Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote)
STRANA 3 OD 3
MilivojeS
...
27.01.2011. 19:32
status: user broj poruka: 439
Наравно, и ја нећу полован монитор изгребан по панелу, Н И К А Д А ! Међутим, ја монитор истрошим до крајње границе и фрљнем га у рециклажни контејнер. Нисам покварен да га продајем другоме. И једну врло важну ствар си заборавио да поменеш... Да нокти морају бит` уредно подсечени да не продру кроз (нитро)целулозу и оштете панел. Мада сам чуо да су ТН панели неуништиви и неизгребиви. Јесам у праву?
phatpuck ili skeletor ili ko si ti vec stvarno, sta je tebi ?
sta te muci ? koji je tvoj pravi problem ? sve ovo sto ti radis na pc berzi je samo tvoje skretanje od problema, bekstvo od pravog problema
sta je problem ? sta te muci ? ostavila te devojka ? prevarila te devojka ? nisi ucio za ispit pa nisi polozio ? imas krizu seksualnog identiteta ? ili nesto drugo ?
znaj da su svi problemi resivi, ako hoces mozes sa nama da podelis tvoj problem bice ti lakse, a mozda mi mozemo da ti pomognemo da resis problem,
mozes slobodno da kazes sta god da je tvoj stvarni problem, niko se nece smejati, a sve je anonimno, ne znamo ti ni ime ni prezime
ako zelis da napredujes u zivotu, ako zelis da sebe razvijas kao osobu moras da resavas stvarne probleme a ne da bezis od njih
ovo ti kazem kao prijatelj a ti shvati kako hoces, samo znaj da ces jednog dana, kad tad morati da se suocis i da resis tvoj problem od koga bezis
Сада кад сам доообро поразмислио, схватио сам да си стопроцентно у праву. Ево примера: гледао сам као тинејџер код друга филм `Крвави спорт` и увек сам називао Чонг Лија - Лице са два ожиљка. Испоставило се да он није имао два ожиљка на лицу, него да је други ожиљак стварала огреботина на ЛЦД -у. А такве грешке су кобне.
Izvinjavam ti se, FatFuck, jer cenim da si u najiskrenijoj nameri...
27.01.2011. 19:44
status: user broj poruka: 11023
napisao ovo uputstvo. Medjutim, mnogo je jednostavnije upotrebiti specijalizovane papirne maramice, natopljene odgovarajucom tecnoscu, koje se isporucuju u tubama i mogu se naci u svim bolje snabdevenim prodavnicama PC komponenti i opreme. Ja sam jednu takvu tubu kupio za 200-tinak dinara (u Pakom-u) prosloga proleca, nekoliko puta prebrisao kompletan monitor od 22`` (ceo monitor, ne samo ekran), nekoliko puta detaljno ocistio foto aparat, mobilni telefon, ekran tv-a (24``), a tuba jedva da je naceta. Mnogo jednostavnije, efikasnije, pa mozda cak i jeftinije.
Auuu bree ... sitničarenje ... Pa gospodine @Phat šta već, zar u nekoj ranijoj temi nisi govorio o tome da pojedinci pri kupovini nekog hardvera ne obraćaju pažnju na dodatke u kutiji???
E vidiš, ja jesam i tako prilikom kupovine monitora lepo u kutiji pored ostalih zahebancija legla i lepo spakovana micro fiber krpica PLAVE BOJE na čijem pakovanju piše da se MONITOR SME ČISTITI SAMO V O D O M!!! Eto, to piše na pakovanju krpice za čišćenje koja je došla uz monitor. Eh sad, druga je priča što niko ne obraća pažnju na `content`!!! .)
Ta mante se ljudi divana. Neznate vi šta je muka. Kod nas u Banatu sada zimi na sve strane cvrči mašća. Trčiš na sve strane a svuda masnoća! Kobaje,slanina,čvarci urkče,droždine sve to masno a ne možeš mu odoleti. Sve nam se umastilo! Šta sve nismo radili i ne vredi. Kaže meni moja baka: `samo dete moje masna soda može da pomogne`! Poslušam ja baku uzmem 3 postotni rastvor masne sode poprskam masnoću ,soda od masnoće napravi sapun,vlažnom krpom ubrišem i sve se blista i sija ko da je sad izašlo iz dućana!
Raiću nemoj da mi kradeš poziciju na forumu, pa ja sam glavni isfrustrirani lik koji se leči na forumu, ili tako kažu... __________________ Scourge of PCBerza
:: Na koji fazon smo ti mušterije kad ti nikad nismo platili uslugu? Reče da primaš iz čistog zadovoljstva :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: :: :: Svako od nas ponekad priča dok sedi za kompom, pa ode i poneki pljuc na monitor. (pogotovo ako je mušterija tipa Mixxx ili raic on the other side of the phone : :: ::
Vala idem sad da ugasim banderu ispred zgrade, ide mi mnogo na kurac. Isto tako mi idu na kurac ogrebotine na monitoru koje se vide kad se ugasi. Pa jebote, zar treba da dovedem nekoga u stan, i da ne smem da ugasim monitor? __________________ Scourge of PCBerza
:: Vala idem sad da ugasim banderu ispred zgrade, ide mi mnogo na kurac. Isto tako mi idu na kurac ogrebotine na monitoru koje se vide kad se ugasi. Pa jebote, zar treba da dovedem nekoga u stan, i da ne smem da ugasim monitor :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Re: Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote)
27.01.2011. 23:12
status: user broj poruka: 19085
slazem se, najbolje i najjeftinije sredstvo za ciscenje alkohol+toalet papir ili ubrus. Cisti do jaja i ne ostavlja tragove
:: Jednostavan i jeftin način za bezbedno čišćenje LCD monitor :: :: Budući da je postalo gotovo pa nemoguće kupiti polovan LCD/TFT monitor, a da isti nije izgreban po panelu zbog bezmozgovnog brisanja polu-prljavim kućnim krpama i svim i svačim, rešio sam da napišem ovo mini-uputstvo za bezbroj idiota out there, koji, nekim čudom prirode, uspevaju da završe više škole ili faksove - a ne umeju da očiste sopstveni LCD monitor.. :: :: 1. Kupiti u lokalnoj prodavnici 100% alkohol (etanol, a ne Zoza-lozu), i kupiti 1 litar DESTILOVANE vod :: 2. Kupiti `Perfex` ubruse, one od 89 dinara, u plavom pakovanju (100% celuloza :: 3. Napraviti kod kuće 25%-30%-centni rastvor tog alkohola sa destilovanom vodom, U NEKOJ ČISTOJ TREĆOJ FLAŠI/KANISTERU - a najbolje aerosol kanisteru (koji to rasprskava kao sprej, ima takvi kanisteri/flašice da se kupe u apotekama :: :: 4. Voala! Imate 1000 `doza` jeftinog i efikasnog sredstva za čišćenje monitora :: 5. Otkinuti 2-3 lista gorepomenutih Perfex ubrusa, i saviti ih jedan na drugi, kao što se ćebe savija (ko je bio u vojsci), na preklop - tako da bude mekan preklo :: 6. Poprskati tako preklopljen ubrus-papir sa MALO rastvora gorepomenutog alkohola i destilovane vod :: 7. Brisati monitor HORIZONTALNIM POKRETIMA, ali NE LEVO-DESNO/NAPRED NAZAD, kao što to rade spremačice i čistačice, nego to raditi kao što snegočistač čisti sneg: pokret sa desna na levo, horizontalno, pa zaokret 180 stepeni na levom kraju monitora, pa onda unazad do desne strane monitora, pa zaokret 180 stepeni i malo naniže - i sve tako dok se sa gornjeg dela monitora, takvim horizontalnim pokretima sa desna na levo i u svakom narednom redu na dole - stigne do dna (donjeg dela) monitora :: :: 8. Voala! Monitor je perfektno obrisan, sva prašina koja je bila na njemu NIJE UTRLJANA U PANEL POKRETIMA LEVO-DESNO U ISTOJ LINIJI, nego je (poput snegočistača) sakupljena na ubrusu - i monitor izgleda kao da je sada izvađen iz plastike! I što je još bitnije, BRISANJEM NIKAKO NIJE IZGREBAN, JER JE KORIŠĆEN ČIST PAPIR, koji se niti ćeba, niti u sebi sadrži čestice prašine i/ili peska koji bi izgrebali monitor :: :: 9. Sutradan, ako monitor odlučite da prodate, isti će biti u `mint` stanju, i NEĆE biti razlike između tog i ganc-novog monitora, a to znači - više para vama u džep :: :: :: Sa istim tim rastvorom mogu se vrlo lepo čistiti i tastature (NAJVEĆE leglo bakterija, veće i od WC šolje, believe it or not!), miševi, mobilni telefoni sa touchscreen-om - i sve ostalo što ne valja izgrebati prljavim kućnim trulex i ostalim krpama, koje idioti koriste za brisanje svojih gadgeta i stvari.
Nece se oni snadju. Najbolje bi bilo da se napravi video tutorijal.. korak po korak... sve detaljno, a najbolje da se snimi sa nekom hd kamerom da se lepo vidi efekat pre i posle ciscenja.
Može li ta kamera da uhvati ogrebotine kada se pogase svetla u sobi i okolini?
To je najvažniji detalj.
support normality
:: :: Nece se oni snadju. Najbolje bi bilo da se napravi video tutorijal.. korak po korak... sve detaljno, a najbolje da se snimi sa nekom hd kamerom da se lepo vidi efekat pre i posle ciscenja :: :: :: :: DušanNastić :: Beograd :: :: ::
+1 evo jednog psihica covek ce da postane dr, mr neki sigurno ako ima ovakovog pacijenta.
:: :: :: phatpuck ili skeletor ili ko si ti vec stvarno, sta je tebi :: :: sta te muci ? koji je tvoj pravi problem ? sve ovo sto ti radis na pc berzi je samo tvoje skretanje od problema, bekstvo od pravog problem :: :: sta je problem ? sta te muci ? ostavila te devojka ? prevarila te devojka ? nisi ucio za ispit pa nisi polozio ? imas krizu seksualnog identiteta ? ili nesto drugo :: :: znaj da su svi problemi resivi, ako hoces mozes sa nama da podelis tvoj problem bice ti lakse, a mozda mi mozemo da ti pomognemo da resis problem, :: :: mozes slobodno da kazes sta god da je tvoj stvarni problem, niko se nece smejati, a sve je anonimno, ne znamo ti ni ime ni prezim :: :: ako zelis da napredujes u zivotu, ako zelis da sebe razvijas kao osobu moras da resavas stvarne probleme a ne da bezis od nji :: :: ovo ti kazem kao prijatelj a ti shvati kako hoces, samo znaj da ces jednog dana, kad tad morati da se suocis i da resis tvoj problem od koga bezi :: :: :: ::
`Nema sanse da je on. Ne bi on izdrzao da ne stavi konfiguraciju u potpisu :)` - sve si objasnio! xD
`slazem se, najbolje i najjeftinije sredstvo za ciscenje alkohol+toalet papir ili ubrus. Cisti do jaja i ne ostavlja tragove`- a jel, jel iskoriscen papir ili.. ? x)
`Može li ta kamera da uhvati ogrebotine kada se pogase svetla u sobi i okolini?
To je najvažniji detalj. ` xD
`Ugasi sva svetla u sobi i okolo, pa upri jačom baterijskom lampom u monitor, pa proveri da li ima zagrebotina... Tada se vidi sve`- da ne treba u dupe da se nabije fluorescentni stapic? E tu stvarno ne mogu da se pridruzim. Mogu da dignem odnekud elektronski mikroskop pa da potrazim koju ogrebotinu, ako ce ti bude lakse :) ja odavde i da ocu ne mogu da pljunem na monitor, a kamoli da pipnem. Mis`im, cenim ja tvoju zelju da nama idiotima pomognes, al pristup ti je mlogo los.
@Raic- razocarao sam se, mislio sam da imas istancaniji ukus nego sa fetfakom da prljas monitore.. xD
Izvinite ljudi, ja sam morao redom da citiram, crko sam od smeha...koji ste vi ludaci. +10 za sve!
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.