Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
POMOC KOJU UZETI 6950 1GB ILI MSI TWIN FROZR 560 TI
STRANA 3 OD 3
ElitePro Nvidia 09.03.2011. 02:02 #303671

status: user
broj poruka: 305

Bolje uzmi Nvidia GTX 560Ti iz razloga zato je za nijansu brza , ima bolje hladjenje presudna stvar je Physx!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 n vidia 09.03.2011. 02:07 #303672

broj poruka: 4641
Da li je Physx presudan ili ne to je diskutabilno. Nesto ne vidim da se neko mnogo ovajdio od njega.
Mislim da je nedovoljno optimizovan, pa u nekim ionako malom broju igara ne radi kako treba.
Bar ja sa GTX460 nisam mogao da ga koristim.

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
MSI 6850 Cyclone, Power edition

Equinoxe @gliga79 09.03.2011. 02:16 #303674

broj poruka: 12057

Meni je najbitnije šta kreator teme pita. Ako traži savet za dugotrajno rešenje kao što je u ovom slučaju, koji kod brand da mu savetujem, neću mu reći, ta kartica je odlična a možeš i malo da je overklokuješ i digneš joj napon da `duže traje` jer ćeš dobiti par procenata bržu kartu.

Moja poenta je: ako se neko izjasni da juri kartu isključivo samo za igranje i benchmark, onda tvoja priča stoji.

Onaj ko kupi kartu, neka sa njom radi šta hoće, samo kažem da treba uzeti u obzir da ljudima nisu prioriteti i sistemi vrednosti isti.
gliga79 Equinoxe 09.03.2011. 02:31 #303675

Ako ce na duze staze normalno je da ce da ide na duzu garanciju.
Niko ne moze da garantuje koja ce karta da crkne pre i kad ce koja da crkne.
Ides na duzu garanciju i to je to.

::Moja poenta je: ako se neko izjasni da juri kartu isključivo samo za igranje i benchmark, onda tvoja priča stoji

Pa vecina kupuje zbog toga. Mnogo manji broj ljudi kupuje za ozbiljan rad.

Nisu svi sa kompjuterima poslovni ljudi kojima je prioritet grafika. To je manjina.
Kao sto je radnicka klasa najmasovnija. Ali to ne znaci da ne treba da imaju kompjuter i jaku grafiku ako vole iz nekog razloga.
Necu da se mesam ali cisto sumnjam da ti je potrebna 5870 za rad.

Asus P5QL-E

TheBear Re: Nvidia 09.03.2011. 07:14 #303689

broj poruka: 6502
lol

::
:: Bolje uzmi Nvidia GTX 560Ti iz razloga zato je za nijansu brza , ima bolje hladjenje presudna stvar je Physx!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Alphacore ... 09.03.2011. 10:00 #303698

broj poruka: 624
Skaj je okacio link,gde se vidi da je referentna 560 sporija za 2-3% u proseku,a taman toliko je i jeftinija.S moje strane je to u redu.
Problem nastaje kod arhitekture,moramo se sloziti da je 560 mnogo agilnija i hladnija od 6950 a uz to manji potrosac,sto ide u prilog cinjenici da je karta namenjena za dugovecnije koriscenje,pretpostavljam 3+ godina.Na testovima sa sajta guru 3D sve se jasno vidi.
Bax,covek je sam trazio Twin Frozr,zar ne vidis kakav je naslov.
Twin Frozr model,dobija sa rezultatom 5:2 u igrama,naspram modela od 2GB(dok je protiv 1GB ubedljiv).Pogledajte test sa pomenutog sajta.
Ne treba ni zaboraviti ni na 3 godine garancije.

@Djokosrb rece da je u nekoj igri bolja jedna u drugoj druga,sto je tacno,sve zavisi kom je carstvu igra naklonjena,negde lezi Fermiju negde Caymanu.

Mislim da imas dovoljno cinjenica ovde,da sam odlucis.S moje strane gledano,uzeces 6950 jedino ako si crven ko jarac(Drmasterno1)...

i5 2400,GA GTX560OC,P67-UD3,2x2GB Kraljevkamen,E2340S

DarkDawn Re: ... 09.03.2011. 10:07 #303700

broj poruka: 697
Gde si video da 560 trosi manje od 6950 1gb? Zapravo trosi malo vise al jako malo tako da je to ne bitno.

Inace i ja bi uzeo 560ku pre.

:: Skaj je okacio link,gde se vidi da je referentna 560 sporija za 2-3% u proseku,a taman toliko je i jeftinija.S moje strane je to u redu
:: Problem nastaje kod arhitekture,moramo se sloziti da je 560 mnogo agilnija i hladnija od 6950 a uz to manji potrosac,sto ide u prilog cinjenici da je karta namenjena za dugovecnije koriscenje,pretpostavljam 3+ godina.Na testovima sa sajta guru 3D sve se jasno vidi
:: Bax,covek je sam trazio Twin Frozr,zar ne vidis kakav je naslov
:: Twin Frozr model,dobija sa rezultatom 5:2 u igrama,naspram modela od 2GB(dok je protiv 1GB ubedljiv).Pogledajte test sa pomenutog sajta
:: Ne treba ni zaboraviti ni na 3 godine garancije
:: @Djokosrb rece da je u nekoj igri bolja jedna u drugoj druga,sto je tacno,sve zavisi kom je carstvu igra naklonjena,negde lezi Fermiju negde Caymanu
:: Mislim da imas dovoljno cinjenica ovde,da sam odlucis.S moje strane gledano,uzeces 6950 jedino ako si crven ko jarac(Drmasterno1)..
:: i5 2400,GA GTX560OC,P67-UD3,2x2GB Kraljevkamen,E2340S
Equinoxe @gliga79 09.03.2011. 10:41 #303702

broj poruka: 12057

Očigledno se ja i ti krećemo u krugovima ljudi veoma različitih interesovanja i potreba.
1 od 10 bi možda probao da overklokuje grafičku karticu čisto iz znatiželje i posle vratio na default jer ako mu nešto ne radi glatko, spremiće se za zamenu (ako se uopšte igra), a par fps gore u odnosu na seckanje posle overklokovanja praktično ne znači ništa.

DmasteRNo1 @Alphacore 09.03.2011. 11:02 #303707

broj poruka: 6108
Gde nađe crvenog jarca, majke ti? AMD-ova boja je zelena, a ne crvena. A, ako si mislio da ću da se uvredim, silno si se zajebao. I probaj sledeći put moj nik da napišeš pravilno.

AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

MaliAbner Re: ipak 560 09.03.2011. 12:06 #303716

broj poruka: 7783
@gliga79
Samo jedno pitanje:
Da li si tu OC 560 poredio sa OC 6950 ili ona nije bila OC ???

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Uverio sam se da se overklkom dostize 6970 ,koja je 100eu skuplja
:: 6950 moze da se otkljuca ali i ne mora, macka u dzaku. A ako se otkljuca nema nista od overkloka. Plus garancija i zagrevanje koje ide u korist 560
:: Po meni je ipak sigurnija varijanta 560 ti
:: @Equinox
:: Zasto da se ne overklokuje ako moze.
:: Sasvim lepo ide bez podizanja napona ova 560
:: Evo ja sam moju 6850 za svaki dan oc na 950 /1150 i radi izuzetno lepo na fabrickom naponu
:: ipak je to karta za OC, ima takve komponente da je prakticno namenjena za tako nesto
:: Ko nece da oc neka kupi najjeftiniju referentnu kartu
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: Asus P5QL-
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: MSI 6850 Cyclone, Power editio
DmasteRNo1 @MaliAbner 09.03.2011. 12:45 #303722

Otkud će 6950 da bude OC? Uostalom, još uvek kod nas nema OC verzija ni sa 2 ni sa 1GB. Međutim, to nije problem za nVidijine Zelene, koji po svaku cenu hoće svoje pulene da predstave kao bolje. Ne dao Bog da neko od nas Crvenih Jaraca uporedi klokovanog Radeona sa DžiForsom na difoltu. Odmah bi nas razapeli na ražanj.

Objektivno, taj MSi u odnosu na mog Radeona ima bolje hlađenje, prema nekim testovima troši manje pod opterećenjem i dolazi overklokovan. Naravno i Radeon može da se klokuje, ali me lično taj sport trenutno ne zanima, pošto je i na difoltu 6950 puna kapa.

AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Sapphire Radeon 6950 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS

2m4Y Re: Nvidia 09.03.2011. 13:41 #303729

broj poruka: 2355
lol na kvadrat...

Znaci ovo sam sad prvi put cuo da je physx presudan, a uz to da je kartica brza... mozda kad se ona overklokuje a 6950 ostane stock...

Htedoh jos nesto da dodam na Baxovo izlaganje o OCu, kao sto je rekao, ja sam jedan od onih koji kupuju kvalitetne komponente sa dobrim hladjenjem, ali ne da OCujem, vec da mi je hladovina... Imam extremno dobar cooler za CPU, a CPU mi stoji na default 3.2, imam hladjenje na memari, a stoji mi na default... isto mogu reci i za plocu, i na NB i na SB sam stavio custom hladjenje, ali samo da bude ploca hladnija, a ne da daje vise...
Samo kuciste mi ima 6 14-ica za hladjenje, pa mi opet malo...

A masinu nisam klokovao, niti planiram, jer mi radi extremno dobro... i svi naslovi su igrivi... naravno, meni je bitno da mi komp ne koci i da ne moram smanjiti detalje u igrama koje ja i zence igramo, a za ostalo, tipa Crysis 2 paljevina, Future mark, i Heaven testove... ma zabole me uvo...

Cuvajte ono sto imate, i ne przite dzabe, ...ako pak hocete vise, skupite malo vise kinte i kupite jace, to je moj savet...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 6870 1GB
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

:: Bolje uzmi Nvidia GTX 560Ti iz razloga zato je za nijansu brza , ima bolje hladjenje presudna stvar je Physx!
gliga79 @equinoxe 09.03.2011. 13:46 #303730

Nema veze ovo sa kretanjima i krugovima ljudi. Ovo je neka slobodna procena koja govori da su igraci i ljubitelji hardvera u 90% slucajeva kupci skupih i brzih grafika. Ostalo su ljudi kojima je potrebna graficka za posao. Daj boze da nije i veca razlika.
Ja se trudim da kupujem ono sto je best buy, i uvek se koncentrisem da budem u tom segmentu. Ne idem nikad na vrh, i ako mogu, jednostavno mi se ne isplati jer mi grafika ne donosi novac. Skupa grafika u mom slucaju je cist gubitak novca i nista vise.
Dosta kartica sam promenio uz minimalnu doplatu, 5770 sam prodao za koliko sam je i kupio posle 6 meseci, jer joj je vrednost bila tolika. Uz malu doplatu opet sam zadovoljan. I tako idem u krug.
Najosnovniji paketi ofis su mi bitni, jer mi je struka vezana za to.
Word, Excel, Power Point, na prvom mestu, dok su baze podataka prevazidjene sto se tice Microsofta.
Sto se tice overkloka nije to bas par frejmova gore dole. To ide srazmerno i proporcionalno procentu koliko je karta overklokovana. Nije isto kad 560 vozis na difolt, i kad sa 560 dobijes jednu 6970, koja je skuplja 100eu.
Bice uskoro testova pa ces videti razliku .

@Mali Abner
Razumem tvoju logiku, ali treba gledati malo sire.
6950 su referentne karte, koje dolaze sa onim tzv, tunel hladjenjem koje ja u zivotu ne bih kupio.
Equinoxe ce ti reci zasto!
Ova karta je zbog budjavog hladjenja izuzetno vruca, samim tim od overkloka nema nista. Jednostavno ovo ne moze da je ohladi. Pokusas li da podignes broj obrtaja ventilatora, dobices fen za kosu, eventualno manji usisivac koliku buku to proizvodi.
Imas na youtube pa potrazi.
Imao sam ovaj tip hladjenja na GTX465, i radovao sam se kad je karta crkla :)
Jednostavno ostaje da probas da otkljucas kartu kako bi dosao na 6970.
To je macka u dzaku, i pitanje je da li ce biti posledica. To ce vreme pokazati.
jos jedna prednost je grancija od 3 god u korist 560-ice. Cena je ista koliko vidim.

Ja samo gledam realno, fanboyzam ne postoji, i ne moze da me ometa u racionalnom razmisljanju.
Uvek kupujem ono sto je bolje za mene i isplativije.

Asus P5QL-E

wyroos @gliga79 09.03.2011. 14:04 #303734

broj poruka: 179
Izvinjenje za trol, sta si mislio sa:
dok su baze podataka prevazidjene sto se tice Microsofta.

gliga79 Re: @wyroos 09.03.2011. 14:20 #303738

Microsoftov access, je u zaostatku za mnogo boljim programima koji sluze za kreiranje baze podataka. Pogotovu mu je sigurnost slaba strana.
Postoji dosta kvalitetniji i moderniji softver tipa : MySQL, Oracle, Derby itd

Asus P5QL-E

:: Izvinjenje za trol, sta si mislio sa
:: dok su baze podataka prevazidjene sto se tice Microsofta.
wyroos Nisam znao da se porede ti proizvodi... 09.03.2011. 14:52 #303746

Ali svakako ne bih stavljao MySql sa oraclom u isti kos.
Postoji i jedan malo moderniji proizvod Microsofta koji se zove SQL Server ali dobro...

MaliAbner Re: @equinoxe 09.03.2011. 14:56 #303748

broj poruka: 7783
Pa ti bre covece od drveta ne vidis shumu, pazi ne shaumu nego SHUMU !!!

A ovamo pricamo o shirini... mislim sta reci...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @Mali Abne
:: Razumem tvoju logiku, ali treba gledati malo sire
:: 6950 su referentne karte, koje dolaze sa onim tzv, tunel hladjenjem koje ja u zivotu ne bih kupio.
:: Equinoxe ce ti reci zasto
:: Ova karta je zbog budjavog hladjenja izuzetno vruca, samim tim od overkloka nema nista. Jednostavno ovo ne moze da je ohladi. Pokusas li da podignes broj obrtaja ventilatora, dobices fen za kosu, eventualno manji usisivac koliku buku to proizvodi
:: Imas na youtube pa potrazi
:: Imao sam ovaj tip hladjenja na GTX465, i radovao sam se kad je karta crkla :
:: Jednostavno ostaje da probas da otkljucas kartu kako bi dosao na 6970
:: To je macka u dzaku, i pitanje je da li ce biti posledica. To ce vreme pokazati
:: jos jedna prednost je grancija od 3 god u korist 560-ice. Cena je ista koliko vidim
:: Ja samo gledam realno, fanboyzam ne postoji, i ne moze da me ometa u racionalnom razmisljanju.
:: Uvek kupujem ono sto je bolje za mene i isplativije
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Seasonic S12D, 850w Super Silent
:: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma
:: Asus P5QL-
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh
:: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
:: MSI 6850 Cyclone, Power editio
gliga79 Re: Nisam znao da se porede ti proizvodi... 09.03.2011. 15:05 #303752

Sto se ne bi poredili?
Sve aplikacije su vezane za bazu podataka. Neke su naprednije i savremenije a neke prostije.
Oracle je naravno daleko ispred svih

@Mali abner
O cemu to vas dvojica ?
Ne razumem ko od vas ima sumu ili shumu i u kom kontekstu, uglavnom sam objasnio neke stvari :)

:: Ali svakako ne bih stavljao MySql sa oraclom u isti kos
:: Postoji i jedan malo moderniji proizvod Microsofta koji se zove SQL Server ali dobro...
wyroos Re: Re: Nisam znao da se porede ti proizvodi... 09.03.2011. 15:25 #303759

:: Sto se ne bi poredili
Pa bilo bi isto kao kad poredis ficu i mercedes s klase.

:: Sve aplikacije su vezane za bazu podataka. Neke su naprednije i savremenije a neke prostije
Jet engine je umro jos `45`-te i zamenjen sql express edicijom sql servera.

:: Oracle je naravno daleko ispred svi
Zavisi na kom polju.

:: @Mali abne
:: O cemu to vas dvojica
:: Ne razumem ko od vas ima sumu ili shumu i u kom kontekstu, uglavnom sam objasnio neke stvari :
:: :: Ali svakako ne bih stavljao MySql sa oraclom u isti kos
:: :: Postoji i jedan malo moderniji proizvod Microsofta koji se zove SQL Server ali dobro...
:: ::
:: ::
gliga79 Re: Re: Re: Nisam znao da se porede ti proizvodi... 09.03.2011. 16:42 #303767

Pa u cemu je sad tvoj problem?
Jel hoces da dokazes svoje znanje o ovome ili da opovrgnes ono sto ja pricam.
Naravno da su sve aplikacije vezane za bazu podataka i koriste se u zavisnosti od potrebe.
My sql je koliko znam jedan od najpopularnijih. Cena softvera takodje igra ulogu, ima tu mnostvo faktora zasto i kako, ali nije to cilj moje price.

Oterasmo temu u off, a ja to ne zelim.

Alphacore ... 09.03.2011. 17:01 #303770

broj poruka: 624
@TheMaster,izvini ako sam te necim uvredio,nisam imao nameru.Moje je licno misljenje da je 560 bolji izbor po ovakvim cenama,zbog razloga koje sam naveo.
Ti si uzeo 6950 jel volis taj brend,cak se secam da si i izjavio da nikad ne bi uzeo nVidiu.
Mozda je crven jarac bila prejaka rec,neka bude da si samo crven/tamno zelen,kako god,nisi pogresio,daleko od toga,btw. nadam se da ce te dobro sluziti :)

i5 2400,GA GTX560OC,P67-UD3,2x2GB Kraljevkamen,E2340S

DmasteRNo1 Re: ... 09.03.2011. 18:29 #303782

Kao što rekoh, nisam se uvredio, samo još takav epitet (Crveni jarac) nisam do sada dobio. Da sam izjavio kako neću nikada kupiti nVidiju, ne sećam se, ali je veoma moguće (to ne poričem). Ranije je situacija bila drugačija, sad se promenila pa sam imao u razmatranju baš tog MSi-a (koji je u Emmiju 1000 dinara skuplji od moje, ali ima godinu dana dužu garanciju). Odlučio sam se još jednom za AMD-a (ATi-ja) jer sam sa mogućim problemima koje imaju njihove karte ili drajveri manje-više upoznat, a nVidijine karte nisam dugo koristio tako da nisam bio spreman/imao muda da se upuštam u nepoznato.

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs