Sprzih 2(3) napajanja, muko moja predji na drugoga!
STRANA 3 OD 4
Dexter013
W for Vlada
29.04.2011. 14:32
status: user broj poruka: 17103
:: Pitao bi i posle ne bi vise pitao nista u vezi toga. Mislim od te dve navedene opcije modulranog tihog napajanja i poznatijeg prtoizvodjaca i njegove serije koja ih je proslavila i napravila od njih ono sto nisu u stvari. Ako su nesto napravili OK to je onda to. ::
Cisto zlato...
@Ishmerish
Mislim da ide pre metar ipo do 2 , u dupe , a taj milimetar u glavu mislim da je previse...
Ma kavo crno zlato, pa ovo sto on pise ce ostati upamceno kao ne procenjivo istorijsko bogatstvo. Egipcani su vekovima razvijali svoje hijeroglife i cemu kad ih ovaj prejeba sa jednim postom!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: :: Pitao bi i posle ne bi vise pitao nista u vezi toga. Mislim od te dve navedene opcije modulranog tihog napajanja i poznatijeg prtoizvodjaca i njegove serije koja ih je proslavila i napravila od njih ono sto nisu u stvari. Ako su nesto napravili OK to je onda to. :: :: :: :: Cisto zlato.. :: :: @Ishmeris :: :: Mislim da ide pre metar ipo do 2 , u dupe , :: a taj milimetar u glavu mislim da je previse.. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa
Meni niti jedan LC Power nije crkao !!! A njemu je crkao, ali nije uzeo novo napajanje (moguce da je neka falsoka), jer da jeste, zamenio bi ga u garanciji i mirna Backa (uz doplatu bi odmah uzeo ovo od 650W - LC6650 i sve ok).
Sto se mene tice, mislim da za 5x evra nema boljeg napajanja od `650W` (doplata na moje ~30 evra, a i ovo moje kuciste gura LC5550, al` ajd da se osiguram). A svako je pametan za svoje pare, pa prema tome EOD (makar sa moje strane - ti slobodno nastavi da se prepucavas sa sopstvenim stavovima u odgovarajucim vremenskim trenucima).
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pa neces pogresiti sa tim napajanjem! Meni je extra, sluzi me... Samo malo da provetrim kuciste,ili da uzmem drugo,jer nemam nikakvu promaju, a malo je toplo napajanje.
:: ... samo cekicem u glavu :):): :: :: Meni niti jedan LC Power nije crkao !!! A njemu je crkao, ali nije uzeo novo napajanje (moguce da je neka falsoka), jer da jeste, zamenio bi ga u garanciji i mirna Backa (uz doplatu bi odmah uzeo ovo od 650W - LC6650 i sve ok) :: :: Sto se mene tice, mislim da za 5x evra nema boljeg napajanja od `650W` (doplata na moje ~30 evra, a i ovo moje kuciste gura LC5550, al` ajd da se osiguram). A svako je pametan za svoje pare, pa prema tome EOD (makar sa moje strane - ti slobodno nastavi da se prepucavas sa sopstvenim stavovima u odgovarajucim vremenskim trenucima) :: :: Pozdrav :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Pa neces pogresiti sa tim napajanjem! Meni je extra, sluzi me... Samo malo da provetrim kuciste,ili da uzmem drugo,jer nemam nikakvu promaju, a malo je toplo napajanje :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. ::
Matori, jeste ono ladno,znam da ne sme da bude toplo, samo sto sa ove strane gde izlaze kablovi je malkice da kazem mlako,nije hladno... To me nervira...Ali ovako napajanje je hladno...sem te strane,koja je malkice topla...
:: Kako to mislis toplo, to napajanje bi moralo da bude ladno ko zmija sa tim komponentama. :: :: Tu nesto ne stima matori... :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Pa neces pogresiti sa tim napajanjem! Meni je extra, sluzi me... Samo malo da provetrim kuciste,ili da uzmem drugo,jer nemam nikakvu promaju, a malo je toplo napajanje :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: ::
Imao sam par krepalih LC-ova, jedno od 550 je crklo pod 4870 i matorim phenomom, jedno od 400 od kratkog spoja na nekoj slaboj mašini, još poneko od čiste starosti... i nijedno od njih ništa nije povuklo za sobom, fala bogu.
A (da se ponovim) mislim da je bolje da napajanje bude optereceno u % manje, da bi duze trajalo. Banalizovano receno: Po meni je bolje uzeti 750W i opterecivati ga sa 60%, nego 620W sa opterecenjem 75% (nekako mi deluje da koliko god komponente oslabile vremenom, 60% opterecenja ce moci da izgura i za 10 godina)
Cenim da posto moje LC 550W (staro 2.5 godine) gura moju konfiguraciju, da ce LC 650W biti dozivotno resenje. A da ima boljih - ima.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Od ovih što sam naveo samo čiftek za APS nije slagao vatažu. Nebitno, ti za 50e kod većine proizvođača dobiješ 32-35A pa ti izađe na isto, nebitno šta na tarabi piše... osim coolermastera, najbolje što lopovi u tom segmentu imaju da ponude je 26A, za zaobilaženje.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Od ovih što sam naveo samo čiftek za APS nije slagao vatažu. Nebitno, ti za 50e kod većine proizvođača dobiješ 32-35A pa ti izađe na isto, nebitno šta na tarabi piše... osim coolermastera, najbolje što lopovi u tom segmentu imaju da ponude je 26A :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: sto ce reci: od navedenih `650W` samo LC :: :: ::
Nemam pojma, detaljnog testa nigde nema, podatak o kombinovanoj amperaži ili vataži nisu dali a naišao sam na ovaj podatak negde ako se dobro sećam. Otprilike odgovara onom `75% od zbira grana` čime se obično poslužiš kad nemaš blage veze koliko stvarno ima.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
:: Zar taj LC ne daje vise od 30A? 19Ax2 :: :: :: AthlonII x4 64 :: MSI 770-C4 :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: Gainward HD4850 G :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: Od ovih što sam naveo samo čiftek za APS nije slagao vatažu. Nebitno, ti za 50e kod većine proizvođača dobiješ 32-35A pa ti izađe na isto, nebitno šta na tarabi piše... osim coolermastera, najbolje što lopovi u tom segmentu imaju da ponude je 26A :: :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: sto ce reci: od navedenih `650W` samo LC :: :: :: :: ::
:: Nemam pojma, detaljnog testa nigde nema, podatak o kombinovanoj amperaži ili vataži nisu dali a naišao sam na ovaj podatak negde ako se dobro sećam. Otprilike odgovara onom `75% od zbira grana` čime se obično poslužiš kad nemaš blage veze koliko stvarno ima :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Zar taj LC ne daje vise od 30A? 19Ax2 :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: :: Od ovih što sam naveo samo čiftek za APS nije slagao vatažu. Nebitno, ti za 50e kod većine proizvođača dobiješ 32-35A pa ti izađe na isto, nebitno šta na tarabi piše... osim coolermastera, najbolje što lopovi u tom segmentu imaju da ponude je 26A :: :: :: :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: :: :: sto ce reci: od navedenih `650W` samo LC :: :: :: :: :: :: ::
:: Nemam pojma, detaljnog testa nigde nema, podatak o kombinovanoj amperaži ili vataži nisu dali a naišao sam na ovaj podatak negde ako se dobro sećam. Otprilike odgovara onom `75% od zbira grana` čime se obično poslužiš kad nemaš blage veze koliko stvarno ima :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Zar taj LC ne daje vise od 30A? 19Ax2 :: :: :: :: :: :: AthlonII x4 64 :: :: MSI 770-C4 :: :: 2x2GB Kingston HyperX blu 1600 cl :: :: Gainward HD4850 G :: :: LC6650GP3 V2. :: :: :: :: :: :: :: Od ovih što sam naveo samo čiftek za APS nije slagao vatažu. Nebitno, ti za 50e kod većine proizvođača dobiješ 32-35A pa ti izađe na isto, nebitno šta na tarabi piše... osim coolermastera, najbolje što lopovi u tom segmentu imaju da ponude je 26A :: :: :: :: :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: :: :: :: :: sto ce reci: od navedenih `650W` samo LC :: :: :: :: :: :: ::
Ljudi procitao sam da su malo zeznuli prvu seriju Corsair AX. Tako da ih preduhitrim. Ako se pojavi sada znamo o cemu je rec. Postali smo deponija. Gde svet izvlaci ono sto ne bi nigde mogao.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
Meni su pricali da je napajanje vaznije nego graficka i procesor i da treba uzimati sa 5 godina garancije zbog nase struje. Ja sam presrecan sto je moje i Corsair AX750W isto 3V(25A), 5V(25A),12V(62A) 750W. Tako da verovatno ne trebam da mislim da cu imati mnogo fps manje zbog napajanja. Mozda 5-10fps manje nego na nekom dobrom napajanju. Tako kazu ovde mislim pa ja reko ajde da im verujem. Ko hoce bas da mu ne opada FPS zbog napjanja mora da uzme nesto bolje nego Seasonic X-750W i Corsair AX750W. :) Obicno treba gledati svetleca. Pa ja dosao da vas pitam koji je moj ventilator u X-750W posto hocu da kupim CM Blue LED ili skinem sa kucista pa da zamenim ako moze da bude lepse :). Ionako se taj crni ne vidi na kucistu pa cu ga zameniti sa blue led ventilatorom. Ali moram da vidim da li sa stranice 12mm ili sa vrha 140mm. A posle u ludnicu.
Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema.
:: Meni su pricali da je napajanje vaznije nego graficka i procesor i da treba uzimati sa 5 godina garancije zbog nase struje. Ja sam presrecan sto je moje i Corsair AX750W isto 3V(25A), 5V(25A),12V(62A) 750W. Tako da verovatno ne trebam da mislim da cu imati mnogo fps manje zbog napajanja. Mozda 5-10fps manje nego na nekom dobrom napajanju. Tako kazu ovde mislim pa ja reko ajde da im verujem. Ko hoce bas da mu ne opada FPS zbog napjanja mora da uzme nesto bolje nego Seasonic X-750W i Corsair AX750W. :) Obicno treba gledati svetleca. Pa ja dosao da vas pitam koji je moj ventilator u X-750W posto hocu da kupim CM Blue LED ili skinem sa kucista pa da zamenim ako moze da bude lepse :) :: Ionako se taj crni ne vidi na kucistu pa cu ga zameniti sa blue led ventilatorom. Ali moram da vidim da li sa stranice 12mm ili sa vrha 140mm. A posle u ludnicu :: :: :: :: :: Dokle su Sakali u stanju da idu da bi kupio ono sto su mi oni i dobavljaci izabrali jer drugo nema. :: ::
Ne gledao sam onaj rewiev za AX750 znaci napajanja brije. Ono je nemoguce kako izgleda. Cini mi se da preko videa osecasm onaj miris njihov na novo i onako krute kablove jos uvek kojio izgledaju ludnica. Ali sve je isto kao moje spakovano i napajanje u onoj plisanoj kao vrecici i kablovi sa strane. Sve. Samo se kutija drugacije otvara. Ne treba im dati nobelovu nagrudu za izgled a posto je kvalitet ocena 9 ne treba se misliti oko kupovine onda. Oces zlatni Ener koiji se ne slaze ni sa cime sa zlatnim ventilatorom sa ocenom 10 ili Corsair sa ocvenom 9 i ja bi izabrao Corsair. Znaci daleko su od ostalih po izgledu. Na sve misle, nalepnica je okrenuta kako god da ga okrenes lepo se vidi AX750 nema ako moras da okrenes ventilator na gore jer ti kuciste nema dole rupice da ti je nalepnica naopacke. Crne vezice sa njima najboljeg kvaliteta, crni srafovi, sta uz moje degeni stavili srebrne srafove. A jasno kazu da se oni koriste.Zasto ne znam aali tako sam uradio. A ovi sto sam dobio sa kucistem su malo manji. Nema na sve su mislili i zato ih volim. Onaj Ener mi je malo ne znam nasminakn suvise. Oseca se tu da mu nema ravnog ali izgled mislim. A sada ne znam na zapadu ima i oni koji ne vole Corsair i njihovu tehnicku podrsku i zato sto nekad slazu za informacije. Mnogi savetuju pre ovo moje napajanje nego AX750. Ja ne znam iskreno, sada vise ne bi smeo da promenim nikako. Da menjam ovo za ono, ovo radi tu je ne diram ga ne vadim. Pogotovu sto sam citao da AX serija gomila njih cijuce, pistti i da prva serija ima dosta na oko ostecenih porimeraka, sa ulubljenim coskovima, krivim konektorima, sta ja znam sta sve. To ne sme za skoro 200e, sta posle moras da saljes direktno njima a pitanje kome oni salju ko ga je napravio. Veovatno u Seasonic u Nemackoj ako si ovde ili sta ja znam gde. A to je za nas mucenje zivo. 5kg saljes postom paket ko zna koliko kosta. Ne smeju da ga otvore inace cao garancija...
Zato su mi malo sada ne znam... Ali da je bilo ono i ovo moje bez razmisljanja bi tada uzeo ono samo zbog izgled jer mi je on jako bitan. AX je napravljen da se vidi bolje taj ventilator unutra koji izgleda surovo stvarno. Sta bi dao da ima na kucistu dva takva. Ali sta da je ono napajanje ovde Strider i Silent Pro bi istrulili verovatno u magacinima. Koje biste vi zeleli a nemate od svih koje ste videli ikada. Jacine do 850W ne racunamo ove sto prave samo od 1200 i 1KW oni me ne zanimaju.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.