Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Overclocking ASUS GTX570 Direct Cu II pocetak...
STRANA 3 OD 3
Wlada011 ... 18.04.2011. 08:51 #316152

status: user
broj poruka: 851
Jel se secfate Slobinmog vremena i firmi. Panasonaic i ostale. Jbt a neki zele da nas vrate u to vreme covece. Nemaa gradjanski rat bez problema prvi ucesnik ja. Kada bi stigla isporuka Seasonya videlio bi. Sky se smeje nabacio Enermax i daje savete.Koji model??? Molo smeta sto nije full modular ali ionako vire samo obavezni kablovi, zar ne???
Do mene je bogami dorplo sto je zajebani rekao pogotovu onaj deo za bezbednu temp GPU do 85C posto su male sanse da je zadrzim u tom okviru. Za neke igre mogu , za neke nema teoretske sanse. Pa videli ste 59% ventilaator temp 98C. Ali to je kada je ventilator auto. Tako em se brze kvari jel stalno usporava i ubrzava onako kako je rekao The Bear za 6990. Ali ako ja stavim ujednaceno 50% onda mogu da joj napravim 85C u nekim igrama a u Crysis jedva 90-92C. Mislim ima Dead Space 2 ne dodje ni do 80C sa zakljucanim ventilatorom ali negde eskalira luido, a necu da biram sta da igram valjda. Nisam pobrljavio toliko. Zanima me da li je OK temp procesora 50C u gamingu ili bolje manje a veca buka. To cu imati ako stavim ventilatore na h70 na 60%-70% preko 40C u BIOSu. Imacu potpuno besumne ventilatore H70. Ili da smanjim na 43C dok igrtam igrice i budu bucni. Top ne mogu da menjam svaki cas pred igru da idem u BIOS i da menjam. Znaci jedno ili drugo. Malkice buke i 40-45C ili bez buke 50C u gamingu? Koliko dugo se ne kvari tako??? Zato sto se svi trude sto nize poa zato pitam. A ne idu preko 60C meni se cini za CPU. 70C je malo vise.

Corsair-ASUS

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 ??? 18.04.2011. 09:58 #316166

broj poruka: 17101
???

Wlada-Fanboy
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS @Zajebani76 18.04.2011. 10:41 #316176

broj poruka: 1017

Slazem se da ima smisla u odredjenim situacijama klokovati.
Slazem se da to nije tesko niti komplikovano.
Mislim da nema mnogo smisla klokovati i7 i gtx570. A da ti pri tome sve lepo radi i na default.

Ono sto kod AMD-a volim je CCC, na laptopu namestis da ti procesor uvek radi na minimumu kada je na bateriji recimo.
Ima sad puno softvera koji su to jako uprostili, i over i down clock.

Al mi smo ti ko narod uvek bili skloni preterivanju, pa preterujemo i u klokovanju.

Ima smisla da sad neko vadi dusu nekom 775 procesoru da bi ga jos gurao, taj se dobitak bas oseti.

Ali klokovati procesor visokih performansi da bi visio po forumima ili downloadovao sa neta...
Aj mozda ce raspakivanje da ide brze, ali ja na x3 otpakujem 3 arhive paraleno i gledam tv i to ide fino, a tek na i7?

Nemojte da preterujemo bas u svemu...
Zaboravljate temperature.
Greje se soba a ide leto, klima ce morati vise da rinta.

Imao sam priliku da imam davno dve masine slicnih cena jednu pored druge:
e2200 i 7850kuma

AMD je drasticno vise toplote stvarao za isti posao.
Ta masina je bila kod mog rodjaka u malom stanu duze vreme, leti je njen doprinos grejanju i te kako bio osetljiv.
mslavko82 Re: ... 18.04.2011. 11:00 #316182

broj poruka: 721
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: Jel se secfate Slobinmog vremena i firmi. Panasonaic i ostale. Jbt a neki zele da nas vrate u to vreme covece. Nemaa gradjanski rat bez problema prvi ucesnik ja. Kada bi stigla isporuka Seasonya videlio bi. Sky se smeje nabacio Enermax i daje savete.Koji model??? Molo smeta sto nije full modular ali ionako vire samo obavezni kablovi, zar ne??
:: Do mene je bogami dorplo sto je zajebani rekao pogotovu onaj deo za bezbednu temp GPU do 85C posto su male sanse da je zadrzim u tom okviru. Za neke igre mogu , za neke nema teoretske sanse. Pa videli ste 59% ventilaator temp 98C. Ali to je kada je ventilator auto. Tako em se brze kvari jel stalno usporava i ubrzava onako kako je rekao The Bear za 6990. Ali ako ja stavim ujednaceno 50% onda mogu da joj napravim 85C u nekim igrama a u Crysis jedva 90-92C. Mislim ima Dead Space 2 ne dodje ni do 80C sa zakljucanim ventilatorom ali negde eskalira luido, a necu da biram sta da igram valjda. Nisam pobrljavio toliko. Zanima me da li je OK temp procesora 50C u gamingu ili bolje manje a veca buka. To cu imati ako stavim ventilatore na h70 na 60%-70% preko 40C u BIOSu. Imacu potpuno besumne ventilatore H70. Ili da smanjim na 43C dok igrtam igrice i budu bucni. Top ne mogu da menjam svaki cas pred igru da idem u BIOS i da menjam. Znaci jedno ili drugo. Malkice buke i 40-45C ili bez buke 50C u gamingu? Koliko dugo se ne kvari tako??? Zato sto se svi trude sto nize poa zato pitam. A ne idu preko 60C meni se cini za CPU. 70C je malo vise
::
:: Corsair-ASU

Batice, ovde i treba da izbije građanski rat da se ratosiljamo takvih kao što si ti i da krenemo da živimo kao sav normalan svet... MOLIM TE mi reci da imaš 15 godina i da drkaš na Asus, onda ću te možda i razmeti, MOLIM TE!
Wlada011 ... 18.04.2011. 11:11 #316185

broj poruka: 851
Tacno CCC ima razne opcije lepe. Ko hoce ima i to povecanje kloka u normalnim granicama koje su nam omogucili. Za neke modele je to fin klok vec 950/1450 sa Power Control +20%.
Dovoljno, nisi zeznuo garanciju a malo si je ubrzao. Nekih 5% bolje radi. Verovatno ce doprineti neka 3 meseca da mozes duze da je kmoristis. Ja zato volim ATI plus i ne bi presao nikada na NVIDIA da bas ne moram, a pogotovu na model losiji od mog ili u rangu mog. Morala bi da bude 20-30% bolja od moje plus neke otezavajuce okolnosti za ATI da presao na Nvidia. Ovba lupetanja punokrvni ASUS, nepunokrvni ASUS znaci ja to samo cujem ovde. Pa jbt zasto tako nesto ne procitam na drugim mestima. Gomila zajedljivih ljudi koji nemaju druga posla. Vreme je da se dokopaju kesa kako znaju u kupe sebi sta zele, samo to ce ih baciti u normalno ponasanje prema delovima drugih. Ovako predlazu sta bi voleli da imaju a nikada nece i ne znaju ni kako radi.

Corsair-ASUS ROG

Corei7 .. 18.04.2011. 11:27 #316188

broj poruka: 138
sve vreme sam citao i suzdrzavao se da nista ne napisem... e ovako za Kalifa i ostale koji samo hejtuju iz ljubomore zavisti ili ko zna kog loseg porva samo njima znanog:

klokovao sam klokujem i klokovacu svaku masni koju budem imao jer mi se tako hoce, mogu da priustim sebi vrhunske komponente i to me ispunjava jer mi je to hir i sta cemo sad???

ajde bre vama ne vredi drugacije pricati nego kao ranije... paljba!!!

ASUS P6X58D PREMIUM
INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE
3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL6
ASUS GTX570 Direct CU II
WD640GB CAVIAR BLACK 32MB
NZXT LEXA S NEON MODED
MAD CATZ R.A.T. 7
CFT600-14CS CHIEFTEC

KalifNS Ako te to ispunjava... 18.04.2011. 12:01 #316191

broj poruka: 1017
... onda il si jos derle, il ti treba derle da bi prestao sa tim.

A paljba, a joj, al si me nasmejao, sve mi vise lici da si derle.

Tolko od mene.
Nisam hejter, nisam zavidan, ti sa tvojim mozes da radis sta oces, ja sa mojim sta ocu, to je lepota privatne svojine.

A samo ovo:
INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTHE
Ma idi begaj, nije moglo 2* SCYTHE? Nego mu ga vuku al mu ga i butaju?

Bitno da fensi izgleda ne? A prasina nema veze. :D
Daum .... 18.04.2011. 12:16 #316197

broj poruka: 12811
Ne zaboravi i kinesko kućište sa kineskim neonkama, sve da sija u fullu kad privede bakutu...

Čovek priča o vrh komponentama a do nedavno imao E5200 raspali i Q9550. Sva navatao polovno i misli da su vrh komponente. Da ne pominjemo WTF izdanje 5850...

I sad uzeo Nehalem posle skoro 2 godine od pojavljivanja tek što je otišao u EOL... Ma vrh vrhova kad odeš sa Deloranom kroz vreme...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647844.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs