@Gliga Nisi ukapriao.Pozdravio sam jedina dva nVidiovca koji su preostali.. :) :) :) Po toj logici i kolektivnom ponasanju usera sa pc berze ti bi trebao da mi budes neprijatelj i da se medjusobno mrzimo posto je to ovde praksa.Prema tome nemoj da mi se obracas crveni djavole :) :) :) Branim samo svoje dvoriste.Ne gazi moju zelenu travu :) :) :)
::Branim samo svoje dvoriste.Ne gazi moju zelenu travu :) :) :
Zasto malo ne odmoris? Lep je dan bio i prilika da se odmori i oraspolozi. Od sutra kisa, i sta ces tek onda da baljezgas, kad ti udari u glavudzu neraspolozenje:))) Ja ovde iznosim istinu, ne toliko zbog forumasa nego zbog samog sebe, kako bi utvrdio za sta da dam novac. Sa tvoje strane vidim dezinformacije i to mi se ne svidja. Tvoja trava vene jer je jesen, i ne moj da menjas godisnje doba:))) Da imas zalihu pa da pevas, ovako zalim slucaj .)
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800 Thermaltake Soprano RS 200 Intel Q6600. CM - TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, AAKS ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Gaul,the fail with min fps on 5xxxxxx CF it is not linked with out of memory,the architecture of this ATI-s (5xxxxxx) is not adapted with heavily presets like a 8xAA in warhead,for example my 460 SLI has ~30 fps min at ambush 1920x1200 8xAA,the memory is 1gb too...fermi keeps well min fps.I have heavily lags on 5970 even in 1680x1050 8xAA,but with 4xAA there was ok
Da li je moguce?Zar to tako da se desi savrsenom ATI-ju?Hm..nesto me ovo podseca na moje NEREALNE price ovde na pc berzi
Opet ti u klin. Znaci stojis iza toga da je G80 radio pola sata bez kulera? Covece, ako ti to tvrdis, onda tu nemamo sta da pricamo. Ni 1000001 test, nikakav link ili znanje ti pomoci nece, niti te opravdati. Kao sto rekoh, svako ko je jednom koristio G80 u zivotu, zna da je to nemoguce.Video sam je i ja, koristio i znam da to ne moz`da bidne! KRAJ PRICE! Kako da ti onda neko veruje za bilo sta drugo, makar bio u pravu?
A taj lik sto si ga linkovao sa xtremesystems.org je zajebo i tortojeda svojim komentarima. Gde ga samo nadje :) Ali to nije problem, problem jeste kad iznosis neistine - a kad neko sa tolikim iskustvom iznosi neistine, to radi namerno. No dobro, Fermi ide samo do 88 stepeni, fan na njemu na 66% se cuje kao i ATI na 20%, nVidijina arhitektura je superiornija (ne znamo kako, ali znamo da jeste) i tako. Ma cim neko krene da prica o arhitekturi graficke, odmah je jasno koliko je sati... Razmisli malo covece, nemoj da se blamiras bezveze. Nemoj da tvoji postovi posle sluze za sprdacinu - ja ti rekoh, a ti kako hoces.
I da, Fermi koji sam ja koristio se zaista grejao do 90 stepeni u full load-u, i to u Antec Three Hundred kucistu sa 3 ventilatora... Samo, u pitanju je GTX470... i to u ovo doba godine, na 20 stepeni sobnoj temperaturi.
Fermi u Furmarku...`Ladan k`o shpricer samo 94°C posle nepuna 2 minuta testa i prakticno necujan sto se da primetiti na klipu: http://www.youtube.com/watch?v=uaGYmAERx4Q
Inace pored video klipa koji su momci napravili testirajuci GTX 480 zanimljivi su mi i njihovi komentari tipa: Citat: `But I understand why the cooler is so loud: with a GPU temperature that touches the 100°C (some tests show 96°C and others, like in the graph above, show more than 100°C) it’s a tough job to cool a hot like hell GPU without noise…`
Cak se i podsmevaju nvidii komentarima kako ce napraviti poseban test za 480icu koji nece toliko opterecivati da ne bi crkla i zvace se FurLessMark GTX480 Edition...Citat:`Oh poor GTX 480… Promised, I will release a FurLessMark GTX 480 Edition`
Inace koga interesuju temperature ,buka,potrosnja ove kartice dovoljno je da na youtube ukuca: GTX480 temp ili noise ili power i dalje ce mu se sve reci samo iz video klipova koje su ljudi napravili...Jednostavnije je nego da se ovde smara.
Al ce da je imaju..kad tad. Bas me zanima sta ce da kazu kad odes ono da stavis u korpu. Pozovu te, i? ``Znate, mi nemamo, al ce biti u bliskoj buducnosti`` ?!
Sto se mene tice, ja bih sad kliknuo onu 6870 da stavim u korpu, pa nek oni zovu kad stigne.
E da, jel neko zvao Atom da pita sta ce i kad ce oni da dobiju? Ako nekog ne mrzi nek obrne. Otisao sam na fax..
evo ja sam pricao sa covekom i u prici mi je isto to rekao, bilo je davno, zapamtio sam, da mi je rekao da je ostavio da radi bez coolera i da mrcina nije htela da crkne, nije bilo nekog razloga, neke posebne tematike, samo smo nesto pominjali graficke, na kraju nije crkla i morao je da je spali sa 220V, zbog toga sto nisu hteli da mu uvaze reklamaciju valjda, eto, ne vidim zasto bi covek lagao, mislim glupo je zar ne? Nisam to licno probao, niti mislim da cu ikad, jer verovatno necu nikad imati razlog... Da li stvarno mislis da postoji slican test, da je neko to uradio i snimio...? I don`t think so... ne branim nikog, samo sam hteo da potvrdim pricu...
:: Opet ti u klin. Znaci stojis iza toga da je G80 radio pola sata bez kulera? Covece, ako ti to tvrdis, onda tu nemamo sta da pricamo. Ni 1000001 test, nikakav link ili znanje ti pomoci nece, niti te opravdati. Kao sto rekoh, svako ko je jednom koristio G80 u zivotu, zna da je to nemoguce.Video sam je i ja, koristio i znam da to ne moz`da bidne! KRAJ PRICE! Kako da ti onda neko veruje za bilo sta drugo, makar bio u pravu :: :: A taj lik sto si ga linkovao sa xtremesystems.org je zajebo i tortojeda svojim komentarima. Gde ga samo nadje :) Ali to nije problem, problem jeste kad iznosis neistine - a kad neko sa tolikim iskustvom iznosi neistine, to radi namerno. No dobro, Fermi ide samo do 88 stepeni, fan na njemu na 66% se cuje kao i ATI na 20%, nVidijina arhitektura je superiornija (ne znamo kako, ali znamo da jeste) i tako. Ma cim neko krene da prica o arhitekturi graficke, odmah je jasno koliko je sati... Razmisli malo covece, nemoj da se blamiras bezveze. Nemoj da tvoji postovi posle sluze za sprdacinu - ja ti rekoh, a ti kako hoces. :: :: I da, Fermi koji sam ja koristio se zaista grejao do 90 stepeni u full load-u, i to u Antec Three Hundred kucistu sa 3 ventilatora... Samo, u pitanju je GTX470... i to u ovo doba godine, na 20 stepeni sobnoj temperaturi.
Jebem ti misa koliko si naporan.Pazi dobar si momak,stvarno to mislim ali ti drugar mnoogo fali da jos prodjes da bi iskusio sta sve moze da se dozivi sa hw-om,kakvi fenomeni postoje,kako i sta radi i sl..Kunem ti se,ne pocenjujem te vec druze previse si `ogranicen`, vidis samo pravo i nista sa strane..Znas sta je od svega zanimljivo sto nisam samo ja to radio.Znam jos nekoliko ljudi koji su hteli na isti nacin da spale kartu pa nisu uspeli..Raga jednostavno radi bez coolera tj raskacen vent,ne vrti,nece da crkne AMIN.Morao sam kartu da stresiram zivom strujom kod chipa,kod optokaplera..tek tad sam je ubio jer nisam smeo da dozvolim da nesto iscuri posto su me tad drndali za garanciju a karta je nesto trotlovala,gubila snagu ali radila je..To ti je cela prica.Ti sto ne verujes tvoj problem a mene iskreno bas briga
Sto se tice xtremesystems-a to je institucija za sve postojece forume.Ako pljujes po njemu i userima onda ja i ti zaista nema sta da pricamo i ocigledno je da se vidi koliko su ovde ljude jednostavno zatucani i ograniceni a to stoji da je ovo najgori forum u Srbiji sa najnizim stepenom znanja i neozbiljnosti..
Sto se tice GTX470/480 opet greska u nedostatku informacija.nvidia je izbacila nove revizije tih chipova i nove biose,karte sada dosta drugacije rade,manje se greju nego li kada su se pojavile,te linkove koje kacite mislim smejurija.Jeste to sve tako bilo ali vise nije u tolikoj meri.I dalje je GH100 vruc chip ja to ne sporim ali isto tako je sad sa manjim temperaturama kao i sto zavisi od samog chipa tj primerka. Ovaj MSI koji sam ja probao se greje ali na 66% cak sam ga drzao i do 68%,tu mogu da istrpim nivo bucnosti,kartu zadrzi od 80-86c zavisno od igre.Crysis,MafiaII ga najvise opterete dok druge igre idu dosta lakse i manje se karta greje.Probao sam od prilike oko 10-tak igara.No dobices i screen.Ovih dana idem da uradim neke testove na toj masini pa nosim mog Enermaxa da se to detaljno protestira pa cu snimiti temperature i ako budem imao aparat i video snimak nivoa bucnosti.Nemam potrebu da te ubedjujem niti zelim,ja znam sta znam,ko zeli da bude ogranicen njegov je problem.Posle nek se zapita ko je zaista pristrasan?!Napomenuo sam u onom postu da postoje mnogi detalji na koje treba obratiti paznju ali vidim da sam uzalud pricao..Ne dopire to do vas crvendaca.
Sto se tice min fps koji pominje onaj momak to je stara i proverena stvar.nVidia i ATI su uvek imali razlicit nacin renderinga.nV ima malo ustaljeniji i mirniji FPS dok kod ATI-ja skace ,nizak min,visok max i dobije se neki odredjeni prosecan.Tih varijacija i skokova nemas kod nV vec je sve priblizno tu.A sto se tek tice Fermi-ja,ta arhitektura je upravo poznata po tome sto ima fantastican min fps i dobro podnosi AA,i AF filtere ..
:: Opet ti u klin. Znaci stojis iza toga da je G80 radio pola sata bez kulera? Covece, ako ti to tvrdis, onda tu nemamo sta da pricamo. Ni 1000001 test, nikakav link ili znanje ti pomoci nece, niti te opravdati. Kao sto rekoh, svako ko je jednom koristio G80 u zivotu, zna da je to nemoguce.Video sam je i ja, koristio i znam da to ne moz`da bidne! KRAJ PRICE! Kako da ti onda neko veruje za bilo sta drugo, makar bio u pravu :: :: A taj lik sto si ga linkovao sa xtremesystems.org je zajebo i tortojeda svojim komentarima. Gde ga samo nadje :) Ali to nije problem, problem jeste kad iznosis neistine - a kad neko sa tolikim iskustvom iznosi neistine, to radi namerno. No dobro, Fermi ide samo do 88 stepeni, fan na njemu na 66% se cuje kao i ATI na 20%, nVidijina arhitektura je superiornija (ne znamo kako, ali znamo da jeste) i tako. Ma cim neko krene da prica o arhitekturi graficke, odmah je jasno koliko je sati... Razmisli malo covece, nemoj da se blamiras bezveze. Nemoj da tvoji postovi posle sluze za sprdacinu - ja ti rekoh, a ti kako hoces. :: :: I da, Fermi koji sam ja koristio se zaista grejao do 90 stepeni u full load-u, i to u Antec Three Hundred kucistu sa 3 ventilatora... Samo, u pitanju je GTX470... i to u ovo doba godine, na 20 stepeni sobnoj temperaturi.
Ne znam kako nije crkla mrcina bez kulera ,evo meni je sad 61 stepen u idle :) Komp ,tj komponente su na stolu jer se ceka novo kucise ...
Inace ,u toku nedelje ce mozda da padne neka graficka ,najveroatnije GTX 460 MSI Hawk pa cu da skinem kuler sa Ultre i da je upalim da vidim koliko ce da izdrzi ...
Jebem li ga kad se i srpski ne sporazumemo,kako li bi pricali tek spasnki..Ako je tako i mslavko82 razumeo onda me ne cudi sto je u neverici..Nisam fizicki skidao cooler ,raskacio ventilator sa napajanja od karte da ne radi.Gore sam rekao,vent ugasen tako da mu telo ventilatora/cooler-a dodje kao pasivni cooler ali to ne mari jer se tad karta grejala daleko preko 100c .Crysis,bioshock i sl..Sad se i ne secam koje asm tad igre probao ali je proslo nekih 30 min i raga je radila i dalje.Kad sam kartu vadio ispekao sam jagodice jer sam zaboravio u momentu da joj cooler ne radi..Ma davno sam ovo pricao..Totalno je nebitno .. P.S.Prodaj meni tu Ultru !
:: :: :: Ne znam kako nije crkla mrcina bez kulera ,evo meni je sad 61 stepen u idle :) Komp ,tj komponente su na stolu jer se ceka novo kucise .. :: :: Inace ,u toku nedelje ce mozda da padne neka graficka ,najveroatnije GTX 460 MSI Hawk pa cu da skinem kuler sa Ultre i da je upalim da vidim koliko ce da izdrzi .. :: :: :: CARPE DIEM :: ::
Tako sky, to volim da čujem - malo da hvališ forum
25.10.2010. 17:03
status: user broj poruka: 9006
Najniži nivo neozbiljnosti - nego šta!!! Ozbiljni smo ko na smotri desetara svi redom, počevši od mene. Manjak znanja nadoknađujemo čistom strogošću, da vidimo ko će nam na crtu.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
jebiga ,video sam post od imarkovica gde to spominje pa sam pomislio bukvalno :)
25.10.2010. 17:46
status: user broj poruka: 911
Ali svejedno ,i da jeste i da nije ,99% siguran da bi izdrzala jer znam koliko se ova moja grejala pa i dalje radi posle 3 godine mucenja...Kad uzmem gtx 460 ,ovu ci da ostavim za fiziku hahah
A bre Sky, sad me za*eba . Ti mene mucis, sad me teras da kopam po starim postovima, znas li ti koliko toga ima, mogao si Rat i mir da napises koliko si pisao po forumu :))) Ti si tad rekao da si skinuo cooler i da je kartica radila pola sata bez njega! Sad da kopam po forumu da nadjem to, mrzi me, sanse nema, ali OK, nesporazum :) Drugar ima 8800GTX, znam kako se greje, pa rekoh sta prica ovaj covek? Plus, znam kako sam ja ubio moj prastari 8600GT ko zeca :) Cooler=ventilator + gvozdjurija. Ako si ti samo raskacio ventilator, to je skroz drugi padez, onda ne sumnjam da je prezivela... Jao, nisi ti nimalo zelen Ali ipak volis da pricu predstavis tako da voda ide na tvoju vodenicu, vise nego ista :) No, ko zna zasto je to dobro :)
I ne kritikujem ja xtremesystems, daleko bilo, ako neki forum vredi za HW, onda je to taj. Samo taj lik konkretno sto si ga linkovao - ima vrlo sumnjive izjave i stavove - kad obratis paznju na neke njegove postove ranije... Ko da se najeo torti :))) Salim se, ali stvarno, imajuci u vidu sve njegove postove, lik deluje `malkice` pristrasno :)
:: Jebem li ga kad se i srpski ne sporazumemo,kako li bi pricali tek spasnki..Ako je tako i mslavko82 razumeo onda me ne cudi sto je u neverici..Nisam fizicki skidao cooler ,raskacio ventilator sa napajanja od karte da ne radi.Gore sam rekao,vent ugasen tako da mu telo ventilatora/cooler-a dodje kao pasivni cooler ali to ne mari jer se tad karta grejala daleko preko 100c .Crysis,bioshock i sl..Sad se i ne secam koje asm tad igre probao ali je proslo nekih 30 min i raga je radila i dalje.Kad sam kartu vadio ispekao sam jagodice jer sam zaboravio u momentu da joj cooler ne radi..Ma davno sam ovo pricao..Totalno je nebitno . :: P.S.Prodaj meni tu Ultru ::
:: A bre Sky, sad me za*eba . Ti mene mucis, sad me teras da kopam po starim postovima, znas li ti koliko toga ima, mogao si Rat i mir da napises koliko si pisao po forumu :))) Ti si tad rekao da si skinuo cooler i da je kartica radila pola sata bez njega! Sad da kopam po forumu da nadjem to, mrzi me, sanse nema, ali OK, nesporazum :) ::
Nisam 100% rekao da sam skinuo cooler vec da sam kartu vozio bez cooler-a 30 min mislivsi na ugasen vent.Nigde nisam pomenuo da sam fizicki skidao cooler.Doduse i ja snosim krivicu na nedefinisanoj radnji.Ja sam kriv vise nego ti ili neko drugi ko je pomislio drugacije.Nema logike da je probam bez cooler-a,tad bi se chip rasuo a to mi nije bio cilj vec mi je trebala zdrava na izgled karta da bi ostvario garanciju..
:: Drugar ima 8800GTX, znam kako se greje, pa rekoh sta prica ovaj covek? Plus, znam kako sam ja ubio moj prastari 8600GT ko zeca :) Cooler=ventilator + gvozdjurija. Ako si ti samo raskacio ventilator, to je skroz drugi padez, onda ne sumnjam da je prezivela... Jao, nisi ti nimalo zelen Ali ipak volis da pricu predstavis tako da voda ide na tvoju vodenicu, vise nego ista :) No, ko zna zasto je to dobro : ::
Pazi kad sam motao po glavi i cudio se cemu tolika neverica za neke normalne postupke.Navalio si da je to neistina pa nepustas ko Pit :) Ni na kraj pameti mi nije bilo da ste to shvatili bukvalno zato sam se i ogradio malo vise gore da se zna o cemu je rec.(mozes da nadjes slobodno kad sam to prvi put rekao) Iskreno kao sto rekoh moje iskustvo je samo moje pa ko veruje,veruje u ono sto pricam a ko ne meni po najmanje nije bitno ali eto ipak je bio nesporazum izgleda. Vucem ja stranu nv drugar iz razloga sto poznajem mnogo detalja vezano za rad grafickih karti.Pamtim toliko sitnica ,razlikujem i najmanji detalj u toku renderinga na raznim scenama u kojima hardware treba da odradi svoju ulogu. Iz tog nekog dugogodisnjeg fuckin` iskustva opredeljen sam za ono sto odgovara vise mojim afinitetima.Mene kao mene ne zanima koliko se greje nesto,koliko trosi,tj nije mi to presudno mada eto Fermi sam preskocio iz tih razloga i jos po kojih..5xxx serija nije mogla da mi ispuni ocekivanja jer vec imam GTX295.Evo 6xxx koliko vidim ima poboljsanja.Nikad se ne zna.I ja cekam taj novembar ,decembar pa da vidim sta ce da se desi.
:: I ne kritikujem ja xtremesystems, daleko bilo, ako neki forum vredi za HW, onda je to taj. Samo taj lik konkretno sto si ga linkovao - ima vrlo sumnjive izjave i stavove - kad obratis paznju na neke njegove postove ranije... Ko da se najeo torti :))) Salim se, ali stvarno, imajuci u vidu sve njegove postove, lik deluje `malkice` pristrasno : ::
Taj lik kojeg sam linkovao upravo govori ono sto ja znam vec godinama.A da ga deklarisem kao pristrasnog ne mogu jer ako si citao lik trenutno radi na ATI i ima ATI karte, 5970 mu je sad u masini Xtreme systems je forum od najveceg respekta i tamo se odrazava taj nivo.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647851. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.