim stvarima kako ce da se ponasa ,igrice su nebitne,ako ti da preko 60 frejmova u igrici zadovoljava i Nvidia i ATI..E sad jedina mana GT300 ce izlgeda da bude cena ,videcemo...
Ja znam koliko ja znam i znam koliko ti ne znas sa svojim izjavama 5000 poruka na PC Berzi i nacin tvog govora (konstantno pozivanje na `iskustvo`, `realnost`, konstantno busanje svuda `ja ovo, ja ono`) nisu kredibilitet koji treba da da tezinu tvojim nerealnim i navijackim postovima. Ko se dokazao i u cemu se dokazao nema potrebe da pricamo... Ti postuj po 100 postova dnevno i hvali se, dokazao si se
:: Ma ne bre..Nemoj tako.Sve sami znalci,pucaju od znanja i REALNOSTI.Nicemu se nikad nisu dokazali ali zato filozofiraju za MEDALJU!Jadna je ta njihova skola i znanje.E moj Srbine :: Ovde samo jedan IGNORE ,pavijani ne zasluzuju ni najmanju truncicu paznje :: Zaobidjite samo temu i iscoolirajte.Ostavite da sanjaju njihov ruzicasti san,pardon,mislim crveni :: :: P.S.Izadjite malo iz senke i nemojte kao zadnje pi*** da pisete sa drugih naloga.Obratite se licno i stanite iza onog sto kazete!Sramota
Ti u stvari ne znas koliko ne znas i koliko si zaslepljen neznanjem od svoje bolesne privrzenosti prema necemu sto neobjektivno smatras da je najbolje. Objasni ti lepo radom i necim pa dokazi svoje tvrdnje a nemoj da mi palamudis ovde i pricas bajke za malu decu.To mozes tu svojim komsijama i klincima u komsiluku da prosipas pa mozda ni njima neces biti zanimljiv niti ce te svatiti ozbilno jer se vidi da si neki neozbiljni i nezreli klinac koji nema pojma. Ja sam takav kakav jesam,ne foliram se kao nekolicina ovde i ne radim prepiske sa neta ili ti copy-paste pa se pravim kao da nesto znam.Zalosno je sto uopste postoje ljudi kao sto si ti i slicnima koji truju ovaj forum i drustvo sa svojim glupim komentarima i neznanjem!
P.S.Izadji iz senke,nemoj biti p**** ,koristi svoj pravi nalog ! Sad si dobio odgovor.Od sad pa na dalje ides na Ignore jer ne zasluzujes ni najmanje moju paznju!
Green Green Grass Of Home
:: Ja znam koliko ja znam i znam koliko ti ne znas sa svojim izjavam :: 5000 poruka na PC Berzi i nacin tvog govora (konstantno pozivanje na `iskustvo`, :: `realnost`, konstantno busanje svuda `ja ovo, ja ono` :: nisu kredibilitet koji treba da da tezinu tvojim nerealnim i navijackim postovima :: Ko se dokazao i u cemu se dokazao nema potrebe da pricamo.. :: Ti postuj po 100 postova dnevno i hvali se, dokazao si s :: :: :: Ma ne bre..Nemoj tako.Sve sami znalci,pucaju od znanja i REALNOSTI.Nicemu se nikad nisu dokazali ali zato filozofiraju za MEDALJU!Jadna je ta njihova skola i znanje.E moj Srbine :: :: Ovde samo jedan IGNORE ,pavijani ne zasluzuju ni najmanju truncicu paznje :: :: Zaobidjite samo temu i iscoolirajte.Ostavite da sanjaju njihov ruzicasti san,pardon,mislim crveni :: :: :: :: P.S.Izadjite malo iz senke i nemojte kao zadnje pi*** da pisete sa drugih naloga.Obratite se licno i stanite iza onog sto kazete!Sramota ::
:: Ja znam koliko ja znam i znam koliko ti ne znas sa svojim izjavam :: 5000 poruka na PC Berzi i nacin tvog govora (konstantno pozivanje na `iskustvo`, :: `realnost`, konstantno busanje svuda `ja ovo, ja ono` :: nisu kredibilitet koji treba da da tezinu tvojim nerealnim i navijackim postovima :: Ko se dokazao i u cemu se dokazao nema potrebe da pricamo.. :: Ti postuj po 100 postova dnevno i hvali se, dokazao si s
SkyVatro da li ti mene uopste razumes ? Kome je potrebno da se `dokazem` Ja samo kazem da ti pricas stvari pogresno, nigde ni spomenuo nisam sta smatram da je najbolje - objektivno ili neobjektivno ... A ti opet nazivas ljude koji se ne slazu sa tobom pavijanima i slicno ...
Da li ponekad pomislis da ti mozda trujes forum svojim nametljivim stavom svuda i svagde kao tudji potparol, glas razuma ?
:: Ti u stvari ne znas koliko ne znas i koliko si zaslepljen neznanjem od svoje bolesne privrzenosti prema necemu sto neobjektivno smatras da je najbolje :: Objasni ti lepo radom i necim pa dokazi svoje tvrdnje a nemoj da mi palamudis ovde i pricas bajke za malu decu.To mozes tu svojim komsijama i klincima u komsiluku da prosipas pa mozda ni njima neces biti zanimljiv niti ce te svatiti ozbilno jer se vidi da si neki neozbiljni i nezreli klinac koji nema pojma :: Ja sam takav kakav jesam,ne foliram se kao nekolicina ovde i ne radim prepiske sa neta ili ti copy-paste pa se pravim kao da nesto znam.Zalosno je sto uopste postoje ljudi kao sto si ti i slicnima koji truju ovaj forum i drustvo sa svojim glupim komentarima i neznanjem :: :: P.S.Izadji iz senke,nemoj biti p**** ,koristi svoj pravi nalog :: Sad si dobio odgovor.Od sad pa na dalje ides na Ignore jer ne zasluzujes ni najmanje moju paznju
Au koliko mržnje među vama,,, PA ljudi u pitanju su samo delovi kompa, Evo ja imam 8800GT staru godinu-dodinu ipo (valjda) i radi mi posao, tada kada sam kupovao nekako je bilo prošlo 2-3 meseca od njenog izlaska što ja mislim da je tada bio best buy jer ATI nije imao odgovor (govorim o tadašnjem vremenu), a da je ATI imao bolju ili sličnih performansi karticu po nižoj ceni kupio bih je, jer gledam da za svoj novac kupim najbolje moguće nevezano bio crveni ili zeleni što mislim da i većina nas ovde tako i hoće.Isto oće li GX300 biti jači od 5870 ili koje već referentne grafike nemam pojma videćemo vreme će pokazati . A što se tiče DX11 po meni je ok jer ga imam na win7 i radi mi lepo što mi je najbitnije.I daj nek svako poštuje svog sagovornika nema veze dali je čovek expert za Hardwer ili ne ovde smo da delimo naša iskustva i mišljenja a ne da se častimo sa raznim imenima itd... Supermen je MRTAV, Šišimš rules...
ko o cemu baba o ustipcima:))) kakav zid,i zid bi vise progovorio ovo je nesto natprirodno,nije sa ove planete
`rad je od coveka napravio majmuna`
:: komuniciras sa zidom... realn :: :: :: :: Ja znam koliko ja znam i znam koliko ti ne znas sa svojim izjavam :: :: 5000 poruka na PC Berzi i nacin tvog govora (konstantno pozivanje na `iskustvo`, :: :: `realnost`, konstantno busanje svuda `ja ovo, ja ono` :: :: nisu kredibilitet koji treba da da tezinu tvojim nerealnim i navijackim postovima :: :: Ko se dokazao i u cemu se dokazao nema potrebe da pricamo.. :: :: Ti postuj po 100 postova dnevno i hvali se, dokazao si s ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.