Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koju graficku da uzmem?
STRANA 3 OD 3
MaestroBG dakle. 21.10.2009. 03:14 #150837

status: user
broj poruka: 354
dakle naslov teme je KOJU GRAFICKU DA UZMEM, a ne problemi u preprodaji grafickih kartica jednog malog privrednika!!!!!!!!!!!!

pa makar on bio i operator i Bog otac!, tema je PROMASENA!

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum Re: dakle. 21.10.2009. 03:15 #150838

broj poruka: 12811
Gubis vreme kucajuci jedno te isto... A ne vidim zasto je tema promasena zato sto je jedan lik iskazao neko svoje misljenje...

:: dakle naslov teme je KOJU GRAFICKU DA UZMEM, a ne problemi u preprodaji grafickih kartica jednog malog privrednika!!!!!!!!!!!
::
:: pa makar on bio i operator i Bog otac!, tema je PROMASENA
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
MaestroBG evo smiricu se,ali 21.10.2009. 03:16 #150839

primecujem kazem ti da ima nekoliko ljudi koji su kao beli medvedi zasticeni ovde, a ima toliko ljudi dobrih namera i prostih pitanja, ljudi kojima treba pomoci, koje ne zanimaju problemi poput ovoga sto je on izlupetao ovde...

nemam komentar i off...

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

gliga79 Re: i jos jedan post 21.10.2009. 03:18 #150840

broj poruka: 4641
NO COMMENT !!!!
21.Oct.2009

RESISTANCE IS FUTILE

:: moram da napisem, jer me iz prve mrzelo da citam sta je sve covek nalupao..
:: znam da je kasno i da sad nema mnogo ljudi koji citaju ovo, ali kada budu procitali, oni kojima je ovo hobi kao i meni a ne ``unosni posao``, mislim da ce se sloziti samnom da skoro, a mislim nikada ranije, nisam procitao nesto gluplje i promasenije od ovoga..
:: ova prica tvoja zasluzuje ban sa foruma, a da si u osnovnoj, dobio pi jedan na pismenom zbog totalno promasene teme...dakle sedi jedan..
:: a ovakvo uprosteno poredjenje za nas `` glupake `` koji se ovde bezveze prepiremo, je klasicno ponizavanje i obezvredjivanje sati i dana testova koje su mnogi ljudi odavde uradili i provrteli, pa smo cekali tebe da nas opametis...ccc, da sam moderator, ne bi mi vise usao na sajt u zivotu , MAJMUNCINO JEDNA
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
Daum Re: evo smiricu se,ali 21.10.2009. 03:18 #150841

broj poruka: 12811
Znam to sve, ali moras da pogledas stvari i ovako: ako autoru teme ne smeta njegov post, sto se cimas da izvuces neku pravdu iz toga?

Bolje da si iskulirao coveka, ili mu cak poslao PM, a ostali ovde bi ga lako zaobisli...

:: primecujem kazem ti da ima nekoliko ljudi koji su kao beli medvedi zasticeni ovde, a ima toliko ljudi dobrih namera i prostih pitanja, ljudi kojima treba pomoci, koje ne zanimaju problemi poput ovoga sto je on izlupetao ovde..
:: nemam komentar i off..
MaestroBG pozz Gliga....:) 21.10.2009. 03:23 #150844

:))))

Slavuj Re: 21.10.2009. 09:47 #150868

broj poruka: 2236
Da li postoji mogućnost da su ljudi koji su videli tu tvoju cenu pomislili da su karte reparirane ili da ti je prodavnica u to vreme mogla biti zbog nečega na lošijem glasu nego što možda misliš ?

Nisam video da je na primer At0m Computers imao probleme sa prodajom onih Gainward 4850 za 75-80 eura, pre ~4 meseca, ali su definitivno imali probleme sa bicepsima i tricepsima zbog paranormalne količine dizanja i spuštanja slušalica, takođe sa hemijskim olovkama koje su se prebrzo praznile i papirima kojih nikada nije bilo dovoljno da se zapišu sve porudžbine, pa se pisalo i po dlanovima, jer sam čuo da su im neki hard diskovi crkavali, pa nisu mogli da pišu preko PC-a.

Da ne ispadne da te nešto ložim, stvarno se ne sećam da sam igde pročitao ili čuo za 4870 GS za 95 eura.

Da ne budem baš ni senilan, sećam se posta u kome je pisalo da ti je neki poznati političar nešto pretio da će nekome da vadi creva ili tako nešto...

Nego, ako nije tajna, odakle onda stižu te karte, kada Srbin prodaje Nemcu ili Austrijancu, a ovom još odgovara cena i to u toj meri da mu stranci čine 90% mušterija ?! Iz Albanije, Moldavije, Kirgistana ?

Prema tome, jedino psiho-fizički moguće objašnjenje je da je toj tvojoj robi niža cena nego na tamošnjim tržištima.

A kojom vrstom magije se to postiže, pa još i tebi, pored svega, da ostane dovoljna zarada da te odvrati od menjanja posla, stvarno ne bih znao.

p.s. Nemaš 4890 dole u listi.

Srbologija, nauka belosvetska.

:: O ljudi stvarno mi niste jasni. Kada sam javio da ce iz uvoza doci Gainward 4870 Golden Sample za 95 eura, svi su bili odusevljeni. A kada sam ih nabavio (80 kom.) niko se nije javio da je pazari ! E sad, mene nije mrzelo, pa sam poslao prijatelju u Banja Luku i on je prodavao za 170eura ( legalno ih je uvezao) i otisle su za 2 dana, a iz NS, BG i Nisa niko se nije ni javio za 95 eura
:: Prema tome, sada se lomite, jer ja ne narucujem vise grafike da mi skupljaju prasinu, a da se niko ne javi na oglas, jer tu nema zarade. Drugo, svi imaju kesa, ali kad dodje do krajnje kupovine nema leba od musterija u Srbiji
:: Naravno, ovo je moj stav profesionalni od oktobra prosle godine, a kao korisnik sam zadovoljniji sto su sve jeftinije. Sada samo nabavljam graficke 5850 i 5870, ali samo ako je uplacen cio iznos. I najbitnije, NIKOM ne dajem vise na rate, nego lepo potpisete ugovor za bankovni kredit i kupite na odlozeno placanje, pa se zalite kome hocete
:: Necu da navodim, koju firmu vodim, ali stvarno je smesno i kako poredite karte
:: Lista ide ovako
:: -295
:: -587
:: -285
:: -585
:: -577
:: -275
:: -260
:: -487
:: -485
:: -GTS250
:: - itd
:: Ne favorizujem ni jednog proizvodjaca kartica, jer su tu negde po performansama u srednjoj i u srednjem visokoj klasi, ali na vrhu je jos uvijek NVidia, mada nisam vise njen ljubitelj
:: P.S Malo sam izbacio negativne energije, jer me je pocelo smarati sta musterije traze, ali u istom polozaju su oni, koji, kao ja, pokusavaju da normalno rade, a KONKURENCIJA salje bilmeze koji samo sluze da dosadjuju. I najverovatnije cu samo od 1 novembra prodavati napolju(citaj: Nemacka i Austrija) graficke, jer nasi samo pricaju i puvaju se, ali krajnjeg efekta nigde, tj. realizacije cele price, nego se na njoj sve zavrsava. To je u principu 90% musterija u posljednjih godinu dana, a niko se ne pita koliko su zakupi lokala i koliko kosta 10-tak radnika, koji, zasluzuju svoju platu( mada je mizerna u odnosu na period 2004-2007 kada je bila duplo veca).
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Eno na benchu neki lik prodaje Gainward 4870 GS za 80E. 21.10.2009. 11:57 #150889

broj poruka: 7783

Tomato Republic Of Serbia !!!

ZackFair Oh.... 21.10.2009. 15:24 #150932

broj poruka: 42

NE NE I NE koliko puta da ponovim GTS250 je prepakovana 9800 a ne 8800 a jebeni GPU je isti. razlika je astronomska em u seriji em u nacinu proizvodnje. A kad je on izasao pre 19 meseci ako se ne varam?

ZackFair Svaka cast 21.10.2009. 15:27 #150934

Evo sad sam video ovaj SLAVUJ covek pojasni neke stvari KONACNO i daj dosta sa tim grafika ovo grafika ono imate spisak imate cene sad znate sta i kako odsad pitanja samo za polovljake.

skar Re: Re: 21.10.2009. 15:30 #150935

broj poruka: 3992
u ovom poredjenju izgubila se 4890 izmedju275 i 260

`rad je od coveka napravio majmuna`

:: Da li postoji mogućnost da su ljudi koji su videli tu tvoju cenu pomislili da su karte reparirane ili da ti je prodavnica u to vreme mogla biti zbog nečega na lošijem glasu nego što možda misliš
:: Nisam video da je na primer At0m Computers imao probleme sa prodajom onih Gainward 4850 za 75-80 eura, pre ~4 meseca, ali su definitivno imali probleme sa bicepsima i tricepsima zbog paranormalne količine dizanja i spuštanja slušalica, takođe sa hemijskim olovkama koje su se prebrzo praznile i papirima kojih nikada nije bilo dovoljno da se zapišu sve porudžbine, pa se pisalo i po dlanovima, jer sam čuo da su im neki hard diskovi crkavali, pa nisu mogli da pišu preko PC-a
:: Da ne ispadne da te nešto ložim, stvarno se ne sećam da sam igde pročitao ili čuo za 4870 GS za 95 eura
:: Da ne budem baš ni senilan, sećam se posta u kome je pisalo da ti je neki poznati političar nešto pretio da će nekome da vadi creva ili tako nešto..
:: Nego, ako nije tajna, odakle onda stižu te karte, kada Srbin prodaje Nemcu ili Austrijancu, a ovom još odgovara cena i to u toj meri da mu stranci čine 90% mušterija ?! Iz Albanije, Moldavije, Kirgistana
:: Prema tome, jedino psiho-fizički moguće objašnjenje je da je toj tvojoj robi niža cena nego na tamošnjim tržištima
:: A kojom vrstom magije se to postiže, pa još i tebi, pored svega, da ostane dovoljna zarada da te odvrati od menjanja posla, stvarno ne bih znao
:: p.s. Nemaš 4890 dole u listi
:: Srbologija, nauka belosvetska.
:: :: O ljudi stvarno mi niste jasni. Kada sam javio da ce iz uvoza doci Gainward 4870 Golden Sample za 95 eura, svi su bili odusevljeni. A kada sam ih nabavio (80 kom.) niko se nije javio da je pazari ! E sad, mene nije mrzelo, pa sam poslao prijatelju u Banja Luku i on je prodavao za 170eura ( legalno ih je uvezao) i otisle su za 2 dana, a iz NS, BG i Nisa niko se nije ni javio za 95 eura
:: :: Prema tome, sada se lomite, jer ja ne narucujem vise grafike da mi skupljaju prasinu, a da se niko ne javi na oglas, jer tu nema zarade. Drugo, svi imaju kesa, ali kad dodje do krajnje kupovine nema leba od musterija u Srbiji
:: :: Naravno, ovo je moj stav profesionalni od oktobra prosle godine, a kao korisnik sam zadovoljniji sto su sve jeftinije. Sada samo nabavljam graficke 5850 i 5870, ali samo ako je uplacen cio iznos. I najbitnije, NIKOM ne dajem vise na rate, nego lepo potpisete ugovor za bankovni kredit i kupite na odlozeno placanje, pa se zalite kome hocete
:: :: Necu da navodim, koju firmu vodim, ali stvarno je smesno i kako poredite karte
:: :: Lista ide ovako
:: :: -295
:: :: -587
:: :: -285
:: :: -585
:: :: -577
:: :: -275
:: :: -260
:: :: -487
:: :: -485
:: :: -GTS250
:: :: - itd
:: :: Ne favorizujem ni jednog proizvodjaca kartica, jer su tu negde po performansama u srednjoj i u srednjem visokoj klasi, ali na vrhu je jos uvijek NVidia, mada nisam vise njen ljubitelj
:: :: P.S Malo sam izbacio negativne energije, jer me je pocelo smarati sta musterije traze, ali u istom polozaju su oni, koji, kao ja, pokusavaju da normalno rade, a KONKURENCIJA salje bilmeze koji samo sluze da dosadjuju. I najverovatnije cu samo od 1 novembra prodavati napolju(citaj: Nemacka i Austrija) graficke, jer nasi samo pricaju i puvaju se, ali krajnjeg efekta nigde, tj. realizacije cele price, nego se na njoj sve zavrsava. To je u principu 90% musterija u posljednjih godinu dana, a niko se ne pita koliko su zakupi lokala i koliko kosta 10-tak radnika, koji, zasluzuju svoju platu( mada je mizerna u odnosu na period 2004-2007 kada je bila duplo veca).
ICEsd e znao sam 21.10.2009. 16:06 #150954

broj poruka: 2158

ovakvi topici izazovu najvecu svadju kod nas, svi bre pametni za sve.Dajete decu svet o tome kakvu karticu da trazi a on neka se odluci za proizvodjaca i marku.
Znaci brzina GPU i cemu taj gpu sluzi,
brzina memorije i kolicina i cemu sluzi,
sirina sabirnice(128/256bit-a) i cemu sluzi,

a kad to shvati sam ce da odabere model po parama kojim ima,

Inace sad ja mogu da tvrdim da je gainward 4850 bolji od ausa 4850 (cisto primera radi sam uzeo modele i marke) a u stavi to su iste kartice samo druga nalepnica.

Amd/ati ima svoje prednosti u nekom delu obrade grafike kao sto i Nvidia ima isto prednosti u nekom drugom delu trzista.

A o cenama ne vredi raspravljati jer ja znam neke likove koji su pokupili neke ploce,procesore,itd.. koji su ispali iz kamiona/broda/itd.. pa prodaju bug zasto jos i daju garanciju i fiskalni racun(bre ko da ne zivite u Srbiji)...
ZackFair 4770 wins 21.10.2009. 19:23 #151015

A stvarno pocne tema o necemu i zavrsi ko zna gde
uzmi matori za 80e 4770 i boli te uvo pa najbolje igre zahtevaju 10 puta slabije masine: Counter i WOW. inace MMORPG nisu zahtevni a pucacine imas i CoD pa udri i ja tako radim mada ja imam masinu ali je ne koristim za jake igre osim sto sam Crysis probao ma sranje golo ko i svaka pucacina isti kalup uzmes pucu i ajde redom jaci likovi jace puce i tako do kraja.

RamboIV 100E 21.10.2009. 19:37 #151028

broj poruka: 27
Ljudi ja stvarno nisam bio kada ste vi postavljali vase prodaje i tako to jer sam kao sto vidite novi clan...a o grafickama malo znam...samo nemojte spamovati i pricati koja je bolja graficka i tako to ne moze biti neka graficka od 1000E bolja od ove od sto...a i jos nesto nemojte pisati matori,brate,pali,mars,a crysis sam igrao vrlo mi se svidela igra...Evo da jos nesto pitam posto sam razmisljao da uzmem 4770 sada razmisljam da uzmem DirectX 11 graficku karticu...sta mislite o ovoj http://www.hwp.ru/News/images/October.2009/PowerColor_Radeon_PCS_HD5750.jpg
I da li ce mi lepo raditi na 17` monitoru?

TheBear Ma na 17` a i na 22` 21.10.2009. 19:41 #151030

broj poruka: 6502
ce raditi super ta 5750...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 100E 21.10.2009. 19:42 #151031

broj poruka: 8138
Za tu rezoluciju je odlicna.

The Way It`s Meant To Be Played

Evo da jos nesto pitam posto sam razmisljao da uzmem 4770 sada razmisljam da uzmem DirectX 11 graficku karticu...sta mislite o ovoj http://www.hwp.ru/News/images/October.2009/PowerColor_Radeon_PCS_HD5750.jpg
:: I da li ce mi lepo raditi na 17` monitoru
RamboIV :) 21.10.2009. 19:47 #151034

Hvala svima puno samo jos da zakljucim od koga proizvodjaca da uzmem?
Scyter Re: :) 21.10.2009. 19:49 #151035

broj poruka: 8138
HIS, Sapphire, Asus...

The Way It`s Meant To Be Played

:: Hvala svima puno samo jos da zakljucim od koga proizvodjaca da uzmem?
loce moze i xfx 21.10.2009. 19:53 #151038

broj poruka: 400

kako su se lepo uslihtali
http://www.xfxforce.com/2118AD/

gile23 ... 21.10.2009. 20:14 #151047

broj poruka: 9121
5750 odmah u startu batali, ona je u rangu 4770, 4870 je kartica za tebe. Gde si operator nema te 100 godina :), i da nisi uopste pominjao na berzi da ces imati za 100 evra 4870 :).

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446.html

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
RamboIV :) 21.10.2009. 20:15 #151049

za graficku sapphire 5750 prijatelj mi je rekao da je mnogo dobra :)
philaemos Re: :) 21.10.2009. 20:22 #151053

broj poruka: 2743
Uzmi Sapphire HD4850 za 8.110 din (manje od 100e)

http://www.pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-281/

Aman ljudi, gusite vise nego zvezde Granda na TV-u

:: za graficku sapphire 5750 prijatelj mi je rekao da je mnogo dobra :)
RamboIV :) 22.10.2009. 15:11 #151280

Da ne zna mozda neko gde ima da se uzme HIS ili Sapphire 5750 ili 5770 samo koja je bolja? I koliko kostaju? :)

ZackFair Ek 22.10.2009. 19:28 #151399

ASUS i nista vise mada Sapphire ima dobre. Pouzdan hardver nem sta.
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs