Ne želite da priznate koliko je GF104 fenomenalan ni kad se dokaže da je sa isključenom osminom čipa i jako overklokovan na 850MHz jači, hladniji i tišo od tog 6870. Ista je priča i sa GTX460 768MB odnosno 192-bitnom verzijom GF104. Umereno ovreklokovan za 100MHz potpuno se izjednačava sa 6850.
Slaba je serija 6800 prosto je tako. U startu mu je dat epitet ``slabiji`` pa se na kraju tako i pokazalo. Kao što sam najavio odavno sa klokovima GF104 je postavljena gadna klopka za AMD. Još tada sam rekao da se to najbolje vidi po najavljenoj radnoj frekvenciji Bart-a. 900MHz je poslednji trzaj. To se i pokazalo tačnim posle činjenice da je dodatni overklok minimalan. Činjenica da 6850 iako sa isključenim delovim troši više od 6870 još dodatno pokazuje koliko je tu borbe bilo za svaki MHz. Jeste 6800 donela još performansi u taj neki cenovni rang ali odgovor nVIDIA-e sledi.
U svakom slučaju klopka se zatvorila i nVIDIA ima više varijati kako da na duže staze zagospodari ovim klasama.
Jedna je varijanta nenapadna i donosi samo izjednačenje i u isto vreme čuva full GF104 za jednu klasu jače od ovih 6870-GTX460 varijanti. - GTX460 256-bita na 850MHz izjednačava se sa 6870 i GTX470 - dokazano testovima. - GTX460 192-bita na 775MHz izjednačava se sa 6850 - dokazano testovima. - Full GF104 ostaje da sačeka nešto jače od AMD-a.
Druga varijanta i ona koju bi ja odabrao je puno agresivnija. - Full GF104 jednostavno će razoriti tog 6870 - NA KOLENA Đa.v i tako to... - GTX460 256-bita na 800 MHz je jednostavno jači od 6850 - onaj domaći test je to i pokazao pošto je uključen Gigabyte GTX460 1GB SOC a to je 815MHz. - U ovom slučaju ostaje GF104 192-bita koji ste proglasili potpuno razorenim. Takav trip je potpuno pogrešan pošto srednje overklokovan izjednačava 6850...i šta? Pa šta mislite šta će takav kakav je da uradi bilo čemu AMD-ovom što bude imalo manje od 960 SP-ova koliko ima taj 6850. Ja vam garantujem da neko u AMD-u po ceo dan udara glavom u zid neznajući šta da radi sa tim GF104 192-bita. Šta god zamisli AMD sa manje od 960 SP-ova BAM ovaj GF104 je jači od toga.
I tako, poruka za ovog drugara je da batali i jedno i drugo i da sačeka samo još par nedelja pošto nove nVIDIA kartice u tom cenovnom rangu stižu. nVIDIA to mora i to će uraditi pre izlaska tog Cayman-a pošto će to biti borba na nekom drugom nivou. Mislim da će Full GF104 biti iskorišćen i za početak serije 500, recimo GTX560. Svakako će ga pratiti manje ili više ubrzane verzije postojećih GTX460, recimo GTX550-GTX540.
Pošto od nekog sitnijeg procesa proizvodnje očigledno nema ništa i to na neko duže vreme ovako će vas nVIDIA vozati jedan duži period...PayBack Time Pošto je bežanje na sitniji proces izbijeno kao jedini i dugogodišnji adut ATi-a prilikom kreiranja Bart-a su pribegli manipulacijom SP-ovima, TU-ovima i ROP-ovima. O brate kakva je to greška bila, od nVIDIA inžinjera teško da ima većih mahera u takvim rebrandiranjima i vratolomijama. Prosto kad ti je tehnologija jeftina i slabašna kao što je ATi-eva nema šta da se dobije takvim promenama. Kada je nVIDIA izvršila premetačinu po Fermi tehnologiji ispao je fenomenalni GF104. ......Vidite i sami valjda...
ovaj samir je bas smesan i bas covek moze lepo da mu se nasmeje i jednostavno ume ljudima da ulepsa dan sa ovakvim lupetanjem...najgore od svega da je on mozda stvarno ubedjen u to sto pise,mada kad malo bolje razmislim garant ne misli ovako i samo uziva da `pali` i `zabavlja` nas na forumu jer niko normalan na svetu ne misli da je nvidia u prednosti i da vreme radi za nju...jedina po meni ogromna mana u nazivu ovih grafickiih je sto su napravili zbrku i pometnju u nazivu ove serije...siguran sam da se ova serija nazvala 67xx(kao sto je trebala) da bi bum i odjek bio mnogo veci dok ovako mnogii misle da je ovo naslednik serije 58xx...kako bi tek odjeknula vest`67xx serija pomela nvidia-u za malo tj manje para`
Ok. Sad ispade da je amd razbio gtx 460 ovim kartama a nije tako. Sa malom korekcijom cena mislim da su gtx cak i bolja opcija. AMD 68xx klokovanjem se dobija veoma malo a gtx je prakticno u odnosu na referentnu druga karta, odnosno imaš referentnu onda sa nekim umerenim klokom pa one na 800 mh i extremne 850 mh. Sve se sad svodi na cenu a u narednim danima kad se stabilizuju cene i kad se zna šta ce koliko da košta videcemo. Bio sam zagrejan za jednu gtx 460 kad je izaša al reko aj da sacekam 6xxx seriju.Oni koji su uzeli gtx 460 nisu se zeznuli . Zeznuli su se jedino oni koji su uzeli il 5850 dok je bila 28 000 il 5870 a i oni koji su uzimali gtx 470 (verujem da ih nije bilo puno). Nekako sad ispada kao da je amd apsolutni pobednik i to svi nekako prihvataju zdravo za gotovo. Nisam bio ljubitelj nvidijinih karti jer po prirodi sam uvek navijao za slabije a amd je od serije 9xxx pa i x serije bio u podređenoj situaciji sve do 4xxx serije. Dugo vremena sam se trudio da ubedim ljude da je isplatljiviji ATi AMD u odnosu na stare gt 9800 ili novije gtx 2xx karte al ljudi su u to vreme zaobilazili ati.Isto važi i za CPU. Intel i nvidia i ništa više. A sad nekako se stvorila atmosfera kao da je neznam kako bi je ni ja definisao. A desili se ,evo ponavljam se vec po ko zna koji put, samo da je a amd dao bolji odgovor gtx 460 kartama. Jedina pozitivna stvar po meni je da su pale cene te klase karti što je veoma pozitivno. Znaci sa adekvatnim cenama gtx je više nego konkurentan.
Eh nakon svega sta je bolje OC 460 verzija grafe ili 6870. Razlika u ceni oko 2.5k dinara pa sta mi je ciniti? Trebao sam u toku sledece nedelje da uzmem grafu ali sada vise nista ne znam. Koliko trosi struje totalno mi je nebitno, ne znam ni cemu tolika frka oko toga. Na kraju cu da uzmem moju staru 1950 pro i da vratim u komp ako ne uspem da odlucim sta da uzmem.
recimo da sam naduvani retardirani* tata dvoje retardirane* dece koji samo zele da kupe racunar i to dva da se deca ne svadjaju, a ne znaju sta je isti a kamo li overklok, ljudi za neke ljude sa foruma se isplati kupiti gtx 460 jer ce izvuci i poslednji MHz iz nje ali VECINI obicnih smrtnika to |nista| ne znaci, stoga mucnite malo glavom, kapish? hocu najbolje za novac i taCka i ti ces da mi prosipas pricu kako ona moze da ide na 900MHz,izvini, a sta je to MEGAHERC?! e zato 470 pojeftinjuje
*retardirani u smislu znanja i informisanosti vezanog za racunare
I ja sam zagovarao da je gtx 460 best buy do izlaska HD 6xxx serije. Ako uporedis tabelu potrosnje i dileme gtx 470 ili 6870 sto je tema lako ces doci do zakljucka da je razlika u potrosnji enormna full potrosnja celog sistema sa gtx 470 je 411 W prema 295 W koliko trosi hd 6870 sa priblizno istim perfomansama. Ne radi se o perfomansama nego o potrosnji.
Vecina ljudi razmislja racionalno fala bogu otuda odusevljenje novom serijom. Gtx 460 ostaje u igri ali je prati senka 6850 koja ima manju potrsonju a grejanje takodje manje ,a poredjenje perfomansi imas na mali milion sajtova. Veci je ovo udarac za gtx 470 nego za gtx 460.
Odakle ti utisak da ljudi zaobilaze Ati ,AMD je prodao 25 mil. hd5xxx serije drzi skoro 90 % dx 11 trzista do skora.Mozda je kod nas tako u svetu nije sigurno.
6870 ti je bolja verzija..em je brza em manje trosi i jos ce dobiti na ubrzanju sa svakim novijim driver-om...zar je uopste bila dilema koju ces kupiti pored toliko testova na netu i temi na forumima?
:: :: :: :: Eh nakon svega sta je bolje OC 460 verzija grafe ili 6870. Razlika u ceni oko 2.5k dinara pa sta mi je ciniti? Trebao sam u toku sledece nedelje da uzmem grafu ali sada vise nista ne znam. Koliko trosi struje totalno mi je nebitno, ne znam ni cemu tolika frka oko toga. Na kraju cu da uzmem moju staru 1950 pro i da vratim u komp ako ne uspem da odlucim sta da uzmem.
Slažem se to sa potrošnjom ali to mnogima nije bitno a oc potencijal gtx 470 je mnogo veci i ako bude za 220 € to je dobra kupovina. A i nvidia je spustila cene i gtx 460 karti (koje imaju još veci oc mogucnosti) a negde sam procito da ce možda i amd da spusti (više neznam ni šta sam gde cuo i dal je do toga vec došlo) kao i do ipak od svih nas ocekivanog skoka u performansama sa izlaskom sledecih drajvera za seriju 68xx. Sve u svemu treba sacekati neko vreme da se stabilizuju cene pa onda trezveno da se kaže šta je najbolje, mada iz svega ovog što se izdešavalo svi mi imamo korist. Jedino što mi zbrkano sve u glavi (mnogo nereferentnih gtx 460 amd svake godine novu seriju izbacuje nemogu više da pohvatam te stvari). A što se tice zaobilaženja kupaca atijevih i amd-ovih stvari mislio sam na period pa bogami do pre godinu dana. Znaci ljudi su ladno pored 4850 i 4870 pa cak i sa izlaskom 57xx serije kupovali 9800 gt. Pre 2 meseca lik je dao velike pare ovde u Leskovcu i ladno uzo 9800x2.Govorio sam o neinformisanosti ljudi kao i o realnom stanju od pre 3 godine kad je jedina opcija i bila intel-nvidia pogotovo u `našem` višem segmentu. I jedno pitanje Pošto sam dobio u zamenu za 4870 koja je imala određene probleme pre 9 meseca 5770 i garanciju za istu upravo na 9 meseca pošto je 4870 `potrošila` godinu i 3 meseca, dal neko zna da je to sa garancijom tako ili sam trebao da dobijem nove 2 godine. Inace istekla je upravo danas ustvari istice danas. Zato više i ne uzimam graficke sa 2 godine garancije.
:: I ja sam zagovarao da je gtx 460 best buy do izlaska HD 6xxx serije :: Ako uporedis tabelu potrosnje i dileme gtx 470 ili 6870 sto je tem :: lako ces doci do zakljucka da je razlika u potrosnji enormn :: full potrosnja celog sistema sa gtx 470 je 411 W prema 295 W koliko trosi hd 6870 :: sa priblizno istim perfomansama. Ne radi se o perfomansama nego o potrosnji :: :: Vecina ljudi razmislja racionalno fala bogu otuda odusevljenje novom serijom :: Gtx 460 ostaje u igri ali je prati senka 6850 koja ima manju potrsonju :: a grejanje takodje manje ,a poredjenje perfomansi imas na mali milion sajtova :: Veci je ovo udarac za gtx 470 nego za gtx 460 :: :: :: Potrosnja po guru3 :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-review/10 :: :: Odakle ti utisak da ljudi zaobilaze Ati ,AMD je prodao 25 mil. hd5xxx serij :: drzi skoro 90 % dx 11 trzista do skora.Mozda je kod nas tako u svetu nije sigurno :: :: :: ::
Ne pratis radnju fabule :) Ja nikad ne pricam na pamet i ne izmisljam.66% fana i karta se krece od 80-85c zavisno od igre.Kuciste CM Sniper!Biraj reci crveni Djavole!
Uvek sam naginjo atiju ali ko zna možda sam latentni zeleni :) , a da toga nisam svestan. Podsvest je cudna stvar, ko ce ga znati. A ta gtx 480 u mom kucištu kodigen verovatno bi išla i preko 120 pošto moja 5770 ide 86 tako da mi od letos stoji otvoreno. I sad 5770 ne prelazi 68 stepena a ko zna možda bi i gtx 480 bila maximalno 70 stepena. Nego daj odgovorite mi ako znate kako stoji to sa garancijom u mom predhodnom postu.
Vidiš, ti i još par kolega sa foruma koji vole da testiraju hardver imaju nadrkana (kvalitetna) kućišta sa pregršt ventilatora, u kojima bi i nuklearni reaktor pod punim opterećenjem bio mlak. Šta bi se desilo kada bi radio test u nekom mnogo skromnijem kućištu, a većina ljudi poseduju takva kućišta? Nažalost, od tog GTX480 bi ti ostala samo kutija i uputstvo. Isto važi i za mnoge druge jake karte, nebitno da li su nVidia ili ATi.
:: Izmislja neke kartice GTX550 i 560 i GTX580, mora da se masta i izmislja kad nema nikakvih argumenata :: :: Cekati nesto sto nije ni najavljeno zvanicno, pa to ce samo retard raditi... :: :: ::
Teško mu je, pa pribegava bežanju od realnosti i imaginaciji. Slično se dešava i sa nVidijom. Kad već ne mogu da prave stvarne, oni će da prave imaginarne karte.
sve opet isto..kao i kad je izasla 5xxx serija,ovi su trucali da je gtx2xx bolja kupovina i da je isplatljivije,klokuju se ko svinje...i na kraju PAMPUR!!! mani te se belaja...
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647850. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.