Nije mi jasno sto ljubitelji Nvidia napadaju Windows 7.ako pijete bsod ili slicno krivica je Nvida drivera,Windows 7 je odlican ,inace najjaca platforma za igrice je bio win98 svojevremeno bas pravljen za te stvari.
@Daum Windows 7 je kriv za mnoge nekompatibilnosti kao OS.A sto se tice igara jos uvek je losiji za igre tj daje losije performanse od XP-a. Ja sm napomenuo njega zbog toga sto sam iziritiran driverima ali u podsvesti mi stoji da je XP jos uvek mama za performanse! Naravno da su driveri krivi i nije mi jasno uopste sta se tu desava!Jel toliko tesko napraviti driver za Win 7! Nesto sam recimo primetio!Driveri za Vistu (oni koji su bas za Vistu predodredjeni) rade bolje na Win 7 nego driveri bas za Win 7 koji su sad uradjeni zajedno sa podrskom Vista/Win 7 .. Totalna glupost .. Smo ne moze me niko ubediti da ovo radi kako treba kad ne radi a kako koji driver izadje sve nestabilniji i gori a meni je update neophodan zbog Dual GPU-a.. Na kraju cu morati da se vratim na XP i to mi i ne smeta..7-mica mi i onako nista nije posebno donela osim lepseg okruzenja..Koliko se secam radio sam test,tacno se vide razlike..
Re: Bolji je Windows 7 od XP ,a Vista da ne pominjemo
16.05.2010. 14:03
status: user broj poruka: 19085
Razlog zbog koga kako ti kazes `pljujem` Win7, a niko se nije tako izrazio, je upravo zbog izbagovanih drajvera, ili pak jako tesko pronalazucih drajvera upravo a ATi, sto se tice prvenstveno laptopova, sto se tice nVidia-e, tu nema problema, eto ti jedan po meni jako bitan primer, cemu forsiranje Win7 za sve laptopove, kapiram da je to Microsoft-ovo maslo, ali na sajtu nVidia postoje svi drajveri za integrisane i neintegrisane grafike po laptopovima, sa ATijem je to malo drugacije, ako forsiraju, onda neka obezbede adekvatnu bazu drajvera na sajtu proizvodjaca, a ne recimo, odaberes opciju za zeljeni drajver, selektujes Win7 i ono izbaci ti prazan screen ili kao drajver za Vistu (Hp, Toshiba, Dell, MSi, i sve sa ATi-jem).
:: Nije mi jasno sto ljubitelji Nvidia napadaju Windows 7.ako pijete bsod ili slicno krivica je Nvida drivera,Windows 7 je odlican ,inace najjaca platforma za igrice je bio win98 svojevremeno bas pravljen za te stvari :: :: ::
Al XP je još uvek majka po kompatibilnosti i performansama, a ako ga dobro namestiš i po stabilnosti zašto da ne.
Držao sam ranije 7 dok nije vrisnuo pa se vratio na xp, verovatno ću opet da se vratim kad mi dojadi, ima par stvari koje mi ovde ne rade, nije ništa bitno al zatreba mi tu i tamo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ja stvarno ne vidim nijedan razlog da se vratim na XP
16.05.2010. 14:40
status: user broj poruka: 7737
sve radi normala AMD-ATI i slozio bih se sa Daumom Ati driveri za win7 su sve bolji i bolji ,naravno svako neka radi sto mu odgovara ,ne vidim kod vas sto imate Nvidia sta je problem ,dali je to bsod ili nece igrice da rade pod Win7 .
:: Kada je izasao Splinter cell Conviction, useri sa ATijem su imali problema sa BSOD-om, i ATi je specijalno zbog toga napravio 10.4 drajvere, slicna prica je bila i sa DiRT 2, znas kad ces to da dozivis sa nVidia-om, NIKAD :: :: :: :: Zato ATI driveri su sve bolji i bolji za Win7.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: :: :: :: :: Win 7 je zivi krsh za igre..Driveri za nvidiu su jos gori..Na kraju cu se vratiti na XP i to na 64 bit-a :: :: :: Repovi najvise i smetaju.A ne zna se sta je gore..Dal repovi ili kada cistis sa Driver Cleanerom :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: :: :: Ma samo opiusteno :). Inace da li mogu repovi od drivera da zezaju, jer drugar ubacio one drivere koji kao ne zezaju u starcraft 2 a opet mu se grafa pregreva, inace instalacija je bila preko starih drivera :) :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Nisam igrao ali izvini citao sam o tome..Zato sam i rekao da promeni driver. :: :: :: :: :: Ne mora cak ni da bude vezano za igru mada me je odmah na to asociralo. :: :: :: :: :: Ali svakako driver ume da se upuca i da daje ovakve indikacije i sa novom instalacijom se sve resi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: :: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: :: :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: :: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @Sky vidi se da nisi igrao wow :), patchevi uopste ne poboljsavaju igru vec samo ubacuju nesto novo i prave razne fixeve. Inace problem sa nVidia driverima je kod Starcraft 2, inace taj problem mi se javlja kod druga vec neko vreme iako su najnoviji driveri :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.