Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zna li se kad ce GTX460 kod nas??
STRANA 3 OD 4  
gliga79 Sky, izvrces sustinu 01.08.2010. 14:40 #234334

status: user
broj poruka: 4641
::`Upgrade hardvera zavisi licno do afinitieta svake individue po na osob zasebno!
::`Znaci svako ima svoje standarde,svoja gledista,razmisljanja
::`Razliciti nivoi svesti.
::`Dal je to nauka,skola, ljubav,zadovoljstvo,sreca,lep osecaj,adrenalin svako na razlicit nacin dozivljava.
SVAKO IMA SVOJE POTREBE.

Ja nista o apgrejdu nisam ni pominjao, tako da to sto si napisao ne vazi za mene
Potrebe
Potrebe su pre svega priroda coveka, potreba za hranom, suprotnim polom, stvarima bitnim za egzistenciju, razmnozavanje itd.
Postoje i druge vrste potreba, radi obavljanja neke delatnosti,posla i sl.
Kupovina kompjutera od preko 1000eu za igranje 2,3 igre i sopstveno hvalisanje, nije potreba, vec izivljavanje, koje pre ili kasnije prerasta u jos veci problem.
Druga stvar je potreba za izivljavanjem, cak i takva potreba ako postoji ona NIJE POZITIVNA. To je sustina.
Budala ima potrebu za nekom kutijom od 1000+eu, znaci ima potrebu , ali je BUDALA.
Jbg. potrebe nisu uvek pozitivna stvar, tu pravis gresku i generalizujes.
Ta njegova potreba je u stvari bolest, koja ce da produbljuje njegovo stanje i bice jos veca budala.
To su ljudi za lecenje. Njegova najveca potreba je doktor, ali on toga nije svestan, a bio bi zahvalan, da je svestan.

Razdvoji neke stvari , pa ce ti biti jasnije.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 01.08.2010. 14:45 #234339

broj poruka: 18472
Pa tebi nije jasna stvar da generalizujes non stop potencirajuci na ceni kompa i izdvajajuci posebnu grupicu ljudi!
Evo mene je moj komp izasao oko3k i jace pa sta sad?Koje su moje potrebe?Jel i ja spadam u tu grupu ljudi ?Razmisli malo!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Daum ... 01.08.2010. 14:52 #234343

broj poruka: 12811
Mislim da gligo previše generalizuješ stvari gledajući na celu stvar iz sopstvenog ugla. Tebi bi bilo mnogo i bolesno da baciš 1000 evra na komp a samo se igraš i zato vidiš svakog ko isto radi kao nekog bolesnika. Ne možeš da znaš tudju finansijsku situaciju, i isto tako ne možeš da znaš jel neko oseti tih 1000 ili 4000 evra potrošenih na komp...

To nije nikakva bolest, već tudja želja, i kao takva ne može da se osudjuje...

Uvek se vratimo na ono staro, i Yugo ima 4 točka i volan pa opet ljudi daju pola miliona evra na Lamborghini...

Sve je to stvar ukusa i finansijskog stanja. Ti ljudi koji troše preko 1000 evra na komp sigurno ne odvajaju hleb iz usta da bi ispunili sebi takav prohtev...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gliga79 ha 01.08.2010. 14:58 #234344

procitaj moj prvi post, pa ce ti biti jasnije. Preskaces postove.
kaze:
::Kolike pare ljudi daju na masine da bi odigrali par najjacih naslova, to je bolest
::Firme ili ti kompanije Razvaljuju pare na glupost naroda
::Jbt svi pametni kupuju konzole, kod nas oce svi da budu smekeri sa masinam preko 1000 eu
Znaci daju ogroman novac da bi igrali igre i hvalili se , pri tom:
1.Nemaju pojma sta je u nutra (u kucistu)
2.Ne zanima ih nista osim rokanja i ubijanja virtuelnih likova
3.Ne znaju sta je OC,
4.Nemaju pojma sta je hardver, sta Softver itd
Znaju:
1.da igraju igricu dok ne pocnu da gube, tad obicno deinstaliraju jer je teska i glupa
2.znaju da imaju najbolji Pentijum 4
3. Znaju da imaju najbolju graficku karticu u onoj kutiji.
4. Znaju da je komp placen 1000+eu, jel, ima se moze se, bez obzira sta to znaci
5.IT ga ne zanima uopste, ali zato kladionica, slot masina, eventualno elektronski rulet, zna u prste. Poznaje Softver:) nema veze sta je to ali on igra to dugo:)))
Eto to je taj profil ljudi, kojih ima na zalost dosta

@Sky, ako si se prepoznao u ovome , sta da ti radim, izvini druze , ali ja ovako vidim stvari

@ Daum , svako ima pravo da bude glup za svoje pare, ali ostaje u recenici ono GLUP, sta ces.)
kazem ko se igra OK, pogledaj iznad. Ali ko kupuje da se hvalise i podize sebi moral, i potiskuje na taj nacin komplekse, to je za doktora

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
SkyFire ... 01.08.2010. 15:03 #234345

Prvo shvati da mene bas boli qrac sta ko misli na forumu jer moj zivot je samo moj i ja cu raditi onako kako smatram da treba i nema niko pravo da se mesa,to govorim u ime svakog pojedinca,to je njegovo pravo!Znaci nema te slobode da se neko osudjuje bez potrebe!
Pa cak i za tu grupicu koju izdvajas i osudjujes to je njihov zivot i pravo da se zadovoljavaju na taj nacin.Oni ce biti uskraceni od svega sto im taj komp daje a ne znaju,bice uskraceni od znanja,od drustva,u krajnjem slucaju bice obelezeni kao takvi bas na nacin koji ih ti opisujes!
Ali jel i tvoje pravo da se ti mesas u tudji zivot?!Mene nikad nije interesovalo ko sta radi i zasto to radi i zasto daje pare i na sta!Ipak je to bezobrazluk da ne kazem sramota voditi tudje brige!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

gliga79 Greska 01.08.2010. 15:12 #234348

Ne mesam se ja u njihov , nego oni u moj, i u tvoj i u svaciji kad osete da mogu
Taj ce sutra prvi da te gleda sa omalovazavanjem u drustvu i reci ce kako on ima azdaju i ti ces njemu da pricas.Jednom recju Kompleksi isplivavaju i pokusavaju da se izdizu u drustvu i okolini. To je taj problem sto misle ako imaju para da sve znaju o tome.
To se ne odnosi sasmo na kompjuter, vec i na auto i bilo sta.
Kupi seljak Mercedes, a nema veze oko mehanike, ti mozes da budes najbolji mehanicar, ali on ima da zna bolje od tebe, i da te ismeje, kako nikad nisi ni video Mercedes, pa ces da mu objasnis, a vozis Juga.
Ja nikog ne osudjujem, normalno da imaju pravo na svoj zivot, samo kazem da su za mene budale, kao i za svakog normalnog coveka. A to sta ce da rade nek rade sta hoce, ne moj samo mene da diraju.

E to su za mene budale, sa kojima nema polemike. A ti ko da si dosao sa Marsa, i ne zivis u Srbiji , pa ne poznajes ovakav profil ljudi.
Sve vise ih je na zalost

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
SkyFire Ovako 01.08.2010. 15:15 #234350

Pa dobro.Ima istine u tome.Srecom ja sam samo jednog takvog sreo u zivotu i blago receno ga sazaljevam ali se ne opterecujem sa tim ni najmanje.jednostavno takve ljude selektiras kao `izrode` ,nekog ko ti nije ni najmanje bitan u zivotu.
Ako im pridajes paznju to je greska,treba samo iskulirati,osmeh na licu i nastaviti svoj put.
Znaci poenta je ne zatupljivati se sa takvim stvarima i ne opterecivati mozak bez potrebe!
P.S.Lazem,sreo sam dvojicu,setio sam se jos jednog mada taj poznaje dobro hardver i radi sa tim,cak ima i radnju!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

gile23 ... 01.08.2010. 18:41 #234387

broj poruka: 9121
Jbg zao mi je sto se Sky Fire pronalazi i Gliginom misljenju ali on je jelte entuzijasta :)))))), ali dobro ima dobro znanje oko hw-a i moze sebi da priusti takav komp i barem zna sta je priustio, mozda i ima neku namenu. Ali dobro posto covek dobro radi OC moze sa tim novim kompom da ucestvuje na nekom takmicenju i moze da padne neka dobra komponenta :). Ali oni pojedinci koji kompjuter vide kao veliku kutiju samo mogu reci ...

Pro gameri barem nesto znaju o kompu, a oni sto ne umeju ni igru da instaliraju i nose N97 ja se slogiram, N97 je najbitniji detalj :).

Ima jos jedan lik kupio GTX 295 i7 920 itd. ja sam odmah izvalio da je bacio pare jer je 3 meseca posle izasla 5xxx serija, a taj GTX295 niti ima DX 11, niti neku noviju tehnologiju nista, a tolike pare i to ima nekog rama 6gb koliko se secam, a on komp koristio samo za igrice mozda face. Posao bi mu odradio bilo koji komp od 700 evra.

Uostalom svako ima svoje pare pa neka radi sa njima sta hoce :).
@Daum nisu racunar i auto isto. Lamborghini je auto koji prvo ima svoje ime, prestiz, dizajn, performanse itd. Ajde dalje poredimo Peugeot i Yugo, Peugeot je bolji auto ima ime ne skripi na njemu, stabilan auto, ima bolje performanse, jednostavno sigurniji i bolji, jugo klimav, performanse lose, komfor los itd. ali je zato duplo jeftiniji. Odnos u ceni je 2:1.

E sad da predjemo na racunare uporedi racunar od 3k evra i onaj od 1.5k evra. Oba racunara su odlicna, performanse su im jako slicne iako je odnosu ceni 2:1. Izgledaju isto, mozda je ovaj skuplji malo lepsi, ali nema neki atribut koji ga toliko izdvaja od onog sto je duplo jeftiniji. Oba ce zastariti u roku od 2 godine.

Nisu automobil i racunar isto :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Masuka Ne 01.08.2010. 18:59 #234388

broj poruka: 360

citas lepo sve :) dukiduledu...

rekao sam da uzimam phenom 945 sa potrosnjom od 95w (upravo je toliki i max podrzano kod cpua na mojoj ploci
SkyFire Gile 01.08.2010. 19:06 #234390

Nisam se ja pronasao ni u kakvom postu vec sam ukazao kao sto je to i Daum osetio da je Gliga malo preterao i da je previse generalizovao nesvesno.Ipak cilj mu je bio da izdvoji tu grupaciju ljudi koje i ti pominjes.Bogatasi koji bacaju pare da kazu da imaju bolji komp od komsije a znanje nula!Ali opet kazem nije na nama da vodimo racuna od takvim ljudima niti je na nama da sudimo.Oni imaju svoj zivot kao i mi nas.Nek svako vodi racuna o sebi.Naglasicu.Nije lepo voditi tudje brige i drugog osudjivati!Taj koji to radi ima problem sam sa sobom!

A kad si vec pomenuo Lamorghini i aute,Nissan GTR R35 za neuporedivo manje para pruza daleko bolje performanse od navedenog kao i od svih ostalih poznatih sprotskih automobila Ferrari,Porsche i sl..Ali nije o tome rec i nisi razumeo Dauma sta zeli da kaze.Zato sam i rekao bitna je percepcija ali vi se uhvatili jednog pa vrtite sve u krug.
A ti Gile smanji malo filozofiju covece,nekad i sam sebe zbunis kad pocnes da pricas.ne zna se krsni kraj sta si hteo da kazes :) :) :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

Alphacore @gile 01.08.2010. 19:10 #234391

broj poruka: 624
A zasto je 295 bacanje para?Nema DX11?Samo to.
A u koliko igara se DX11 koristi,i koliki je stvarni napredak u odnosu na DX10.1?Koje jos to tehnologije nema?
Ne zaboravi da je 295 jaci i od 5870 i 480.
Da li nisi igrao neku igru u DX11 i DX10 pa izvrsio poredjenje?
Secas se 9800GX2,e vidis on je izasao pre 2 godine,a performanse su mu slicne sadasnjoj 5850.Isti taj GX2 izgurace jos 2 godine taman toliko dok ne izadje novi DX12.
Ja 295 kupljenu sredinom 2009. nikad ne bi nazvao bacanjem para.Sluzice to jos dosta.

gile23 Re: Gile 01.08.2010. 19:10 #234392

Cuti sad sam u euforiji :), stize mi igra nekoliko dana pre nego sto sam ocekivao :DD :). Znam ja sta pisem ne brini se ti nista :).

@alphacore brate ta kartica je kostala 50k dinara, za mesec dana izadje kartica sa hrpom nove tehnologije i malo losijim performansama za 20k dinara manje, sta bi ti uzeo ?

Pozdrav!

:: Nisam se ja pronasao ni u kakvom postu vec sam ukazao kao sto je to i Daum osetio da je Gliga malo preterao i da je previse generalizovao nesvesno.Ipak cilj mu je bio da izdvoji tu grupaciju ljudi koje i ti pominjes.Bogatasi koji bacaju pare da kazu da imaju bolji komp od komsije a znanje nula!Ali opet kazem nije na nama da vodimo racuna od takvim ljudima niti je na nama da sudimo.Oni imaju svoj zivot kao i mi nas.Nek svako vodi racuna o sebi.Naglasicu.Nije lepo voditi tudje brige i drugog osudjivati!Taj koji to radi ima problem sam sa sobom
::
:: A kad si vec pomenuo Lamorghini i aute,Nissan GTR R35 za neuporedivo manje para pruza daleko bolje performanse od navedenog kao i od svih ostalih poznatih sprotskih automobila Ferrari,Porsche i sl..Ali nije o tome rec i nisi razumeo Dauma sta zeli da kaze.Zato sam i rekao bitna je percepcija ali vi se uhvatili jednog pa vrtite sve u krug
:: A ti Gile smanji malo filozofiju covece,nekad i sam sebe zbunis kad pocnes da pricas.ne zna se krsni kraj sta si hteo da kazes :) :) :
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
dautovic Re: @gile 01.08.2010. 19:14 #234394

broj poruka: 2856
Al kako si ti genije ubacio 9800GX2 u ovu pricu meni nije jasno...ta karta je zajebala i GTX470 i GTX480 koliki je FAIL, nju ne mozes porediti nisacim, ona je van svake konkurencije

:: A zasto je 295 bacanje para?Nema DX11?Samo to
:: A u koliko igara se DX11 koristi,i koliki je stvarni napredak u odnosu na DX10.1?Koje jos to tehnologije nema
:: Ne zaboravi da je 295 jaci i od 5870 i 480
:: Da li nisi igrao neku igru u DX11 i DX10 pa izvrsio poredjenje
:: Secas se 9800GX2,e vidis on je izasao pre 2 godine,a performanse su mu slicne sadasnjoj 5850.Isti taj GX2 izgurace jos 2 godine taman toliko dok ne izadje novi DX12
:: Ja 295 kupljenu sredinom 2009. nikad ne bi nazvao bacanjem para.Sluzice to jos dosta
Alphacore i zaboravih 01.08.2010. 19:14 #234395

za 1500eura moze se uzeti i7 950,fina plocica i GTX 480 ili 5870.
za 3000eura moze se uzeti i7 980X,fina plocica i Quad SLi 480.
Tako da bas i nije da druga konfiguracija izgleda samo lepse.Onaj ko izdvaja pare za to sigurno ima mnogo dobar razlog.Entuzijasti sigurno ne uzimaju ovakve racunare,vec onaj kome treba za nesto profesionalno i ozbiljno.

EDIT:@gile23 nikad ne bih uzeo AMD.Samo ovo je moja stvar.
@dautovicu,brate,samo mi se ne obracaj,tvoji komentari mi zrace mozak samo tako.

dautovic ... 01.08.2010. 19:17 #234396

sto lupas? sta ce nekome za nesto `ozbiljno` i `profesionalno` 4xGTX480?

Aj pozdrav

gile23 Re: i zaboravih 01.08.2010. 19:19 #234397

Quad SLI GTX480 ce biti brzi od GTX480, ali razmisli malo koliko ce taj Quad SLI da trosi koliko ce da se greje i na kraju koje ce performanse biti. A SLI se skalira nekako, taj Quad SLI ima MALO bolje nego SLI GTX480. A razlika uzmedju i7 980x i i7 950 se vidi samo u render programima, u igrica nema.

ATI 5870 je po meni mnogo bolja kupovina od GTX 295 :). Single vs dual gpu :), dosta sam rekao :).

Pozdrav!

:: za 1500eura moze se uzeti i7 950,fina plocica i GTX 480 ili 5870
:: za 3000eura moze se uzeti i7 980X,fina plocica i Quad SLi 480
:: Tako da bas i nije da druga konfiguracija izgleda samo lepse.Onaj ko izdvaja pare za to sigurno ima mnogo dobar razlog.Entuzijasti sigurno ne uzimaju ovakve racunare,vec onaj kome treba za nesto profesionalno i ozbiljno
:: EDIT:@gile23 nikad ne bih uzeo AMD.Samo ovo je moja stvar
:: @dautovicu,brate,samo mi se ne obracaj,tvoji komentari mi zrace mozak samo tako
Alphacore Eh jbt 01.08.2010. 19:21 #234399

Nemogu se ja sa tobom raspravljati kad si neupucen.
Postoje programi(aplikacije) koje zahtevaju neverovatno veliku graficku moc,dok ce im uz to posao raditi neki najobicniji Xeon.Kapiras?
Nesto vise o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Tesla
Cak je i Rakovica uzela jedan ovakav racunar,za obradu video materijala.
U pripremi su ovakvi racunari bazirani i na Fermiju.

@gile,igre nisam ni pomenuo.Onaj ko kupuje takve racunare,su velike kompanije,omanje firme kojima je takav hardver zaista potreban.
Ja takodje ne rekoh da je 295 bolja kupovina od 5870,ali definitivno nije bacanje para,kako vecina vas voli da se izrazi.
Samo mi navedi tu hrpu tehnologija...

SkyFire ... 01.08.2010. 19:25 #234400

@Gile ajde sad jednom za svagda da prekinemo tu tvoju teoriju koja stvarno nema smisla!
Prvo i prvo GTX295 je dual GPU karta i kao takav prozivod ima svoju cenu!
Poredeci 5870 i GTX295 nema smisla samo jer ti imas adut DX11 koji apsolutno nema nikakavu ulogu niti su igre podrzane niti daje neki graficki prikaz bolje.Zapravo uzima samo performanse i gubis.5870 sa GTX295 ne moze da se poredi ni u kom smislu pa cak i po tehnologiji.Prvo GTX295 je dosta jaca karta jer ima vece mogucnosti i daleko bolje skalira.Drugo graficki prikaz je daleko bolje podesiti na nVidia nego an ATI.GTX295 recimo poseduje Multi GPU mod AA na 32xAA sto je kod ATI fixirano sa max 8x
Druga stvar daleko manji ima minimalni FPS kao i prosecni.Prosecni manje vise ali je minimalni los.Trece 5870 daleko teze podnosi uopste filtering AA i AF od GTX295 kao i vecu rezoluciju i nivo detalja u samoj igri.Znaci molim te,ovo je samo jedna od razlika a ima ih koliko zelis..Zato ne da nisi kompetentan da poredis ove dve stvari nego skoro da nemas `pravo glasa` jer nit si video ove dve sprave a kamo li da si probao!Taj koji je uzeo GTX295 za sigurno je uzeo jer zna sta dobija!

Ovo sto je Dautovic lupio za 9800GX2 tek nemam reci.Tipicno za njega da pljuje bez osnove.Fanboy na zalost.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

dautovic ... 01.08.2010. 19:40 #234401

Nisam ja fan boy nego si ti komplex sine : )

9800GX2 je jedna od najgorih kartica u istoriji graifckih kartica...sad da nabrajam zasto dugo bi trajalo, a ti ako ne znas sto guglaj kao i za sve sto ne znas...

A to da je neko fanboy i komplexas evo ti npr jedan tvoj post od pre prosle godine(ROMAN na prvoj strani):
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20744&forid=12&katid=2

Procitaj svoj post sada i skapiraj koliki si komplexas. Sta ti to radis sa GTX295 verujem da bi svi voleli da cuju...

Komplex je sine kada imas GTX295 kojoj je vreme isteklo i ljudi je prodaju u pismenoj garanciji za 230e-240(mogu link da okacim sa tim oglasima ako treba), i ti je poredis sa 5870 koja je singl karta, al od komplexa drugo ne teba ni ocekivati, kada poredite klokovanu GTX460 sa def 5850...

Znas sta je jos komplex? Kada su neki rezultati `s neta` u korist ati kartica onda ide recenica `samo vi gledajte te lazirane testove videcemo kad stigne kartica`, a kada je test u korist nVidie odma se otvara nova tema npr ti si otvorio 20tema o GTX460, ali `sve sa ciljem obrazovanja` kao da smo mi debili i ne znamo da guglamo ako nas zanima...

Komplex se vidi u tvom postu na prvoj strani ovog linka:
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20744&forid=12&katid=2
GTX295 50% brza od 5870 WTF?!

Koliko si sam sebe puta izjebao vise te niko ne jebe ni 5%, ali sam si kriv nemoj mene za to da krivis.

Komplex...

gile23 Re: Eh jbt 01.08.2010. 19:47 #234402

Ta tesla koristi poseban softver inace to sbi trebalo da su iste grafike samo sa drugim biosom. Quad SLI se ocajno skalira u igrama, nemoj da ti neko zamucuje vid sa tim Quad SLI-jem :). Sasvim dovoljan ti je klasican SLI sa dve kartice.

Koliko puta pominjanje reci SLI u jednom postu to je bruka :). Inace rakovica je kupila takav racunar za neka meteoroloska izracunavanja, a istu ulogu je verovatno mogao da odradi neki sistem sa Xeon procesorima, e sad oni su gledali sta je isplativije (nadam se :)).

Hrpa : DX 11, Eyefinity, Open GL bolji,...

@skyfire lepo je to sto ti pricas i znam da nisam kompetetan, ali jednostavno ATI 5870 je bolja kupovina.

A sta ce biti kada prestanu da se driveri optimizuju za GTX295, pa pocne da se ponasa u nekoj igri kao Single GPU karta sta ces onda, evo ti primer Starcraft 2 uopste ne prepoznaje SLI, coveku je bolje radila igra sa single GTX470 nego sa GTX470 SLI ?

Gde se to gube performanse u DX 11 u Metrou 2033, za koji su svi zakljucili da je neoptimizovan ? Pogledaj Stalker koji ima podrsku za DX 11 (ne secam se imena :)) on dobija boost u performansama i to do nekih 10% sto nije uopste malo cak imas i screnova na forumu ? Dalje imas bolji graficki prikaz ali i to oduzima performanse zar ne, a sve je relativno koliko ces to primetiti u igri zar ne ? Za neki pro rad moze ova nVidia da koristi, ali opet neko ce kupiti profesionalne Quadro graficke u tu svrhu a ne GTX295 zar ne ?

Inace koliko se secam kolega zajebani je zakljucio da je 5850 mnogo brza i bolja od GTX285 zar ne, znaci da je 5870 po performansama blizu GTX 295.

9800gx2 je kartica bila bacanje para jer je za koji mesec izasla 4xxx serija koja je imala performanse mozda losije od 9800gx2, konkretno 4870 je imao losije performanse ali je zato bio dosta jeftiniji. Tipa 4850 je imala performanse kao 3870x2, pre nego sto je izasla 4850, 3870x2 je kostala 500 evra, a 4850 mesec dana kasnije 150 evra, performanse ISTE, mozda frame tamo vamo :). Isto se desilo i sad, bila 4870x2, izasao ATI 5870, da je bilo zdrave konkurencije taj ATI bi kostao manje, ali posto nije mi imamo cenu od 30k dinara, i koja ce sad budala da kupi 4870x2 NIJEDNA. A jos jedna stvar poznata je situacija sa Gamer4Life 9800GX2 i grejanjem, naravno poznata je i moja situacija sa 4850 i grejanjem, ali ta serija 4850 bila je na trzistu jako kratko posle su izasle kartice koje su bile mnogo hladnije. I 9800GX2 i 3870x2 su bile epic fail kartice i ko ih je kupio sjebao se ZESTOKO.

GTX295 i 5870 mozda ne mogu da se porede, ali jednostavno hteo ti ili ne 5870 je bolja price/performance karta. I tu mozes da mi nabrajas do sutra razlike :). GTX 295 mozda nije trenutno stara i zaboravljena kartica, ali za nekih pola godine ce to sigurno postati :). I da napomenemo na kraju koja kartica vise trosi struje :). Ako hoces mene da zajebes trebaces mnogo vise da se potrudis :)))).

Sve te skupe kartice su debeli fail :).

@dautovic kada vec pominjes te komplekse toliko evo ti pesma :) :

http://www.youtube.com/watch?v=wzRnIIsa4dY

Inace lud si ko struja xd :).

Tek sad videh roman sorry :).

Pozdrav!

:: Nemogu se ja sa tobom raspravljati kad si neupucen
:: Postoje programi(aplikacije) koje zahtevaju neverovatno veliku graficku moc,dok ce im uz to posao raditi neki najobicniji Xeon.Kapiras
:: Nesto vise o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Tesl
:: Cak je i Rakovica uzela jedan ovakav racunar,za obradu video materijala
:: U pripremi su ovakvi racunari bazirani i na Fermiju
:: @gile,igre nisam ni pomenuo.Onaj ko kupuje takve racunare,su velike kompanije,omanje firme kojima je takav hardver zaista potreban
:: Ja takodje ne rekoh da je 295 bolja kupovina od 5870,ali definitivno nije bacanje para,kako vecina vas voli da se izrazi
:: Samo mi navedi tu hrpu tehnologija..
dautovic Re: Re: Eh jbt 01.08.2010. 19:52 #234403

Ma de ces ti njemu expertu objasniti za 9800GX2, daj mu neki link s google-a mozda te tako razume : )

:: Ta tesla koristi poseban softver inace to sbi trebalo da su iste grafike samo sa drugim biosom. Quad SLI se ocajno skalira u igrama, nemoj da ti neko zamucuje vid sa tim Quad SLI-jem :). Sasvim dovoljan ti je klasican SLI sa dve kartice
:: Koliko puta pominjanje reci SLI u jednom postu to je bruka :). Inace rakovica je kupila takav racunar za neka meteoroloska izracunavanja, a istu ulogu je verovatno mogao da odradi neki sistem sa Xeon procesorima, e sad oni su gledali sta je isplativije (nadam se :))
:: Hrpa : DX 11, Eyefinity, Open GL bolji,..
:: @skyfire lepo je to sto ti pricas i znam da nisam kompetetan, ali jednostavno ATI 5870 je bolja kupovina
:: A sta ce biti kada prestanu da se driveri optimizuju za GTX295, pa pocne da se ponasa u nekoj igri kao Single GPU karta sta ces onda, evo ti primer Starcraft 2 uopste ne prepoznaje SLI, coveku je bolje radila igra sa single GTX470 nego sa GTX470 SLI
:: Gde se to gube performanse u DX 11 u Metrou 2033, za koji su svi zakljucili da je neoptimizovan ? Pogledaj Stalker koji ima podrsku za DX 11 (ne secam se imena :)) on dobija boost u performansama i to do nekih 10% sto nije uopste malo cak imas i screnova na forumu ? Dalje imas bolji graficki prikaz ali i to oduzima performanse zar ne, a sve je relativno koliko ces to primetiti u igri zar ne ? Za neki pro rad moze ova nVidia da koristi, ali opet neko ce kupiti profesionalne Quadro graficke u tu svrhu a ne GTX295 zar ne
:: Inace koliko se secam kolega zajebani je zakljucio da je 5850 mnogo brza i bolja od GTX285 zar ne, znaci da je 5870 po performansama blizu GTX 295
:: 9800gx2 je kartica bila bacanje para jer je za koji mesec izasla 4xxx serija koja je imala performanse mozda losije od 9800gx2, konkretno 4870 je imao losije performanse ali je zato bio dosta jeftiniji. Tipa 4850 je imala performanse kao 3870x2, pre nego sto je izasla 4850, 3870x2 je kostala 500 evra, a 4850 mesec dana kasnije 150 evra, performanse ISTE, mozda frame tamo vamo :). Isto se desilo i sad, bila 4870x2, izasao ATI 5870, da je bilo zdrave konkurencije taj ATI bi kostao manje, ali posto nije mi imamo cenu od 30k dinara, i koja ce sad budala da kupi 4870x2 NIJEDNA. A jos jedna stvar poznata je situacija sa Gamer4Life 9800GX2 i grejanjem, naravno poznata je i moja situacija sa 4850 i grejanjem, ali ta serija 4850 bila je na trzistu jako kratko posle su izasle kartice koje su bile mnogo hladnije. I 9800GX2 i 3870x2 su bile epic fail kartice i ko ih je kupio sjebao se ZESTOKO
:: GTX295 i 5870 mozda ne mogu da se porede, ali jednostavno hteo ti ili ne 5870 je bolja price/performance karta. I tu mozes da mi nabrajas do sutra razlike :). GTX 295 mozda nije trenutno stara i zaboravljena kartica, ali za nekih pola godine ce to sigurno postati :). I da napomenemo na kraju koja kartica vise trosi struje :). Ako hoces mene da zajebes trebaces mnogo vise da se potrudis :))))
:: Sve te skupe kartice su debeli fail :)
:: @dautovic kada vec pominjes te komplekse toliko evo ti pesma :)
:: http://www.youtube.com/watch?v=wzRnIIsa4d
:: Inace lud si ko struja xd :)
:: Tek sad videh roman sorry :)
:: Pozdrav
:: :: Nemogu se ja sa tobom raspravljati kad si neupucen
:: :: Postoje programi(aplikacije) koje zahtevaju neverovatno veliku graficku moc,dok ce im uz to posao raditi neki najobicniji Xeon.Kapiras
:: :: Nesto vise o tome http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Tesl
:: :: Cak je i Rakovica uzela jedan ovakav racunar,za obradu video materijala
:: :: U pripremi su ovakvi racunari bazirani i na Fermiju
:: ::
:: :: @gile,igre nisam ni pomenuo.Onaj ko kupuje takve racunare,su velike kompanije,omanje firme kojima je takav hardver zaista potreban
:: :: Ja takodje ne rekoh da je 295 bolja kupovina od 5870,ali definitivno nije bacanje para,kako vecina vas voli da se izrazi
:: :: Samo mi navedi tu hrpu tehnologija..
gliga79 Sky 01.08.2010. 20:01 #234408

Opet ti meljes ko vodenica

::Bogatasi koji bacaju pare da kazu da imaju bolji komp od komsije a znanje nula!Ali opet kazem nije na nama da vodimo racuna od takvim ljudima niti je na nama da sudimo.Oni imaju svoj zivot kao i mi nas.Nek svako vodi racuna o sebi.Naglasicu.Nije lepo voditi tudje brige i drugog osudjivati!Taj koji to radi ima problem sam sa sobom

Ko vodi racuna o njima i mesa se u njihove licne stvari?
Ja napominjem da ce taj doci sutra dan u situaciju da ti prica bajke i da te pravi budalom, iako je nepismen.
Nece da se mesas ti u njegov, nego ce on u tvoj zivot da se mesa, da bi se istakao u drustvu i okolini. Na kraju ce da ide da te proziva na materijalnoj osnovi , jer drugi adut nema.
Pricam ti o ovakvom profilu ljudi, i sve ih je vise.
U pocetku su to deca , koju ne uzimam za ozbiljno, kasnije su to odrasle osobe kojima je nivo svesti i inteligencije ostao isti , na nivou deteta.
Znaci umesace ti se kad tad , da bi ti pokazao da je iznad tebe(naravno komplex mu ne dozvoljava da bude miran i normalan).
Daum nije razumeo sta sam hteo da kazem, jer je tema dosta kompleksna i opsiorna i nije za forum, ali aj sad kad sam poceo da jedem ....

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Alphacore Daj mirni malo 01.08.2010. 20:03 #234409

gile evo originala http://www.youtube.com/watch?v=KhazhCBqJiI
Ufff...dobra ova Xristina,kako bi je renderovao.

SkyFire ... 01.08.2010. 20:07 #234411

@Dautovic
Sine jel smes da se pojavis na benchmarku i da izneses sve to sto ovde kenjas,mislim na teorije oko hardvera,performanse i navodne testove?
Ovo za ponasanje necu ni da pominjem jer sam od tebe i naucio da budes seljak veseljak a tamo bio bio banovan iste sekunde :)
Zanimljivo je da kad nemas argumenata tj dovoljno znanja da bi se sluzio u nekoj polemici kreces na licnoj osnovi..
Tvoja realnost je ovde zapecacena,to sto imas komunikaciju sa par istomisljenika te ne cini realnim covekom.Zapravo svako normalan ti se smeje kad vidi kako se ponasas!
Koliko je GTX295 brza i pod kojim uslovima govori test koji sam jos davno radio link ovde :
http://pcberza.rs/forum/topic.php?pg=3&topid=21583&forid=33&katid=1
post broj #173340
Ovde blago receno je dere!

Daj mi jedan tvoj test koji si uradio,navedi mi to sto si ti necim doprineo i stekao iskustvao,koje su to sve karte,hardver koje si probao RADIO na njima da bi ja i ti mogli da razgovaramo!Smesan si stvarno do granice da postajes jadan zbog svoje zaslepljenosti!

Pa koliko mislis da treba da se prodaju polovne GTX295?500 eur?Ahahaa..Sta si ti hteo d kazes ja nemam pojma?!A one nove su reparirane,nema GTX295 ni jedna ispod 4 glave.

Rezultati sa neta u mnogome nisu bili tacni pa su isti i lazirani sto smo vise puta dokazali i to ne samo ja nego i na drugim forumima.ATI je imao tu vrstu marketinga da malo naduvava performanse svojih karti a da to u realnosti nije bas tako..

Zasto da se ne poredi GTX460 OC sa def ATI 5850?!Meni kazes da sam ja iskomplexiran a ti pucas od muke sto se pojavila neka karta koja fakticki parira toj tvojoj!E jesi smesan decko znaci vrh..
E kad vec pricas imas net pa pogledaj zasto je ATI 5850 brzi a kada je sporiji od stock GTX460 ..Kada se ukljuci AA i AF na visokoj rezoluciji 5850 nema nigde na zalost kao npr : http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/07/12/nvidia-geforce-gtx-460-graphics-card-review/7

Ko o cemu baba o ostipcima a ti sam sebe pokopavas.Kad sazris mozda ces i shvatiti ko se kome vise smejao i ko izigrava crvenu ludu na forumu :)

FanBoy

@Gile
Ti imas jedinstvenu teoriju i tebi ne vredi ni govoriti.Srecom znam da nisi fanboy ali su ti teorije neosnovane tako da mi nisi jasan u tim tvojim tvrdnjama!
P.S.I dan danas postoji 9800GX2 a kad je izasla oa su igre sve podrzane za SLI.
Ti pricas kao da ce neko kartu da koristi 10 godina pa mili Boze sta cemo za buducnost,kako ce to radi?Danas i 6600 GT i 9600XT rade kako treba a kamo li karte koje su skoro izasle!
O 9800GX2 nemoj pricati jer naklapas opet na pamet.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

dautovic ... 01.08.2010. 20:10 #234413

Sad SKY pise rat i mir.

EDIT: hahahahahhahahah istina. povlacim se kako covek da se bori HAHAHAHAHHAHAHA PAO SAM SA STOLICE JEBENO!

Idem nesto napolje.

e sky znas onu reklamu sa ovaj novi Jelen? `bilo kad i bilo gde...` hAHHAHAHAHAHAHHAHA koji klovn

Komplexi...

STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647852.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs