Tvoj fanboyizm i zelja da ATI bude bolji nema granica. Dakle ti tvrdis da ce 5850 klokovana biti jaca od 460.Ajde neka ta cinjenica stoji, ali stoji i cena koja je 300$ u odnosu na 200$.Za te pare moze se uzeti model sa 1GB memorije koji kosta 230$ a ne 250$ kako si ti naveo.Taj isti model je daleko jaci od 5850 a i jeftniji u proseku za 60$- Palit GTX 460 Sonic Platinum 1GB
Kod tvog drugog tvrdjenja da 5970 sabija 460 SLI,stvari stoje ovako. 460 SLI(400$) je jaca od 480 single i veoma blizu 5970 cija je cena 600$. Toliko o sabijanju.
Mislim da niko nece ATIju pokloniti tih 200$ kad moze uzeti nesto jace od 5970. 485 koji bi trebalo da se pojavi.
Uvek prvo izlazi najaci single cip,i nikada do sada se nije krenulo sa srednjom ili nedaj boze low serijom.Ovaj podatak je veoma bitan za zapamtiti,za sve one koji tvrde da se razumeju u grafike i trziste istih.
Mislim da mozete da se manete tih 5970 i ZLI-ja,jer realno to ovde nikoga ne interesuje.Ko god ima love za te karte sigurno ih je vec uzeo a i ako nije nece doci ovde u ovaj svinjac da mu mi solimo pamet kako se kome cefne.
460 brzi od 5850? ti pricas o fanboy-izmu(kako ti kazes) a ti si taj koji pati od te bolesti...
Si ti procirao moj post?klokovan 5850 je brzi od GTX470 na default, kada bi se 470 mogla lepo klocnuti bila bi brza al je klok iste u letnjim danima misaona imenica...
Kul je ovaj GTX 460, ako se ne skontam za neku 5850ku definitivno pazarujem neku od ovih 1GB GTX-ova.
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
:: Mislim da mozete da se manete tih 5970 i ZLI-ja,jer realno to ovde nikoga ne interesuje.Ko god ima love za te karte sigurno ih je vec uzeo a i ako nije nece doci ovde u ovaj svinjac da mu mi solimo pamet kako se kome cefne ::
Sta se sad gubis ?! 1. Ati jeste bolji, to nije moja zelja, pre ce biti da ti prizeljkujes da nije. Ko ima najjacu kartu trenutno ?!
2. Palit Sonic 460, jel si ti svestan sta si odvalio fanboy-u ?! `DALEKO JACA` od 5850, ti decko ili si corav ili lud, test: http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-review/1 Uzmi prebroj testove, u 2 od 9 testova je taj palit bolji, sta je fanboy u stanju da lupi neverovatno.
3. Vidim krenuo si Price Performance, pa vidi za najbolje se uvek davalo i najvise para. Da ti ne objasnjavam mnogo valjda si shvatio.
460 SLI JE SLABIJI OD 5970, covece nemoj sad o nekim PRICE/PERFORMANCE odnosima.
Opet razmisljam dal si ti corav, ako pogledas moj post rekao sam da je taj SLI dobar value for money, za razliku od tebe koji dokazujes da si fanboy sa onim DALEKO BOLJA, a bolja u 2 od 9 testova.
@ Dautovicu ne vredi, ovaj izgleda ne gleda nista, a odgovara samo u slucaju da je neko rekao nesto lose o njegovom omiljenom brendu, uz to decko veze nema ne verujem da je u zivotu video i neku kartu 5000 serije, mislim treba ga ignorisati, sto cu i da uradim jer ne vredi vidis i sam.
:: Tvoj fanboyizm i zelja da ATI bude bolji nema granica :: Dakle ti tvrdis da ce 5850 klokovana biti jaca od 460.Ajde neka ta cinjenica stoji, ali stoji i cena koja je 300$ u odnosu na 200$.Za te pare moze se uzeti model sa 1GB memorije koji kosta 230$ a ne 250$ kako si ti naveo.Taj isti model je daleko jaci od 5850 a i jeftniji u proseku za 60$- Palit GTX 460 Sonic Platinum 1G :: :: Kod tvog drugog tvrdjenja da 5970 sabija 460 SLI,stvari stoje ovako :: 460 SLI(400$) je jaca od 480 single i veoma blizu 5970 cija je cena 600$ :: Toliko o sabijanju :: :: Mislim da niko nece ATIju pokloniti tih 200$ kad moze uzeti nesto jace od 5970 :: 485 koji bi trebalo da se pojavi :: :: ::
dautovicu nisam tebe citirao nego medu. Palitova 460 jeste bolja kupovina jer kosta 230$ i slabija je za par frejmova od 5850 koja kosta 300$.Nisam ni rekao da je 460 SLI jaca od 5970,vec da je bolja kupovina jer ih deli jaz od 200$ a razlika u perofmansama je minimalna.Jos kada na Nvidiinu stranu dodamo Physics, teselaciju,CUDA,460 u SLI je daleko isplativiji. Previse izvlacite stvari iz konteksa kako bi odbranili crvene boje. ATI trenutno ima najacu kartu,sto nece biti slucaj za 1-2 meseca.
Kao sto rekoh NV dobija godinu i to je realno.Nisam nikakav fanboj nego govorim nesto sto jeste. Svima nama je u interesu sto bolje performanse a sto manja cena(nevezano da li ATI ili NV).Ali realno nVidia je ove godine bolja za bang for the buck. Zivi bili pa videli.
Nvidia 2008 godine prvo izbacuje chip u mid-high delu trzizsta odnosno-9600GT da bi zatim 2 meseca kasnije izbacila overkill 9800GX2. Ovaj podatak je veoma bitan za zapamtiti za sve one koji bi da osporavaju nekoga ko tvrdi da se razume u grafike i trziste istih.
Ništa se nije dramatično desilo. Jednostavno su inžinjeri nVIDI-e pokazali da su ovladali raspoloživim tajvanskim 40nm procesom u jednakoj meri kao i inžinjeri ATi-a. To je rezultat velikog popravnog ispita. Sad i jedni i drugi imaju čip od 2 milijarde tranzistora, sličnih mogućnosti po pitanju klokova i vrlo sličnih mogućnosti po pitanju performansi. Mislim da bi GF104 u svojoj punoj verziji sa svih 384 jezgara i na nekoj frekvenciji do 750 do 800 MHz bio sasvim blizu 5870. Liči mi na vrlo izjednačeno stanje plus minus koji procenat. Zakašnjenje nVIDI-e je veliko,ali bolje ikad nego nikad.
Ono što je bitno je da su se performanse ovog nivoa spustile na taj cenovni rang. Za ljubitenje nVIDI-e je bitan čip pošto je on pravi naslednik GTX280(285) kartica i čipova na kojoj se one baziraju. GF104 u svojoj najslabijoj varijanti je jači od GTX285, DX11, troši i greje se skoro upola manje, skoro je nečujan i nije tako skup. Meni sve ovo deluje prilično fer. Kao neki milestone za igračke mašine u smislu cene/performanse. Verujte mi da za nov igrački računar a sa pogledom na predstojeće naslove stvarno ne bi trebalo ići ispod ovoga. Možda ovo delije preterano ali budite svi objektivni po pitanju koji nivo snage je potreban za nove naslove u aktuelnim 16/9 i 16/10 rezolucijama. Dve ovakve karice u SLI-u stvarno obećavaju i to takođe mislim da je fer obzirom na cenu.
Idemo redom, GTX470 je sporiji od 5870, 465 je skuplji od 5850, a to da li ce 480 dobiti 5970 pitanjeje. nVidia ce tesko da pobedi godinu, jer je ATI prodao i prodao modela za prvih nekoliko meseci, dok je nVidia belezila pad. A ne zaboravi novu seriju ATI kartica koja verovatno nece razocarati :).
:: dautovicu nisam tebe citirao nego medu :: Palitova 460 jeste bolja kupovina jer kosta 230$ i slabija je za par frejmova od 5850 koja kosta 300$.Nisam ni rekao da je 460 SLI jaca od 5970,vec da je bolja kupovina jer ih deli jaz od 200$ a razlika u perofmansama je minimalna.Jos kada na Nvidiinu stranu dodamo Physics, teselaciju,CUDA,460 u SLI je daleko isplativiji :: Previse izvlacite stvari iz konteksa kako bi odbranili crvene boje :: ATI trenutno ima najacu kartu,sto nece biti slucaj za 1-2 meseca :: :: GTX 485 > 597 :: GTX 470 = 587 :: GTX 465 < 5850 ( mada je 465 jeftiniji :: GTX 460 > 583 :: GTX 450 > 577 :: GTX 440 > 575 :: GTX 430 > 567 :: :: Kao sto rekoh NV dobija godinu i to je realno.Nisam nikakav fanboj nego govorim nesto sto jeste :: Svima nama je u interesu sto bolje performanse a sto manja cena(nevezano da li ATI ili NV).Ali realno nVidia je ove godine bolja za bang for the buck :: Zivi bili pa videli :: :: :: ::
GTX 470 je negde jaca negde slabija od 5870.A uzmimo u obzir i Fiziku kao i teselaciju u kojoj je NV neprikosnovena. Za 485 ne 480 kako si napisao,zivi bili pa videli. ATI tesko da ce da izbaci 6-stu seriju do kraja godine.A i da je izbaci cena ce svakako biti veca u proseku za 20% u odnosu na 5-tu seriju i nvidinu 4xx seriju. Takodje ATI u 6 seriju nema sta revoluciarno da ubaci,sem mozda izpeglanijeg GPU-a kao i njegove vece frekvencije rada.
A uz to je covek i prorok, zna ceo nVidia line-up za ovu godinu, koji verovatno ni oni sami u nVidiji jos uvek nisu smislili, zna i kakva ce biti 6k serija...
@alphacore jel ti to Sky diktira sta da pises :) ?
Ista prica je bila i za 5xxx seriju, koja je jednostavno oduvala nVidia, znaci nisu imali odgovor duzi vremenski period. I sta se sada desava nVidia tek izbacuje kartice, dok je ATI to odradio pre skoro 3-4 meseca, a 6xxx serija se uveliko razvija jos od izlaska 5xxx serije. Krenulo je sa 3xxx, to ce zavrsiti 6xxx serija :). GTX470 je u proseku sporija 10 % od 5870, a PhysX samo moze da ti smanji fps, a CUDA nema neku korist u igrama :).
:: GTX 470 je negde jaca negde slabija od 5870.A uzmimo u obzir i Fiziku kao i teselaciju u kojoj je NV neprikosnovena :: Za 485 ne 480 kako si napisao,zivi bili pa videli :: ATI tesko da ce da izbaci 6-stu seriju do kraja godine.A i da je izbaci cena ce svakako biti veca u proseku za 20% u odnosu na 5-tu seriju i nvidinu 4xx seriju :: Takodje ATI u 6 seriju nema sta revoluciarno da ubaci,sem mozda izpeglanijeg GPU-a kao i njegove vece frekvencije rada :: :: ::
nego cekaju nece preano da utrce ,jer od pojave 5xxx nije proslo godinu dana.Inace Juzna ostrva podrzavace DX 11.1 ,takodje najvljuju poboljsanje na polju tesletacije.Osnova je Dx 11.1 jer oni su se sad utalili sa Microsoftom.DX 11.1 je MS API.
Prvo ne znam zasto me Dautovic uopste citira kad ja i on nemamo ama bas o cemu da pricamo na ovu temu! Neko ko gleda pravo samo kao konj na uzdama i ne vidi nista sa strane a pri tom dodeljuje epitete drugima a ne vidi sebe kao fanboy-a zaista je porazavajuce.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Hocete realno,ISTINA?Idemo no problemo..
Ovde se prica o ceni i performansama,otkud sad babe i zabe tj prodaja karti i sl? Koga bre interesuje ko je koliko prodao karti?Hm?Pa fanboye-ve..Mucki se bore nekim argumentima,jeste,to stoji da je ATI vise karti prodao ali je i pre izbacio svoju seriju sa kojom na samom pocetku nije imao problem..Ali jel to bitno za ovu pricu?Naravno da nije..
Idemo dalje.. GTX460 sa ovim sjajnim osobinama itekako ce da ugrozi i 5830 i 5850 jer je realno brzi od 5830 a malo slabiji ili brzi od 5850 zavisno od igre.. Sa cenom i osobinama kojim dolazi zadaje udarac na trzistu.. Vrlo prosto..Ko ce da kupi i 5850 a ne 5830,vec 5850 kartu koja je u stratu vec 50 eur skuplja,recimo da ce ta razlika biti a kartu koja vec sama po sebi na defaultu ima odlicne performanse plus OC gde prestize 5850?!Niko pametan je i nece kupiti. Koliko se secam ovde se prica o najmanjem mogucem ulaganju tj ustedi,znaci bitan je svaki euro!Prema tome,prica o 5850 ne pije vodu...
Idemo dalje..
Takodje pominje se GTX470. Ta kartica je generalno sporija od 5870 ali je i u nekim naslovima brza..Recimo u DX11 je u prednosti..Stim opet ima svoje mesto i moze da se poredi sa 5870 jer su u klasi.. 5850 sa GTX470 nije u klasi,pogresno je to uopste i porediti!
Takodje vidim da se demantuje SLI setup na single PCB tj Dual GPU karta koja je zasnovana na dva GTX460.. Ok nek je kao SLI setup od dve karte brzi 5970 ali sta cemo sa ovim :
Ili je jako blizu ili je brzi setup tako da generalizacija kako 5970 duva ili je zestoko brzi opet ne pije vodu..
E sad moram podsetiti jos nesto vezano za SLI jer nemate pojma,mozda ce Medo i Dautovic da nauce neke osnovne stvari pa onda da se pozabave polemikom i dokazivanjem..
Recimo da se napravi Dual GPU karta zasnovana na GTX460,sta cemo sa preostalim neiskoriscenim jezgrima i shader jedinicama?Sta cemo sa SLI Chipom i uzajamnom komunikacijom izmedju GPU-ova kod kojih je iskoriscenje i do 90%.Primer GTX295 koji je jaci na istim klokovima od dva GTX 260 216 SP u SLI pa cak i kad downclockujes kartu opet je brza!Hm..Zanimljivo ..Sta onda?Predpostavimo da to moze da se desi,predpostavimo da ce takva karta biti sa visim klokovima..Ja nebih olako bacio soluciju da ne moze da se desi da bude brza od 5970 koja je karta sama po sebi krsh Boziji (to sam vec objasnjavao zasto) Takodje ta cena ovih GTX460 mi zapada za oko u odnosu ne precenjnu 5970.. No,opet su se crveni fanboyevi popalili pa su poceli od kulina Bana,grejanju,OC potencijalu i slicnim glupostima a tema o GTX460 kartici.. Mislim nema smisla vise,smanjite te komplexe,ako vam je pripala muka jer nvidia napreduje napolje na svez vazduh,prst na celo pa pitanje : `Jesam li ja lud` Oko cega se ja prepirem,nerviram,svadjam i prozivam svoje kolege? ` Mislim da ce se neki pronaci u svemu tome..
O GTX485 koja nije ni izasla necu na pamet ni da pricam..Verujem da ce biti bolja od sadasnje GTX480 a koliko to ne znam i za sad me ne zanima!
@Medo ti ne kenjaj..Svako ima pravo da spekulise na osnovu nekih zapazanja.. Sam dobro znas da sam mnogo sto sta unpared bio upravu i da se moje vidjenje nekih situacija obistinilo.Zbog ceg sad osudjujes Alphacore-a?Ako nisi fanboy takav stav ti uopste ne treba!Ti i Dautovic izgleda pod ruku :( Taj segment koji pominje Alphacore definitivno fali i to sto je on proizvoljno napisao oznake je ne znam sta sad toliko strasno?!
@Sky cime ces da hladis ti Dual GPU GTX460 kartu sa 40-icom ventilatorom :). Kako stvari stoje GTX460 ce biti bestbuy. GTX470 nije bolji od 5870 po svim parametrima, GTX465 valja samo ako moze da se otkljuca, a posto izgleda da moze 0.01 % primeraka da se otkljuca kartica je tezak les :). Hteo ti ili ne 5970 trenutno duva nVidia po svemu :). Jedina trenutno isplativa kartica je GTX460 i to je dobro isplativa, samo da joj vidimo cenu kod nas :). GTX485 je GTX480 sa nekim otkljucanim delom i kao se manje greje, videcemo :). Ali tesko da ce nVidia imati odgovor sa Fermijem na 57xx kartice :).
Pogledajte vi sta se dogadja kada se pise o nVidiji pa cak kada je jasno kao dan! Izbacili su produkt koji je dobar i tema je trebala da ide u tom pravcu a ne o baljezgarijama koje navodno pricaju NEREALNI ljudi,nas par a zaboga ne grupica CRVENIH FANBOYE-VA koji troluju kad kod stignu! Hocete psihologiju?Gde je sad kolega Dusan posto je imao ocenu za respkt da izvuce psiholoski profil ovih ljudi i kaze ono sto stoji u ovoj izreci :`Nesto je trulo u drzavi Danaskoj` Ne moze ni jedna tema da prodje da ne bude prepirke,svadje ,prozivanja! Ne moze konstruktivno da se vodi rasprava jer ce ta ista grupica pod uticajem svojih komplexa i pristrasnosti da reaguje totalno negativno kreirajuci u svojim glavama da su u nekom ratu! Alo bre,komplexe kod kuce,lakse vise malo sa trolovanjem.!Koji vam je?!Ne verujem majke mi!Ovo je katastrofa!Pa kao da vam je ta nVidia iz oka izasla,toliko se oko toga brecate! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Back to thread!
@gile23 Ja to vidim malo drugacije.. Obzirom da se GTX460 ne greje puno nece ni trebati neki preterano zahtevan cooler.. Moci ce cak i blower da odradi posao ako je tako naprave mada ja mislim da ce to biti verzija sa dva ventilatora ili neko aftermarket resenje u dogovoru kao sto je tipa Zalman a da to sve bude uklopljeno u dobru cenu.. Sa GTX470 necu da se ponavljam rekao sam.. 5970 jeste najjaca karta to niko i ne spori,iznosim samo sve detalje koje mnoge ili neinteresuju ili se prave ludi.. A sta ce da bude u nizem segmentu to ni ja ni ti ne mozemo da znamo.. Ako su poceli da pune segmente,verujem da ce i te nize da odrade kako treba.. Ako je ATI osiromasio chip do kraja i napravio toliko serija moze verovatno i nVidia,samo je pitanje hoce li i da li ce biti pametni?
@Alphacore Sad si stvarno postao prorok.. Ipak imas malo dezinformaciju..GTX485 je oznaka ostavljena za kartu sa punih 512 Cuda Cores verovatno je chip nova revizija..Neznaju se tacno specifikacije niti clockovi.. Dual GPU karta po nVidiji je trebala da bude GTX495 i koliko sam citao to im je u planu.. E sad moze da se desi da se napravi Daul sa GTX470 ili ti sa ovom GTX460..Lepo bi bilo videti sta koja moze i sta ce od toga svega biti samo da ne kasne mnogo.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A da,zeljno iscekujem tu 6xxx seriju i da sebe ubedim kako ce biti extremno brza i nedodirljiva za nvidiju..Tacno cu sebi lupiti samar koliko sam bio u zabludi,samo da se pojavi! :) :) :) :)
Dobro je da si odgovorio odmah iza mene ..Osecam da ce poceti prozivke posto znam koliko ova grupica moze nisko da se spusti pa predosecam da ce biti da ja pisem sa tvog nicka i sl ..
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647859. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.