Cisto sumnjam da sapphire i xfx ne mogu da proizvode svoje kartice i ploce posto su oni medju prvima koji izbace nereferentne pcb-ove, xfx je mislim medju prvima imao svoj PCB za 5870 npr. a da ne pricam da su oni jedan od najzastupljenijih `proizvodjaca kartica` u Severnoj Americi tako da ne verujem da nekome placaju da im dizajnira i proizvodi kartice, al ko zna mozda si i u pravu.
:: :: Tako je, dizajn tih prizvođača može da se razlikuje od referentnog ali i dalje nije njihov proizvod. Te firme nemaju svoje pogone za proizvodnju. To se uključuju igrači tipa ASUS, MSI i Gigabyte koji su sposobni za štampanje toliko slojnih štampi. Zbog toga se javljaju novi dizajni...ili se kaže dizajnovi, jebeliga. Deluje da toga ima više ali se opet svodi na nekoliko varijanti. Ako je nako petljao oko 5970 to može da bude samo ASUS :: :: Ja se vrlo precizno izražavam i lepo sam napisao da se kod komplikovanih štampi u početku svi oslanjaju na referentni dizajn. Ako se pokaže mogućim i isplatljivim kasnije se uključuje još nekoliko proizvođača. Ovo i dalje izključuje sve ove brendove tipa XFX pa i Saphire iz spiska pravih proizvođača sa proizvodnim pogonima. Oni samo naručuju i plasiraju proizvod i u tom smislu su usko povezani sa matičnim brendom :: :: Frapiran sam neznanjem...jel ima ovde još neko punoletan osim mene :: Da trebalo bi da mi verujete i kad je samo reč u pitanju :: :: ::
Poenta je u tome sto je on lupio da svi SAMO lepe nalepnice sto ne moze da bude tacno....
To se mozda odosi na referentne modele, dok se nereferentni razlikuju od proizvodjaca do proizvodjaca i PCB i kuleri.
:: Cisto sumnjam da sapphire i xfx ne mogu da proizvode svoje kartice i ploce posto su oni medju prvima koji izbace nereferentne pcb-ove, xfx je mislim medju prvima imao svoj PCB za 5870 npr. a da ne pricam da su oni jedan od najzastupljenijih `proizvodjaca kartica` u Severnoj Americi tako da ne verujem da nekome placaju da im dizajnira i proizvodi kartice, al ko zna mozda si i u pravu :: :: :: :: :: Tako je, dizajn tih prizvođača može da se razlikuje od referentnog ali i dalje nije njihov proizvod. Te firme nemaju svoje pogone za proizvodnju. To se uključuju igrači tipa ASUS, MSI i Gigabyte koji su sposobni za štampanje toliko slojnih štampi. Zbog toga se javljaju novi dizajni...ili se kaže dizajnovi, jebeliga. Deluje da toga ima više ali se opet svodi na nekoliko varijanti. Ako je nako petljao oko 5970 to može da bude samo ASUS :: :: :: :: Ja se vrlo precizno izražavam i lepo sam napisao da se kod komplikovanih štampi u početku svi oslanjaju na referentni dizajn. Ako se pokaže mogućim i isplatljivim kasnije se uključuje još nekoliko proizvođača. Ovo i dalje izključuje sve ove brendove tipa XFX pa i Saphire iz spiska pravih proizvođača sa proizvodnim pogonima. Oni samo naručuju i plasiraju proizvod i u tom smislu su usko povezani sa matičnim brendom :: :: :: :: Frapiran sam neznanjem...jel ima ovde još neko punoletan osim mene :: :: Da trebalo bi da mi verujete i kad je samo reč u pitanju :: :: :: :: :: ::
Pa to. Taman dok stignu kod nas te karte, ima da bude brdo testova. Videcu odnos cena/performanse kod gtx460/6850/5850/6870 pa da onda nesto od toga uzmem. Nadam se da nece mnogo da naduju cenu 6870ici
:: @Snoopy :: izdrzi brate jos malo... :: :: jes da se neko i porodi za 9 meseci al stisni se malcice kad si vec volko ceko :: :: Prvo testovi pa Pazaaarrrrrrrrrrrr
No kako kaze tebra sky po kvantitetu fusha implementiranog u ovaj weakcolor moglo bi glat da bude istina, jos jedan primer kako velika(not) firma radi.
Doduse trebalo mi pola sata dok nisam skontao gde sam vec video plastiku tog kvaliteta, pa mi onda sinulo, mora biti da su pretopili one buvljacke zute kertridze za ne orginal Sega-u.
powercolor mi uvek bila poslednja opcija. Jedino kad bi razlika bila 20 evra, a iste specifikacije, mozda bih razmislio o njima. Ovako teram od asusa pa na dole. Opet kazem, cena tu igra najvecu ulogu.
:: Jos karta nije ni izasla, a vec pocinje svadja:)) :: Sta znaci zaludjenost za HW :: Ovde se vidi da ova 6870 razbija i 5850(ako je ovo tacno sto tvrde), a tek gtx 460 !! :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Poslednja opcija, jer imas predrasudu, tj. blokadu u mozdgu. Isto i ja imam trip da je Asus najbolji, sto u sustini nije tacno. Prva opcija mi je ASUS jer `prva ljubav zaborava nema`, i nista drugo (fanboy) Cak se i po MSI pljuvalo da je djubre, u stvari prave medju najboljim grafickim kartama na svetu.
:: :: powercolor mi uvek bila poslednja opcija. Jedino kad bi razlika bila 20 evra, a iste specifikacije, mozda bih razmislio o njima. Ovako teram od asusa pa na dole. Opet kazem, cena tu igra najvecu ulogu :: ::
Cayman PRo i XT ce se pojaviti u toku novembra i oni ce biti dostojna zamena za 5850 i 5870.
Barts zamenjuje Cypress, ali niej namenjen sigurno onima koji imaju 5850 i 5870 sigurno.
I da, potvrdio je clan sa Bencha koji radi u AMD-u da ce ksotati 6850 oko 170 evra kod nas !
:: 6870 i treba da bude brža od 5850 jer njega i menja upravo.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: Jos karta nije ni izasla, a vec pocinje svadja:)) :: :: Sta znaci zaludjenost za HW :: :: Ovde se vidi da ova 6870 razbija i 5850(ako je ovo tacno sto tvrde), a tek gtx 460 !! :: :: :: :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: :: Intel Q6600. CM - TX3 :: :: Asus P5QL-E :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
170 evra?! Pa extra ako bude tako. Onda 6870 ne moze da bude vise od 210?
@gliga- pa i jeste predrasuda. al ono, asus mi je uvek No1, volem ga :) a msi mi se zgadio zbog ostalih krs proizvoda. evo konkretno moj netbook se razdvojio kao sendvich dok je vruc :)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Poslednja opcija, jer imas predrasudu, tj. blokadu u mozdgu :: Isto i ja imam trip da je Asus najbolji, sto u sustini nije tacno. Prva opcija mi je ASUS jer `prva ljubav zaborava nema`, i nista drugo (fanboy :: Cak se i po MSI pljuvalo da je djubre, u stvari prave medju najboljim grafickim kartama na svetu
au extra cena...ako tako bude nju cu da pazarim referentnu sa 3 god garancije i da ne menjam do leta nista(mada uvek smislim nesto...)
A inace stvarno je glupo komentarisati pljuvanje Powercolor brenda od strane nVidia fanboyeva...
Ovde su mnogi i MSI pljuvali...sta reci o laprdanju bez argumenata samo zato sto brand pravi samo ATI karte i nije vizuelno aktraktivan kao neki...
:: Cayman PRo i XT ce se pojaviti u toku novembra i oni ce biti dostojna zamena za 5850 i 5870 :: :: Barts zamenjuje Cypress, ali niej namenjen sigurno onima koji imaju 5850 i 5870 sigurno :: :: I da, potvrdio je clan sa Bencha koji radi u AMD-u da ce ksotati 6850 oko 170 evra kod nas :: :: :: :: 6870 i treba da bude brža od 5850 jer njega i menja upravo.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: Jos karta nije ni izasla, a vec pocinje svadja:)) :: :: :: Sta znaci zaludjenost za HW :: :: :: Ovde se vidi da ova 6870 razbija i 5850(ako je ovo tacno sto tvrde), a tek gtx 460 !! :: :: :: :: :: :: :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: :: :: Thermaltake Soprano RS 200 :: :: :: Intel Q6600. CM - TX3 :: :: :: Asus P5QL-E :: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: :: :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: :: :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
da vidimo dal ce ispunioti ocekivanja ako pretpostavimo da ce biti kao sto je najavljeno onda ce 170 evra biti super cena za 6850, odnosn oako karta bude tu negde sa GTX460 1GB koja je ipak oko 200 i vise evra.
:: :: 170 evra?! Pa extra ako bude tako. Onda 6870 ne moze da bude vise od 210 :: :: @gliga- pa i jeste predrasuda. al ono, asus mi je uvek No1, volem ga : :: a msi mi se zgadio zbog ostalih krs proizvoda. evo konkretno moj netbook se razdvojio kao sendvich dok je vruc : :: ::
E da, leadtek, oni su mi totalno ko sto kazu ``nit smrdi nit mirise``, ne znam dal bih smeo da kupim njihovu karticu. Pre bih dao 500-1000din vise za nesto na glasu
meni su 4 generacijiski razlicite sapphire karte crkle ali daleko od toga da mislim da je brand los...
Rangirati brendove je krajnje nezahvalno i zato se ne usudjujem to da radim, treba rangirati odredjene karte - custom modele a ne generalno proizvodjace...
Vidi ovako, ja to ne gledam na taj nacin. Ta rangiranja su mi malo deciji fazon, zasto? Sve zavisi od primerka do primerka, i ASUS ima djubre i odlicne karte, sve zavisi od serije do serije i primerka odredjenog modela. Imao sam Power Color 3850, koja je po meni savrseni primerak, kako treba da izgleda(mislim na kvalitet izrade) i da radi karta. Ne bih je menjao nikada zato sto pise Power Color, cak mi je posle bilo drago sto nije ASUS:) Prodata je prosle godine i jos uvek radi savrseno(kupac odusevljen)
Svuda postoje reklamacije, i sve crkava, nema pravila. U zadnjih par godina se kvalitet poprilicno izjednacio , i ne mozes razlikovati vise nista. Preporucujem Ljudima da uzimaju najjeftinijieg proizvodjaca, jer razlike osim u lepoti nema, i pravila nema da je skuplja bolja. Evo ja imam Sapphire model, koji je bio najjeftiniji , a radi savrseno. Vise se ne zaludjujem sa proizvodjacima uopste.
:: Druze davno sam ja glabao o MSI karticama, ali PWC je vec druga prica :: Cist fuseraj i za klasu niza od XFX,GB,Asus,MSI,Sapphire :: :: Ako vec treba da ih rangiramo moje vidjenje stvari bi bilo sledece :: :: Top klasa: EVGA, BFG, HIS :: :: Between: MSI, Galax :: :: Srednja klasa: Svi ostal :: :: Bottom: Powercolor, VTX(VTF), Biostar, i od nedavno Leadte :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp ::
Ko ima uvid u prodaju grafickih karti tj reklamaciju neka se informise da je najvise reklamacija imalo na Powercolor karte.Najgori brend za ATI ubedljivo.Znam da je to tesko sebi priznati ali sta ces.. Cini mi se da je Ish davno o tome pricao i potvrdjivao tu pricu a da ne pominjem teme vezano za ovaj brend i probleme,crkavanja.. Po onoj slici se vidi iz aviona koje je ono djubre od kvaliteta.Ko god da ga je radio komponente su jeftine da ne moze biti dalje.. Palit=Powercolor,ista govna! Tesselacija kod serije 6xxx je ocigledno malo poboljsana ali opet nedovoljno da bi se nosila sa GTX460.Sad sam poredio neke rezultate.Cini mi se da su tu negde na def 6870=GTX 460 1GB Petak ce biti zanimljiv..Igre i samo igre.A cena kod nas???
Sto se tice nvidia-e,citam ovo sto je FSamir napisao,pominje stancanje PCB-ova ali nigde ne pomenu da i referentne karte stancuje eVGA pored non referentnih.Za ovo imam pouzdanu informaciju.
evo mogu da slikam 3 komada imam crknutih u fioci. Dva ASUS-a i jedan Gigabyte (sve tri su n vidia) Ati , ni jedna nije crkla od ni jednog proizvodjaca, ni meni ni po mom komsiluku, od kad imaju racunare. Jel treba da kazem da n vidia ne valja :)))
Tebi je merilo lepota, vise puta sam te uhvatio da pricas da je lepa(svaka koja ti je na slici lepa , je automatski i extra kvalitetna ) Da li ti je to merilo kvaliteta?
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Cutim i ne zelim da odgovaram na tvoja lupetanja ali ti zelis da budes isprozivan.Ko ti je kriv. Prvo poredist nVidia-u sa Powercolorom??? Drugo dajes primer na bezobrazan nacin.I fijoci imas ,svoje,necije stare karte jos od serije 6-7 i drzis ih kao exponat i sad ne valja sto su crkle.. Pa ja kad bi tako skupljao krsh od pre 100 godina sad bi imao kamaru u sobi raznih karti i proizvodjaca! Ovde nije bila prica ATI vs nVidia = kvalitet.Nemoj da si bezobrazan! Ja sam pricao o Powercolor-u koji je definitivno najgori brend za ATI. Po mom komsiluku?Jel ti znas koliko to smesno zvuci? Niti radis sa hardverom,niti sklapas konfiguracije,niti imas veze sa firmama,niti imas servis..I sta ti sad hoces meni da kazes?Da si kompetentan u razgovoru bez i jednog argumenta i nacina da bi i tome pricali.Bravo.E kako umes da me uvek nasmejes kad pocnes da letis ko vrabac.. :)
Kvalitet mogu da procenim na osnovu izgleda.`Milion` karti sam imao,probao i znam tacno gde se koja i kakva plastika stavlja i koliko je kvalitetna,cijeg je porekla pa cak i kako MIRISE :) Ali kako ja da pricam to sa covekom koji uopste nije u tom svetu poznavanja tih stvari? Nekad me obraduj nekom cinjenicom a ne babskim pricama i filozofijom.. Uostalom Powercolor je vrh.Zivi u tom ubedjenju.Odjavljujem se..
:: evo mogu da slikam 3 komada imam crknutih u fioci. Dva ASUS-a i jedan Gigabyte (sve tri su n vidia :: Ati , ni jedna nije crkla od ni jednog proizvodjaca, ni meni ni po mom komsiluku, od kad imaju racunare :: Jel treba da kazem da n vidia ne valja :)) :: :: Tebi je merilo lepota, vise puta sam te uhvatio da pricas da je lepa(svaka koja ti je na slici lepa , je automatski i extra kvalitetna :: Da li ti je to merilo kvaliteta :: :: :: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 :: Thermaltake Soprano RS 200 :: Intel Q6600. CM - TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: WD Caviar 640 Gb, AAKS :: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
nema vise druze top i bottom klasa vec sreca, preporucim ortaku EVGA i on uzme gtx 470 koji sam ja malo testirao i karta posle par meseci ugine, znaci radila samo na defaultu, jbg bad luck, ovde stvarno deluje plastika jako lose e sad da li je powercolor najprodavaniji pa ima najvise reklamacija jer je najcesce najjeftiniji to treba videti (uh koliko `naj`:).
:: Druze davno sam ja glabao o MSI karticama, ali PWC je vec druga prica :: Cist fuseraj i za klasu niza od XFX,GB,Asus,MSI,Sapphire :: :: Ako vec treba da ih rangiramo moje vidjenje stvari bi bilo sledece :: :: Top klasa: EVGA, BFG, HI :: :: Between: MSI, Galax :: :: Srednja klasa: Svi ostal :: :: Bottom: Powercolor, VTX(VTF), Biostar, i od nedavno Leadte :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Poslednja opcija, jer imas predrasudu, tj. blokadu u mozdgu :: :: Isto i ja imam trip da je Asus najbolji, sto u sustini nije tacno. Prva opcija mi je ASUS jer `prva ljubav zaborava nema`, i nista drugo (fanboy :: :: Cak se i po MSI pljuvalo da je djubre, u stvari prave medju najboljim grafickim kartama na svetu ::
Da i ja sam poredio nesto, izgleda da jeste na extreme 6870 ima oko 22-23FPS u Unigine 2.1 toliko mislim ima i GTX460 OC verzije ili mozda i default....
Mada dobro ipak ovo niej najjaci chip od Atija, kod Cayman-a sumnjam da ce teselacija biti losija...
:: :: Tesselacija kod serije 6xxx je ocigledno malo poboljsana ali opet nedovoljno da bi se nosila sa GTX460.Sad sam poredio neke rezultate.Cini mi se da su tu negde na def 6870=GTX 460 1G :: Petak ce biti zanimljiv..Igre i samo igre.A cena kod nas??? :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: Sto se tice nvidia-e,citam ovo sto je FSamir napisao,pominje stancanje PCB-ova ali nigde ne pomenu da i referentne karte stancuje eVGA pored non referentnih.Za ovo imam pouzdanu informaciju :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
OK `u svakom zitu ima kukolja` ili u PC slucaju `i corava koka zrno ubode`, medjutim da bi videli pravo stanje stvari ne mozete se samo oslanjati na single case slucaje.
Pa i Empire state building su se sasule, a tvrdili su da je to nemoguce.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: nema vise druze top i bottom klasa vec sreca, preporucim ortaku EVGA i on uzme gtx 470 koji sam ja malo testirao i karta posle par meseci ugine, znaci radila samo na defaultu, jbg bad luck, ovde stvarno deluje plastika jako lose e sad da li je powercolor najprodavaniji pa ima najvise reklamacija jer je najcesce najjeftiniji to treba videti (uh koliko `naj`:) ::
Možda imate nešto povoljnije od GTX470 za 259,99 dolara...AHAHA
========================
Sky ne kenjaj više o tim referentnim ili nereferentnim kartama kad dobro znaš da pričam samo o najjačim modelima. Života ti koliko je bilo NEreferentnih modela za sledeće grafike:
8800GTX GTX260 i jedan i drugi, GTX275, GTX280, GTX285, GTX295 GTX465, GTX470, GTX480
Isto je i kod onih Crvenih.
Karte iz niižih klasa me ne interesuju i jasno je da njihovih nekoliko slojeva može da uradi bilo ko i da ih ima beskonačno modela i varijacija.
Fsamir. Ne kenjam vec pricam kako jeste. I najjace modele stancovala je Evga.eVGA radi PCB-ove za nVidia u vecini slucajeva kada je odredjeni broj isporuke vezan za odredjeno podrucje takodje u nemogucnosti iste da nVidia postigne broj za nju to odradi eVGA.
Broj postavljenih tema: 60446. Broj poslatih odgovora: 647855. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.