Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
AMD Radeon HD 6950 1GB hexus test
STRANA 3 OD 4  
gile23 Re: Re: Re: ... 17.02.2011. 22:37 #296292

status: user
broj poruka: 9121
Pazi jesu ljudi iscrpeli iz sve slamarice itd. i plate su jadne, nemaju ljudi za hranu a kamoli za novi hw, ali dobro to je druga tema, da je srece i para bile bi price onako malo zanimljivije, tipa mogao bi nesto ozbiljnije da cujes o tablet racunarima, o nekom hw-u, ali to nije nasa tema :).

Ovde naravno nema toliko konstruktivnih rasprava kao i tamo, mada nisu ni tamo nesto previse bolji, jer vecina tema promeni svoj smisao, dakle niko se ne drzi teme, nego odu u debeli offtopic pa mod zakljucava.

Sto se tice berze naletim uvek na nesto zanimljivo, naravno uvek saznam neku korisnu stvar (eto i u ovoj temi sam nesto razgranicio). Ali da malo mora da se digne reputacija foruma recimo ima par stvari koje su tamo aktivne ali ovde nisu uopste i mozda da se malo smanji koriscenje psovki,... Nista oni preterano bolji nisu nego mi ovde :). Ali potpisujem da ce neko na pcberzi brze sastaviti konfiguraciju nego na benchu ako pita, jos ako trazi objasnjenje dobice ga jako brzo zasto je ta grafa proc itd. Negde sje berza bolja negde bench.

Hvala, da ovde se nauce neke stvari koje ni u jednoj skoli ne mozes da naucis :). Ne brini usmeren sam ja na ozbiljne stvari :), ovde sam cisto zbog zabave :), igrice igram 2 sata nedeljno ako imam vremena :), nisam pre verovao da cu doci u ovu fazu, ali eto :).

Pozdrav!

:: Sad cu ti reci nesto na sta nisi obratio paznju
:: Interesovanje je jako palo.Ljudi su iscrpeli sve moguce resurse volje iz sebe jer su se vremena drasticno promenila
:: Prvo stanje u drzavi je jako zajebano i nema se vise ni para ni nacina da bi se obezbedio neki dobar ,nov hw tako da je i sama prica vezana za to proporcionalno smanjena situaciji u drzavi tj nasem dzepu
:: Takodje su i sami ljudi prezasiceni a volja je izgubljena
:: Svugde u nasoj drzavi na svim IT forumimam je tako
:: Nastupila je ta globalna kriza nezainteresovanja.Skoro svaki ozbiljniji IT forum je relativno mrtav
:: Secam se koliko je zara,diskusija,novotarija vezano za hw bilo 2005-2006 sve do neke 2009-te kad je se svelo na minimum zainteresovanja
::
:: Opet cu ti skrenuti paznju i ponovicu da IT forum nije to sto ti zelis da bude pogotovu sto se ovde nakupilo najvise neznalica i sljama upravo zato sto je sve dozvoljeno i samim tim ovo je daleko od IT foruma niti iko normalan moze da ga uzme za ozbiljno
:: Sto vise takvih usera ovde ce biti veci cirkus mada od ovog sada ne znam da li moze biti veci posto je vec dohvatilo dno dna
:: O konstruktivnoj raspravi necu ni da govorim.Sve sto je vezano za temu,iznosenje cinjenica i istine docekano je sa ruglom,izvrtanjem istine,svadjom aktivne grupe ljudi kojih ima u sve vecem broju zaludjenih za brend!Upravo ta ekipa koja nisu pristali na nekim ozbiljnijim mestima ovde i polazu svoje seme otrovnog korova koji doprinosi sve vecoj propasti ovog nekad zanimljivog foruma
:: Ako ti je u ovakvoj sredini lepo i ako to shvatas za ozbiljno tebi svaka cast
:: Mislim da si za ovih par godina dosta napredovao i naucio i trebao bi to da usmeris na neke ozbiljnije stvari,mesta da bi ti se vratilo istom merom na nivou
:: :: Ti imas dosta duzi staz od mene tamo :)
:: ::
:: :: Pazi useri kao useri su ~ ok, ali recimo ako neki novajlija postavi temu dobice par odgovora dok recimo ako neki opasniji user postavi istu temu dobice vise odgovora. Naravno toga ima i na berzi, ali ne uocava se toliko kao na becnhu
:: :: Dalje moderatori preteruju, dakle ako se nekom moderatoru tvoj post slucajno ne svidi tvoga posta nece biti, naravno ima izuzetaka. Isprozivam ja njih na sav glas pa on pocne da mi glumi neko ludilo pa mi daje bodov
:: :: Evo ovo sam dobio ~ 7 dana posle postavljanja poruke
:: :: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Capture-2.jp
:: :: Zasto se mnogi vracaju berzi, ovde se provlace IT teme, kroz neki humor, dakle mozes da se opustis dok je tamo sve na note, nema nikakve zabave nista, ubije mi zelju za citanjem. I ovde mozes posteno da izujes nekoga ko pokusava da dobije neku free reklamu ili nesto na tu foru, dok tamo moderator moze da postavi reklamu bez ikakvih problema, a obican user o tome moze samo da sanja :)
:: :: Desava se tamo meni mnogo smesnih stvari :), `tvrd je orah vocka cudnovata` :),..
:: :: Pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Re: Re: ... 18.02.2011. 00:03 #296336

broj poruka: 7783
Ovde na PCB svako moze da palamudi i svi pricaju o svemu bez obzira na realno znanje.
U svakoj temi se zavrsi isto, evo ova tema na primer `AMD Radeon HD 6950 1GB hexus test` ispade pricaonica gde ljudi kad se realno sagleda ono sto su rekli kenjaju po sebi...

Ja sam na Benchu ulazio u daleko teze konflikte od navedenih primera i nikad nisam dobio negativu ali se nikad nisam udaljavao od teme, a na PCB je udaljavanje od teme tata za sve ULTIMATE znanje...

Inace na Bencu je realno gledano mozda i nizi nivo znanja nego ovde, mada treba obratiti paznju na relativno posto i ovde ima dosta `baka sera` koje pricaju ali realno nista ne kazu no i to pravilo ima izuzetaka recimo legenda Bax2003, Machine (koji se samo izgnao), itd... znaci ljudi koji su uvek govorili o kvalitetu onoga sto je tema Bax je dobar za podesavanje sistema i sl., machine je bio dobar za nulu, fazu i laufer (elektronika), Zmajko (njega zaboravih) je dobar za dizajn i slicne stvari, dasiksist ili kako vec bese , dugo ga nema, je dobar za arhitekturu CAD programe rendaljku optimizaciju izbora komponenti sistema (opsta nepoznanica za vecinu korsnika PCB ovde svi znaju sta je najbolje bez obzira da li je stvarno potrebno)... zato sve ovo vise ne lici na ono sto je bilo pre pet sest godina.

Evo sad sam se i ja posrao na sebe ali kako drugacije da budem `UNUTRA (IN)`
(Slavisa Cetkovic AjvarFest `ti si unutra ti si napolju` - ovo je stvarno do jajca od policajca ko lajtmotiv za PCB)

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Pazi jesu ljudi iscrpeli iz sve slamarice itd. i plate su jadne, nemaju ljudi za hranu a kamoli za novi hw, ali dobro to je druga tema, da je srece i para bile bi price onako malo zanimljivije, tipa mogao bi nesto ozbiljnije da cujes o tablet racunarima, o nekom hw-u, ali to nije nasa tema :)
:: Ovde naravno nema toliko konstruktivnih rasprava kao i tamo, mada nisu ni tamo nesto previse bolji, jer vecina tema promeni svoj smisao, dakle niko se ne drzi teme, nego odu u debeli offtopic pa mod zakljucava
:: Sto se tice berze naletim uvek na nesto zanimljivo, naravno uvek saznam neku korisnu stvar (eto i u ovoj temi sam nesto razgranicio). Ali da malo mora da se digne reputacija foruma recimo ima par stvari koje su tamo aktivne ali ovde nisu uopste i mozda da se malo smanji koriscenje psovki,... Nista oni preterano bolji nisu nego mi ovde :). Ali potpisujem da ce neko na pcberzi brze sastaviti konfiguraciju nego na benchu ako pita, jos ako trazi objasnjenje dobice ga jako brzo zasto je ta grafa proc itd. Negde sje berza bolja negde bench
:: Hvala, da ovde se nauce neke stvari koje ni u jednoj skoli ne mozes da naucis :). Ne brini usmeren sam ja na ozbiljne stvari :), ovde sam cisto zbog zabave :), igrice igram 2 sata nedeljno ako imam vremena :), nisam pre verovao da cu doci u ovu fazu, ali eto :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: Re: Re: Re: Re: ... 18.02.2011. 00:18 #296340

broj poruka: 12057

:: Ovde na PCB svako moze da palamudi i svi pricaju o svemu bez obzira na realno znanje

Svakodnevnica, oguglaš na gluposti, razmaženost i komplexe. Preskačeš ih i pičis dalje.

:: na PCB je udaljavanje od teme tata za sve ULTIMATE znanje..

Nažalost.

:: Evo sad sam se i ja posrao na sebe ali kako drugacije da budem `UNUTRA (IN)
:: (Slavisa Cetkovic AjvarFest `ti si unutra ti si napolju` - ovo je stvarno do jajca od policajca ko lajtmotiv za PCB

:: Tomato Republic Of Serbia !!!

Nisi iz prostog razloga sto si jedan od retkih koji razume suštinu problema i nema problem da to i napiše.

SkyFire Offtopic 18.02.2011. 00:33 #296345

broj poruka: 18472
A pro po Abnerovog izlaganja tj vidjenja sa kojim se i slazem i ne ali moram da zapazim koliko je neverovatna cinjenica kako su odredjeni useri providni kao staklo.
Tacno znate sta ce ko da kaze,kad ce da odreaguje i u kom trenutku.
Mozda je ova berza i bas zanimljiva zbog toga sto dobro poznajemo jedni druge sto nije bas tako na ostalim forumima.Mozda je i do inteligencije svakog po na osob, ko to zna?
U svakom slucaju slozicu se da je berza posebna po nekim stvarima.
Dodacu jos i ovo.Da bi jedna zajednica funkcionisala izmedju usera ne sme da bude predrasuda.Ovde je opste poznata cinjnica da se mnogi izmedju sebe mrze i dele kao ljudi po hardverskom opredeljenju.Ako si nasuprot onog drugog u izboru onda mora da si los.Ne ceni se covek kao licnost a ljudska vrlina je tek u poslednjem planu,dobro , kao ljudska osobina treba da bude daleko iznad `sumnjive strucnosti i znanja sto u nasem slucaju nije primer!

Ako preferiras neku drugu sferu interesovanja vezano za IT onda si freak.Sve u svemu narodu nikad ugoditi ali zato ih ima koliko volis koji ce da palamude do besvesti i prosipaju neko `znanje` .
Oni koji sebe vode za ugledne clanove prvi bi trebali da se preispitaju pa tek onda da sude.Lose osobine ljudi i ruzno ponasanje su i doveli da se ovaj forum sroza na dno dna a nemarnost i NEbriga admina je na to sve stavila slag na tortu.

E sad,ne znam zasto sam ovo ispricao ali mislim da ne skodi.A cim ne skodi trebalo bi da koristi (Lane Gutovic) ..Inace mozda mi je i dosadno :)
AcA089 @obradmi 18.02.2011. 03:56 #296412

broj poruka: 267
GTX 560 ne prelazi 72C(futurmark) i to klokovana na 970MHz imam je i to mi je 24/7 oc...ako ne verujes okacicu slike,samo reci...

Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pull
Asus GTX560 Ti DirectCU TOP
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0)
Kingston ddr3 3x2gb 1600Mhz
SSD Intel x25m 80GB

AcA089 @obradmi 18.02.2011. 03:58 #296414

broj poruka: 267
Lepo pise na sajtu koji si naveo http://www.hexus.net/content/item.php?item=29032&page=11
To su temperature referentnog modela NVIDIA GTX 560 a ne asus ili msi koji imaju brutalne kulere
Razlika u ceni izmedju gigabyte ati 6950(255e) i gigabyte nvidia gtx560 (218e) pa sta je onda bolje?!
Lupio si temu da je bolja 6950 od 560 ,istripovao si se gadno..

Intel® Core™ i7 930 + Megashadow Push/Pull
Asus ENGTX460 DirectCU TOP
Gigabyte GA-X58A-UD7 (rev. 1.0)
Kingston ddr3 3x2gb 1600Mhz
SSD Intel x25m 80GB

maxxio offtopic #2 18.02.2011. 05:09 #296415

broj poruka: 665
Ako je šta prednost PC Berze u odnosu na nabeđena kvazi-elitistička okupljališta za nerdove poput benchforuma, to je baš minimalni upliv tzv. `moderatora` na tok diskusije.
Jbš ti forum gde se postovi brišu i menjaju kako se kom iskompleksiranom moderatoru-cvikerašu digne ona stvar, samo zato što je izvozan na `svom` terenu, ili što se diskusija ne kreće u smeru za koji on navija. Jedna stvar je što su se takvi nadobijali čvrga i šamara na velikim i malim odmorima, ali sada, kada su postali `moderatori` na srbistanskim IT vašarištima, nema šanse da opet dopuste isto u virtuelnom svetu. No, sir, not again! :-)
Inače, zanimljivo mi je da o `činjenicama` i `argumentima` najviše pričaju baš oni koji se sami ponajmanje drže istih. To mu dođe, valjda, po onoj staroj - `ko o čemu, kurva o poštenju`.
Just my 2 cents, sry za off.

raic Re: @obradmi 18.02.2011. 09:35 #296425

broj poruka: 9006
6950 od 2gb je 250€, obrad je mislio na onu sa 1GB - koja košta slično i na default je stvarno brža od 560... još čekamo testove gde su obe karte klokovane do kraja.

edit: Evo testa
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6950-1gb-vs-geforce-gtx-560-ti-review/1

Ko što vidimo stvarno je brža od 560 u svim testovima osim farcry2 a situacija ostaje ista kad klokuješ obe karte. Razlika je doduše minimalna pa su obe karte odlična kupovina za te pare, u bre što volim zdravu konkurenciju.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Lepo pise na sajtu koji si naveo http://www.hexus.net/content/item.php?item=29032&page=1
:: To su temperature referentnog modela NVIDIA GTX 560 a ne asus ili msi koji imaju brutalne kuler
:: Razlika u ceni izmedju gigabyte ati 6950(255e) i gigabyte nvidia gtx560 (218e) pa sta je onda bolje?
:: Lupio si temu da je bolja 6950 od 560 ,istripovao si se gadno.
TheBear Re: Re: @obradmi 18.02.2011. 09:44 #296427

broj poruka: 6502
6950 je u startu brza, plus ima slican default takt i moze isto tako dobro da se OC kao GTX560, 560 ide na 950-1000Mhz za svak idan u proseku, a toliko ce ici i 6950 s tim da onu prednost u startu dodas opet dobijes brzu kartu.

:: 6950 od 2gb je 250€, obrad je mislio na onu sa 1GB - koja je na default stvarno brža od 560... još čekamo testove gde su obe karte klokovane do kraja
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

:: :: Lepo pise na sajtu koji si naveo http://www.hexus.net/content/item.php?item=29032&page=1
:: :: To su temperature referentnog modela NVIDIA GTX 560 a ne asus ili msi koji imaju brutalne kuler
:: :: Razlika u ceni izmedju gigabyte ati 6950(255e) i gigabyte nvidia gtx560 (218e) pa sta je onda bolje?
:: :: Lupio si temu da je bolja 6950 od 560 ,istripovao si se gadno.
ribolovac re 18.02.2011. 10:55 #296437

broj poruka: 1305
Sve je to lepo, samo sto uz nju moras da dokupis i jednu nvidiju da ti radi fiziku, pa sve to izadje malo skuplje.

TheBear Re: re 18.02.2011. 10:59 #296438

Ako si paljevina da...

:: Sve je to lepo, samo sto uz nju moras da dokupis i jednu nvidiju da ti radi fiziku, pa sve to izadje malo skuplje.
obradmi Ne mora Nvidia moze i ovo 18.02.2011. 11:35 #296453

broj poruka: 7737
Asus PhysX P1 Physics Accelerator ,probao sam ga s ortakom na Win7 x64 radi sa driverom od Vista 64.Nije jeftino ali ko voli ,mada vecina to ne upotrebljava.

http://www.pcper.com/article.php?aid=274
ribolovac @TheBear 18.02.2011. 12:15 #296465

broj poruka: 1305
Paljevina si ako zelis da iskusis svaki feature igre koju igras? Paljevina si ako hoces da uzivas u realnijim igrama? Nisi paljevina ako kupis za isti novac kartu koja ti to onemogucava i pravis se da fizika nema nikakav uticaj na izgled igre i osecaj pri igranju? Ja nisam fanboy ali ovo sto si rekao ne stoji. Nije svima bitna fizika, ali ne mozes da unifikujes ljude i kazes da su svi paljevine.

TheBear Re: @TheBear 18.02.2011. 13:43 #296490

Da, jesi pogotovo ako razmisljas o dodavanju neke Dedicated PhysX karte na sta si ti ciljao, znaci drzis kartu koja trosi dodatno, koja greje kuciste dodatno, zauzima slot, da bi igrao sta ?! Navedi koje su to igre ?

:: Paljevina si ako zelis da iskusis svaki feature igre koju igras? Paljevina si ako hoces da uzivas u realnijim igrama? Nisi paljevina ako kupis za isti novac kartu koja ti to onemogucava i pravis se da fizika nema nikakav uticaj na izgled igre i osecaj pri igranju? Ja nisam fanboy ali ovo sto si rekao ne stoji. Nije svima bitna fizika, ali ne mozes da unifikujes ljude i kazes da su svi paljevine
SkyFire ... 18.02.2011. 13:50 #296491

broj poruka: 18472
@ribolovac

Realno pricas zidu.Ne znam ni zasto trosis energiju da bi zadrtim zaludjenim clanovima objasnio neke realne stvari.Fanboyizam je smesan ovo je fanATIzam kao opsesija!

A ovi sto malo,malo pa pisu sa duplih naloga su jadni i bedni.Kukavice koje ne smeju da kazu u lice i da stanu iza svoje usrane reci.Jebo takvog coveka!
Pickica iza tastature.

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

raic re 18.02.2011. 15:58 #296570

Lično physx mi ne bi bio razlog da recimo kupim sporiju, skuplju ili na bilo koji drugi način inferiorniju kartu. Razumem da se nekima efekat strašno sviđa al meni baš i nije neki selling point.

TheBear Re: re 18.02.2011. 16:06 #296575

Svidja se i meni efekat, ne kazem ja da je to nesto lose daleko od toga, ali nema igara, nema igara zbog kojih bi mi to bilo bitno... Al to nVidia trolovi ne mogu da ukapiraju pa im sve izgleda kao da neko namerno pljuje sve sto ima veze sa nVidiom.

A jos najveca glupost je kupiti dodatnu kartu za fiziku, samo bih se pitao sta ta karta trazi u mom kucistu besposlena.

:: Lično physx mi ne bi bio razlog da recimo kupim sporiju, skuplju ili na bilo koji drugi način inferiorniju kartu. Razumem da se nekima efekat strašno sviđa al meni baš i nije neki selling point
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

loce hoce li 18.02.2011. 16:41 #296595

broj poruka: 400
crysis2 imati fiziku?

Daum ... 18.02.2011. 16:45 #296603

broj poruka: 12811
Meni se dopada physX, ali da mi to bude orijentir za novu kartu - nikako... Ako ima 10 naslova sve zajedno koji koriste PhysX ubijte me...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

raic Re: hoce li 18.02.2011. 16:47 #296605

Većina igara ima neku fiziku, manje ili više dobro odrađenu. Podršku baš za Physx ima relativno malo igara, a još manje stvarno dobro urađene efekte kao u betmenu naprimer, to sve nažalost košta.

Crysis nije imao podršku za Physx a neće imati ni dvojka, cryengine valjda ima svoju fiziku.

:: crysis2 imati fiziku
TheBear Re: hoce li 18.02.2011. 16:53 #296608

http://physxinfo.com/

Mislim ovo je smesno, nema nista ni najavljeno inace sajt je redovno update-ovan, i da se covek zapita sta ce nekoem fizika, da igra Mirrors Edge to sam presao pre 2 godine sa 9800GTX u full-u.

I posle neko kaze, treba kupiti kartu za fiziku lol

:: crysis2 imati fiziku
loce da physx 18.02.2011. 17:00 #296612

dugo sam imao ati, i sad sa nvidiom u bc2 vidim da je rusenje gradjevina nekako drugacije, potpunije uradjeno. nakon rusenja dim ostaje duze + dim u mapama sa peskom je nekako gusci. to vise ometa iganje online nego cisto primecujem te sitne razlike

TheBear Re: da physx 18.02.2011. 17:03 #296614

Ako iams nVidia kartu ne znaci da ces imati nVidia PhysX u svkoj igri :) To zavisi od same igre.

Bad Company 2 nema te PhysX efekte koliko ja znam, tkao da nisam siguran kako vidis razliku bilo kakvu.

:: dugo sam imao ati, i sad sa nvidiom u bc2 vidim da je rusenje gradjevina nekako drugacije, potpunije uradjeno. nakon rusenja dim ostaje duze + dim u mapama sa peskom je nekako gusci. to vise ometa iganje online nego cisto primecujem te sitne razlik
loce ovo 18.02.2011. 17:09 #296615

sve gore je subjektivni dozivljaj:) moze biti da sam i nesto istripovao. prosto ostala su setovanja od 6850, a u nekim situacijama, ta rusenja i pustinje, na trenutak zastanem, prosto manja preglednost terena.

kretenino heh 18.02.2011. 18:17 #296631

broj poruka: 37
a zamislite igrate neku pucacinu i zastanete da vidite kao `neki` efekat i dobijete metak u glavu pa onda sve ispocetka, hehe

STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs