Kućište mi je na stolu pa baš iritira,mada verujem da bi se čulo i da je pored stola.Definitivno kupovina sa kojom nisam zadovoljan. Sumnjao sam da ima neka caka,ali zaleti se čovek da ne propusti dobru ponudu i ograničenu količinu
:: Probaj prvo reklamaciju, pa posle vidi sta ces. Jel mnogo cvrci :: (msi sranje, jedino te graficke kao ajde, al vidis, i to ispade sranje :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: Zajeb u proceni oko kvaliteta.Cvrče zavojnice kao orkestar kada pokrenem neku game :: :: Baš se razočarah,eeeh ... MS :: :: Reklamacija ili na doboš :: ::
mislim da nije toliko do serije koliko do falericnog primerka...jbg bas nisi imao srece ..cisto sumnjam da nova grafa -cela serija ..moze da pravi takav problem....nosi je na servis i nek ti menjaju..imas 7 dana u svakom slucaju da vratis robu ako nisi zadovoljan i vracaju ti pare.
:: Kućište mi je na stolu pa baš iritira,mada verujem da bi se čulo i da je pored stola.Definitivno kupovina sa kojom nisam zadovoljan :: Sumnjao sam da ima neka caka,ali zaleti se čovek da ne propusti dobru ponudu i ograničenu količin :: :: :: :: :: Probaj prvo reklamaciju, pa posle vidi sta ces. Jel mnogo cvrci :: :: (msi sranje, jedino te graficke kao ajde, al vidis, i to ispade sranje :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Zajeb u proceni oko kvaliteta.Cvrče zavojnice kao orkestar kada pokrenem neku game :: :: :: Baš se razočarah,eeeh ... MS :: :: :: Reklamacija ili na doboš :: :: ::
Ne znam sta da ti kazem..meni je tako ova ploca cvilela, da sam je jasno i previse cuo na krevetu, preko 2m od kompjutera. Sad se sredilo, vise ne zuji. Ne znam koji savet da ti dam sta da uradis ili neki fix.. Mozda probas da jace gurnes grafu ili pomeris malo? (lupam sad, probaj nesto). Kad stignes naklokuj do maxa da vidis da li je tu ok i da vidis da li ce vise da se cuje. Pusti je 10ak dana, vidi kako ce da se ponasa. Ako te bude iritiralo, probaj prvo da zamenis a onda na dobos (sad se setih, imas fore nedelju dana da vratis a da ti vrate kintu, tako da se zaludi malo pa ako ti i dalje ne bude odgovaralo, trazi parice nazad). Aj pa srecno
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Videcemo, posto je covek prvi koji je to prijavio, ovi drugi koliko sam procitao, nisu imali tu vrstu problema. Definitivno pre vracanja, ako se za to odlucis probaj da promenis napon ili clock ako je moguce da vidis da li ce pistanje zavojnica mozda da nestane.
ali na kom delu karte se nalaze zavojnice? Kod mene se za vreme igranja čuje cvrčanje, ali tek kad prislonim glavu uz prednji deo kućišta. U ajdlu je tek premetno. Istog dana kad i grafičku, kupio sam i Scythe Kaze Q fan kontroler. Namontirao sam ga na drugo mesto za 5,25 inča uređaje. To cvrčanje je najizraženije u njegovoj blizini, tako da možda cvrči elektronika na njemu. Na bočnu stranu sam montirao Artic Cooling F12 da duva u grafičku, tako da od njega ne mogu da razaznam da li se cvrčanje čuje iz pravca grafičke i u tom delu kućišta. Moraću da otvorim kućište i isključm F12, pa da proverim. Dakle, nije ništa strašno, ali bih voleo samo da mi neko da odgovori da li je za cvrčanje može da bude kriva elektronika na fan kontroleru ili su ipak zavojnice na grafičkoj.
na moje pitanje iz prethodnog posta, dobijate jedan veliki - (minus) od mene. Elem, nije me mrzelo da otvorim kućište i utvrdim da su ipak zavojnice u pitanju. Uspeo sam da utišam F12 dodatno, tako što sam ga povezao na Sys Fan konektor na ploči. Zašto je tako tiši, nego kad je povezan na fan kontroler - nemam pojma. Uglavnom, za vreme igranja, zavojnice se čuju tek kad se baš koncentrišem, a sedim na 60-70 cm od kućišta, koje mi je u visini glave. Da li je to pištanje zavojnica neki defekt, ili će karta raditi bez problema i uprkos tome?
Nije defekat nemaj brige, meni se na 5870 malo culo u pocetku sad se vise ne cuje ili sam ja ogluveo malo :) edit: zavojnice se nalaza pri kraju karte blizu konektora za napajanje ako se ne varam.
:: na moje pitanje iz prethodnog posta, dobijate jedan veliki - (minus) od mene. Elem, nije me mrzelo da otvorim kućište i utvrdim da su ipak zavojnice u pitanju. Uspeo sam da utišam F12 dodatno, tako što sam ga povezao na Sys Fan konektor na ploči. Zašto je tako tiši, nego kad je povezan na fan kontroler - nemam pojma. Uglavnom, za vreme igranja, zavojnice se čuju tek kad se baš koncentrišem, a sedim na 60-70 cm od kućišta, koje mi je u visini glave :: Da li je to pištanje zavojnica neki defekt, ili će karta raditi bez problema i uprkos tome :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
@Daum Mozda gresim, ali mislim da se jace karte 58xx serije ne ponasaju nesto sjajno u CF? Imao sam jednu 5850...
ja ne znam ljudi sta je sa tim zavojnicama vise?!?!?!?! NIje to do MSI-a to svi imaju probleme...Ovi u emmiu ima da osede ljudi...
Ja sam reklamirao novu ASUS DirectCU GTX460 1GB zbog pistanja zavojnica i dobio sam MSI HAWK koja radi savrseno tiho i zavojnice ne piste...
Zar je tesko uzeti neke kvalitetne koje ispustaju neke tise zvuke, moraju zavojnice da zuje :malo` ali kad zuje mnogo onda pada u vodu `tiho hladjenje` i to vec izlazi iz okvira paramtera po kojima bi kartica trebalo da radi....
Izašao mi čovek maximalno u susret i zamenio za indentičnu,došao kući,bocnuo je i .... indentično cvrčanje. Osedeću i ja kao i ti iz Emmija,hoću bre kartu bez cvrčanja za male pare
Znaci izgleda da nije do primerka, zar se toliko cuje da smeta ?!
Sreca pa se moja 6870 sem protoka vazduha od ventilatora ne cuje uopste ni klokovana....
:: Izašao mi čovek maximalno u susret i zamenio za indentičnu,došao kući,bocnuo je i ... :: indentično cvrčanje. :: Osedeću i ja kao i ti iz Emmija,hoću bre kartu bez cvrčanja za male pare :: ::
:: Izašao mi čovek maximalno u susret i zamenio za indentičnu,došao kući,bocnuo je i ... :: indentično cvrčanje. :: Osedeću i ja kao i ti iz Emmija,hoću bre kartu bez cvrčanja za male pare :: ::
:: ali na kom delu karte se nalaze zavojnice? Kod mene se za vreme igranja čuje cvrčanje, ali tek kad prislonim glavu uz prednji deo kućišta. U ajdlu je tek premetno. Istog dana kad i grafičku, kupio sam i Scythe Kaze Q fan kontroler. Namontirao sam ga na drugo mesto za 5,25 inča uređaje. To cvrčanje je najizraženije u njegovoj blizini, tako da možda cvrči elektronika na njemu. Na bočnu stranu sam montirao Artic Cooling F12 da duva u grafičku, tako da od njega ne mogu da razaznam da li se cvrčanje čuje iz pravca grafičke i u tom delu kućišta. Moraću da otvorim kućište i isključm F12, pa da proverim :: Dakle, nije ništa strašno, ali bih voleo samo da mi neko da odgovori da li je za cvrčanje može da bude kriva elektronika na fan kontroleru ili su ipak zavojnice na grafičkoj :: :: :: AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14C :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.