Kako nije bitna potrosnja, sta ako covek pozeli kasnije CF naravno da je bitna, slabije napajanje moze da izgura karte isto vazi i za single itd. 5770 se garantovano manje greje od GTX260, performanse iste, gledao sam neke testove sa novijim drajverima 5770 je i bolja malo ali nebitno da kazemo da su iste, JEFTINIJA JE ! Drajveri za 5000 seriju su sve bolji i bolji, i dosta se napredovalo otkako je izasla, klokuje se ekstra a ne greje se, da dodamo jos DX11, teselacija i napredniji efekti, u nekim igrama moze da se igra DX11 i sa 5770 bez problema.
Na Benchu lik ima 10FPS vise avg. u Stalker Benchmarku sa 5870 nego sto je imao pre par meseci ! Eto primera kolik odrajveri doprinose.
I vise mi je glupo kad cujem ova izgleda lepse ( kvalitetnije itd.), kakve veze ima, Ati je objasnio kako se prave kompaktne karte sa vrhunskim performansama.
Pa kad sam ja sa jednom 5750 dobio u Vantage-u 9000 i kusur poena samo za GPU !!! Sta pricati onda... Vantage koristi najnaprednije efekte i zato je i najmerodavniji za razliku 2006 koji na novim kartama testira prevazidjene stvari...
Pa zato što je GT 200 serija izašla kad i HD 4000 serija. GT 200 serija je možda toplija od HD 5000 serije, ali da je bučnija, ne bih rekao. Evo, nek ti user Daum pojasni. On ima HD 5870 i žali se da je bučna.
Sve u svemu, što se mene tiče, nek uzme šta hoće. Biće zadovoljan i sa jednom i sa drugom kartom. Obe su jake, ali GTX 260 je jača :)
The Way It`s Meant To Be Played
:: :: Jbt, ja ne mogu da verujem! Svi ponavljate ko papagaji. Kakvo bre grejanje?! TwinFrozr je hladi perfektno. Ne lupajte kad ne znate ili niste imali iskustva sa nečim. A inače, GT 200 serija je mnogo hladnija i tiša od HD 4000 serije. Ovo govorim jer znam :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: Pa ko te uopste pita za HD4000 seriju ?!? Ovde je rec o HD5000 seriji vs GT200 seriji. U odnosu na nju se GT200 VISE GREJE i BUCNIJA JE. Evo je kod mene u kompu HD5750 - a ovaj Vapor-X 5770 koji decko hoce da kupi je i hladniji i tisi od mog referentog HD5750 - drugar ima pomenutu MSI - odlicna karta, ali nije bolja (ni tisa ni hladnija - a vise trosi). Jednostavno je trenutno ATI bolja kupovina i ne znam zasto ubedjujete coveka da kupi stariju kartu. Ko da je bitno da li je nVidia ili ATI! Ili je to kljucno? Zeleno, volim te zeleno :)
:: Pa zato što je GT 200 serija izašla kad i HD 4000 serija. GT 200 serija je možda toplija od HD 5000 serije, ali da je bučnija, ne bih rekao. Evo, nek ti user Daum pojasni. On ima HD 5870 i žali se da je bučna :: :: Sve u svemu, što se mene tiče, nek uzme šta hoće. Biće zadovoljan i sa jednom i sa drugom kartom. Obe su jake, ali GTX 260 je jača : :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: Jbt, ja ne mogu da verujem! Svi ponavljate ko papagaji. Kakvo bre grejanje?! TwinFrozr je hladi perfektno. Ne lupajte kad ne znate ili niste imali iskustva sa nečim. A inače, GT 200 serija je mnogo hladnija i tiša od HD 4000 serije. Ovo govorim jer znam :: :: :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: :: :: :: :: Pa ko te uopste pita za HD4000 seriju ?!? Ovde je rec o HD5000 seriji vs GT200 seriji. U odnosu na nju se GT200 VISE GREJE i BUCNIJA JE. Evo je kod mene u kompu HD5750 - a ovaj Vapor-X 5770 koji decko hoce da kupi je i hladniji i tisi od mog referentog HD5750 - drugar ima pomenutu MSI - odlicna karta, ali nije bolja (ni tisa ni hladnija - a vise trosi). Jednostavno je trenutno ATI bolja kupovina i ne znam zasto ubedjujete coveka da kupi stariju kartu. Ko da je bitno da li je nVidia ili ATI! Ili je to kljucno? Zeleno, volim te zeleno :)
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS-a u skoku ahahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
5770 vapor-X , sad sam pogledao test HD5770-GTX260(216) i razlika je minorna kad se sve sabere i oduzme 2-3 frejma, u nekim igrama bolja 5770 a u nekim 260, jedino je imala u ME2 14 frejmova razlike na 1920x1080 i to 60-74 (nimalo kriticno jer ti treba 25 da ne secka), znaci vrlo mala razlika u framerate pa ti sam odluci, na stranu DX11, ima tu i potrosnje i grejanja,a po meni je vapor-X pun pogodak za 20e manje od MSI 260 oc
kuleri sa 5870 i 5850 se cuju to da, ali ovi sa 5750 i 5770 su manji i uopste nisu bucni, imam dve u kucistu jedva cujem, a imao sam pre onu 9800 sa tihim Asus Dark Knight kulerom on je bas tih tako da znam sta je tisina, i ove 5750 karte skoro nikada ne ubrzaju preko 40-50% ventilator, nema potrebe idu jedna do ~70c druga do ~65c znaci to je dosta hladno...
:: 5770 vapor-X , sad sam pogledao test HD5770-GTX260(216) i razlika je minorna kad se sve sabere i oduzme 2-3 frejma, u nekim igrama bolja 5770 a u nekim 260, jedino je imala u ME2 14 frejmova razlike na 1920x1080 i to 60-74 (nimalo kriticno jer ti treba 25 da ne secka), znaci vrlo mala razlika u framerate pa ti sam odluci, na stranu DX11, ima tu i potrosnje i grejanja,a po meni je vapor-X pun pogodak za 20e manje od MSI 260 o :: :: :: :: CPUGPU :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: I love my computer because my friends live in it! :: ::
Ko o cemu, baba o ustipcima. Koga briga kad je koja serija izasla, da nece mozda i datum proizvodnje kartice da gleda? 1. Daum se zali na HD5870 a ne na HD5770, zar ne? 2. Cuo i probao HD5850 i GTX260 i nisam primetio da je ova druga tisa? Stavise, primetio sam nesto sasvim suprotno... E sad ne znam koliko je 5870 bucniji od 5850, ali ne verujem da je Bog zna kakva razlika... 3. HD5770 je, dakle, apsolutno TISA i HLADNIJA od tog GTX-a za koga ste zapeli kao da vam tetka radi u nVidiji. 4. GTX260 je jaca :) 5. ali i losiji, da ne kazem gluplji izbor... (a pri tome to nema nikakve veze sa DX-om ili PhysX-om) 6. zato sto je jaca za mizernih 2%, vise se greje, vise trosi, bucnija je, a jedine prednosti koje ima su par frejmova vise (nece ni osetiti) i PhysX (za koji postoje 2 krstene igrice) 7. Koliko ste zapeli za tu nVidiju, kad izadje Fermi ima svi da castite pice - u suprotnom stvarno nema smisla :)
:: Pa zato što je GT 200 serija izašla kad i HD 4000 serija. GT 200 serija je možda toplija od HD 5000 serije, ali da je bučnija, ne bih rekao. Evo, nek ti user Daum pojasni. On ima HD 5870 i žali se da je bučna :: :: Sve u svemu, što se mene tiče, nek uzme šta hoće. Biće zadovoljan i sa jednom i sa drugom kartom. Obe su jake, ali GTX 260 je jača : :: :: The Way It`s Meant To Be Played
:: Vidi ovaj bench kaze drugacije :) :: :: http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/video-karte/test-sapphire-radeon-hd5750-i-hd5770-vapor-x.htm :: :: Inace nisi rekao koja je bolja u ME2, GTX :: :: Pozdrav :: :: :: :: 5770 vapor-X , sad sam pogledao test HD5770-GTX260(216) i razlika je minorna kad se sve sabere i oduzme 2-3 frejma, u nekim igrama bolja 5770 a u nekim 260, jedino je imala u ME2 14 frejmova razlike na 1920x1080 i to 60-74 (nimalo kriticno jer ti treba 25 da ne secka), znaci vrlo mala razlika u framerate pa ti sam odluci, na stranu DX11, ima tu i potrosnje i grejanja,a po meni je vapor-X pun pogodak za 20e manje od MSI 260 o :: :: :: :: :: :: :: :: CPUGPU :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: I love my computer because my friends live in it! :: :: :: ::
:: Ko o cemu, baba o ustipcima. Koga briga kad je koja serija izasla, da nece mozda i datum proizvodnje kartice da gleda :: 1. Daum se zali na HD5870 a ne na HD5770, zar ne? :: 2. Cuo i probao HD5850 i GTX260 i nisam primetio da je ova druga tisa? Stavise, primetio sam nesto sasvim suprotno... E sad ne znam koliko je 5870 bucniji od 5850, ali ne verujem da je Bog zna kakva razlika.. :: 3. HD5770 je, dakle, apsolutno TISA i HLADNIJA od tog GTX-a za koga ste zapeli kao da vam tetka radi u nVidiji :: 4. GTX260 je jaca : :: 5. ali i losiji, da ne kazem gluplji izbor... (a pri tome to nema nikakve veze sa DX-om ili PhysX-om :: 6. zato sto je jaca za mizernih 2%, vise se greje, vise trosi, bucnija je, a jedine prednosti koje ima su par frejmova vise (nece ni osetiti) i PhysX (za koji postoje 2 krstene igrice :: 7. Koliko ste zapeli za tu nVidiju, kad izadje Fermi ima svi da castite pice - u suprotnom stvarno nema smisla : :: :: :: :: Pa zato što je GT 200 serija izašla kad i HD 4000 serija. GT 200 serija je možda toplija od HD 5000 serije, ali da je bučnija, ne bih rekao. Evo, nek ti user Daum pojasni. On ima HD 5870 i žali se da je bučna :: :: :: :: Sve u svemu, što se mene tiče, nek uzme šta hoće. Biće zadovoljan i sa jednom i sa drugom kartom. Obe su jake, ali GTX 260 je jača : :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played ::
Pre mesec dana sam uzeo nov comp.Imao sam 1000E i morao sam da se uklopim u tu cifru jer sam kupovao i monitor i zvucnike.Prvo sam isao na 790gx A3,AMD 720BE i ATI 5850.E sad:taj CPU nije bilo u radnji gde sam uzimao comp,ploca je bila samo BIOSTAR,sto nisam hteo da uzmem i na kraju se odlucim za: MSI 790fx gd 70 AMD Phenom 2 x4 955 BE Ati Sapphire 5770 1 gb E sad:navedena ploca ima 4 PCI E slota gde bi 2 radila na x16. CPU je OC na 3.6 GHc 24/7 PSU je LC Power 650W Da li bi navevdeno napajanje izdrzalo jos 1 5770 i koliko bi dobio na performansama,tj. da li je to bolja varijanta nego da sam uzeo 5850?
Izdržaće napajanje bez problema. Imaćeš bolje perfomanse od obične HD 5870.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Pre mesec dana sam uzeo nov comp.Imao sam 1000E i morao sam da se uklopim u tu cifru jer sam kupovao i monitor i zvucnike.Prvo sam isao na 790gx A3,AMD 720BE i ATI 5850.E sad:taj CPU nije bilo u radnji gde sam uzimao comp,ploca je bila samo BIOSTAR,sto nisam hteo da uzmem i na kraju se odlucim za :: MSI 790fx gd 7 :: AMD Phenom 2 x4 955 B :: Ati Sapphire 5770 1 g :: E sad:navedena ploca ima 4 PCI E slota gde bi 2 radila na x16 :: CPU je OC na 3.6 GHc 24/ :: PSU je LC Power 650 :: Da li bi navevdeno napajanje izdrzalo jos 1 5770 i koliko bi dobio na performansama,tj. da li je to bolja varijanta nego da sam uzeo 5850 :: :: ::
Da otprilike, naravno da je jaca varijanta od jedne 5850 imaces u vecini igara bolje performanse i od jedne 5870... plus su usavrsili opasno CF ovi iz Atija, ekstra podrska, ja svaku igru koju sam probao radi odlicno, nema onoga ne podrzava itd. Znaci sve funkcionise sto se CF tice !
:: Izdržaće napajanje bez problema. Imaćeš bolje perfomanse od obične HD 5870 :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: Pre mesec dana sam uzeo nov comp.Imao sam 1000E i morao sam da se uklopim u tu cifru jer sam kupovao i monitor i zvucnike.Prvo sam isao na 790gx A3,AMD 720BE i ATI 5850.E sad:taj CPU nije bilo u radnji gde sam uzimao comp,ploca je bila samo BIOSTAR,sto nisam hteo da uzmem i na kraju se odlucim za :: :: MSI 790fx gd 7 :: :: AMD Phenom 2 x4 955 B :: :: Ati Sapphire 5770 1 g :: :: E sad:navedena ploca ima 4 PCI E slota gde bi 2 radila na x16 :: :: CPU je OC na 3.6 GHc 24/ :: :: PSU je LC Power 650 :: :: Da li bi navevdeno napajanje izdrzalo jos 1 5770 i koliko bi dobio na performansama,tj. da li je to bolja varijanta nego da sam uzeo 5850 :: :: :: :: :: ::
Ti si nasao kome ces da pricas, pazi da ti neko ne uradi Skar-ov moto iza ugla cigla u vugla :). Puci ce cigla i ispasce zakljucak pametniji popusta :).
Ati ima lepsu kutiji a i nova tehnologija. ja prelazim na ATI ima da kupim dve 5770 i imam ove dve 260 GTS ima da napravim CF sli ima da dobijem puuuuuuuuuno poena :))))))))))))))))
Ma kao sto rekoh ... nVidia je s@nje,zastarela tehnologija sa glomaznim chipovima koji se mnogo greju a graficke puno trose..Referentni cooleri su im jako bucni da od decibela probijaju bupne opne,driveri su toliko losi da prosto ubijaju karte (sad su poznati ovi driver killers-i ) ,dizajn ima je kao mrtvacki sanduk,lose skaliraju,lose se klokuju i smrde na jeftinu plastiku ahahahahahaha.. Tu je i DX11 ,pa opet DX11 pa DX11 pa zastarela tehnologija pa velika potrosnja pa lose performanse pa DX11 pa stari chip ,pa velika cena pa nekvalitet pa DX11,pa zastarela tehnologija pa DX11 pa DX11 pa losije performanse pa DX11 pa zastarela tehnologija pa DX11..DX11..DX11..DX11..DX11..DX11..DX11 ...Jedan,dva,jedan,dva,jedan dva u glas svi zajedno...Jurisssssssss...
:: Ati ima lepsu kutiji a i nova tehnologija :: ja prelazim na ATI ima da kupim dve 5770 i imam ove dve 260 GTS ima da napravim CF sli ima da dobijem puuuuuuuuuno poena :))))))))))))))) :: :: ::
Hehe, Sky, konacno i ti da budes realan :) Ko bi rekao :)))))
:: Ma kao sto rekoh .. :: nVidia je s@nje,zastarela tehnologija sa glomaznim chipovima koji se mnogo greju a graficke puno trose..Referentni cooleri su im jako bucni da od decibela probijaju bupne opne,driveri su toliko losi da prosto ubijaju karte (sad su poznati ovi driver killers-i ) ,dizajn ima je kao mrtvacki sanduk,lose skaliraju,lose se klokuju i smrde na jeftinu plastiku ahahahahahaha.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.