@hogar81 Ne znam jos sta ce da ponude ako ista uopste i ponude, sutra zovem ponovo po tom pitanju posto danas nisam uspeo nista da uradim. Garanciju im necu pokloniti to sam vec rekao. Sta bi mogli da ponude u zamenu nemam pojma jer kao sto rekoh sajt im je do bola, mislim, nema ga, ne znam sta imaju u ponudi, uostalom videcemo. Kupovina nove kartice je iz razloga sto razmisljam mozda bezrazlozno pesimisticno i sto kontam da se ovo nece zavrsiti za dan dva, ne mogu da radim za ovom kantom od kompa mesec ipo dana dok cekam grafu za primarni komp.
@mslavko82 Pa nije bas dobro poredjenje. Svakako bih kupio hyundai-ja pre nego punta, punta ne bi uzo ni za 5 hiljada. E da, moguce je da mi je i Kuzma isprao mozak, ovo je i njegova filozofija. Naravno da imam Seagate hard i da cu i kod novog kompa opet kupiti Seagate. :-) ( koristim i WD ali samo u externoj varijanti , imam 2 komada passport-a ) Da li treba sve ljude koji kupe Nvidia-u cudno gledati, ovaj svet je onda pun cudaka. Mislim, nemam valjda samo ja Nvidia karticu.
ne kudi konja kog jahao nisi ,to sto si nekad imao ATI pre 4-5 godina ,to je tehnoloski 2 svetlosne godine iza nove ATI serije ,ali razumem te navikao si se na Nvidia .
Ne kudim ja ATI-ja , cak sam ga vise puta pohvalio u ovoj temi, samo sto ga ne volim i imam izvesne predrasude o istom.
:: ne kudi konja kog jahao nisi ,to sto si nekad imao ATI pre 4-5 godina ,to je tehnoloski 2 svetlosne godine iza nove ATI serije ,ali razumem te navikao si se na Nvidia .
E da mi je neko pricao da ce ova tema da se rasprede na evo vec 3 strane u roku od cirka 5 sati, ne bih mu verovao :-)
:) Pa dobro, i nije bas, namerno je malo preuvelicano :) Tvoj je novac, tvoj je izbor i ti kupi sta zelis. Jednostavno, imas mnogo bolji izbor na drugoj strani i steta bi bilo da potrosis novac, a ne dobijes najbolje sto mozes za njega - zato, izmedju ostalog, i sluze ovakvi forumi. Vezivanje za brendove je pomalo bezveze, niti ima za tim potrebe - ionako se sve sklapa u 5 fabrika u Kini :) No, kako hoces...
Sto se Seagate-a tice, imam ga i ja (doduse jedan postariji), ali posle svih onih crkavanja, nesto ga ne bi ponovo kupovao, ioako ovaj radi odlicno...
:: @mslavko8 :: Pa nije bas dobro poredjenje. Svakako bih kupio hyundai-ja pre nego punta, punta ne bi uzo ni za 5 hiljada :: E da, moguce je da mi je i Kuzma isprao mozak, ovo je i njegova filozofija :: Naravno da imam Seagate hard i da cu i kod novog kompa opet kupiti Seagate. :- :: ( koristim i WD ali samo u externoj varijanti , imam 2 komada passport-a :: Da li treba sve ljude koji kupe Nvidia-u cudno gledati, ovaj svet je onda pun cudaka. Mislim, nemam valjda samo ja Nvidia karticu.
Evo bolje analogije, gde ce moj stav delovati mozda cudno.
Kao sto mnogima nije jasno zasto ljudi uzimaju Nvidia-u pored AMD-a, meni nije jasno zasto neko kupuje Apple proizvode pored proizvoda drugih prozivodjaca istih karakteristika ali daleko nize cene. Takodje nije mi jasno zasto bi neko kupio laptop kao privatni racunar kad za iste pare moze da kupi duplo jaci desktop i sl. No to je poenta, svako ima pravo na svoje misljenje i da radi sa svojim novcem sta zeli.
Odoh spavati, treba se dicu rano ujutro za posao. Kuca poso, poso kuca. :-)
:: :) Pa dobro, i nije bas, namerno je malo preuvelicano :)
Ma ponudice ti nesto netreba odmah sve gledati crno, pre dve godine sam tamo kupio monitor i ostavili su jako pozitivan utisak na mene, ne verujem da ce izvrdati, a i verovatno nisu oni uvoznici za tu karticupa njima ni iz dzepa ni u dzep, jedino, ako ti se kartica sprzila nekim strujnim udarom pa je garava mogu da te zeznu
... kada ces dobiti zamenu za tu pokvarenu? Kakve veze ima sto ti je ostalo jos 50 dana? Pa taman da ti je ostalo jos 5 minuta, u garanciji ti je i priznace ti sve. Jedino ako im je dobavljac PAKaOM, onda imas velike sanse da dobijes neku ociscenu polovnjacu :) (Profesionalci iz Nish :P) U svakom drugom slucaju, dobices adekvatnu novu zamenu, ili ce ti ponuditi nesto uz doplatu.
Zato što je danas imati laptop postalo fensi, mislim nosiš ga u pub, nosiš ga do ortaka, a sve što znaš je da pustiš film/muziku i naravno internet. A onda sledi priča kako je desktop njesra, kad možeš da imaš laptop. Naravno, ovo se ne odnosi na ljude kojima je zapravo i neophodan. Činjenica je da ljudi kad imaju za nešto dovoljno(previše) novca, oni ga i bacaju, to će uvek biti tako. Kao i što kupuju mobilne telefone koji koštaju kao dva dobra Toshiba Satelite, a posle mesec-dva koštaju duplo manje...odoh ja daleko...kad spomenuh gtx 260, mislio sam da možeš je naći polovnu u garanciji za 100 evra, ja sam imao sreće da je za te pare uzmem novu, tj. nekorišćenu.
Be the change you want to see in the world.
:: Evo bolje analogije, gde ce moj stav delovati mozda cudno :: :: Kao sto mnogima nije jasno zasto ljudi uzimaju Nvidia-u pored AMD-a, meni nije jasno zasto neko kupuje Apple proizvode pored proizvoda drugih prozivodjaca istih karakteristika ali daleko nize cene. Takodje nije mi jasno zasto bi neko kupio laptop kao privatni racunar kad za iste pare moze da kupi duplo jaci desktop i sl. No to je poenta, svako ima pravo na svoje misljenje i da radi sa svojim novcem sta zeli :: :: :: Odoh spavati, treba se dicu rano ujutro za posao. Kuca poso, poso kuca. :- :: :: :: :: :: :: :) Pa dobro, i nije bas, namerno je malo preuvelicano :) ::
Sam si rekao, imaš predrasude, a znaš i sam kako se leče. Uzmeš, probaš pa prosudiš...
Čak je i gile ostavio link iz Atoma. Za 10K dinara ono je jako brza grafička koja nema konkurenciju u tom cenovnom rangu... __________________ Scourge of PCBerza
Predrasude nećeš izlečiti tako što ćeš dati 100 evra za kartu prema kojoj imaš predrasude :D Live and let live...
Be the change you want to see in the world.
:: Sam si rekao, imaš predrasude, a znaš i sam kako se leče. Uzmeš, probaš pa prosudiš.. :: :: Čak je i gile ostavio link iz Atoma. Za 10K dinara ono je jako brza grafička koja nema konkurenciju u tom cenovnom rangu... :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
@philli Da na njih iz Durmitorske sam mislio. Ovo je znaci pouzdana i proverena informacija da su se preimenovali i preselili? Hmm, da li mu to sad dodje druga firma i jel garancija onda vazi?
@VMARC Koliko sam samo tema na ovom i drugim forumima procitao glede garancije i sl, ne znam sta ce biti. Cinjenica da je ostalo tih 50-ak dana moze samo da im ide u prilog ako hoce da vrdaju, sto je nesto sto moze da se desi a i ne mora. Takodje kao sto rekoh, pitanje je i ako ne vrdaju koliko ce sve vremenski trajati, zelim sto pre da osposobim primarni komp sto bez graficke ne mogu :-)
@hogar81 Ako ja dobro shvatam ovaj garantni list oni su i uvoznici ove kartice. Mozda gresim Kartica nije garava. nije sprzena. Nikad klokovana, uvek dobro provetravana, temperatura uvek u zelenom u Expert Tool-u. Samo je usred surfovanja nestala slika. Graficka dobija struju, vrti se ventilator na njoj ali ne baca sliku. Kontam da je g80 otisao u vecna lovista.
Kad smo kod garancije. AKo su zaista sad VIP ima u cenovniku nekih zanimljivih kartica. Ono sto mene zanima kakve su mi opcije. Ovakvu istu ne verujem da imaju da mi daju, znaci ponudice nesto drugo. Ako ja to drugo ne zelim da uzmem bilo da je uz doplatu ili bez da li moraju da mi vrate pare ili kako vec. Koje su sve opcije zakonski moguce kao ishod priznate garancije.
duzni su da ti daju po performansama istu ili jacu kartu, znaci minimum sto mogu da ti ponude je 240GT/ ati5570. da li ce hteti da ti daju jacu uz doplatu je stvar njihove dobre volje. na povracaj novca ne racunaj, niko nije lud ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Malo pre u sred igre izgubio se zvuk zamrzla se slika jel moze biti da je crkla grafichka ili definitivno ploca? p5qc Intel 7200 6 GB black dragon 2x WD 640aaks cm 650watt skoro kupljeno safir 5450 i zvucna audigy2
Ne mogu da nadjem gde se postavljaju teme pa izvinite na smetnji. Znaci ukljucim komp rade samo ventilatori ostalo nista nema slike na monitoru, ne svetli tastatura ne svetli mish nista sve crno.....da li je to ploca crkla ovo je vec drugi put za 2 godine kako mi se to desava da li znate sta je razlog. Ovo kucam sa drugog kompa :)
totalni mrak i tisina nema bip bip samo ventilatori rade.....tako mi isto crkla i predhodna ploca, drugi model drugi prozivodjach.....da li je moguce da ploce crkavaju ako cesto menjate komponente na njih?
Da to su oni. Kupovao sam kod njih nesto pre preseljenja i napomenuli su mi da se sele na novu adresu. U tom periodu su promenili i naziv. Posle nekog vremena sam bio u par navrata u Palmoticevoj i radila je ista ekipa. Da ne bi nagadjali kakva su tvoja prava, imas na njihovom sajtu telefon pa proveri sa njima. Ja sam do sada imao samo pozitivna iskustva.
:: @phill :: Da na njih iz Durmitorske sam mislio. Ovo je znaci pouzdana i proverena informacija da su se preimenovali i preselili? Hmm, da li mu to sad dodje druga firma i jel garancija onda vazi
:: :: Kad smo kod garancije. AKo su zaista sad VIP ima u cenovniku nekih zanimljivih kartica. Ono sto mene zanima kakve su mi opcije. Ovakvu istu ne verujem da imaju da mi daju, znaci ponudice nesto drugo. Ako ja to drugo ne zelim da uzmem bilo da je uz doplatu ili bez da li moraju da mi vrate pare ili kako vec. Koje su sve opcije zakonski moguce kao ishod priznate garancije :: :: ::
:: :: Ne mogu da nadjem gde se postavljaju teme pa izvinite na smetnji. Znaci ukljucim komp rade samo ventilatori ostalo nista nema slike na monitoru, ne svetli tastatura ne svetli mish nista sve crno.....da li je to ploca crkla ovo je vec drugi put za 2 godine kako mi se to desava da li znate sta je razlog. Ovo kucam sa drugog kompa : :: ::
Ne verujem da su oni uvoznici, oni su omanja firma koja se bavi distribucijom hardvera zato i imaju onakao siromasan sajt, a svaki prodavac daje svoj garatni list, a ne od uvoznika koliko ja znam. Navedi koji je proizvodjac grafike pa ce vec neko da ti kaze ko je uvoznik za njih .
@Mixx OK, kao sto rekoh ne znam kakva je procedura zato sam i lupio sa vracanje para. Znaci ispod toga sto si naveo da ne pristanem. Hmmm, cisto sumnjam ja da ce to oni ponuditi, pre mislim ad ce nesto starije sto imaju, sto moze a i ne mora biti lose. Sta se desava u slucaju ako ne mozemo da se dogovorimo sta je adekvatna zamena cisto hipoteticki, da li ja moram da prihvatim to sto oni nude ili ne?
@philli Hvala na informaciji. Pozvao sam ih danas deluju vrlo fino i ljubazno preko telefona. Jedino sto me je obeshrabrilo je da bi u najboljem slucaju ako dobavljac ima odgovarajucu zamenu mogao da dobijem za nekih nelleju dana a ako nema onda za dve nedelje od momenta kad provere karticu i odluce da prihvate garanciju. Ok, to opet nema veze sa prodavcem nego sa dobavljacem. Nosim sutra graficku kod njih pa cemo videti.
@hogar81 Ma vidjao sam svakakvih garancija, gde imas navedenog samo prodavca, gde imas samo uvoznika i gde ih imas zajedno. Ovaj garantni list sto imam pominje dve firme i u propratnom teskstu nije jasno ko je tu ko i sta, no dobro. Nisu oni uvoznik, saznah danas kad sam pozvao. ( inace isti se ne pominje na garantnom listu )
te ubedjujem,Ati trenutno ne daje najbolje za pare,vec najbolje u svakom slucaju...Atijeve karte su sad daleko pouzdanije,manje se greju,manje trose struje,bolje drajvere imaju,jednostavno svaki Atijev proizvod u bilo kom cenovnom segmentu je bolji i kompletniji proizvod od Nvidia-nog pandana....znaci,brzi,bolji pouzdaniji....davno je proslo vreme kada je za Atijeve i AMD-ove proizvode trebalo gomila zakrpa,softverskih dodataka i tool-ova....Na srecu ili na zalost,ATI je sada mainstream,i trenutno nema pravog konkurenta u bilo kojem Nviia-inom proizvodu....
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.