Kao sto sam i rekao, to je teoretski, ali se tako deklarise!
I na ovom tvom linku pise isto!
Citiram: `The older 6 pin version officially provides a maximum of 75 watts whereas the new 8 pin version provides a maximum of 150 watt
Sta ti tu nije jasno ? Jedino sto si u pravu, a ja to nisam naveo, je da PCI-E 2.0 slot daje 150W!
Takodje, sto se tice napajanja bio sam potpuno u pravu, tako da nema razloga da se objasnjavam, edukuj se ti malo, ja sam to vec odavno uradio... (nauci ili pogledaj kako se racuna iskoristenje napajanja, motora, transformatora...)
Sto se tice tvog mercedesa, on znaci ima 5.5KW ? Slabo to nesto...
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: Odgovor na prethodnu poruku u kojoj kazes da 6pin ili ti PEG ne moze d :: isporuci vise od 75w hmm varas se malo bolje procitaj po forumima i na osnovu koje javne specifikacije si doaso do zakljucka :: Izvolte link http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#pciexpres :: pa se malo edukujte a sto se tice 500w iz uticnice :D ja ne videh iz uticnic :: 500w vec 220volti malo edukacije nije na odme :: a sto se tice pci express slota kao sto si naveo 75w max jeste ali za pci express 1. :: 2004 koji je dosao od strane intela dok sada sa pci express 2.0 moguce je isporuciti izdrzivih 150w :: INACE MOJ MERCEDES IMA 5500watti Snage :D:D:D:D 55K :: ::
Ako nemate para(ili uslova)da isprobate doticni uredjaj,kupite nekoliko halogenki i skopcajte ih na +12v,pa ce te dobiti max izlaz na datoj grani.Daleko da ovo moze da se poredi sa osciloskopom,ali umesto tablica i nalepnica dobicete pribliznu vrednost koju dato napajanje moze da isporuci na 12v grani(granama).
Tako da meni nije nesto sevnulo da se prepucavam sa vama i da prilikom toga koristim razne site-ove kao argument,vec je sve isprobano(manuelno).
Inace receno za 6650GP3 stoji,jer da mi kumic nije u armiji odmah bi testirao(ponovo)doticno napajanje,medjutim ovaj put sa slikama i tabelama.
Kada ce te vi shvatiti da nismo svi ovde robovi raznoraznih site-eva i da ima nas koji volimo da sve licno isprobamo.Ja nikada nisam ulazio u dubioze sa komponentema koje licno nisam isprobao.
Lala 4ever!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Ja sam tek sad video sta je ovaj car izlupetao: Prva stvar nepostoji odavno 220/380V sistem nego 230/400V - monorfazno/trofazno to je i kod nas zastupljeno jako dugo vec...
Snaga je prozivod struje i napona(ima tu jos nekih elemenata koji nama za raspravu nisu bitni) Snaga i uticnicia se cesto dovode u isti konteks, kada npr izracunavas presek kabla za potrosac koji ce biti na uticnici(tipa 1.5 kvadrat ide za svetlo. 2.5 kvadrata zica ide za uticnice itd...) U ovom kontekstu smo rekli da napajanje vuce 120W iz uticnice da bi dalo 100W na izlazu, ustvari trebali smo reci da vuce 120W iz mreze, al to se porazumeva.
trece sine nije 5500W=55KW, nego 5.5KW, i molim te nemoj ti tako neuk da ucis druge, nemoj da se ljutis ali bolje da zadrzis svoje znanje za sebe
Bolje da ti pitas nas sve sto ti nije jasno...
@ishmerish, taj LC konkretno je predobro napajanje, preporucio sam ga jednom forumashu ovde, mislim da mu je nick DEJAN89 - decko iz NS-a, odlicno napajanje stvarno...nema ko sta da ti prica ovde, jer ovde 90% clanova foruma ceni i preporucujue ono sto ima...ili ono sto su pricitali negde da je najbolje, inace menjaju komponente na svakih 3 godine
:: Odgovor na prethodnu poruku u kojoj kazes da 6pin ili ti PEG ne moze d :: isporuci vise od 75w hmm varas se malo bolje procitaj po forumima i na osnovu koje javne specifikacije si doaso do zakljucka :: Izvolte link http://www.playtool.com/pages/psuconnectors/connectors.html#pciexpres :: pa se malo edukujte a sto se tice 500w iz uticnice :D ja ne videh iz uticnic :: 500w vec 220volti malo edukacije nije na odme :: a sto se tice pci express slota kao sto si naveo 75w max jeste ali za pci express 1. :: 2004 koji je dosao od strane intela dok sada sa pci express 2.0 moguce je isporuciti izdrzivih 150w :: INACE MOJ MERCEDES IMA 5500watti Snage :D:D:D:D 55K :: ::
:: Ako nemate para(ili uslova)da isprobate doticni uredjaj,kupite nekoliko halogenki i skopcajte ih na +12v,pa ce te dobiti max izlaz na datoj grani.Daleko da ovo moze da se poredi sa osciloskopom,ali umesto tablica i nalepnica dobicete pribliznu vrednost koju dato napajanje moze da isporuci na 12v grani(granama) :: :: Tako da meni nije nesto sevnulo da se prepucavam sa vama i da prilikom toga koristim razne site-ove kao argument,vec je sve isprobano(manuelno) :: :: Inace receno za 6650GP3 stoji,jer da mi kumic nije u armiji odmah bi testirao(ponovo)doticno napajanje,medjutim ovaj put sa slikama i tabelama :: :: Kada ce te vi shvatiti da nismo svi ovde robovi raznoraznih site-eva i da ima nas koji volimo da sve licno isprobamo.Ja nikada nisam ulazio u dubioze sa komponentema koje licno nisam isprobao ::
Na nalepnici 6650GP3 pise 360W, lepo je video NMY, i to znaci 30A na 12V grani ukupno. To je isto kao CX400 Corsair ili Chieftec GPS450, i ako treba da biram izmedju LC-a i Corsaira, uzecu Corsair u svako doba dana... Cek, cek, jel ti to tvrdis da si ti probao LC i video koliko je maksimalno opterecenje na 12V granama i da je zapravo vise od 30A? To je onda prvi LC koji daje vise nego sto pise, svaka cast na otkricu! Ma da, batali sta svi renomirani sajtovi koji testiraju napajanja tvrde da je LC - Huntkey low-end, ti si sa halogenkama utvrdio da je napajanje odlicno... Ala ti je test, svaka ti cast. Svi cemo verovati tebi na rec, zanemaricemo sve ostalo...
Da ti uprostim: LC 6650GP3 daje 30A, Corsair CX400 daje 30A, Silverstone daje 30A ili malo vise, i kostaju priblizn isto, 5 evra razlike... A ti savetuj ljudima da za te pare kupe LC, cool!
Tomam za 50evra kod nas moze da kupi pomenuti Silverstone, moze Chieftec GPS500, moze trenutno da ugrabi PC Power Silencer 470W u Gigatronu, moze da uzme OCS SXS500 - svi su bolji od LC-a... Kakav 80Plus, kakva crna njegova efikasnost, to je 650W napajanje koje daje 360W na 12V grani - to je dizajn iz 2003...
Koje od navedenih si ti video(a kamoli probao)? LC power koji sam ja naveo daje +-360w na +12v granama(po tebi(ili nekom site-u),e sada ti meni reci kako OC-ovana 3870x2 za koju znamo(bar ja) da u takvim uslovima i u 3D modu vuce od 330-340w moze da radi kao san sa tim napajanjem? Uz ostatak konfiguracije:
ako 2.0 moze da da 150w zasto onda mora da se stavi dodatno napajanje na kartu koja trosi manje od 150 a vise od 75? i sta kazete na ovo http://i46.tinypic.com/25iww9d.jpg
:: Koje od navedenih si ti video(a kamoli probao) :: LC power koji sam ja naveo daje +-360w na +12v granama(po tebi(ili nekom site-u),e sada ti meni reci kako OC-ovana 3870x2 za koju znamo(bar ja) da u takvim uslovima i u 3D modu vuce od 330-340w moze da radi kao san sa tim napajanjem :: Uz ostatak konfiguracije :: :: Phenom II 92 :: MSI 790X-G45 :: OCZ Fatality 2X2GB 1066MH :: Seagate 500GB,WD 500G :: Antec 900(3x1200mm Antec tricool,big boy 2000mm :: 2x LITE-ON LH-20A1H-18 :: :: U prevodu:Jel ti imas nekog rodjenijeg da jebes?? ::
Nemoj da si bezobrazan. Evo saxija terao fermi na OCZ SXS-s... Ja sam na ThermalMasteru 420W (koji ima ukupno 16A na 12V grani) 6 meseci terao Quad i HD4850, sto ne znaci da je to mnogo pametno. I radilo je, bez ikakvih problema - ali to je trazenje nevolje... Slobodno ti teraj 3870X2 na tom napajanju, nemoj samo druge da ubedjujes da rade to isto! Mozda ce ti to raditi jos godinu dana bez problema... Mozda sutra sve pocrka - ti to ne mozes da znas, niti mozes da proveris osciloskopom i halogenkama. Ali dobro, bitno da ti znas sta je osciloskop, a mi ostali ne znamo.
Drugo, ne daje LC Power po meni 360W, ni po nekom sajtu, to mu pise na nalepnici, procitaj i sam! SAM SI STAVIO SLIKU NA KOJOJ PISE DA LC DAJE 360W!!! Desavalo se da neki Corsair da vise nego sto daje na nalepnici, ali da LC daje vise nego sto pise, to se jos nije desilo. No dobro, ti imas neki specijalan LC, testiran halogenkama, on moze i Fermi da tera, nema veze sta mu pise na nalepnici. To je neki ultra-mega-giga LC, daje ne 650W nego 1500W za 50 evra, uz 88+ efikasnost! Yea, right...
Trece, evo ih u 10 racunara na poslu Chiefteci GPS-400, nekoliko OCZ-a SXS500/600 mi je proslo kroz ruke, Silverstone Element sam probao, Corsair CX400 sam takodje probao i koristio, Ne, nisam ih testirao halogenkama, niti rasturao u paramparcad (osim OCZ-a). No dobro, ti si ekspert, ti jesi, pa cemo da ti verujemo i zanemarimo drugo sto postoji na netu... Ali ne znam sto ti se uopste pravdam?
Sto se mene tice, mozes jos jednu 3870 da stavis na LC i da tvrdis da ti sve radi. Mozda ti i bude radilo. Ja sam se zapanjio sta je sve izdrzao ThermalMaster 420. Pa sta sad, treba da bacim VX450 i da uzmem TM420? Da ubedjujem druge da ce TM420 da tera jake grafe? Hoce, ali koliko? Koja je verovatnoca da ce im spaliti komponente? Zasto bi rizikovali 300 evra zarad 30? Nemoj te price, molim te... Moram da te pitam, ako si vec isprobao taj LC, koje si jos napajanje probao/video/koristio?
Na ovom sajtu, ne postoji komponenta i proizvođač koji izaziva više kompleksaških reakcija nego LC Power. Na prošlom prepucavanju, rekao sam isto. Intel-AMD, ati-nvidia... ništa nije tako žučno raspravljeno, koliko LC Power. Zanimljivo je što, bez obzira na empiriju, i oni koji kude LC Power, jasno kažu: ma radiće i taj LC Power (i, najverovatnije neće crći i povući svašta sa sobom), ali, IPAK...... LC nije od LOW COST. Iako su napajanja low cost, bar do 50€... dobro, ja neću raspravljati šta se sa čim sabira, da li je bolje kada proizvođač na napajanje 500g lakše od drugog napiše 500, 600 ili više watti na 12V grani dok celo ima tek 50 watti više.... za sve ostale napone.... ili kada napiše 380 ili 350W koliko realno daje... moje je ipak, da se pogleda životni vek i broj otkaza. To je jedan od dokaza da li ono što piše `na tarabi` i ono što piše na raznim sajtovima, vredi i koliko dugo vredi. Ma nema, teški komplexi. Ne znam u čemu je fora, ima mnogo gorih proizvođača od LC Power pa ih ne napadaju toliko, ne razumem u čemu je fora tog komplexa: ko god ga je imao, priznao je da je radilo ok... (koliko se sećam).. ali da je bilo koje napajanje koje je skuplje BILO KOJE, bolje. Čak, u prošlom prepucavanju, jedan komplexaš koji je imao LC pa mu se učinilo jeftino, menja ga za skuplje, koje crkava i vodi društvo sa sobom, e čak i taj tvrdi da LC ne valja baš, iako je preživao... i da bi predložio nešto drugo da se kupi... Jadni oni koje savetujemo. Ne ograđujem se, i ja verovatno razmišljam i srcem a ne mozgom, zato što imam LC od 2005 ili 2006-te, nema toliko veze... Izgleda da jedino pravilo koje kod svih neukih i iskompleksiranih važi od pamtiveka, a da može da se istrpi na ovom sajtu, glasi: ne znaš šta je dobro ali znaš šta je skupo. Ako neko misli da se javi kako sam ga uvredio, nek odmah ide u q i odustane, jer, nisam. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: Na ovom sajtu, ne postoji komponenta i proizvođač koji izaziva više kompleksaških reakcija nego LC Power. Na prošlom prepucavanju, rekao sam isto. Intel-AMD, ati-nvidia... ništa nije tako žučno raspravljeno, koliko LC Power :: Zanimljivo je što, bez obzira na empiriju, i oni koji kude LC Power, jasno kažu: ma radiće i taj LC Power (i, najverovatnije neće crći i povući svašta sa sobom), ali, IPAK...... :: LC nije od LOW COST. Iako su napajanja low cost, bar do 50€... dobro, ja neću raspravljati šta se sa čim sabira, da li je bolje kada proizvođač na napajanje 500g lakše od drugog napiše 500, 600 ili više watti na 12V grani dok celo ima tek 50 watti više.... za sve ostale napone.... ili kada napiše 380 ili 350W koliko realno daje... moje je ipak, da se pogleda životni vek i broj otkaza :: To je jedan od dokaza da li ono što piše `na tarabi` i ono što piše na raznim sajtovima, vredi i koliko dugo vredi :: Ma nema, teški komplexi. Ne znam u čemu je fora, ima mnogo gorih proizvođača od LC Power pa ih ne napadaju toliko, ne razumem u čemu je fora tog komplexa: ko god ga je imao, priznao je da je radilo ok... (koliko se sećam).. ali da je bilo koje napajanje koje je skuplje BILO KOJE, bolje. Čak, u prošlom prepucavanju, jedan komplexaš koji je imao LC pa mu se učinilo jeftino, menja ga za skuplje, koje crkava i vodi društvo sa sobom, e čak i taj tvrdi da LC ne valja baš, iako je preživao... i da bi predložio nešto drugo da se kupi... Jadni oni koje savetujemo. Ne ograđujem se, i ja verovatno razmišljam i srcem a ne mozgom, zato što imam LC od 2005 ili 2006-te, nema toliko veze... Izgleda da jedino pravilo koje kod svih neukih i iskompleksiranih važi od pamtiveka, a da može da se istrpi na ovom sajtu, glasi: ne znaš šta je dobro ali znaš šta je skupo :: Ako neko misli da se javi kako sam ga uvredio, nek odmah ide u q i odustane, jer, nisam :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! ::
Idi bre, sad se osecam prozvanim, ja napadam LC svo vreme :) Poenta moje price je da ako neko daje 50+ evra za napajanje, moze da kupi napajanje renomiranog proizvodjaca sa realnim specifikacijama, a ne LC. Ne ide mi da dajes vise od 50 evra za napajanje i onda kupujes neko sa laznim specifikacijama - ako imas izbor. Kod nas nema neki izbor, ali nije toliko crno... Ako je to kompleks, OK onda, ali ja ne tvrdim da je bilo koje skuplje napajanje bolje - ne daj Boze da zamenis LC sa nekim CM eXtreme modelom... Ali da je Cors bolji, i da je Chief bolji - to tvrdim. Iako taj Chief jos vise pljuju nego LC! Evo ja imam LC u jednom kompu, vec sam pomenuo, i radi kao sat. I kad neko kupuje napajanje, prvo mu preporucim LC - zato sto obicno nece da da vise od 3000~4000 din za napajanje. To je jasno, za te pare nema bolje ni kod nas ni igde drugde. LC nije postao tako popularan zato sto je nekom dunulo da ga uveze na kilo, nego sto je duplo kvalitetniji i tek malo skuplji od krseva tipa Codegen i slicno. Ali iz ove prethodne price ispade da su LC vrhunska napajanja koja se ne kvare uopste, koja rade kao sat iako kostaju duplo manje od napajanja iste snage. Niko ne spori odlican kvalitet LC-a za pare koliko kosta... Ja sam rekao i za CoolerMaster eXtreme da je djubre, i za OCZ SXS - jer je bilo mnogo problematicnih modela... A onda se javi lik koji tvrdi da LC laze na nalepnici i da zapravo daje vise. E pa je*es ga onda, stvarno nema o cemu da se prica!
offtopic: nevezano sa time koliko wati daje pcie slot sa ploce (koliko znam pcie2.0 standard je duplirao sve osobine pcie1.1, ali ne znam da li daje 150w), proizvodjaci kartica vole da stave 6pinske i 8pinske konektore zato sto napon sa ploce ume da bude nestabilan, pa je za gpu bolje da ima kvalitetniji priliv struje direktno iz napajanja. niko ne spori da ce gpu povuci nesto struje i sa pcie slota, samo za velike potrosace, filozofija je sto manje to bolje...:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda, f2 hd154ui
Hajde jedan konkretan primer, posle 3 stranica prepiranja. Sta je to sto ne valja na LC-u, a bolje je na Chieftec-u??? I sta se busate sa tim Chieftecom vise? Napajanje srednje klase koja nije nista posebno i niko u Evropi i razvijenim zemljama ne daje znacaja tom brendu, osim kod nas, jer je drzava beda ziva, i narod nema para. Zna se sta je vrhunski kvalitet, i tu nema neke polemike. LC je u rangu Chiefteca, cak tvrdim i bolja od njega, i to nije samo moje misljenje vec i ljudi od znanja, koji imaju elektroniku u malom prstu. Ova prepucavanja ja imam i tera mi sve zivo je cisto prolupavanje i pokazivanje neznanja. Evo pisko je sve objasnio i slazem se sa njim u potpunosti.
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: Hajde jedan konkretan primer, posle 3 stranica prepiranja :: Sta je to sto ne valja na LC-u, a bolje je na Chieftec-u?? :: I sta se busate sa tim Chieftecom vise? :: Napajanje srednje klase koja nije nista posebno i niko u Evropi i razvijenim zemljama ne daje znacaja tom brendu, osim kod nas, jer je drzava beda ziva, i narod nema para :: Zna se sta je vrhunski kvalitet, i tu nema neke polemike :: LC je u rangu Chiefteca, cak tvrdim i bolja od njega, i to nije samo moje misljenje vec i ljudi od znanja, koji imaju elektroniku u malom prstu :: Ova prepucavanja ja imam i tera mi sve zivo je cisto prolupavanje i pokazivanje neznanja :: Evo pisko je sve objasnio i slazem se sa njim u potpunosti ::
LC Power Green 6650GP3 - napajanje koje se prodaje kao 650W, moze da isporuci svega 360W na 12V grani, sto je u rangu sa napajanjem od pravih 400W, poput SilverStone ST40, Corsaira - po peti put. To napajanje dobro radi, nece da crkne dok se ne pretera, ali nije ni priblizno jako kao sto izgleda. LC Power Green GP6550GP2 je drugaru crkao posle 3 dana rada sa HD4870 karticom, ubivsi plocu i grafiku pride.
PO POSLEDNJI PUT, LC je do 50 evra BEST-BUY, preko toga - postoje znatno bolja napajanja, ukljucujuci tu i prosecni (a stvarno jeste prosecan) Chieftec, tj. njihove modele.Chieftec barem ima realne specifikacije, za razliku od LC-a, ako ti to uopste nesto znaci.
Pisko je sve lepo objasnio, a zaboravio da pomene da kad neko pomene LC u negativnom kontekstu, pola foruma skace kao opareno vicuci da je pomenuti bolji od Chiefteca. Ako je Chieftec krs kao sto se prica, sto ga koj moj uopste uzimate kao reperr?!?. Pola foruma skace u odbranu LC-a, a posle se prica o nekim kompleksima - a LC ne sme niko ni da pomene u negativnom kontekstu!
Gliga, ti pricas o bedi i narodu koji nema para, pa zato kupuje Chieftec - a Chieftec skuplji od LC-a?!? Malo to nelogicno, zar ne? Prepucavanje tima ja imam i tera mi sve zivo je i poceo Ishmerish kome 650W LC tera Quad i HD3870X2 koji trosi 350W... Njega pitaj!
Ja i dalje cekam da se Ishmerish javi i kaze koliku snagu ima taj LC 6650 na 12V grani, posto ono sto pise na samom napajanju kaze nije istina ?
Elem, kad neko trazi napajanje od 50~60~70 evra, sta mu prvo preporucis ? A kad neko trazi napajanje od 130 evra, sta mu preporucis ?
Pitas sta je to sto ne valja na LC-u a bolje na Chieftec-u? Pa recimo da LC 6650GP3 koji je deklarisan kao 650W napajanje, daje realnih 360W, i to pise na samom napajanju!? Reci mi jel se Chieftec tako zajebava sa svojim napajanjima i deklaracijama na njima? Alo bre pa gde je tu kvalitet,ozbiljnost i postovanje prema potencijalnom kupcu kad se reklamira kao 650W a daje mnogo manje? Zato i kosta toliko koliko kosta, kao svako dobro brendirano napajanje od realnih ~400W. To je vrlo neozbiljno i prljav marketinski trik, da se navuku ljudi koji ne znaju da citaju dalje od oznake da kupe `650W` napajanje, i da misle da imaju 650W. Da da, al malo sutra. Ne budite smesni, zna se ko je Chieftec a ko LC Power, barem svako normalan zna. Ukratko, nema sanse da je LC bolji od Chieftec-a, ima neke serije koje su kvalitetne al one i kostaju kao i druga kvalitetna napajanja, al ako vec dajes 5000-6000 pa i vise za napajanje, tu LC pored svih ostalih (Corsair, Enermax, CM, TT, SilverStone, Antec,Chieftec itd.) nema sta da trazi.
:: Hajde jedan konkretan primer, posle 3 stranica prepiranja :: Sta je to sto ne valja na LC-u, a bolje je na Chieftec-u?? :: I sta se busate sa tim Chieftecom vise? :: Napajanje srednje klase koja nije nista posebno i niko u Evropi i razvijenim zemljama ne daje znacaja tom brendu, osim kod nas, jer je drzava beda ziva, i narod nema para :: Zna se sta je vrhunski kvalitet, i tu nema neke polemike :: LC je u rangu Chiefteca, cak tvrdim i bolja od njega, i to nije samo moje misljenje vec i ljudi od znanja, koji imaju elektroniku u malom prstu :: Ova prepucavanja ja imam i tera mi sve zivo je cisto prolupavanje i pokazivanje neznanja :: Evo pisko je sve objasnio i slazem se sa njim u potpunosti :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Nisam imao za cilj da provociram NYM sto se tice mog odgovora nisam mogao da promenim post kada sam ga objavio naravno sa mojom Mecom od 5500w +0 sto se tice 220v mi i nemamo 220v vec nekih 190v sto pokazuje moj stabilizator napona :D 150w preko pciexpressa je moguce sa plocom koja ima pro podesavanja vezana za sam pcie kao nekadasnji agp/pro tipa amd k10 naravno racunari i grafike namenjene hi end korisnicima siguno vec uzivaju 150w ciste podrske primera radi amd Fire PRO
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.