o cemu se ovde radi? maximus je postavio temu u vezi grafike a, ne u vezi piva, promoterki itd. mislim da vam ovo nije facebook pa da se dopisujete urazumite se !!!
ne znam samo zasto u svakoj temi mora da bude neka frka oceteli ikad postati normalni !!!
:: Pasivne kartice su pravi izbor za korisnike koji ce povremeno odigrati koju igru, a pritom dosta polazu na tisinu. Kartica je verovatno Smederevac, ali ja se plasim da je Gazda na temu, na zalost, suvise glup a bi shvatio bilo kakav oblik retorike, pa makar i onaj u obliku retorickih pitanja. To je opet njegovo pravo i nebih ga osudjivao zbog toga
:: :: :: Baby B ::
Ne bih da zvuchim grubo ali kako ti tako savrsheno znash za koga sa pasivne kartice? OP je postavio sasvim normalno pitanje. I ja pokushavam da nadjem bash tu kartu kako ne bi svaki put kada pozhelim da se igram morao u bios da palim off-board grafichku. Ako mozesh da mu pomognesh ukljuchi se ako ne nishta. Ovaj svet je i onako perpun sveznajuchih `hakera` koji idu po raznim forumima i seju pamet.
Nikome ne bih preporucio pasivne graficke...Imao sam jednu...8600GTS...Grejala se strsno...Isla je do 95 stepeni...Nakon 10-15 minuta igranja,zabadala je i non stop sam restartovao kompjuter....
ja bi od pasivaca uzimao samo vodeno hladjene... ove resetkaste bi zaobisao,ako hoces ti je uzmi usmeri neku 120mm na nju i nema da te brine.... @ostali ne mogu da verujem da pijete pivo rakija je lek
Jedno pitanje....koja je svrha pasivnih grafickih kartica ? Koja je svrha ove teme? najaca pasivna kartica ??
Samo ime govori ako je najaca pasivna, da je coveku bitna tisina ali da ce istovremeno igrati nesto ili koristiti za 3da. cim trazi najacu pasivnu.
Skoro bilo koja novija kartica sa dual slot hladjenjem se ne cuje !!! Cenim tisinu izuzetno i radim do kasno redovno , ja svoj 8800 GT dual slot NE CUJEM ...bucniji je od njega 9 x hyper tx 2 koji se eto smatra skoro ne cujnim kulerom.
Kupi bre nesto sa ventom, smanjis broj obrtaja i cao zdravo...a kad igras , bas ces sigurno da cujes i da ti smeta kad se pojaca vent..iako ga i tad mozes ograniciti..a hladjenje ce biti 9 x bolje od pasivne...
Toliko tihih i necujnih kartica ima da ne bi 2 sec razmisljao da uzmem pasivnu i jos da razmisljam da li ce da se greje kao mikrotalasna i da mi temperatura celog kucista raste i da utice istovremeno na sve ostale komponente BESPOTREBNO . Ajd uzdravlje
:: Jedno pitanje....koja je svrha pasivnih grafickih kartica ? Koja je svrha ove teme? najaca pasivna kartica ? :: :: Samo ime govori ako je najaca pasivna, da je coveku bitna tisina ali da ce istovremeno igrati nesto ili koristiti za 3da. cim trazi najacu pasivnu :: :: Skoro bilo koja novija kartica sa dual slot hladjenjem se ne cuje !!! Cenim tisinu izuzetno i radim do kasno redovno , ja svoj 8800 GT dual slot NE CUJEM ...bucniji je od njega 9 x hyper tx 2 koji se eto smatra skoro ne cujnim kulerom ::
Svrha je da mozesh povremeno da se igrash a da ti inache komp bude POTPUNO tih. Pa eto, trazhimo pravi proizvod za to. Meni je muka da vishe restartujem komp i palim grafichku da bih igrao pola sata.
Inache Hyper TX je vrlo buchan cooler za moje pojmove. Chak i na 800 rpm.
Interesuje me kako mogu da kontrolishem rpm na grafichkoj iz OS-a? Jel ima neki univerzalni software koji stvarno radi ili treba sama karta da ima svoje za tako neshto? Ako radim samo u 2d da li mogu njime da `obichnoj` karti da smanjim rpm na recimo 300 a da se ne sjebe?
Podrzavam, Palit 8800GT 512 sa Zalmanovim dual slot kulerom(takav je direktno iz Palitove fabrike) se nije cuo cak ni do maksimuma, kada gejm zarezhi. A na maksu se cuo kao kada laganica duvas u kasiku supe da je razladis. Evo skoro vec 3 godine shljaka, i ne rice. A sto se tice ventilatoriska hladjenja, sve zavisi od proizvodjaca kakav kvalitet kulera je roknuo. Ali sada sa novijim generacijama, tesko, ali vrlo tesko se moze naci da je neko stavio los kuler.
:: Jedno pitanje....koja je svrha pasivnih grafickih kartica ? Koja je svrha ove teme? najaca pasivna kartica ? :: :: Samo ime govori ako je najaca pasivna, da je coveku bitna tisina ali da ce istovremeno igrati nesto ili koristiti za 3da. cim trazi najacu pasivnu :: :: Skoro bilo koja novija kartica sa dual slot hladjenjem se ne cuje !!! Cenim tisinu izuzetno i radim do kasno redovno , ja svoj 8800 GT dual slot NE CUJEM ...bucniji je od njega 9 x hyper tx 2 koji se eto smatra skoro ne cujnim kulerom :: :: Kupi bre nesto sa ventom, smanjis broj obrtaja i cao zdravo...a kad igras , bas ces sigurno da cujes i da ti smeta kad se pojaca vent..iako ga i tad mozes ograniciti..a hladjenje ce biti 9 x bolje od pasivne.. :: :: Toliko tihih i necujnih kartica ima da ne bi 2 sec razmisljao da uzmem pasivnu i jos da razmisljam da li ce da se greje kao mikrotalasna i da mi temperatura celog kucista raste i da utice istovremeno na sve ostale komponente BESPOTREBNO :: Ajd uzdravlje :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.