Seri, seri... __________________ Scourge of PCBerza
:: Od kako je presao u crveni klan mnogo se prok.... Sad samo laje, (pas koji laje ne ujeda) ..Hehehehe...Ko se bre svadja?Ja se nikad ne svadjam ja samo bijem ahahaha..Ne daj Boze,daleko bilo : :: Ma 16:9 je Vrh i ako ne znam zasto ali nema veze..Nek mu bude.. : :: :: The Fastest Car Ever it`s The Same As The Fastest Graphic Card Brand In The World :: Picture says more than thousand words :: http://img96.imageshack.us/img96/3387/bugattinvidia.jp :: GREEN POWER :: ::
512mb je vec malo za 1680x1050, tako da ako ide na 1920x1080, 1GB je obavezan za normalno igranje u toj rezoluciji... __________________ Scourge of PCBerza
:: Mislim da nema potreba za 1gb, to je ipak samo 300piksela razlike. Ja sam npr GRID igrao u fullHDu na sve max, I AA i AF oko 40ak FPS sa 4830 i x2 5200. Mislim da malo preterujete sa 1gb memorije. Naravno da je treba uzeti sa 1gb, ali nije neophodno :: :: :: :: Ako zelis da igras u 1920x1080, obavezno je potreban 1GB video memorije.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: ::
Ajde ne razvodnjavaj ako je 512mb malo za 1680x1050 kako li su se ljudi igrali svih ovih godina, mora da su se strasno patili.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: 512mb je vec malo za 1680x1050, tako da ako ide na 1920x1080, 1GB je obavezan za normalno igranje u toj rezoluciji.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Mislim da nema potreba za 1gb, to je ipak samo 300piksela razlike. Ja sam npr GRID igrao u fullHDu na sve max, I AA i AF oko 40ak FPS sa 4830 i x2 5200. Mislim da malo preterujete sa 1gb memorije. Naravno da je treba uzeti sa 1gb, ali nije neophodno :: :: :: :: :: :: :: Ako zelis da igras u 1920x1080, obavezno je potreban 1GB video memorije.. :: :: :: __________________ :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
˝Samo 300 pixela˝ hmmm, pa na 1920 to mu dodje ~15%, nije bas zanemarljiva razlika. Takodje iz iskustva nekolicine koji imaju slicnu postavku hardvera, to je 10-15fps manje u nekim igrama. Pitanje je da li 1GB pravi razliku u odnosu na 512MB kod 4850 ili ne ? Na 1920 sa visokim detaljima, trebalo bi da se vidi nesto? Ispravite me ako gresim.
Ako nema razlike cemu sluzi 1gb na kartici??? Cemu sluzi 1gb na 4350/4550 ??? Tek mi onda to nije jasno...
I jos nesto, zasto su 1gb 4850 karte jeftinije od 512mb karti, gledao sam istog proizvodjaca ? Da li je razlika u hladjenju ili klokovima, npr. MSI karte ?
Ranije je razlika bila u memoriji kad je ima vise onda je sporija a kad je ima manje onda je brza. Danasnje kartice (unazad 4-5 godina) su gladne za brzom memorijom i to je to.
To ti je prica u vezi HD4850 i HD4870 obe imaju 256bit magistralu ali slabija ima ddr3 a brza ddr5 memoriju tako da je ukupna razlika u brzini 15-20%.
Na starim karticama se vise dobijalo ubrzavanjem memorije nego GPU-a.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ˝Samo 300 pixela˝ hmmm, pa na 1920 to mu dodje ~15%, nije bas zanemarljiva razlika. Takodje iz iskustva nekolicine koji imaju slicnu postavku hardvera, to je 10-15fps manje u nekim igrama :: Pitanje je da li 1GB pravi razliku u odnosu na 512MB kod 4850 ili ne ? Na 1920 sa visokim detaljima, trebalo bi da se vidi nesto? Ispravite me ako gresim :: :: Ako nema razlike cemu sluzi 1gb na kartici??? Cemu sluzi 1gb na 4350/4550 ??? Tek mi onda to nije jasno.. :: :: I jos nesto, zasto su 1gb 4850 karte jeftinije od 512mb karti, gledao sam istog proizvodjaca ? Da li je razlika u hladjenju ili klokovima, npr. MSI karte ::
Da, uopste nije neophodan to i ja mogu odmah da kazem. A te 1GB karte sluze da se bolje prodaju jer ipak je to duplo vise memorije, a to sto ona donese 2-3FPS to nikom nista.... I to kod vecine karti koje imaju 512 verzije i 1GB verzije, cak i ona 4870 1GB je jako malo bolja od 512MB verzije nebitno koja je rezolucija.
:: 1gb nije neohodan za većinu igara na 1920x1080, lično iskustv :: :: naravno da je bolje imati, ako si u prilici, poželjno je svakak :: ::
Moj ti je savet da samo ne kupis 22-incni nego 24`` monitor. Ja uzeo LG 22`` 1920x1080, koristim ga par dana, i mnogo mi bre sve sitno. Monitor mi je ispred face, ali malecki pikseli, pa sve malecko (navikao na 19`` 1440x900, sa krupnijim pikselima) A toj rezoluciji bar po mom misljenu neki AA ti i ne treba. U WOW-u sam koristio 8xAA na devetnaestici, i znacilo je puno, na ovom 22 nema nikakve razlike, pa drzim 2xAA cisto zato sto graficka moze.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Igram sa likovima u rezoluciji 1920x1080 , zbog toga sam i uzeo monitor, mnogo znaci dodatni prostor zbog add-onova. Inace za svaki dan mi je bila dobra i devetnaestica, al nema veze.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Nisam mislio da je bas malo ali je knap... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ajde ne razvodnjavaj ako je 512mb malo za 1680x1050 kako li su se ljudi igrali svih ovih godina, mora da su se strasno patili :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: 512mb je vec malo za 1680x1050, tako da ako ide na 1920x1080, 1GB je obavezan za normalno igranje u toj rezoluciji.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Mislim da nema potreba za 1gb, to je ipak samo 300piksela razlike. Ja sam npr GRID igrao u fullHDu na sve max, I AA i AF oko 40ak FPS sa 4830 i x2 5200. Mislim da malo preterujete sa 1gb memorije. Naravno da je treba uzeti sa 1gb, ali nije neophodno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ako zelis da igras u 1920x1080, obavezno je potreban 1GB video memorije.. :: :: :: :: __________________ :: :: :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Taj 1GB memorije ne sluzi da bi dizao vise fps-a, vec da bi se na 1920x1080 rezoluciji manje mucila karta. Sa nekom kartom od 512mb fps moze da padne i do 30% ako se digne rezolucija na 1920x1080... Crysis i GTA4 na primer...
Vise video memorije omogucava normalne fps na vecim rezolucijama... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.