Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ako Fermi opet zakasni ovo moze da da neka objasnjenja zasto
STRANA 3 OD 4  
gile23 ... 19.02.2010. 11:51 #190265

status: user
broj poruka: 9121
Sky sve si u pravu sto kazes, mada se negde ne slazem. Znaci G80 - G92b nVidia je odradila sjajan posao, oni izbacuju posle toga totalno novu generaciju GT200 koja je bila superiorna nad ATI-jem u performansama ali ne i cenom :). Ali oni umesto da razvijaju novu generaciju grafickih oni se za*ebavaju sa nekim levim stvarima i ne rade vredno i marljivo ko ATI na sledecoj seriji. I onda dolazi fake konferencija pa 5xxx serija, pa Fermi u najavi. Samo me zanima sta ce to nVidia da prodaje ako nece kartice Tesla sisteme, i ION platformu, ako nema grafickih onda nema ni kesa za ovaj desktop segment, nema kesa za moblni segment (laptopovi) mada su im za laptop graficke ocaj ATI tu dominira vec duzi vremenski period i nemaju profesionalne graficke kartice za render kao ATI FireGL (to su valjda nVidia Quadro ?). I jos jedna stvar nViida sad pravi x86 procesor iako su svi uveliko presli na x64, a AMD najavljuje 128 bitni procesor ? I treba naglasiti CUDA sistem koji je najavljivan 50 puta ubrzanje itd. kad ono u igrama usporenje, u profesionalnim programima daje lepo ubrzanje, ali isto se pokazuje ATI Stream u tim profesionalnim programima.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MyDoom @H-nitro 19.02.2010. 15:31 #190284

broj poruka: 553
Pa ti mislis da si ti nitro a ja sam zinben!

P.S. ATI je oduvek bio kralj trzista i tu je kraj price!Jedino ljudi koji nece realno da sagledaju situaciju mogu da stanu na stranu N(e)Vidije!ATI kartice se odavno koriste u svim naucnim i istrazivackim institucijama!GL Fermi!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Fermi u aprilu - trt, gevezen zajn... 19.02.2010. 16:06 #190286

broj poruka: 1583
...odlozen za kraj jula, ove godine.

http://vr-zone.com/articles/fermi-mass-availability-delayed-to-q2/8461.html

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20100218124405_Fermi_Architecture_Will_Only_Hit_the_Pull_Stride_Next_Quarter_CEO_of_Nvidia.html

Danny Crane.

dz0ni ... 19.02.2010. 16:29 #190287

broj poruka: 882
Znaci bice Fermi VS Nothern Islands Zeleni ce pokusati kasnije da ih poklope sa Fermi 2 Q4 2010, samo da ne zavrse kao sa ovim (verovatno ce biti 32/28nm sa dodatnim shaderima).

SkyFire ... 19.02.2010. 17:20 #190291

broj poruka: 18472
Ako je odlozen ovo ce samo da ptvrdi moju teoriju..
32 nm ne gine i poboljsana arhitektura (osnova Fermi chip)
Sad ce debelo morati da se potrude jer su vec dosta u zaostatku..

@Gile
Pa sve si i potvrdio sto sam ja i rekao uz neke dodatke u tvom izlaganju..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

P.S.Mislim da bi ova tema ``Fermi`` mogla da ide malo u penziju..

Green,Green,Grass Of Home

skar bice sta bude... 19.02.2010. 18:18 #190296

broj poruka: 3992
do tada PSSSSSSSSSSST!!!!

SkyFire Re: bice sta bude... 19.02.2010. 18:25 #190299

Nije psssssst vec ATI RULES :)

:: do tada PSSSSSSSSSSST!!!!
::
skar Re: Re: bice sta bude... 19.02.2010. 19:04 #190305

Ja to nisam rekao!!!
ne potpaljuj,vis da su napaljeni ko bizoni

:: Nije psssssst vec ATI RULES :
:: Green,Green,Grass Of Home
:: :: do tada PSSSSSSSSSSST!!!!
:: ::
MyDoom @skar 19.02.2010. 21:13 #190333

broj poruka: 553
Kao mufloni,oni se mnogo vise pale od bizona!Ma daj batalite vise prazne price!Kupicemo sta bude najbolje za najmanje para i tacka!

Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour

Pesmice za dobro jutro... :))
http://www.youtube.com/watch?v=imYr8YjXXlQ
http://www.youtube.com/watch?v=gS5ZOJyN8B4

gile23 Re: ... 19.02.2010. 22:44 #190354

broj poruka: 9121
Nadam se da se slazemo, mada sam te licno najvise iskritikovao zbog ovoga ima nVidia da prodaje drugo osim kartica :).

Pozdrav!

:: Ako je odlozen ovo ce samo da ptvrdi moju teoriju.
:: 32 nm ne gine i poboljsana arhitektura (osnova Fermi chip
:: Sad ce debelo morati da se potrude jer su vec dosta u zaostatku.
:: @Gil
:: Pa sve si i potvrdio sto sam ja i rekao uz neke dodatke u tvom izlaganju.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: P.S.Mislim da bi ova tema ``Fermi`` mogla da ide malo u penziju.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi I Nvidia se zali na TMSC da slabo stancuje njihove 40 nm DX 10.1 karte 19.02.2010. 23:07 #190358

broj poruka: 7737
Izgleda ce i oni preci na Global Foundries.

In the past block company increased the deliveries volumes of 40 nm chips by 178%, but TSMC efforts on the improvement in the quality of production can be little for saturating the market in the first half-year.

Fermi architecture will not bring nothing revolutionary in the lower price segment, if we do not consider the support Of directX 11. therefore, NVIDIA has the right to detain the transfer of budget graphical solutions in fermi architecture. in addition, all will depend on the release level of suitable 40 nm chips.

Navodno da bi Nvidia mogla da spreci transfer Fermi arhikteture na nisko budzetne karte ,sve zavisi od nivoa upotrebljivosti 40 nm procesa.Pretpostavljam da ako bude dosta skartova u 40 nm u tom slucaju Nvidia ne bi isla sa Fermi arhikteturom na nisko budzetne karte.

http://xtreview.com/addcomment-id-11516-view-The-expansion-of-fermi-architecture-will-start-in-the-second-quarter.html
dz0ni Nvidia launching its first DirectX 11 cards on Monday? 20.02.2010. 03:33 #190436

Nvidia fans, this may be a verrry long weekend for you as on Monday (February 22nd) a `major announcement` is coming from Santa Clara. As just announced via Twitter, Nvidia is going to have something big to talk about on Monday at 9:00 AM PST (17:00 PM GMT/UTC) and it`s highly probable that it will be Fermi related.

When we say Fermi related we obviously mean the GF100 chip and the two cards based on it, the GeForce GTX 480 and GTX 470 aka, Nvidia`s first DirectX 11-supporting products. The GTX 400 cards are expected to take on AMD`s Radeon HD 5800 and HD 5900 series models so finally there will be come competition in the DX11 zone.

Given the absence or leaks it`s likely Monday`s `announcement` won`t be a hard launch, but at this stage nobody was really hoping for such a thing anyway (right?). Monday may be the day we finally see some performance numbers, either via Nvidia slides or tests from cherry-picked sites so here`s to a quick-ending weekend. Actually, don`t make it that quick, we`ve got patience.

izvor: http://tcmagazine.com/comments.php?shownews=32786&catid=2

gliga79 Hahahah 20.02.2010. 03:40 #190437

broj poruka: 4641
Kako da nece, evo bas me nesto za*ole, desno Ja*e ?
Sta sve necu da cujem.
Jel pre il posle podne da znam da ne spavam ????

Intel Q6600. CM Hyper TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5

Daum Re: Nvidia launching its first DirectX 11 cards on Monday? 20.02.2010. 05:59 #190446

broj poruka: 12811
Upravo sam bio na Nvidia tweeter strani, nema ni traga od te vesti...

:: Nvidia fans, this may be a verrry long weekend for you as on Monday (February 22nd) a `major announcement` is coming from Santa Clara. As just announced via Twitter, Nvidia is going to have something big to talk about on Monday at 9:00 AM PST (17:00 PM GMT/UTC) and it`s highly probable that it will be Fermi related
:: When we say Fermi related we obviously mean the GF100 chip and the two cards based on it, the GeForce GTX 480 and GTX 470 aka, Nvidia`s first DirectX 11-supporting products. The GTX 400 cards are expected to take on AMD`s Radeon HD 5800 and HD 5900 series models so finally there will be come competition in the DX11 zone
:: Given the absence or leaks it`s likely Monday`s `announcement` won`t be a hard launch, but at this stage nobody was really hoping for such a thing anyway (right?). Monday may be the day we finally see some performance numbers, either via Nvidia slides or tests from cherry-picked sites so here`s to a quick-ending weekend. Actually, don`t make it that quick, we`ve got patience
:: izvor: http://tcmagazine.com/comments.php?shownews=32786&catid=
dz0ni Re: Re: Nvidia launching its first DirectX 11 cards on Monday? 20.02.2010. 06:59 #190449

Ima na Facebook-u.

@Daum gresis ima i na twitter-u...
http://twitter.com/NVIDIAGeForce

A evo nesto i sa: http://www.brightsideofnews.com/news/2010/2/19/nvidia-to-launch-geforce-gtx-470480-on-march-272c-2010.aspx

:: Upravo sam bio na Nvidia tweeter strani, nema ni traga od te vesti..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Nvidia fans, this may be a verrry long weekend for you as on Monday (February 22nd) a `major announcement` is coming from Santa Clara. As just announced via Twitter, Nvidia is going to have something big to talk about on Monday at 9:00 AM PST (17:00 PM GMT/UTC) and it`s highly probable that it will be Fermi related
:: :: When we say Fermi related we obviously mean the GF100 chip and the two cards based on it, the GeForce GTX 480 and GTX 470 aka, Nvidia`s first DirectX 11-supporting products. The GTX 400 cards are expected to take on AMD`s Radeon HD 5800 and HD 5900 series models so finally there will be come competition in the DX11 zone
:: :: Given the absence or leaks it`s likely Monday`s `announcement` won`t be a hard launch, but at this stage nobody was really hoping for such a thing anyway (right?). Monday may be the day we finally see some performance numbers, either via Nvidia slides or tests from cherry-picked sites so here`s to a quick-ending weekend. Actually, don`t make it that quick, we`ve got patience
:: :: izvor: http://tcmagazine.com/comments.php?shownews=32786&catid=
DmasteRNo1 Objava još jednog odlaganja 20.02.2010. 08:57 #190465

broj poruka: 6108
S obzirom da se ne zna šta će to veliko da objave u ponedeljak, verovatno će da objave još jedno odlaganje.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

skar @Sky 20.02.2010. 09:50 #190468

nista od moje zenidbe,a planiro sam u martu....:D

philaemos ... 20.02.2010. 15:30 #190528

broj poruka: 2743
Zenite se ljudi dok ste mladi.

Demon to some. Angel to others.

MaliAbner Re: ... 20.02.2010. 17:05 #190554

broj poruka: 7783
Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu.
Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
SkyFire Re: Re: ... 20.02.2010. 17:58 #190580

Sazrevanje spermatozoida :)

:: Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu
:: Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
skar Re: Re: Re: ... 20.02.2010. 18:07 #190589

nema to veze,ja mislim da to najvise ima veze sa praznjenjem,ako puno krkas,isplace se tuki,pa onda ne ostane dobrog materijala za djecu....
zato je najbolje kad si pun testosterona ko bizon da joj onda zavaris ali da pazis da je nepovredis
toliko o ferumu:D

:: Sazrevanje spermatozoida :
:: :: Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu
:: :: Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: :: ::
:: :: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: :: _______________________________
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 20.02.2010. 18:08 #190591

A sta ces sa onima koji ga uvek imaju u izobilju?
Mogu da ga prodaju na kile hahahahaha

:: nema to veze,ja mislim da to najvise ima veze sa praznjenjem,ako puno krkas,isplace se tuki,pa onda ne ostane dobrog materijala za djecu...
:: zato je najbolje kad si pun testosterona ko bizon da joj onda zavaris ali da pazis da je nepovredis
:: toliko o ferumu:
:: :: Sazrevanje spermatozoida :
:: :: Green,Green,Grass Of Home
:: :: :: Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu
:: :: :: Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: :: :: ::
:: :: :: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: :: :: _______________________________
skar Re: Re: Re: Re: Re: ... 20.02.2010. 18:10 #190592

onda u Bec u Njemacku,pa bar zaradis na bozijem daru,da ga ne treses za dz:D

:: A sta ces sa onima koji ga uvek imaju u izobilju
:: Mogu da ga prodaju na kile hahahahah
:: :: nema to veze,ja mislim da to najvise ima veze sa praznjenjem,ako puno krkas,isplace se tuki,pa onda ne ostane dobrog materijala za djecu...
:: :: zato je najbolje kad si pun testosterona ko bizon da joj onda zavaris ali da pazis da je nepovredis
:: :: toliko o ferumu:
:: :: :: Sazrevanje spermatozoida :
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
:: :: :: :: Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu
:: :: :: :: Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu
:: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: :: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: :: :: :: _______________________________
Scyter Re: Re: Re: Re: Re: ... 20.02.2010. 18:10 #190593

broj poruka: 8138
LOL!

The Way It`s Meant To Be Played

:: A sta ces sa onima koji ga uvek imaju u izobilju
:: Mogu da ga prodaju na kile hahahahah
:: :: nema to veze,ja mislim da to najvise ima veze sa praznjenjem,ako puno krkas,isplace se tuki,pa onda ne ostane dobrog materijala za djecu...
:: :: zato je najbolje kad si pun testosterona ko bizon da joj onda zavaris ali da pazis da je nepovredis
:: :: toliko o ferumu:
:: :: :: Sazrevanje spermatozoida :
:: :: :: Green,Green,Grass Of Home
:: :: :: :: Upravo tako ali decu ipak pravite kasnije posto mladi roditelji prave glupu decu
:: :: :: :: Ko ne veruje neka potrazi na netu ima jedno naucno istrazivanje koje je dokazalo gore navedenu tezu
:: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: :: Zenite se ljudi dok ste mladi
:: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: :: :: :: _______________________________
dz0ni More details on NVIDIA Fermi - price, PSU requirements and more 22.02.2010. 10:07 #191010

TweakTown`s own video card guru, Shane Baxtor has acquired some more specific details about NVIDIA`s upcoming Fermi powered GTX 470, one of their first two DX11-ready cards to hit the market in answer to AMD`s top-end HD 5800/5900 series.
With the very active rumour mill giving a hint that NVIDIA plan to make a big announcement regarding Fermi within the next 12 hrs, Shane gets an early scoop on the pricing and PSU requirements for the GTX 470. He learns that the official launch price looks to be 9 USD which sits in line with AMD`s HD 5850, though performance is expected to be more around HD 5870 levels.

Power wise, NVIDIA is apparently slapping on a minimum requirement of 550 Watt, up slightly from AMD`s min requirement on the HD 5850 at 500 Watt. In any case, it shouldn`t matter to most people wanting a card like this, knowing full well that a quality PSU with plenty of headroom makes for a much more stable gaming rig.
In a separate posting, Shane is confident NVIDIA will announce their launch date for the Fermi cards within the next 12 or so hours which the rumour mill is indicating will be mid to late March. He also feels there may be an availability issue on the horizon with these cards due to the 1 year warranty that NVIDIA gives to its AIBs as opposed to a lot of the AMD cards on the market with 2 year warranties. This will make NV partners reluctant to carry a lot of stock of the cards as they know they`ll need to offer 2 year warranties to stay competitive, but have fear of a lot of dead ones coming back to haunt them after the 1 year NV covered warranty period is up.
More on Shane`s insight to this here.

http://www.tweaktown.com/news/14302/more_details_on_nvidia_fermi_price_psu_requirements_and_more/index.html

Znaci... GTX470 malo brzi od 5870, cena ce mu biti 299$ kao 5850... a GTX480 ce biti blizu 5890. Cena verovatno 100-150$ vise od GTX470.
STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs