Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Radeon 5870 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus
STRANA 3 OD 3
Equinoxe Re: Lep setap 02.03.2011. 10:46 #300849

status: user
broj poruka: 12057

Na žalost nisam našao NF-P12 juče. Neka za sada B radi posao, a kada nađem P, idu na IFX a ova dva u unutrašnjost ACTS-a za provetravanje.

::
:: Thumbs up za entuzijazam, jako lepo na oko i verujem vise nego blagotvorno za uho u kasne nocne sate
:: Nego sto rece Slavuj..mana nije samo estetska. NF-S12B je Noctuin vent za provetravanje kucista. Samim tim ima nizak air pressure, dok zadrzava protok na nivou. Ali jedno veliko ali. Taj vent ima ogromnu manu ako ispred sebe ima direktnu prepreku u koju bi trebalo da uduva/isisa vazduh npr. tanka rebra hladnjaka. Opada mu drasticno protok, cak ako je prepreka ozbiljna (gusta rebra) ima tendenciju da deo vazduha koji kovitla vraca u kontra smeru. To je lako proveriti stavljanjem dlana preko tog venta, nikakav potisak. Sve zarad tisine i kao takav, JESTE potpuno necujan
:: Zato i postoji NF-P12 koji ima gusce lopatice i drasticno bolji performance montiran na kuler. Air pressure je ono sto definise vent, protok je labilna kategorija zavisna od sijaset uslova
:: Mislim da je jako logicno kada bacite pogled na sliku p12 http://tinyurl.com/4wfwf5
:: Inace @Bax, elegantno uklopljena kombinacija i ako je tisina bila na prvom mestu kod TR, izbor je vise nego jasan.. odlican 5
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 02.03.2011. 11:20 #300856

broj poruka: 2856
Svidja mi se kako si sredio tu 5870, e sad je pitanje isplativosti, ali koliko sam shvatio to kog tebe ne igra bitnu ulogu :)
Secam se 2x TT Duo Orb na 4850X2... :D

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Brr 02.03.2011. 11:20 #300857

broj poruka: 9006
Stvarno bolesno dobro.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

Equinoxe Re: ... 02.03.2011. 11:24 #300859

Bolje 4k nego 30k.

:: Svidja mi se kako si sredio tu 5870, e sad je pitanje isplativosti, ali koliko sam shvatio to kog tebe ne igra bitnu ulogu :

E to je bila eskurzija.

:: Secam se 2x TT Duo Orb na 4850X2... :
Scyter Re: 02.03.2011. 11:50 #300866

broj poruka: 8138
Pohvale za entuzijazam. Nego, gde si nasao hladnjake za VRAM i MOSFET i koji je tacno model u pitanju?

Equinoxe Re: Re: 02.03.2011. 12:05 #300873

To je Acrtic Cooling VR0005 kit, inače specifično napravljen za GTX460. Kod nas nema da se kupi VR0001 za 5870 i kompatibilne modele, ali VR0005 ima sve što 5870-ci treba.

:: Pohvale za entuzijazam. Nego, gde si nasao hladnjake za VRAM i MOSFET i koji je tacno model u pitanju
philaemos Re: Re: 02.03.2011. 13:36 #300936

broj poruka: 2743
Imas u Gigatroni AC i Scythe (bar je bilo ranije)
Ja sam kupio oba kita, Scythe je malo skuplji, imas hladnjake raznih veličina, sa lepljivom termalnom trakom, mada su po meni AC alu hladnjaci malo bolje urađeni, ali lepak na Scythe bolje drži (ili je meni tako zapalo)

Demon to some. Angel to others.

:: Pohvale za entuzijazam. Nego, gde si nasao hladnjake za VRAM i MOSFET i koji je tacno model u pitanju
ctrl re 02.03.2011. 13:48 #300939

broj poruka: 779
Super je ispalo.Sve pohvale za trud.
Jbš troškove kada je čovek zadovoljan

Scyter Re: 02.03.2011. 13:52 #300941

broj poruka: 8138
Razmisljam se da zameni stock kuler na Sapphire HD 6870. Cip je generalno hladan, u idlle-u 38c, u full loadu ne prelazi 70c. Medjutim, ne podnosim buku koju stvara onaj mali ventilator. Vec na 30% postaje bucan. Na default (21%) ne mogu da gresim dusu, tu je tih. Ne znam da li mi se isplati investicija, uzeo bih ovaj kuler: http://spedr.com/1l035

Nije skup, manje od 30e bi me izaslo.

ctrl Re: Re: 02.03.2011. 13:57 #300949

broj poruka: 779
Za tišinu nije puno,naročito ako te iritira zvuk venta na referentnom (moj slučaj)

:: Razmisljam se da zameni stock kuler na Sapphire HD 6870. Cip je generalno hladan, u idlle-u 38c, u full loadu ne prelazi 70c. Medjutim, ne podnosim buku koju stvara onaj mali ventilator. Vec na 30% postaje bucan. Na default (21%) ne mogu da gresim dusu, tu je tih. Ne znam da li mi se isplati investicija, uzeo bih ovaj kuler: http://spedr.com/1l03
:: Nije skup, manje od 30e bi me izaslo
philaemos Re: Re: 02.03.2011. 14:23 #300964

broj poruka: 2743
Taj imam ja, kačio sam i neke slike na prvoj strani.
Ima 2 venta, pa je još tiši od Bax-ovog.
Hladi Radeona 5850 u FurMarku posle 10 min temp je 65c na sobnoj od 25c, vent na 50% (ručno namešten ic CCC-a) čuje se kao Noctua P12 sa L.N.A. adapterom (taj imam na procesoru).
Mene je isto nervirala buka fabrickog venta, plus sto je zaribao kao sto je bax vec objasnio, taj isti problem imam i ja, a gpu je isao i na 88-89c u FurMarku.
Po meni se isplati, kome ne smeta buka i zagrevanje onda jbg.

Demon to some. Angel to others.

:: Razmisljam se da zameni stock kuler na Sapphire HD 6870. Cip je generalno hladan, u idlle-u 38c, u full loadu ne prelazi 70c. Medjutim, ne podnosim buku koju stvara onaj mali ventilator. Vec na 30% postaje bucan. Na default (21%) ne mogu da gresim dusu, tu je tih. Ne znam da li mi se isplati investicija, uzeo bih ovaj kuler: http://spedr.com/1l03
:: Nije skup, manje od 30e bi me izaslo
OCz Re: Re: re 02.03.2011. 14:35 #300972

broj poruka: 2900
Ma ne bre to. Nego montaza za 1366, da li si nasao orig. montazu ? Ja sam imao ranije IFX na 775 platformi, kada sam presao na 1156 pravio sam od Noctua vesanja montazu za 1156 (koje moze da se koristi zapravo i na 1366) - tada nisam imao drugo resenje. No na kraju sam ga i prodao sa sve vesanjem i uzeo Megisu bas zbog toga sto mi pokriva RAM - a da se prva kula ostavi pasivna tj. bez fana izgubi se par stepeni ..

:: Jedino modovanje IFX-a 14 je lapping
:: (http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21461&forid=18&katid=2
:: Nikakvo budženje za vešanje nije bilo potrebno, obzirom da uz hladnjak dolaze 4 profilisane žice za kačenje 2 ventilatora, ako sam dobro razumeo pitanje
:: :: Laku noc, a karti je AC lepo cucnuo
:: ::
:: :: Inace Bax, kako si zbudzio montazu za IFX, Noctua vesanje + sirenje rupa na orig. mosticu ili neka druga varijanta
Equinoxe Re: Re: Re: re 02.03.2011. 15:01 #300989

Pa ne bre alo bre....

Ovaj koji sam ja kupio je već bio spreman za 1366.

:: Ma ne bre to. Nego montaza za 1366, da li si nasao orig. montazu ? Ja sam imao ranije IFX na 775 platformi, kada sam presao na 1156 pravio sam od Noctua vesanja montazu za 1156 (koje moze da se koristi zapravo i na 1366) - tada nisam imao drugo resenje. No na kraju sam ga i prodao sa sve vesanjem i uzeo Megisu bas zbog toga sto mi pokriva RAM - a da se prva kula ostavi pasivna tj. bez fana izgubi se par stepeni .
:: :: Jedino modovanje IFX-a 14 je lapping
:: :: (http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=21461&forid=18&katid=2
:: :: Nikakvo budženje za vešanje nije bilo potrebno, obzirom da uz hladnjak dolaze 4 profilisane žice za kačenje 2 ventilatora, ako sam dobro razumeo pitanje
:: :: :: Laku noc, a karti je AC lepo cucnuo
:: :: ::
:: :: :: Inace Bax, kako si zbudzio montazu za IFX, Noctua vesanje + sirenje rupa na orig. mosticu ili neka druga varijanta
Equinoxe Samo je bilo pitanje naći ih 08.03.2011. 00:10 #303189

2 x NF-S12B FLX levo i 2 x NF-P12 desno:
http://img23.imageshack.us/img23/3717/imag0003tmm.jpg

Wlada011 Radeon 5870 plus Arctic Cooling Accelero Xtreme 08.03.2011. 00:32 #303212

broj poruka: 851

Ja cu moju reklamirati jel se ponasaju bez veze. Makar kupio GTX 580 Asus odmah. Dosta mi je onih koji umeju da uzmu 400e za grafiku a ne znaju sta se cuje ili se prave da ne znaju. A i sve ce biti crveno crno tako da taj kuler otpada i ja sam mislio. Pa nek cekam u dan koliki je rok ali ce da nadju kao moju ili neku koja sada kosta toliko. A to mogu da biram onda.
SkyFire Kad sam vec tu.. 08.03.2011. 01:22 #303237

broj poruka: 18472
Izgleda fantasticno.Ucinkovitost na turbo nivou.Investicija vredna svake pare!

gliga79 Wlada011 08.03.2011. 02:01 #303249

broj poruka: 4641
Legenda !!!
Ne zaboravljam sta si sve ucinio po raznoraznim forumima i sajtovima, kako bi pomogao da dodjemo do ispravnih grafika i ako licno nisi imao problem.
Svaka cast. To se ne zaboravlja, evo ko cita ovo nek zna da je covek legenda !!!
Svim srcem se borio da se problem resi i da pravda pobedi.
Prvi je na Gigabyte community forumu razbio `led`, blez dlaka na jeziku(cak ispao i lazov). Posle toga masa ljudi nagrnula iz celog sveta, hahahah.
Da je ovakvih ljudi vise blago bi nama bilo.
Cak je legenda zamenio svoju grafiku(izrevoltiran ponasanjem ovog brenda), za drugog proizvodjaca, i ako je bila totalno ispravna:)))
Svako dobro u zivotu .)

izvinjavam se za off !!!

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

Wlada011 Radeon 5870 plus Arctic Cooling Accelero Xtreme 08.03.2011. 11:08 #303328

broj poruka: 851
Da sam zamenio ne bi drndao ventilator kao da melje grafiku. Bar cu kada reklamiram imati novu eyefinity za prodaju. Ali ne znam jel moze nvidia bila je na benchmarku directcu da stane u midi 690 i kakvi su i ko su uvoznici za Asus. Samo to ce sve da mi stave oni urade benchmark da vidim jel priblizno koliko treba. A na moju bi pre uvek stavio scythe nego ove sa belim perima. Lepo je ali nije moj fazon i ne mora.
UncleSam ... 10.06.2011. 07:56 #333227

broj poruka: 164
Upravo je to kod mene isto. Kada je okreces samo u rukama kuler se namesti ali se posle sat dva 5 minuta nema pravila ponovo zezne i pocne da bruji. NMa manjim brzinama vise. Dovedem ga u red povecanjem na 50% nekada. Ne pada mi napamet da ceo dan drzim na 50% jer bi bezao od kompa.
Ja imam sledeca pitanja
Da li kupovinom Twin Turbo Pro da podpomazem nekvalitetne kulere i dalje i unistim garanciju??? Da li da ih zovem i zahtevam da ako ce to da mi unistiti garanciju zamene mi kartu. Imam pravo na to.Naravno posle jos jednog namestanja kulera, ovaj put moraju da je otvore ako to sme da se radi ako proizvodjac ne menja nego savetuje otvaranje. Treba se raspitati.
JA HOCU DA KUPIM KULER ALI NECU DA MI TO UNISTI GARANCIJU JER SE SAMA POKVARILA U TOKU NORMALNOG RADA.

Ne zelim uopste da razmisljam da za 2 meseca pri promeni sa toplo na hladno krenu oni navoji da se cuju a da ne mogu nista da uradim sa kartom od 400e???
A za kuler ne pada mi napamet da dajem vise od te 3000 koliko kosta Twin Turbo Pro.
Najvise bi voleo kada bi bio kod nas za moju Accelero 5870.
I jos mi recite na koje delove karte da pazim najvise ako to krenem da radim. Vece ja poverenje imam sada u svoje ruke nego u nekog drugog. Recimo da vidim ko ce H70 brze i bolje od mene da postavi. Pa sve da je izglodano ono nazad i da metal preskace. Serviseri kazu da je nemoguce bez dva coeveka da to urade. E ja uradim a samo mala greska i gotovo preskoci metal. Ja znam foru kako da se ne pomeri uopste taj deo.

Imam pare za kuler i kuler ima da se kupi video sam. Da li da ih zovem i kazem ljudi takva i takva stvar dajte mi gazdu. Imam kartu sa garancijom i fiskalnim racunom od malo preko 40.000, ventilator je namestan pookvario se ponovo. Ne mozete nista da uradite a da ne otvorite je. Da li hocete da zamenimo kuler i da garancija ostane ili da vam posaljem kartu na RMA zbog neispravnog ventilatora.

Sta mislite, ja mislim da je to posteno???
Mozda jos da odem kod njih oni imaju tamo sve srafcigere i ostalo sto mi treba da uradim tamo pred njima to. Ne zelim da im ja dajem kartu pa oni da je nose van mog vidokruga pa da vracaju.
Zato sto karta radi super i zelim da je zadrzim jos koju godinu da radi ispravno. Ova karta je daleko od smanjivanja na x4AA bar u dosadasnjim igrama.
Naravno hocu da mi se covek potpise da to nece unistiti garanciju necu da se jave posle plavca cudovista da kjazu mi nesto ne dozvoljavamo. Zato sto posteno im se ovde ne isplati a ja zelim ovu kartu i da mi radi lepo, najmanje ja zelim da je reklamiram zbog kulera koji mogu da promenim ali necu da zajebaem garanciju jos 28 meseci traje.
Nista ja cu da kupim heatsinkove i kuler pa cu videti sta cu ovih dana.

ASUS-CORSAIR-LOGITECH

EVGA stavlja celofan na kutije grafickih i maticnih i tako sprecava lopovluk.

UncleSam ... 10.06.2011. 08:30 #333230

Ja na taj ekstra trosak gledam kao na neki servis kada imas auto pa moras da uradis. Dobro u garantnom roku bi ti to uradili dzabe ali ajde sta da se radi. I cena do 3000. Sve preko mislim da je previse za hladjenje 5800 serije i to nije samo 3000 nego 4000 posto trebaju heatsinkovi. Sto znaci 7000 ako kupis onu u G. To mi ne pada napamet.
Naravno to radim jer mi karta radi dobro i do 70C. Sada 75C.
Zato i razmisljam o kuleru jer je ispravna.
Twin Turbo Pro je max izdadatak ali to pitanje oko garancije je vrlo bitno.
Zelim neku zvanicnu potvrdu da strucno lice u ovlascenom servisu u mom prisustvu sme to da uradi. Nismo mi za igranje sa 400e. Sa tim se ni najbogatiji ne razbacuju a ne mi Srbi siromasi.
Inace mogu da obavestim ih da karta mora da se otvori u svakom slucaju, namestali referentni ili ne. Ako joj uzmem kuler karta definitvno ostaje kod mene zauvek.
Jeste GIGABYTE ali vidite nisu smeli da zeznu neku kartu koja nije bas obican primerak.
Zato i treba juriti Matrix, Mars, Eyefinity. Jer tu idu drugaciji delovi nego u standardne.

ASUS-CORSAIR-LOGITECH

EVGA stavlja celofan na kutije grafickih i maticnih i tako sprecava lopovluk.

Dexter013 W for Vlada 10.06.2011. 10:31 #333247

broj poruka: 17101
Ti vidis od kad je ova tema prestala da bude aktivna?

Ti bas ne znas sta ces sa sobom od slobodnog vremena?

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
UncleSam ... 10.06.2011. 11:19 #333255

Sistem od 300-400-500-600e pogledajte kako to pravi istok. Evo.
Koliko to kosta reciter vi.

http://i.imgur.com/ST2BQ.jpg

Mogli su da nam naprave od papira Origami i nataknu na cackalicu i nase firme kazu kada se pokvari Mozda nece uvaziti garanciju. SIKTER BRE.
Da li kosta 10e sve to, ceo taj oklop taj valjak nalzubljeni koiji zovu ventilator i zice i srafovi??? Veliko pitanje.

E sada jer postoji sansa da se backplate ostavi kada se stavi taj novi kuler???

Zato dragi ljudi od 150cm i njihovi zastitnici Vlada ima dve karte da bi stalno bio korak ispred vas i zezanja od mesec dana kojih se covek boji pa budzi sam.
Narodu neka bude sada jasno zasto ima referentne modele zato sto graficka kosta cena ghrafike + 4.000-6.000+1.000.
Zato uvek imajte dve dobre karte i eliminisite im racunicu i ne bojte se roka od mesec dana.

ASUS-CORSAIR-LOGITECH

EVGA IMA CELOFAN A GIGABYTE NEMA !!!

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs