Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kako se pokazao POWERCOLOR ATI Radeon HD4870?
STRANA 3 OD 3
SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Haha.. 09.10.2009. 00:03 #146963

status: user
broj poruka: 18472
Znaci Crysis te muci i to na HI i to sa 2xAA.Hm..Pa sta si ocekivao,to je nomralno.GTS250 je u stvari 8800 GTS G92 od kojih sam ja imao dva komada.Moras malo da ih OC-ujes ako zelis bolje performanse u Crysis.Ja sam imao oko 30- 35-40 FPS na 1280x1024 sa 2xAA .Islo je fino.Uradi malo OC i bices zadovoljniji u igrama tog tipa!
Koristi Fraps za merenje frejmova.
Fan namesti na auto onoliko koliko smatras da ti nije bucno jer svakako G92 se ne greje .To je jedan od hladnijih chipova.

Green Green Grass Of Home

:: znas kako,uvek kad zamenim grafu ja reinstaliram sistem td,znaci drajveri su ok,grafiku klokujem uvek po vec preporucenim klokovima sa testova za istu,znaci i to je ok,grafika se nije grejala puno,ali je bila nepodnosljivo glasna i u igrama tipa crysis,betmen itd drala se ko konjina,cim predje 35% dere se ko nezdrava...fps nisam merio zato sto znam otprilike kako nesto treba da radi jer vec godinama igram uglavnom sve igre koje izadju itd...kad sece onda sece...naravno u crysis ne smem da pomislim da stavim ultra high vec samo high sa aa i af na 2 i opet zabada pomalo...losa je karta za zatevnije igre i na ovoj rezoluciji,a da zaboravio sam na fallout 3,znaci njega sam skoro sve mogao na high sem aa koje sam morao da smanjim na 4 cini mi se...Reci sad Sky jel ovo dovoljno
::
:: :: Sta secka,kako secka i gde secka u kojoj igri secka?Koji je framerate?Jel grafika overklokovana?Koji je rezultat na defautu?Koje igre najcesce igras?Da li redovno cistis driver driver cleanerom pa onda update-ujes drugi?Na koliko stepeni se greje graficka?Jesi siguran da ne trotluje negde?Ako odogvoris na sva ova pitanja resices problem
:: ::
:: :: Green Green Grass Of Home
:: :: :: Furam samsung 943N 1280x1024,sad ce svi da kazu za tu rezoluciju ti ne treba jaca karta od gts 25,a ja mislim da treba jer mi seckaju neke igre...proceso
:: :: :: je e8400 klokovan na 4ghz i 2gb kingston hyper x..
:: :: ::
:: :: :: ::
:: :: :: :: koju rez furash
:: :: :: ::
:: :: :: :: :: Nije valjda da mi preporucujete 4850 :p Super je to karta al ja bi nesto jace
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss ... 09.10.2009. 00:19 #146968

broj poruka: 486
Sve ja to znam,vec sam prodao gts 250 kartu i nameravam da kupim onu sto sam pomenuo gore u naslovu teme,ne bih se vracao vise na zastareli g92 nego bi uzeo nesto novije da brije na ovoj bednoj rezoluciji a ne da stuca ...
GAMER4LIFE Gainward. 09.10.2009. 00:28 #146970

broj poruka: 839

Pre par godina su kupili kompove i svi se sad prave pametni, strasno! zato vecina ljudi i bezi sa pcberze...

vladapsd Re: ... 09.10.2009. 00:29 #146971

broj poruka: 1017
ma protegni se malo (ili nadji polovnu) gtx 260, vredi! Ja sam sa 9800gt presao na gtx 260 gs i stvarno je doooosta brza!

:: Sve ja to znam,vec sam prodao gts 250 kartu i nameravam da kupim onu sto sam pomenuo gore u naslovu teme,ne bih se vracao vise na zastareli g92 nego bi uzeo nesto novije da brije na ovoj bednoj rezoluciji a ne da stuca ...
Jebivetar Da kucnem u drvo 09.10.2009. 00:34 #146973

broj poruka: 2386
sa Powercolor X1650 pro i sada sa X1650XT nisam imao problema. Prva je bila kratko kod mene a druga evo vec skoro dve godine. Nema referentni kuler i hladna je a ventilator vrti na 59% a temperatura je oko 40c idle a oko 55c load. Poshto je ventilator mali pa zuji na 59% sa ATI tool sam podesio na 48% i tada se temperatura poveca u proseku za 5c. Nikada nije preshla temperaturu od 60c a i tada vrti na 59% na fabrichkom poseshavanju. Tek na 90c se povecava broj obrtaja preko 59%.
Chitao sam reviews da npr. 4670 je dobro odradjena od strane Powercolora.
Powercolor kartice imaju garanciju 2 godine, mozda zato i niza cena.

Shto se tiche dotichne 4870 PCS, evo je na spisku
copy paste:
Problematicne ATI Radeon karte sa domaceg trzista:

* Felericne karte koje su iz fabrike izasle sa nekim nedostatkom/bagom koji nije moguce resiti i koje obavezno treba reklamirati
* Felericne karte koje su iz fabrike izasle sa nekim nedostatkom/bagom koji je moguce resiti hardversko/softverskim intervencijama
* Karte koje karakterisu neke osobine vredne spomena koji je moguce promeniti hardversko/softverskim intervencijama (velika buka, visoka temperatura, lose hladjenje,...)
* Ispravne karte sa kojima clanovi foruma imaju odredjene probleme/zamerke

*Gainward HD 4850 512MB Golden Sample (GS) - neispravna serija karti koje su proizvedene do 18. septembra sa bakarnim hladnjakom moguce je zameniti novim sa niklovanim hladnjakom
*Sapphire HD 4870 512MB - karte sa serijskim brojem 188-01E85-001SA, SKU#11133-00 izazviju razne probleme (uglavnom visoke temperature) zbog bagovitog BIOS-a i potrebno je flesovati NOVI BIOS koji resava problem
* Gigabyte HD 4850 512MB Zalman - karta sa bucnim Zalman kulerom koji trenutno nije moguce stisati (osim zamenom kulera)
* Gigabyte HD 4670 512MB (GV-R467D3-512I) - previse bucan kuler ciji broj obrtaja trenutno nije moguce smanjiti (osim zamenom kulera)
* Gainward HD 4870 512MB Golden Sample (GS) - karta ima dva kulera od kojih je jedan 70mm i vrti se na max br. obrtaja i pritom je dosta bucan. U dobro provetrenom kucisti, moguce je iskljuciti ovaj kuler uz minimalan rast temperature (memorije) i znatno smanjenje buke.
* Powercolor 4870 PCS+ 512MB - konstantno ubrzavanje i usporavanje kulera na karti u 2D modu i najnoviji bios karte ne resava problem

cash rules everything around me

gliga79 Power color 09.10.2009. 00:42 #146976

broj poruka: 4641
Koristim vec godinu dana HD 3850, DDR 3, 512MB. Prva 3 meseca igrice se picile malte ne 24 h, Sve sam se plasio. Medjutim radi kao sat evo i dan danas.
Znaci ja sam svojim modelom prezadovoljan, i svima mogu da preporucim Power Color.

RESISTANCE IS FUTILE

pajsgudgud Ja još uvek koristim 09.10.2009. 02:20 #146983

broj poruka: 3746
X1650pro 512ddr2 što reče Sky Ati by Ati, i izvukla je sa bajatim Bartonom Crysis, i izvukl aj eJericho sa full efektima na 1650x1080. Ko ne veruje može da dođe da proveri.

E sad Powercolor x1650pro recimo nije htela da radi na kompu kod ortakinje.
support normality

TheBear Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haha.. 09.10.2009. 06:40 #146991

broj poruka: 6502

Meni na Asus TOP 9800GTX+ 775/1950/2360 (to je default fabricki) ide opusteno u 1680x1050 na Hihg preko 30FPS bez AA... A u 1280x1024 (ili 1440x900) moze Enthusiast ali DX9, kad upalim DX10 tu su vec dosta losije performanse, obori 10FPS kad je DX10... Ja cekam pocetak 2010 i da uzmem najverovatnije nesto tipa Ati HD5850 ili ako nVidia izbaci nesto dobro a da je tu sa cenom...

:: Znaci Crysis te muci i to na HI i to sa 2xAA.Hm..Pa sta si ocekivao,to je nomralno.GTS250 je u stvari 8800 GTS G92 od kojih sam ja imao dva komada.Moras malo da ih OC-ujes ako zelis bolje performanse u Crysis.Ja sam imao oko 30- 35-40 FPS na 1280x1024 sa 2xAA .Islo je fino.Uradi malo OC i bices zadovoljniji u igrama tog tipa
:: Koristi Fraps za merenje frejmova
:: Fan namesti na auto onoliko koliko smatras da ti nije bucno jer svakako G92 se ne greje .To je jedan od hladnijih chipova
:: Green Green Grass Of Home
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: ps 09.10.2009. 10:22 #147013

broj poruka: 7783
Djubre kosooko mazulo mi karticu...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: da je Gainward los, ne bi ga reklamirala ova fina devojcica
:: http://www.zebulon.fr/medias/Image/actus/Radeon-HD-4850.jp
dautovic ... 09.10.2009. 10:35 #147016

broj poruka: 2856
Napljuvasmo mi powercolor a oni:

Radeon HD5870 na vodeno hlađenje
Matična kompanija PowerColor-a, TUL Corp. najavila je saradnju sa EK Water Blocks, stručnjacima za vodeno hlađenje koje će kao rezltat dati pojavljivanje Radeon HD 5870 LCS (Liquid Cooling solution) verzije. Nova kartica će biti opremljena EK vodenim blokom, a što se tiče specifikacija, iako PowerColor nije obelodanila nikakve detalje ova kartica će najverovatnije biti fabrički overclock-ovana. EK vodeni blok je u prodaji zvanično od 9. oktobra tako da se i Radeon HD 5870 LCS može očekivati veoma brzo u prodavnicama. Za sada nema informacija o ceni ove kartice. Ona će pre svega biti namenjena tvrdokornim igračima i entuzijastima.

Izvor: itsvet.com

imarkovic .. 09.10.2009. 10:37 #147017

broj poruka: 19085
ja kazem da je odlican PowerColor, i svi me gledaju kao vanzemaljca..

dautovic Re: .. 09.10.2009. 10:40 #147018

broj poruka: 2856
realno ovaj net radi po principu rekla kazala...

kucas u google-u nesto i izbaci nekih 2-3 foruma gde je neko pljuvao nesto...i tako masa ljudi zakljuci da je nesto sranje, bez i da je imalo kontakt sa u ovom slucaju grafikom....

ja sam imao 9600pro powercolor i x1650pro...verujem da su i dan danas zive...

:: ja kazem da je odlican PowerColor, i svi me gledaju kao vanzemaljca.
cele1988 ...... 09.10.2009. 10:59 #147022

broj poruka: 1424
znate kako...
kod nas neko kupi neku karticu onako sav srecan :D i ona mu crkne u garantnom roku ili jos gore posle.....Onda taj lik kad neko mu spomene tu firmu on je napljuje naj crnje! A uz to to kaze svojim ortacima pa ih i oni pljuju non stop!
Evo ja imamo 4 MSI ploce ni jedna nije umrla ! sve sam prodao i rade i danas dan ! Cak imam i MSI 5169 Soket 7 Pentium 1 koji je kod matorig u radnji sluzi za muziku...e ima 9-10 godina ploca i vise.
Ali su mi umrli redm Asus A7V-KT400, i A7N-8X. komsiji umro Asus M2N-E posle 10dana pa dobio drugi koji nesto baguje zvuk!
I ja sad trebam na osnovu 3 ploce da kazem da je Asus trash... da ga ne treba kupovati izbegavat???
Ne jednostavno glupa, je*** elektornika to crkava, sve crkava !
Sad mozda imam ja tu neku logiku da kazem na primer kada je 8800GTX izasao da je bio vrhunska kartica i cena nebitna pa se koristili svi najbolji materijali i vrhunska izrada, pa kao trajace duze od 8500gt koji je sklepan i jos pasivac (ovo je moja neka glupa teorija :D primam kritike bez ljutnje) evo pre par dana sam stavio 4870 Safir nije stok kuler nego onaj sto ga je zamenio crna plastika, pa ima kuler na sredini, stavio ga pored 2900XT izgelda ko igracka ! znaci prvo je laksa jedno 500g drugo plasticna sva smesna kao da se radi o kartici od 40e, a ne o 130e. Dok na primer ove nVidie 285, 295 deluju ozbiljno dosta ozbiljio i ima ih :D..
Da nebude zabune ne pljujem ni jedne ni druge ja imam 2 kompa 2 atija

Jebivetar Tako je @cele 09.10.2009. 11:15 #147026

broj poruka: 2386
imam MSI k9Neo v3 plochu i Powercolor karticu. Overklokovao sam x2 4200 i sve radi vec dve godine. Trebalo bi da imam najveci krsh, a ja opet zadovoljan.

cash rules everything around me

MaliAbner Re: Re: .. 09.10.2009. 13:11 #147049

broj poruka: 7783
E tako je moja stara 3D Connect 9550 izuvala sve ostale iz klase a niko ziv nije cuo za nju. Kad sam je kupovao bio sam nepoverljiv pogotovu sto je bila besumna.

Ali na njoj se vrteo COH u 1680x1050, jeste da je povremeno secnuo ali sta ocekivati na prastarom Athlon-u 1800+.

Eno klinac i dalje na njemu tuce po W3 i zamrznutom prestolu i ic se ne zali da je sranje.
No i njega ce uskoro sunce ogrejati posto ce tata da kupi nesto novije a njemu da uvali sadasnju skalameriju (4850).

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: realno ovaj net radi po principu rekla kazala..
:: kucas u google-u nesto i izbaci nekih 2-3 foruma gde je neko pljuvao nesto...i tako masa ljudi zakljuci da je nesto sranje, bez i da je imalo kontakt sa u ovom slucaju grafikom...
:: ja sam imao 9600pro powercolor i x1650pro...verujem da su i dan danas zive..
:: :: ja kazem da je odlican PowerColor, i svi me gledaju kao vanzemaljca.
skar extra 09.10.2009. 16:16 #147138

broj poruka: 3992
ja sam uzeo powercolor 4870,jeftinija je od prethodnog saffirea za 2000,sto nije malo,a obe su referentne,znaci maltene iste karte..za cenu od 10500 je extra grafika.

`rad je od coveka napravio majmuna`

SkyFire Re: extra 09.10.2009. 16:23 #147141

broj poruka: 18472
Tacno.Ni ja ne vidim tu nikakvu razliku,doduse nikad se elektronikom nisam bavio u toj meri i bio expert kao Machine pa da sad zagledam svaki model i komponente od kojih su sacinjene karte.
Ima primera o reklamacijama ,pomenuo sam malo vise gore ali moje generalno misljenje je da je to sve isto.
U pravu je Dautovic a i cele1988.Internet je jedna obicna buva,moze da bude realan a ni ne mora a user iskustvo na osnovu jednog primerka je takodje totalno nerealno.Mozda je zabo neki los,defektan,desava se.Ja sam imao defektan primerak Gigabyte GTX280 pa sam posle uzeo Asus.Nikad nisam rekao da je Gigabyte djubre ali smatram da je Asus bolji po nekim osobinama koje sam doziveo.
Realno statistika losih karti i opreme moze da se izvuce a to najbolje znaju serviseri i firme koje prodaju komponente!

Green Green Grass Of Home

:: ja sam uzeo powercolor 4870,jeftinija je od prethodnog saffirea za 2000,sto nije malo,a obe su referentne,znaci maltene iste karte..za cenu od 10500 je extra grafika
:: `rad je od coveka napravio majmuna`
cele1988 upravo tako 09.10.2009. 16:43 #147151

nego meni je najsmesnije bilo kada su izasle 8800GTS 320/640mb pa ono nemoj da uzimas MSI i Gigabyte uzima ASUS ! a razlika samo u slici na cooleru cela kartica copy-paste (cak i kablic od kuler-a za napajanje kartice je zakacen zaisti elektrolit tj zavucen izmedju 2 :D) cak i sad 90% kartica je copy-paste kad imaju referentno hladjenje i ako nisu fabricki OC i to po 50mhz :D
cele1988 evo primera 09.10.2009. 16:49 #147156

evga

http://media.photobucket.com/image/evga%208800GTS%20320mb/BestJinjo/Q6600%20Build/EVGA8800GTS320.jpg

asus

http://www.proline.pl/imgart/asus_en8800gts_320mb_2.jpg

gainward

http://media.photobucket.com/image/gainward%208800GTS%20320mb/jonh/Gainward8800GTS320MB.jpg

cak su i gigabyte i xfx identicne, msi ja mislim da je imao crnu stampu
TheBear Re: Re: extra 09.10.2009. 17:40 #147164

broj poruka: 6502
Dovoljni su internet testovi kao neki orijentir pri kupovini, ako je u vecini testova neka karta bolja od druge logicno je da je jaca, sad ima testova sigurno koji nisu realni ali kad se pogleda vise njih to je to otprilike...

:: Tacno.Ni ja ne vidim tu nikakvu razliku,doduse nikad se elektronikom nisam bavio u toj meri i bio expert kao Machine pa da sad zagledam svaki model i komponente od kojih su sacinjene karte
:: Ima primera o reklamacijama ,pomenuo sam malo vise gore ali moje generalno misljenje je da je to sve isto
:: U pravu je Dautovic a i cele1988.Internet je jedna obicna buva,moze da bude realan a ni ne mora a user iskustvo na osnovu jednog primerka je takodje totalno nerealno.Mozda je zabo neki los,defektan,desava se.Ja sam imao defektan primerak Gigabyte GTX280 pa sam posle uzeo Asus.Nikad nisam rekao da je Gigabyte djubre ali smatram da je Asus bolji po nekim osobinama koje sam doziveo
:: Realno statistika losih karti i opreme moze da se izvuce a to najbolje znaju serviseri i firme koje prodaju komponente
:: Green Green Grass Of Home
:: :: ja sam uzeo powercolor 4870,jeftinija je od prethodnog saffirea za 2000,sto nije malo,a obe su referentne,znaci maltene iste karte..za cenu od 10500 je extra grafika
:: :: `rad je od coveka napravio majmuna`
demios PC 14.10.2009. 23:06 #148948

broj poruka: 9

ma ok su te karte, uostalom imash garanciju pa ako joj se i desi neshto....
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs