Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pazljivo sa novim Nvidia driverom 196.75 moze ubiti vasu kartu
STRANA 3 OD 4  
markozutic Re: Mozda tebi 05.03.2010. 17:38 #194078

status: user
broj poruka: 1463
ili je bio 195.nesto ne bitno znam da je u 2 dana izaslo 3 drajvera i ja se zaleteo ko marmun i skinuo te nove valjda su beta bili il sta li su, u codu nisam mogao 125 fpsa lock da imam
vratio na stare , sad radi lepo, i ne menjam ih dok neka igra ne zatrazi nove :)

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Zotac 7900GS 256mb 450/1320
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: meni 196.21 rade perfektno
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 05.03.2010. 17:42 #194083

broj poruka: 721
Njih stvarno nece, pa nece. Toliko blamova su imali u poslednje vreme da se covek zapita sta se desilo u toj kompaniji... Izgleda da su totalno pogubili glavu jureci za Fermijem. ATI je godinama jurio za njima, a posledica toga su bili problemi u drajverima. Sad se situacija okrenula...
Scyter Re: 05.03.2010. 17:49 #194088

broj poruka: 8138
196.21 WHQL je savršeno stabilan i dobar drajver. Nijedan problem nisam imao do sada sa njim. Ostali su isto dobri, a kao jedan od najjboljih bih izdvojio 178.24 WHQL.

The Way It`s Meant To Be Played

darkoc78 re: 05.03.2010. 17:50 #194089

broj poruka: 467
Previse su se opustili, mislim da je to glavni problem. Ne znam dokle su mislili da zive od stare slave.

SkyFire Re: Re: ... 05.03.2010. 18:14 #194093

broj poruka: 18472
Ej bre ali samo KRETEN,KRETENU moze da se desi da mu kartica rikne..Bre ima OHP nema sanse da ubije GPU a termal trottling je na 105c i vec se sama gasi,turbina radi bez prestanka..Nema sta meni neko da prica kako driveri ubijaju kartu nema smisla izvaljivati takve gluposti..Bre jebeni G80 - 8800 GTX sam vozio 45 min bez cooler-a SA NAMEROM da ga ubijem i nisam uspeo..Karta radila punom parom cak nije toliko ni trotlovala!
Kaze jedan od `iskusnih` pun je net..Pa jeste pun net nestrucnih dijabola koji ni nos neznaju da obrisu a kamo li da se bave sa hardverom..Koliko sam samo ovde nenzanja na berzi video,neznaju jebeni driver da instaliraju,obrisu..
Jao bre,ovo ce uci u urbanu legednu pod nazivom Driver Killer by nVidia ahahahahahahha..
Najcrenje od svega sto radi lose stecene reputacije ovi iz nvidie samo ponavljaju ovo sto se navodno desilo..

Nebi me cudilo da se iza ovog krije nesto drugo,borba za trziste je cudo,protivnika treba savladati na razne nacine pa i podlim putem..Ne znam,samo kazem,sve moze biti..
Sta kaze Driver Killer ahahahahaha...Znaci smesno mi je koliko je zapravo jadno..

P.S.Odnosi se na sve moj post..Citirao sam te samo zato sto si rekao da imam vodu pa aludiras da je fan kontrola problem..

Green,Green,Grass Of Home

:: Pa normalno da ti driveri rade kad hladis kartu na vodeno hladjenje... Citaj malo..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Meni dirveri rade posao..Ne znam u cemu je fora?!Ovo mi zaista ne ide u glavu kako driver moze da ubije kartu?
:: ::
:: :: Green,Green,Grass Of Home
SkyFire Evo promenio sam i signature.. 05.03.2010. 18:21 #194095

Driver Killer by nVidia

gile23 ... 05.03.2010. 19:18 #194102

broj poruka: 9121
@DaSick na nVidia je uvek odradjeno hladjenje solidno, ok spusta brzinu fan-a, ali je ne spusta na 0, pa ovaj ipak hladi, temp verovatno ode negde do 80-90 stepeni, ne verujem da ode preko. Sta sam hteo da kazem u ta dva prethodna posta je sledece: U svim tim pomenutim igrama grafa se ne greje mnogo, ako pogledas GRID gde temp skoci za minimum 30 stepeni u odnosu na idle, sto nije normalno. Dakle solidno odradjeno hladjenje na nVidia karticama, cak iako se malo spusti % obrtanja ventilatora nece se desiti nista toliko strasno. 8600GT Silent je imala temperature do 120+ stepeni pa nije crkavala, tako nece ni ove nVidia-e. Ocistio sam ja kuler od kartice odavno, ali sam samo navodio primer, da ako kartica nije crkla na 120 + stepeni od temperature, onda nece nikad crci od temperature, isto vazi i u slucaju 8600 GT.

@Sky to sto si rekao da ``iskusnih`` ima koliko hoces je 100% tacno, i prvi koji je to napisao je bas strucan, mislio je da ce zbog veoma visokog fps-a crci karta.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 Aman... 05.03.2010. 19:57 #194107

@gile23: vise od 50% 8600GT silent modela a la GigaByte je pocrkalo u roku od godinu dana. Distributeri su cupali kosu zbog tih kartica koje su uvezli na kilo. Ni Asus nije bio mnogo bolji - prema tome to jednostavno nije tacno. Prva serija GTX280 kartica je imala 70% crknutih modela - zbog pregrevanja. naravno to se ne odnosi samo na nVidiu, nego i na ATI kartice koje rade na 100 i kusur stepeni. Rade one, ali pitanje je koliko dugo.
@SkyFire: 45 min si koristio 8800GTX bez kulera - svaka cast. Ne znam sto su joj uopste stavljali kuler, njoj kuler i ne treba :) Pogotovo sto radi punom parom bez kulera :)

Problem i jeste u tome sto kombinacija zadnjeg drajevra i pojedinih igara sprecava trotlovanje i OHP. I kartica se greje, greje dok ne crkne. Kako - Boga pitaj, ali nemojte reci da se 1000 ljudi na internetu zali bezveze... Sama nVidia je skinula driver jer ni sami nisu sigurni sta se desilo - to sve govori.
SkyFire ... 05.03.2010. 20:13 #194113

mršavko82

Ne znam sta ti tu sad nije jasno..G80 je mrcina od chipa to je neminovno..Ono sto sam rekao je istina ziva ..Ne zelim nikom nista da objasnjavam niti da ulazim u polemiku vezano za to..
Nije mi jasno kako je moguce da driver sprecava trotlovanje i OHP?Koje su to instrukcije unete u programski zapis da bi se to uspelo?!..Ili je to bug koji ce uci u Ginisovu knjigu rekorda..Driver je pokretacki program-software i da je moguce da sprzi kartu morao bi da se raspise pravi program unutar samog driver-a koji ce da da instrukcije elektronici koja ce da utice na neku vrstu kvara,recimo da OHP ne odreaguje ili da se trtling uopste ne upali..Znaci to bi sa namerom moralo da se uradi a ne ovako..Ko bi bio toliko lud da napravi ovakav propust ako je BUG u pitanju?!Ja opet kazem da je to tesko moguce.
nVidia je skinula driver logicno zbog alarmantnog dogadjaja da se to preispita..To je sasvim korektan potez bilo da je fake uzbuna ili ne..
E sad posto iznosis sve te podatke i procente pitacu te odakle ti to sve?
Cisto da ti napomenem da sam do skoro bio povezan sa oredjenim firmama i imao sam uvid o broju reklamacija na odredjene brendove i jednih i drugih proizvodjaca GPU-a..70% da kako da ne..P.S.Ja sam jedan od prvih korisnika koji je dobio GTX280,eno ga i dan dans radi kao sat i to bas Asus,felerican je bio prvi Gigabyte koji sam dobio iz te prve serije.Da dodam ovo za pregrevanje cisto da nagovestim da nisi upravu..Karte koje su stigle sa te prve proizvodne trake su vec bile defektne kako ih stavis u masinu..Znaci nije radilo pa je crklo vec su karte radile ali su se pregrevale i trotlovale!

Driver Killer by nVidia

tortojed Ono sto je u citavoj prici najneverovatnije, to je tvrdnja da... 05.03.2010. 20:27 #194115

broj poruka: 11025
SAMO u NEKIM igrama dolazi do toga. Zasto bi to bilo verovatno? Ako drajver nije ispravan u tom smislu sto ne aktivira temperaturni monitoring, onda bi to trebalo da ima posledice na rad karte u BILO KOJOJ 3D aplikaciji. Ja sam ovih dana na ovom drajveru (u seansama od po nekoliko sati) vozio COD4, ModernWarfare i Crysis (sve offline iliti `solo`), nesto u XP-u, nesto u Win7_64bit, pri tom manje-vise prateci hardverski info koji mi isporucuje Riva Tuner (u XP-u) i nisam primetio ama bas nikakav porast temperature grafe (niti znacajnije promene drugih parametara) i nisam primetio ni JEDAN JEDINI problem. Sve to na 9800GT 512MB Gainward.

Stripy CCC 05.03.2010. 20:29 #194117

broj poruka: 4163
Ajd da pokušam da skratim polemiku: za sve koji ne veruju da drajver ili softver može da ubije grafiku ili ploču napraviću mu prezentaciju. Jedini uslov je da `nevernik` položi keš za komponentu koja je na giljotini

Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde

mslavko82 05.03.2010. 20:31 #194118

Mrcina jeste, i to nevidjena. Ali da radi bez kulera, nije mog`o ni GF4, a ne G80.

Sto se drajvera tice, pa niko nije lud da to napise namerno (jedino ako su ovi iz ATI-ja potplatili programere u nVidiji :) kako da ne), potkralo im se. Zapravo, izgleda da ne utice na sve igre, vec je rec o specificnoj kombinaciji nekih Blizzardovih igara (mozda jos nekih, ali za StarCraft 2 je potvrdjeno) i drajvera koja dovodi upravo do toga da se OHP ne upali. Kako to da se kartice ne pregrevaju u GRID-u ili tako negde?

Sto se tice GTX280 kartica, rec je o prvoj turi koja je izasla na trziste, ne verujem da je toga i bilo kod nas - dakle kartice iz prve dve nedelje. Imas o tome na internetu, potrazi procente reklamacije ili nesto o kukanju Point of View, Colorful-a i jos nekih kad su im silne kartice pocrkale. Sve kasnije GTX280 su bile ispravne.
Sto se tice reklamacija u vezi na taj 8600GT Silent, podatak je proveren, iz firme koja na G* koja je jedan od distributera GigaByte-a za Srbiju. Podaci o Asusu su od druga koji radi u maloprodaji - ajd oni i nisu tako pouzdani, mada je rec o relativno velikom uzorku. Naravno, vec sam rekao, i drugi silent modeli su bili problematicni (svi od reda od GigaByte-a, tipa HD2600 i slicno).

Ovakva sra*a se desavaju, nije nista cudno. Dobro je sto su oni odmah povukli drajver, sredice ga i to je to. Ovo bi se moglo podvesti pod nesrecan slucaj...

mrsavko? Pa tesko... :)

@servispc: evo sky ce da zalozi taj svoj G80 sto radi bez kulera :)
tortojed Re: CCC>>> Ako je upuceno meni: ja nisam tvrdio da drajver ne 05.03.2010. 20:42 #194122

moze da `natera` kartu da se ponasa tako da ode u `overdrive` i da eventualno rikne. Tvrdim samo da ne vidim zasto bi throttle control i fan speed control zakazivali samo na jednoj igri kada i sve druge koriste iste DX/OGL instrukcije i tome slicno.

:: Ajd da pokušam da skratim polemiku: za sve koji ne veruju da drajver ili softver može da ubije grafiku ili ploču napraviću mu prezentaciju. Jedini uslov je da `nevernik` položi keš za komponentu koja je na giljotini
:: Ako nemate šta da radite nemojte to raditi ovde
SkyFire ... 05.03.2010. 20:46 #194123

@mslavko The Big One :)
Slusaj bre ti saljivdzijo nemoj da ti manijak da po... heheheh...
Ne zezaj starrijeg kolegu vec slusaj sta ti pricam,nauci ces mozda nesto pametno :)
Kartu sam hteo namerno da ubijem,vozio sam razne igre jedno 45 min i nije crkla a nije se ni ugasila,dogurala je preko 100c ohahaj..Najveca tuga sto sam se zaboravio pa kad sam posao da je izvadim isprzio sam jagodice na prstima :( .. Cak sam je peckao malo i sa naponom nije ni tad riknula..
Cisto oko zastite da ti malo jos pojasnim..Evo recimo G92 8800GTS 512 ,dva komada sam imao..Na jednom sam radio hardverski volt mod.Znaci trimerom sam regulisao otpor i samim tim sam namestao koliko zelim voltaze da dodam-to sam gledao preko mernih tacaka na PCB-u,naravno unimerom..Karta kada dostize limit kada previse namestiz voltazu,cini mi se oko 1.55v i ugasi se..OVP odradi svoje.. .Nema sanse da je ubijes,znaci teorije nema..
Nebi bas da pricam o kartama,veruj mi da mogu o tome do sutra i sve govorim na osnovu licnog iskustva koje ovde izgleda uopste nije bitno..Bitno je sta pise na netu..U odredjenim igrama???!Kako?3D?Objasnio je tortojed da ne ponavljam ja..
Sto se tice reklamacija,pricas o tome a citao si na netu..Evo ja cu ti reci da je bilo i kod nas dosta reklamacija karti sa prve proizvodne trake koje su dosle GTX280,raznih proizvodjaca-MSI je imao najmanje tj nisam cuo ni za jedan primerak ,sad se vise i ne secam bilo davno..Nebitno..Globalizovao si 70% kao da je 70% ukupne populacije Srbije ili pak celog sveta!Zar ne zvuci malo grubo..Nije uopste tako bilo ali nema veze,ne mogu vise da pricam jedno te isto u krug ..
Servicepc ima vec spremljene viruse,to se ne racuna (izbagovane biose,ili flashovanje biosa pa prekines na pola :) ,shebane sisteme ,izbagovane do smrti itd..Hebi ga sad,surujes sa hackerima i nama odvde podvaljujes neke price,ne ide :)
Jedno stoji,voleo bi da vidim taj driver koji ce da ubije kartu :)

P.S.Zaboravio sam da dodam da nVidia pored sistema koje ima ,OVP,OHP,OCP ima i ABS,ASR,ESP digitalnu klimu sa regulacijom ventilacije sistema i posle vi kazete kako ne radi ventilator-svasta :)

Driver Killer by nVidia

raic Re: 05.03.2010. 21:00 #194124

broj poruka: 9006
Znaš li ti skaj onu staru kinesku poslovicu:

`Ko non-stop sere u krug kad tad ugazi u sopstveno govno`

Mladi smo mi još, ima vremena za sve.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

mslavko82 05.03.2010. 21:07 #194125

Ih bre sad... zvuci grubo, pa bre pricamo o hardveru, batali neznost:)
70% je podatak sa interneta - MSI je zaista imao najmanje problema, svi ostali su lose prosli - eno ti na HardOCP i eVGA forumu price ljudi koji su promenili po 3 kartice pre nego su dobili ispravnu. Naravno, tih 70% zvuci kao preterivanje i veliko je pitanje kako su oni to izracunali. Ostali podaci su iz prve/druge ruke.

Eto ti sad, ima i ABS i klimu? Ma idi begaj, to bre trosi struju ko ludo, ko da izadje sa tim na kraj. Jos mi hladi kompjuter, treba da mi nazebu noge :) Bar kafu da kuva, a ona ni to nema :)

gile23 ... 05.03.2010. 21:10 #194127

@mslavko ovakva je situacija drugu nije bila silent verzija 8600GT, ali je otpalo jedno krilce sa ventilatora, ali on to nije ni provalio, pa je to bilo neko vreme tako, pa je cim ukljuci komp temp bio oko 100-tke jednom je bio 120 stepeni, tek kasnije je shvatio sta se desava i promenio kuler :).

@skyfire jesi li ti siguran da ti je kod 8800GTX bio totalno iskljucen fan, jer ipak je to previse, a da nije mozda situacija, iskljucen kuler, a ono u kompu vodeno hladjenje :). Inace ta klima kod nVidia-je to bolje hladi nego TT Xpressar :). @mslavko ove kartice sa preko 100 stepeni su veoma ekoloske, mogu i vodu da kuvaju + da peku rostilj :).

Pozdrav!
SkyFire Crkose GTX-i,ovaj Driver je stvarno nemilosrdan. 05.03.2010. 21:16 #194129

Evo slikao sam posmrtne ostatke dva brata ,Driver im je ipak dosao glave :)

http://img696.imageshack.us/img696/9117/nvidiao.jpg

@mslavko
Hebi ga,trazio sam i model koji kuha kafu i ponekad spremi neku corbicu ali kazu to je u okviru dodatne opreme:) Meni se nije davalo vise kad je nv i onako skupa,istresla me je iz gaca :)

Driver Killer by nVidia

Stripy Re: ... 05.03.2010. 22:03 #194139

broj poruka: 4163
:: Servicepc ima vec spremljene viruse,to se ne racuna (izbagovane biose,ili flashovanje biosa pa prekines na pola :) ,shebane sisteme ,izbagovane do smrti itd..Hebi ga sad,surujes sa hackerima i nama odvde podvaljujes neke price,ne ide :

Dođi pa se uveri
SkyFire Re: Re: ... 05.03.2010. 22:27 #194141

Pristavi kafu,stizem :)

Driver Killer by nVidia

:: :: Servicepc ima vec spremljene viruse,to se ne racuna (izbagovane biose,ili flashovanje biosa pa prekines na pola :) ,shebane sisteme ,izbagovane do smrti itd..Hebi ga sad,surujes sa hackerima i nama odvde podvaljujes neke price,ne ide :
:: Dođi pa se uveri
obradmi Namera mi je bila da upozorim 05.03.2010. 22:48 #194143

broj poruka: 7737
nesto se desava sa driverima o tome je postovao i eseses .Nema ih na download linku.I pored ovoga ne mislim da je Nvidia losa firma ,Propusti sa driverima se desavaju svima.Naravno da postoji i starija verzija drivera sa kojim nema problema.
gile23 Re: Namera mi je bila da upozorim 05.03.2010. 23:39 #194175

Prvo ne mora da znaci da je uopste do toga, mozda je do neke 10-te stvari, znaci sve je to pod velikim znakom pitanja. Samo opusteno :).

Pozdrav!

:: nesto se desava sa driverima o tome je postovao i eseses .Nema ih na download linku.I pored ovoga ne mislim da je Nvidia losa firma ,Propusti sa driverima se desavaju svima.Naravno da postoji i starija verzija drivera sa kojim nema problema.
Ruff re 06.03.2010. 01:30 #194219

broj poruka: 829
...izvinjavam se, al moram da primetim...
posle su sve pasivne/silent graficke FURUNE, al ove sa aktivnim hladjenjem se definitivno ne greju! :p :)))

dakle imam g94 chip (kog se verovatno/moguce ne dotice, al ajde, posto je on derivat od g92) -nezavisno od toga dal je to istina ili urbana legenda- najnoviji nvidija drajveri, 196., al ne znam koji, grafika super radi, ne prelazi 55`C (znam, znam, prava pecnica unutra XD)... to je kad igram demigod i avatar, probacu starcraft 2 kasnije...:D

Nikolas
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda

Panta019 One dead EVGA 512MB 9600GT coming right up... 06.03.2010. 01:49 #194223

broj poruka: 1583
...tako da za svaki slucaj sam sutnuo ove ubica drajvere i vratio se na 196.34 beta i ako `navodno` nisam imao problema sa pregrevanjem kartice (Asus 9600gt).

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=161391&view=findpost&p=1013367

Danny Crane.

tortojed Milion puta sam tvrdio (i bio negiran): niti `beta` znaci da ce drajver 07.03.2010. 06:22 #194613

praviti probleme i problemcice, niti usrani WHQL (jos jedna monopolisticka smicalica Bilove bande) znaci da nece biti problema.
STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647859.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs