Nisam znao koja je primena kartice do dan danas u ovoj temi!Zato sam i rekao da je bolja ova solucija a karta je jaca od 4850!Ja iznosim svoje misljenje,da je za igre bolja je 4850 ali ovo je sasvim druge prirode.Meni je bas nesto sve jedno.Ja samo navijam za egzotiku a 4850 to nije ni najmanje.
mogu da vam prodju sa user-ima koji ne razlikuju zvucnu od grafike,i sta se bacate za dzabe.Covek je lepo pitao za MISLJENJE(ne parce vaseg mozga)o radu i razlikama izmedju dve karte,a ne da mu vi odredite sta ce uzeti.Primera radi da uzme neku od EOL G92 i ne svidi mu se,hoce li taj sto je predlozio da mu kupi drugu kartu? Na kraju krajeva hardware poznaje i vise nego dovoljno za kupovinu ovakve vrste,i na kraju ce uzeti onu koju ON bude smatrao najboljom,a ne moj ili vas predlog. Ja samo nemogu da shvatim komentare usera koji nisu ni drzali doticnu kartu u rukama a odgovorno tvrde kako su 4850 i GTS250 slicne(bolje i jace karte).Ja sam kartu imao pola godine i nisam nasao ni jednu igru gde je 4850 mogao da pridje ovoj MSI-evoj izvedbi 3870x2-ke.
Totalno je nebitno sta uzme,ali nemojte ovakve gluposti(jer i deca znaju da nije tako)bez imalo razmisljanja da sirite.
Pozz
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Jesi imao ali iskreno mi reci ikad problema sa igrama i da li si i kako proveravao da li oba chipa rade u svim igrama koje si probao?Kad sam mislio na probleme ,konkretno me driveri interesuju i njihova podrska,stabilnost,optimizacija vezano za ovu kartu..
`,i na kraju ce uzeti onu koju ON bude smatrao najboljom,a ne moj ili vas predlog.`
Ovo sam i aj gteo odmah na pocetku da kazem ali nedade mi Djavo mira pa opet se izlanuh da komentarisem bez potrebe.
Za divno cudo nisam imao ni jedan glich sa driver-ima ili u radu.Buraz imali bolji test od 5 komada 4850-tki koje sam koristio pre nje.Ni u jednoj igri nisam imao isti a kamoli slabiji rez od 4850,a vrlo dobro znas da sam je vozio(mucio)na LC5450,uopste nisam imao opciju za OC u katalistu.Pa ti vidi koliko ce jos da se razmase sa dobrim napajanjem.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Offtopic pitanje za Ishmerish-a :: :: Jesi imao ali iskreno mi reci ikad problema sa igrama i da li si i kako proveravao da li oba chipa rade u svim igrama koje si probao?Kad sam mislio na probleme ,konkretno me driveri interesuju i njihova podrska,stabilnost,optimizacija vezano za ovu kartu. :: :: `,i na kraju ce uzeti onu koju ON bude smatrao najboljom,a ne moj ili vas predlog. :: :: Ovo sam i aj gteo odmah na pocetku da kazem ali nedade mi Djavo mira pa opet se izlanuh da komentarisem bez potrebe :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Pazi sa tom kartom je generalno bilo problema sa driverima,podrskom u igrama i nekim slabijim rezultatima ali vidis,drago mi je da to nije zvanicno tako svugde ili da je to mozda bilo samo u pocetku.Svi nesto velicaju single GPU resenje a Dual GPU kao da je od Djavola doslo sto me iritira opasno a zna se kako rade Dual GPU karte i koliko snage imaju ali jebi ga,opet su te predrasude kod ljudi i to uglavnom kod onih koje takve karte skoro da nisu ni videli a da ne pominjem licnu upotrenu i samo naklapaju kao neke tetke,nemoj to to je zlo. Generalno ja vise volim jak single GPU ali od njega ce opet bici jaci Dual GPU tako da se sve vrti u krug i prakticno nema najidealnijeg resenja vec upravo za ono koje se sam opredelis je najidealnije i najispravnije. Znaci tvoja zvercica je radila kao zmaj.Zato mu ja i predlazem,koji ce mu djavo 4850 kad znam da ce na kraju testirati X2 a znam da voli te stvari pa ce traziti neke performanse a sa 4850 to nece moci da dobije.Mislim ti me razumes u potpunosti,za ove ostale kao kineski da pricam zato sve manje i manje posecujem forume jer su svi pametni i sve znaju a kad kazes istinu ismejavaju te...Uh gde ja odoh u p.m. Tebra javi se pred polazak!
Green Green Grass Of Home
:: Za divno cudo nisam imao ni jedan glich sa driver-ima ili u radu.Buraz imali bolji test od 5 komada 4850-tki koje sam koristio pre nje.Ni u jednoj igri nisam imao isti a kamoli slabiji rez od 4850,a vrlo dobro znas da sam je vozio(mucio)na LC5450,uopste nisam imao opciju za OC u katalistu.Pa ti vidi koliko ce jos da se razmase sa dobrim napajanjem :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Offtopic pitanje za Ishmerish-a :: :: :: :: Jesi imao ali iskreno mi reci ikad problema sa igrama i da li si i kako proveravao da li oba chipa rade u svim igrama koje si probao?Kad sam mislio na probleme ,konkretno me driveri interesuju i njihova podrska,stabilnost,optimizacija vezano za ovu kartu. :: :: :: :: `,i na kraju ce uzeti onu koju ON bude smatrao najboljom,a ne moj ili vas predlog. :: :: :: :: Ovo sam i aj gteo odmah na pocetku da kazem ali nedade mi Djavo mira pa opet se izlanuh da komentarisem bez potrebe :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
:: http://i46.tinypic.com/wrnvcw.jp :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Stavljas 512-bitnu furunu u kucist :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/1L/Yn/jVWtP4o/q95504870.pn :: :: :: :: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI :: :: ASUS MAXIMUS II FORMUL :: :: 4GB OCZ SLI Edition :: :: 1TB :: :: ASUS ATI 4870 512MB DDR5 :: :: CHIEFTEC 650 :: :: GIGABYTE Clear Cas :: :: Samsung 226 :: :: :: :: :: Odlika je pala uzimam definitivno MSI 3870X2 OC. Ipak 23` monitor karta je iz vise klase kao sto ti rece, za te pare mislim da bolje nema :: :: :: Tako da sam odlucio : :: :: :: hvala vam svima a brzim odgovorim :: :: :: pozz WOL :: :: :: :: :: :: :: :: ::
3970 X2 je preteran potošač i zagrevač a obrzirom, šta nudi. Još ako je ona ne ASUS Dual, 2 x DVI porta varijanta, ne vidim svrhu. 9800GTX / 4850, hvala, do viđenja.
Iskreno se izvinjavam sto nisam pomnije pratio temu nego odgovorio ekonomski...
25.11.2009. 20:09
status: user broj poruka: 7783
Ej bre za koji to profi 3D program treba 3D graficki akcelerator za igranje. Ni za jedan, zemljace.
Konkretno u AutoCAD-u 20xx nema veze da li je 8600gt ili HD5870, generalno nema ali u sustini je bitno da je ATi. Zasto sad taj omrazeni ATI? Pa zato sto nema problem sa OpenGL kao sto ga ima nVdija, nalepio sam par snimaka jedan ili behu dva su sa 9800GT a treci je sa HD4850, ako se potrudis da ih nadjes shvatices sta je u pitanju.
Koliko me secanje sluzi to sam postovao u vreme kad si se ti `vuk125` navodno samoizgnao sa foruma ali ko sto vidimo vratio si se. (konkretno to je bilo onomad kad je onaj mali nesto kenjao da ATi drajveri ubijaju OTF)
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Da rezimiramo HD4850 kosta manje, manje se greje i trosi manje struje od hd3870x2 a radi verovatno brze od pomenute u 2D (i verovatno u AutoCAD 3D rezimu rada). Sto se tice STAD programa kolege ga koriste na shugavom Radeonu 9200SE i to bez problema doduse u 1280x1024 mada ne vidim zasto bi bilo problema i u 1920x1080.
Ne greje se vise od bilo koje 4850 dual slot karte Ni u najgorim uslovima i sa najslabijim napajanjem nije ista kao 4850(vec jaca) NISAM NI JEDNOG TRENUTKA SPOMINJAO PROFI NAMENU !!! Covek je rekao da mu treba i za moj fah(GAME).
Konobar,pet piva za momke iz pilane
Buraz,sada sam dosao iz BG-a,sredio sam vizu i lekarski.Medjutim idem tek januara. Posto smo braca,brat mi pali sad u nedelju,a ja polovinom prvog meseca. Tako da cu jos malo da vas smaram
PS:FOR ALL:Dali nekom treba Nikon D70S?
Aloha
Uzeo sam. Ispalo je cak i malo manje od 90e nekih 83e naravno nova jr bukvalno iz radnje neotvorena. Mislim da je za te pare i vise nego dobra. Mozda bacim neki testi da razbijemo zablude oko grejnja i razna poredjenja :) A pozz i hvala ti na savetu WOLF
Bas me zanima da vidimo kako to radi, izgleda kvalitetno a da li ce tako i da radi videcemo. Vredi probati zato sam ja nju i uzeo a odradjivace posao nesumnjivo. Cena je ok, egzotika a ja radoznao pa rekoh sto da ne:)))
Bacao ili ne ja sam je razbio sa slabim napajanjem,i moze samo jos bolje da se pokaze sa 6650GP3,jer je ono puna kapa za nju.
Opet kazem riva tuner,35% pri dizanju win-a,i zaboravi na temperaturu ma sta god joj radio. A sad prenesi utiske kakav je osecaj kada uhvatis kartu od kilo i resto(onima koji neznaju).Neki ovde imaju lakse napajanje.
Samo nek te sluzi dobro
:: Uzeo sam. Ispalo je cak i malo manje od 90e nekih 83e naravno nova jr bukvalno iz radnje neotvorena :: Mislim da je za te pare i vise nego dobra :: Mozda bacim neki testi da razbijemo zablude oko grejnja i razna poredjenja : :: A pozz i hvala ti na savet :: WOL :: :: ::
Katabstvarno kada je uzmes u ruku deluje kao zverina. Nemam jo sve delove za konfu koju sklapa dobicu ih sutra ali cu da je bocnem ovde kod mene malo da se poigram :)
:: Katabstvarno kada je uzmes u ruku deluje kao zverina :: Nemam jo sve delove za konfu koju sklapa dobicu ih sutra ali cu da je bocnem ovde kod mene malo da se poigram : :: :: ::
pa testirao sam na njoj 5870 i 260GTX e nisam siguran da li sam 285GTX mislim da nisam. Pa imam dve jedna je X58 i7920 a druga je AMD PII 955 . Na nehalemu ne radim testove jer me mrzi da vadim i bodem karte reinstaliram drivere na njemu nemam cak ni net sluzi samo u profi svrhe u njemu je 285GTX. A na PII 955 je trenutno 5870 on mi sluzi za igrice testove zezanciju i sl kada imam vremena, manje vise retko da ga imam ali nadje se. :) CPU:PII 955@3922Mhz, NB=HT=2715Mhz RAM:2x2KHX 1600Mhz 7-7-7-20 MB:GA-MA790FXT-UD5P PSU:LC Profeccy 750W i td. Na tome se zezam Testovi i td kao sto rekoh.
Pazi, sigurno je taj X2 brzi nego recimo GTS250 u igrama gde X2 radi kako treba, ali u ovim programima kazem ti, ponasace se kao obicna 3870 i definitivno je sporija tako od GTS250. A cale sigurno ne pati za sto vecim brojem frejmova u Crysis-u...
A drugo ne zaboravi, svi CAD i 3D programi bolje rade sa nVidiom i imaju manje problema...
__________________ Scourge of PCBerza
:: Ja to sve znam ali za 90e za koliko sam je nasao novu neraspakovanu milsim da je dobar izbor. Jedino ako mislis da ima nesto bolje od ovoga za taj novac???? :: Pa predlazi ako ima bolje :: Ne znam kakav je taj 3870 x2 gledao sam neke testove znas dobro da retko koristim ati pa se u isti slabo razumem :: Ono sto se pstavlja kao pitanje da li ce LC GP3 650w moci da izgura ovu karticu sa ostatkom konfe koji sam naveo :: To jedino malo me brine da li ce joj napajanje biti dovoljno :: :: ::
:: :: CPU:PII 955@3922Mhz, NB=HT=2715Mh :: RAM:2x2KHX 1600Mhz 7-7-7-2 :: MB:GA-MA790FXT-UD5 :: PSU:LC Profeccy 750 :: i td :: Na tome se zezam Testovi i td kao sto rekoh :: :: ::
Neka mi da neko od vas razlog zasto ne bi covek uzeo 5770, ako bude nekog GPGPU resenja za kartice za ubrzanje nekih CAD programa, radice za najnoviju seriju karti a ne za 3xxx seriju. Onda 5770 je u performansama kao 4870 512MB, znaci verovatno brza od 3870x2, manje struje trosi,... 3870x2 je zastarela karta, ako neces 5770 uzmi 4850 jer mnogo manje struje trosi, kada pustis render da radi po vise sati nece ti biti svejedno da li kartica kao 5770 u idle trosi 30W ili 3870x2 koja sigurno vuce 100W.
:: Neka mi da neko od vas razlog zasto ne bi covek uzeo 5770, ako bude nekog GPGPU resenja za kartice za ubrzanje nekih CAD programa, radice za najnoviju seriju karti a ne za 3xxx seriju. Onda 5770 je u performansama kao 4870 512MB, znaci verovatno brza od 3870x2, manje struje trosi,... 3870x2 je zastarela karta, ako neces 5770 uzmi 4850 jer mnogo manje struje trosi, kada pustis render da radi po vise sati nece ti biti svejedno da li kartica kao 5770 u idle trosi 30W ili 3870x2 koja sigurno vuce 100W :: :: Pozdrav!
Nova 3870x2 je 110 evra, nova 5770 je 135-140 evra. Ako moze da kupi 5870 nek se izbaci i malo za 5770 :)
Pozdrav!
:: :: Zato što 5770 ne košta 90e :: :: :: Neka mi da neko od vas razlog zasto ne bi covek uzeo 5770, ako bude nekog GPGPU resenja za kartice za ubrzanje nekih CAD programa, radice za najnoviju seriju karti a ne za 3xxx seriju. Onda 5770 je u performansama kao 4870 512MB, znaci verovatno brza od 3870x2, manje struje trosi,... 3870x2 je zastarela karta, ako neces 5770 uzmi 4850 jer mnogo manje struje trosi, kada pustis render da radi po vise sati nece ti biti svejedno da li kartica kao 5770 u idle trosi 30W ili 3870x2 koja sigurno vuce 100W :: :: :: :: Pozdrav!
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Neka mi da neko od vas razlog zasto ne bi covek uzeo 5770, ako bude nekog GPGPU resenja za kartice za ubrzanje nekih CAD programa, radice za najnoviju seriju karti a ne za 3xxx seriju. Onda 5770 je u performansama kao 4870 512MB, znaci verovatno brza od 3870x2, manje struje trosi,... 3870x2 je zastarela karta, ako neces 5770 uzmi 4850 jer mnogo manje struje trosi, kada pustis render da radi po vise sati nece ti biti svejedno da li kartica kao 5770 u idle trosi 30W ili 3870x2 koja sigurno vuce 100W :: :: Pozdrav!
Sve sam procitao, ali kako mi promace to uzeo sam ne znam.
Pozdrav!
:: Decko je vec uzeo 3870x2... :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Neka mi da neko od vas razlog zasto ne bi covek uzeo 5770, ako bude nekog GPGPU resenja za kartice za ubrzanje nekih CAD programa, radice za najnoviju seriju karti a ne za 3xxx seriju. Onda 5770 je u performansama kao 4870 512MB, znaci verovatno brza od 3870x2, manje struje trosi,... 3870x2 je zastarela karta, ako neces 5770 uzmi 4850 jer mnogo manje struje trosi, kada pustis render da radi po vise sati nece ti biti svejedno da li kartica kao 5770 u idle trosi 30W ili 3870x2 koja sigurno vuce 100W :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.