Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Nvidia GeForce GTX 465 detaljniji test
STRANA 3 OD 3
FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* 13.06.2010. 20:49 #222456

status: user
broj poruka: 777

@markopvict:
Žive, žive, sve OK...samo jedna, poslednja, je refabrikovana...mada imam garanciju od godinu dana u PIN Soft-u Novi Sad tako da ako ne capne za ovu godinu valjda neće ni kasnije.
Treba da dovršim tu mašinu. Slabo imam vremena.
Uspeo sam da u zadnji čas upecam dva Kingston (intel) 40 GB SSD-a pa sam njih isprobavao u RAID-u i sve pomerio još malo.

Što se tiče SSD-ova mogu da kažem sam WOW...potpuno nenormalno...sve se otvara praktično u trenu. SSD-ovi su definitivno dobar apgrejd, iste sekunde se oseti lepo ubrzanje svega.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi ... 13.06.2010. 21:24 #222474

broj poruka: 7737
Danijel mislim da momak ima kako to kazu strucnjaci smanjeno opazanje ,odvojena realnost.Ne shvata da 5970 manje trosi i manje se greje a uz to duplo bolja od njegovog mezimca.
tortojed Re: ... Imam smanjeno opazanje iluzija. to jest, isuvise znam... 13.06.2010. 21:31 #222477

broj poruka: 11023
da bih bio toliko privilegovan i imao iluzije. Na zalost (blago niscima duhom, jer njihovo je carstvo nebesko)!
- - - - - - - - - - - - -
Za 5970 vazi sve ono sto inace vazi za 5xxx: nepouzdane (u nekim OS-ima rade kako-tako, u drugima nikako. Greju se ko lude, samo sto je AMD, bas kao i u Phenomima podesio polozaj temperaturnih senzora tako da prijavljuje LAZNU temp. Bagovito rade - neobjasnjivi skokovi, gore-dole, fps-a itd.
GTX480 jede 5970 za uzinu (marendu) i stabilan je u svim op sistemima, za razliku od potonjega...

:: Danijel mislim da momak ima kako to kazu strucnjaci smanjeno opazanje ,odvojena realnost.Ne shvata da 5970 manje trosi i manje se greje a uz to duplo bolja od njegovog mezimca.
obradmi ... 13.06.2010. 21:43 #222482

broj poruka: 7737
5970 = 81 C
Gtx 480 93 C = da podsetim forumase ,blizu tacke kljucanja vode
Gtx 470 91 C = ovo je za 2 C stepena manje,ali je 9 stepeni Celzijusa deli od tacke kljucanja vode
Temeprature su u loadu.

neka forumasi procene sami imate link ispod ,vrlo prestiznog nemackog sajta.

http://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/2010/test_nvidia_geforce_gtx_465/20/

Moj PII X2 se manje greje od tvoje grafe za celih 40 C u loadu.

raic Ma procenili su forumaši... 13.06.2010. 21:51 #222486

broj poruka: 9006
...da je tortojed psihijatrijski slučaj ukoliko misli ozbiljno, a ako nije tako smatramo da je ova šala odavno prestala da bude smešna

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

DmasteRNo1 Novi Don Kihot 13.06.2010. 21:53 #222487

broj poruka: 6108
Stalno se zaleće na ove CRVENE vetrenjače.

Phenom II X3 720BE
OCZ Vendetta 2
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
Samsung F3 HD502HJ & WD5000AAKS
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Creative X-Fi Xtreme Audio PCIe
CM Storm Sniper AMD Edition
Chieftec CFT-650-14CS

markopvict De je Skyfire? 13.06.2010. 21:55 #222488

broj poruka: 4515
da nije banovan zbog duplih naloga?
Znam da lik ne bi mogao da izdrzi ove atake na nVideju :D

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 14.06.2010. 01:31 #222519

broj poruka: 12811
Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno...

Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

tortojed Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 05:53 #222531

broj poruka: 11023
a jeftino) je u stvari skuplje - sta ti znaci `jeftino, a ne valja`? Jeftino, a MOZDA ce da radi kako treba (dakle: mozda i nece)?
Ovo kazem da bih naglasio kako nije istinita fama koja prati AMD-ove proizvode. Kao, otprilike, tu smo mi, negde, mozda i nesto bolji od NV-a i/ili Intel-a, samo smo malo do umereno jeftiniji.
Malo do umereno MORGEN!

Veliki Britanac je rekao kako nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine (jeftinije) stvari, a Homer nam porucuje da se `cuvamo Danajaca (ovde su to Kanadjani) i onda kada nam poklone donose`.

Ponavljam (i obecavam da je ovo poslednje moje javljanje u okviru ovog post-a): serija 5xxx je BAGOVITA. Prvo: i u XP-u i u W7, u 3D igrama dolazi do neobicno velikog variranja fps-a, to jest MALE RAZLIKE u slozenosti slike dovode do VELIKE razlike u fps-u. Drugo: po svemu sudeci (jer, naravno, proizvodjac to nikada nece priznati) arhitektura ove generacije GPU-a je, da bi ispunila zahteve koje je pred nju postavio DX11 izgleda morala da `zrtvuje` performanse u okviru starijih DX-ova (pri cemu je izrazito stradao DX9). Ovo se NIJE desilo sa Fermi-jem. NV karte ove generacije BESPREKORNO i URAVNOTEZENO rade i pod XP-om i pod W7. Zasto se to desilo, odnosno, zasto i ATi-ju (AMD-u) nije uspelo da nadje `zajednicki imenilac` za 3 poslednja DX-a, to, priznajem, ne znam. Nisam ni duzan da znam - ne bavim se dizajniranjem elektronskih komponenti. Pretpostavljam da je pronalazenje resenja GPU-a koji ne bi zrtvovao 3D performanse DirectX-a 9 da bi bio efikasan pod DX11 i bio jedan od razloga kasnjenja Fermi-ja. Dakle, NVidia je kasnila, i napravila PRAVI GPU. AMD je pozurio, i napravio GOLOG DJOKU!

:: Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno..
::
:: Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Ruff Re: Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 06:08 #222532

broj poruka: 829
bojim se da se ne slazem sa ovom logikom. i pod pretpostavkom da je ati losiji, moze se onda slobodno uzeti kao ideja da ati i zna to, i da je zato postavio nizu cenu svojih proizvoda. a vecina ljudi koji ne mogu (ili nece) da plate za `bolje`, uzece jeftiniji proizvod koji ce im raditi posao. isto kao i sa kineskom robom. kad se pokvari, znas da vise nisi mogao ni ocekivati i zadovoljan si sto je toliko trajalo. al zato si ga koristio u medjuvremenu.:)

naravno, sve ovo sam pisao sa puno sbbkbb, a sto se pouzdanosti tice, crkavaju kartice i jednima i drugima. sto se drajvera tice, ne mogu da se setim dal sam ikada imao problema sa bilo kojim drajverima bilo atija bilo nvidije. a imam ih obe vise godina.

poenta? neka kupuje sta ko zeli i cemu ce se vise radovati.

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui

:: a jeftino) je u stvari skuplje - sta ti znaci `jeftino, a ne valja`? Jeftino, a MOZDA ce da radi kako treba (dakle: mozda i nece)
:: Ovo kazem da bih naglasio kako nije istinita fama koja prati AMD-ove proizvode. Kao, otprilike, tu smo mi, negde, mozda i nesto bolji od NV-a i/ili Intel-a, samo smo malo do umereno jeftiniji
:: Malo do umereno MORGEN
:: Veliki Britanac je rekao kako nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine (jeftinije) stvari, a Homer nam porucuje da se `cuvamo Danajaca (ovde su to Kanadjani) i onda kada nam poklone donose`
:: Ponavljam (i obecavam da je ovo poslednje moje javljanje u okviru ovog post-a): serija 5xxx je BAGOVITA. Prvo: i u XP-u i u W7, u 3D igrama dolazi do neobicno velikog variranja fps-a, to jest MALE RAZLIKE u slozenosti slike dovode do VELIKE razlike u fps-u. Drugo: po svemu sudeci (jer, naravno, proizvodjac to nikada nece priznati) arhitektura ove generacije GPU-a je, da bi ispunila zahteve koje je pred nju postavio DX11 izgleda morala da `zrtvuje` performanse u okviru starijih DX-ova (pri cemu je izrazito stradao DX9). Ovo se NIJE desilo sa Fermi-jem. NV karte ove generacije BESPREKORNO i URAVNOTEZENO rade i pod XP-om i pod W7. Zasto se to desilo, odnosno, zasto i ATi-ju (AMD-u) nije uspelo da nadje `zajednicki imenilac` za 3 poslednja DX-a, to, priznajem, ne znam. Nisam ni duzan da znam - ne bavim se dizajniranjem elektronskih komponenti. Pretpostavljam da je pronalazenje resenja GPU-a koji ne bi zrtvovao 3D performanse DirectX-a 9 da bi bio efikasan pod DX11 i bio jedan od razloga kasnjenja Fermi-ja
saxija Re: Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 09:17 #222539

broj poruka: 4016
IGNORE

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

:: a jeftino) je u stvari skuplje - sta ti znaci `jeftino, a ne valja`? Jeftino, a MOZDA ce da radi kako treba (dakle: mozda i nece)
:: Ovo kazem da bih naglasio kako nije istinita fama koja prati AMD-ove proizvode. Kao, otprilike, tu smo mi, negde, mozda i nesto bolji od NV-a i/ili Intel-a, samo smo malo do umereno jeftiniji
:: Veliki Britanac je rekao kako nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine (jeftinije) stvari, a Homer nam porucuje da se `cuvamo Danajaca (ovde su to Kanadjani) i onda kada nam poklone donose`
:: Ponavljam (i obecavam da je ovo poslednje moje javljanje u okviru ovog post-a): serija 5xxx je BAGOVITA. Prvo: i u XP-u i u W7, u 3D igrama dolazi do neobicno velikog variranja fps-a, to jest MALE RAZLIKE u slozenosti slike dovode do VELIKE razlike u fps-u. Drugo: po svemu sudeci (jer, naravno, proizvodjac to nikada nece priznati) arhitektura ove generacije GPU-a je, da bi ispunila zahteve koje je pred nju postavio DX11 izgleda morala da `zrtvuje` performanse u okviru starijih DX-ova (pri cemu je izrazito stradao DX9). Ovo se NIJE desilo sa Fermi-jem. NV karte ove generacije BESPREKORNO i URAVNOTEZENO rade i pod XP-om i pod W7. Zasto se to desilo, odnosno, zasto i ATi-ju (AMD-u) nije uspelo da nadje `zajednicki imenilac` za 3 poslednja DX-a, to, priznajem, ne znam. Nisam ni duzan da znam - ne bavim se dizajniranjem elektronskih komponenti. Pretpostavljam da je pronalazenje resenja GPU-a koji ne bi zrtvovao 3D performanse DirectX-a 9 da bi bio efikasan pod DX11 i bio jedan od razloga kasnjenja Fermi-ja. Dakle, NVidia je kasnila, i napravila PRAVI GPU. AMD je pozurio, i napravio GOLOG DJOKU
:: :: Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno..
:: ::
:: :: Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
TheBear Re: Re: Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 10:43 #222549

broj poruka: 6502
Brate veruj mi ja se suzdrzavam jer necu da odgovaram na gluposti takodje.

:: IGNOR
:: .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691
:: :: a jeftino) je u stvari skuplje - sta ti znaci `jeftino, a ne valja`? Jeftino, a MOZDA ce da radi kako treba (dakle: mozda i nece)
:: :: Ovo kazem da bih naglasio kako nije istinita fama koja prati AMD-ove proizvode. Kao, otprilike, tu smo mi, negde, mozda i nesto bolji od NV-a i/ili Intel-a, samo smo malo do umereno jeftiniji
:: :: Malo do umereno MORGEN
:: :: Veliki Britanac je rekao kako nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine (jeftinije) stvari, a Homer nam porucuje da se `cuvamo Danajaca (ovde su to Kanadjani) i onda kada nam poklone donose`
:: :: Ponavljam (i obecavam da je ovo poslednje moje javljanje u okviru ovog post-a): serija 5xxx je BAGOVITA. Prvo: i u XP-u i u W7, u 3D igrama dolazi do neobicno velikog variranja fps-a, to jest MALE RAZLIKE u slozenosti slike dovode do VELIKE razlike u fps-u. Drugo: po svemu sudeci (jer, naravno, proizvodjac to nikada nece priznati) arhitektura ove generacije GPU-a je, da bi ispunila zahteve koje je pred nju postavio DX11 izgleda morala da `zrtvuje` performanse u okviru starijih DX-ova (pri cemu je izrazito stradao DX9). Ovo se NIJE desilo sa Fermi-jem. NV karte ove generacije BESPREKORNO i URAVNOTEZENO rade i pod XP-om i pod W7. Zasto se to desilo, odnosno, zasto i ATi-ju (AMD-u) nije uspelo da nadje `zajednicki imenilac` za 3 poslednja DX-a, to, priznajem, ne znam. Nisam ni duzan da znam - ne bavim se dizajniranjem elektronskih komponenti. Pretpostavljam da je pronalazenje resenja GPU-a koji ne bi zrtvovao 3D performanse DirectX-a 9 da bi bio efikasan pod DX11 i bio jedan od razloga kasnjenja Fermi-ja. Dakle, NVidia je kasnila, i napravila PRAVI GPU. AMD je pozurio, i napravio GOLOG DJOKU
:: :: :: Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno..
:: :: ::
:: :: :: Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika..
:: :: :: __________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Danijelk Re: Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 10:56 #222553

broj poruka: 1541
Ma ti si bre bolestan u glavu, idi leci se....

:: Ponavljam (i obecavam da je ovo poslednje moje javljanje u okviru ovog post-a): serija 5xxx je BAGOVITA. Prvo: i u XP-u i u W7, u 3D igrama dolazi do neobicno velikog variranja fps-a, to jest MALE RAZLIKE u slozenosti slike dovode do VELIKE razlike u fps-u. Drugo: po svemu sudeci (jer, naravno, proizvodjac to nikada nece priznati) arhitektura ove generacije GPU-a je, da bi ispunila zahteve koje je pred nju postavio DX11 izgleda morala da `zrtvuje` performanse u okviru starijih DX-ova (pri cemu je izrazito stradao DX9). Ovo se NIJE desilo sa Fermi-jem. NV karte ove generacije BESPREKORNO i URAVNOTEZENO rade i pod XP-om i pod W7. Zasto se to desilo, odnosno, zasto i ATi-ju (AMD-u) nije uspelo da nadje `zajednicki imenilac` za 3 poslednja DX-a, to, priznajem, ne znam. Nisam ni duzan da znam - ne bavim se dizajniranjem elektronskih komponenti. Pretpostavljam da je pronalazenje resenja GPU-a koji ne bi zrtvovao 3D performanse DirectX-a 9 da bi bio efikasan pod DX11 i bio jedan od razloga kasnjenja Fermi-ja. Dakle, NVidia je kasnila, i napravila PRAVI GPU. AMD je pozurio, i napravio GOLOG DJOKU
:: :: Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno..
:: :: Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
saxija @ bear 14.06.2010. 11:11 #222554

broj poruka: 4016
lupi ga tom sapom kako bi se opametio malo, hehehehe

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910

philaemos Re: ... 14.06.2010. 13:38 #222592

broj poruka: 2743
Mozda mu je neko hakovao ACC...

Demon to some. Angel to others.

:: Tortojed, ja se stvarno nadam da se zajebavaš, pošto sve što si napričao za ATI 5xxx seriju je potpuno pogrešno..
:: Sad odjednom ATI krije temperature, šta će sutra da bude: ATI uz pomoć GPU-a kontroliše umove korisnika..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
Ishmerish Re: Re: Re: Re: .. Ne umove, nego dzepove. Naime, prividno jeftinije (loše... 14.06.2010. 14:58 #222597

broj poruka: 7285
Cova je bio je khul tip,a ona je kupio fermi.

Slava mu

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Brate veruj mi ja se suzdrzavam jer necu da odgovaram na gluposti takodje
:: _____________________________
:: ATI HD5750 CFX
:: Vantage Score OC930/1240:
:: http://ultraphoto.org/images/l5haovgeaue6on2xi4z.jp
:: :: IGNOR
Daum ... 14.06.2010. 15:41 #222601

broj poruka: 12811
Ja više da komentarišem ove tortojedove budalaštine nemam živaca... ne znam samo odakle čoveku te ideje uopšte za opadanje frejmova i komentarisanje hardware-a kad je imao 5850 par dana...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Aluzija re 14.06.2010. 16:53 #222616

broj poruka: 119
Dautovicu Nisi u pravu vidis da je Gana odrala srbiju samim tim to je kazna od strane boga jer su prodali dusu miskovicu i snimili grand spot umesto da da pikaju fudbal. a sto se tice femija nemam pojma nisam ga rokao mora da je extra sigurno bih mogao moju omiljenu igru da rokam preko 100 fpsa inace rokam diablo 1 mada bi i ati dobro sljakao tu oko 100 ili 60 nisam siguran cini mi se da je limitiran na 60 pa ako bi obe te karte poredio sa mojim s virge od 4 mb sigurno da bih kod buchera na drugom nivou ostavio bolji utisak.
Tako da znate dok se vi prepucavate oko tih vaznih stvari ja na savi cekam da opadne nivo vode pa da se skijam na dasci do iznemoglosti jer sam ustedeo neku lovu ne kupujuci delove za komp na ovu vrucinu.

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs