Ako citav internet fejkuje rezultate, zajebani nece...
PS: Znam da cete se sada vaditi na OC, ali jbga... Kako babi milo, tako joj se snilo! (valjda sam dobro rekao)
Jos jednom CITIRAM usera zajebani76: Da ovi drajveri generalno popravljaju performanse kompletne 5xxx serije karata a narocito 5970. Inace 5850 je i sa predhodnim drajverima bila brza od 285GTX i to poprilicno, evo da se podsetimo malo te razlike u performansama pri MAX benchabilnim klokovima tada a tek sada je ta razlika overena...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
Definicija realnosti za odabrane usere pc berze : Neko se znanjem i delima dokazuje,daje svoj doprinos a neko se kiti tudjim perijem i samo laprda jedno te isto bez ikakvog smisla! Od svega najvise se prica i naklapa,razglaba,svi nesto ``znaju`` a od DELA ni reci ..
No..Kao sto rekoh i tih 30% da ih zaokruzimo neka budu,necemo da cepidlacimo,neki ce i srcku da dobiju..Sto se mene tice i da je 50% meni sve jedno sasvim..
U svakom slucaju da ne bezimo od teme i da budemo konstruktivni .. Cenovni rang ovako stoji: *Ako ima oko 240 Eur u svakom slucaju ATI 5850 bez razmisljanja.. *Ako ima do 200 Eur GTX280 skida skalp ostalim ponudjenim karticama za te novce.. Matematika je jasna kao dan..Ko ne zna da broji nek se vrati u osnovnu skolu :)
Kazem ja da mu nesto drugo ne ferma. Kakav crni pes da secka i MW2 :))). Crysis na high radi bez ikakvog seckanja. Mozda neki put secne, ali to radi na bilo kojoj grafici, jer je takva igra Kod mene radi iz zezanja, i pes i MW,da ne secne uopste. Imam osecaj da dve mw moze da tera. Evo i novi Bioshock, nema ni s od sec, takodje i Dirt 2. Nikad se lepse nisam igrao :)))))
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
slusaj me dobro druze moj,ne diraj mi ATI-ja da ne bidnem oprasan... to kod tvog drugara nesto drugo ne skljoca kako treba,pa ja sam sa 3870 igrao COD ko majka,znaci nikad,ama bas nikad... a sad PES da mu secne ahhahahaa,mislim smesno je,ja sa hd3300 igram COH,znaci i dan-danas jednu od najzahtevnijih igara sa 30fps,naravno na nizoj rezoluciji,i sa malo detalja(ko misli da kenjam,neka dodje kod mene),ta 5750 je izmedju 4850 i 4870,znaci karta sve samo ne sranje,i opere taj 250....uostalom neka uzme sta mu volja,ali ja bi tu trazio nesto drugo,nego da je karta kriva,ali moze biti to je ATI
nisu mi nešto ni grafika ni procesor pa mi svejedno mw2 radi ko lopov u vikendici, to tvog ortaka nešto drugo kolje, u svakom slučaju ni sa gts250 neće da se usreći
blagodarim:D nego znam i zasto je trazio,pa kad se druzi sa vama marsovcima:D green army from space.... ne ocekuj nikad previse da se kasnije ne razocaras previse... nego ovaj Daum postao najrealniji....udarilo mu crvenilo u vugla
:: @NMY :: Naravno da ce da bude realno. Ono sto najvise mrzim je da lazem nekog, a i da neko laze mene. Uostalom, nemam nikakvih koristi od toga :: :: @gliga79 :: Verujem ti kolega, ali on tvrdi da mu igre ne idu glatko. Mozda je ocekivao i previse od nje, pa se razocarao :: :: @skar :: Izvini molim te, nemoj da se ljutis... :: :: Ko zna do cega moze da bude. Njega je mrzelo da proveri, samo je otisao u prodavnicu i trazio je da mu zamene kartu :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Dakle, trazetji shta je dobro od grafike, saznao sam da trebam da promenim ceo komp. :-)
Samo da ponovim, ako je neko pomeshao, procesor je dual core (x2) athlon 4200+, na 2.2mhz.
Sada, ja sam se premishljao oko gainward gtx 275 gs, jer 4890hd vapor-x nema vishe na trzishtu.
Ali, izlaskom serije 5 nastaje haos. Svestan sam da su kartice serije 5 precenjene (zakon trzishta kada nema konkurencije), i da se sa dx11 netju naigrati, kao ni ljudi koji su se zaleteli na dx10. Sada je sa dodatnim mishljenjem da dzaba kupujem karticu i da trebam da menjam ceo komp, situacija je enormno zakomplikovana.
Mogu li da dobijem odgovor, shta raditi, i shta traziti?
Trenutna finansijska situacija mi ne dozvoljava da se igram sa biranjem i da kupujem neshto shto tju morati da menjam novim za pola godine, a pocheo sam da se gubim posle 200+ prochitanih strana raznih review-a sa pregledom grafichkih karti koje su proizvedene\obradjivane tokom minulih godinu dana.
Evo sta da radis. Sacekaj jos mesec dana, ako se nista ne promeni do tada, uzmi GTX 275. Ako se promeni (mislim i na tvoj dzeparac) uzmi HD 5850 ili HD 5830.A mozda i Fermija uzmes.
Onda skupljaj pare za nov komp, jer ti je ovaj iskreno los.
To je to.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Dakle, trazetji shta je dobro od grafike, saznao sam da trebam da promenim ceo komp. :- :: :: Samo da ponovim, ako je neko pomeshao, procesor je dual core (x2) athlon 4200+, na 2.2mhz :: :: Sada, ja sam se premishljao oko gainward gtx 275 gs, jer 4890hd vapor-x nema vishe na trzishtu :: :: Ali, izlaskom serije 5 nastaje haos. Svestan sam da su kartice serije 5 precenjene (zakon trzishta kada nema konkurencije), i da se sa dx11 netju naigrati, kao ni ljudi koji su se zaleteli na dx10. Sada je sa dodatnim mishljenjem da dzaba kupujem karticu i da trebam da menjam ceo komp, situacija je enormno zakomplikovana :: :: Mogu li da dobijem odgovor, shta raditi, i shta traziti :: :: Trenutna finansijska situacija mi ne dozvoljava da se igram sa biranjem i da kupujem neshto shto tju morati da menjam novim za pola godine, a pocheo sam da se gubim posle 200+ prochitanih strana raznih review-a sa pregledom grafichkih karti koje su proizvedene\obradjivane tokom minulih godinu dana.
pa nije los,al nije bas ni neka perverzija,kad bi bocno neki PII x2 sve bi se promenulo znaci uzmi 5770 i PII pa ces da vidis,ovaj matori athlon ce da gusi sve od reda...jer je slab,malo kesa ovo ono!!!!
Dakle, komp je losh. Ok, nije najmladji, ali realno, para za quad core nemam, a za ovu gigabyte-ovu matichnu od drugih user-a nisam chuo nishta loshe. Znam da se tema ne tiche toga, ali shta fali trenutnoj konfiguraciji (osim promene procesora i dodavanja 1 giga memorije).
Sad, i kada budem kupio grafichku, kako ni do sada, ne pada mi na pamet da clockujem i da se igram.
Sacekatju sigurno pocetak marta, mozda sredinu, ali do tada mi treba `siguran konj` u sluchaju da se ne desi neko chudo koje se tiche cena i mog finansijskog stanja. (crkavanje nepoznatog ujaka iz amerike). :-p
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ / 3.0GHz, S.AM2 Koje je mishljenje o ovom procesoru?
nije los,ali taj athlon ce ti realno udaviti i 4850,skakace joj za vrat,tako da je bolje da ulozis parice i u cpu i dobru grafiku jer da uzmes 275 sa tim cpu ce raditi ko baba,5770 ce sa PII raditi kako bog zapoveda..sta ce ti gb rama obrazlozi!!!!
Memorija mi je pala na pamet, jer sam realno imao priliku da je kupim za male pare. (200 din) A za procesor PII mi treba nova matichna, a to bi znachilo da moram da `stvorim` jos 60evra, manje vishe.
Hotjesh da kazesh da i sa 6000+ procesorom, grafika bi mi bila udavljena?
:: Memorija mi je pala na pamet, jer sam realno imao priliku da je kupim za male pare. (200 din :: A za procesor PII mi treba nova matichna, a to bi znachilo da moram da `stvorim` jos 60evra, manje vishe :: :: Hotjesh da kazesh da i sa 6000+ procesorom, grafika bi mi bila udavljena?
Pa do sada bi trebalo da bude jasno da kraja tesko da ce biti oko toga koja graficka je bolja i sl.... pogotovo nama koji to testiramo na ovaj ili onaj nacin. Verovatno svaki noviji cipset je bolji od prethodnog, tako bi po prirodi stvari trebalo da bude. E sada tome kraja nema. Pa ako hoces cekaj jos mesec ali se bojim i da ce za tih mesec dana izaci nesto novo pa ko zna cekaj i to jer je bolje od prethodnog.....itd. Pazi ovako imas ficu i mislenke(izvini na karikiranju ali situaciju postavljam ovako da bi bila ociglednija). Mislim da je to besmisleno. Proceni sam. Taj comp nema sanse da potera kapacitet grafika cipseta 5xxx ili nvidijinih novih. Stoga oceni sta zelis. pozdrav
Sada se osecam kao pacijent koji je dosao da se pozali na chir a saznao da trebaju da hitno mu izvade kamen iz bubrega.
Zaista interesantna situacija.
Dakle, sada pored 200evra koji su izdvojeni za grafiku, neophodno mi je da promenim maticnu i procesor, dakle, josh toliko. (i to u najboljem sluchaju)
A shto se grafike tiche, nisam daleko odmakao od pochetka. :-)
Da generalno nije navedena konfiguracija do ovog momenta sada je besmisleno uopste predlagati GTX-e i neke ATi-je 5xxx jer je masina starija,sam CPU je preslab.. Sve u svemu davati za graficku 200 eur na takvu masinu je suludo.. Ili neka 4870 ili u krajnjem slucaju nesto jeftinije tipa ATI 5770 ALI U KRAJNJEM SLUCAJU! (Ako se bas odlucis samo na grafiku)
@Ostali Drzite se malo temtike,naucite konstruktivno da pisete ,ako nemate dovoljno informacija (znanja),osnove za polemiku,predlog onda bolje nemojte ni pisati nista! Od postova ciji je veci useru necete nista pomoci!
Moja preporuka ti je da fino skupis jos 140E i da uzmes AMD Phenom II x2 550 i maticnu Gigabyte GA-MA770-UD3 i da se naigras kao covjek. Who Dares Wins!
Nisam clockovao GTX uopste, dovoljno mi je jaka karta bila za sve potrebe... __________________ Scourge of PCBerza
:: Fermi nece skoro. Ima izvwesnih problema sa pregrevanjem chipa i sve se vraca na doradu to jest na ponovi izradu, tako da od u skorije vreme od toga nema nista :: A i kada izadje bice papreno skup :: :: Ako si klokovao ada pri tom nisi bas pazio sta radis nije islkjuceno da su riknule. Samo jako je tesko ubtit GTX ne znam kako si to izveo : :: :: ILi da uzme 275GTX :: Ja mislim da ATi nevredi taj novac, a da bi nesto barem video od dX11 treba mu 5870min sve ispofd toga je zamlacivanje :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.