da nam ona malo pogleda u buducnost....pa da nam ona kaze ko ce biti bolji... elem,neozbiljno je govoriti o necemu sto postoji samo kao plan...uostalom niko ne zna planove ni nvidia-e ni amd-a...jer da zna,jednacina bi bila daleko jednostavnija,zato i postoji industrijska spijunaza...Ja mogu samo da postujem nesto sto je neko uradio,a nikako sto kaze da ce uraditi....Kao u svim segmentima privrede,ovde se racuna samo profit...Da je istina to da ce AMD da propadne,ne bi mu deonice konstantno rasle,a Nvidia-ine konstantno padale,brokeri bi to vec saznali,a verujem da imaju(uz duzno postovanje prema Sky-evim insajderima)mnogo bolji uvid u poslovne trendoveove dve firme nego Skyfire... dakle ne sta ce gde ce,nego gde smo sta smo...
@TheBear Juce si se ispiljio,poceo si nesto kao da testiras i mislis da si uhvatio Boga za ledja?! Bilo bi posteno da ukazujes malo postovanja jer sam od tebe minimum 10 godina stariji ,pretpostavljam i vise a to sto ti radis ja sam radio pre 5-6 godina tako da se malo prizemlji.
1.Stavka jedan - Eyefinitu Kao sto rekoh ne podrzava svaka igra,nije praktican zbog preglednosti + sto treba snazan GPU setup!
2.Stavka dva - ATI 6950 Koliko god da te pogadjalo jer imas tu kanticu ona spada u mainstream po njenim karakteristikama i performansama. GTX 560 Ti nije Hi End karta,ne spada u visoku klasu vec u mainstream a ATI 6950 je pandan ovoj karti!Karta od 200 Eur ne moze da bude visoka klasa!
3.Stavka tri- Barts jeste prenapregnut chip i jedino tako su mogli da izadju na trziste i pokupe deo kolaca.Koliko su ga nategli govori i cinjnica slabog OC potencijala kod 6870 kartice. I opet ovo isto objasnjava svaki zivi tester na svetu ali samo ovde mrsite muda zbog fanboyizma.Nerealnost nema granica! Svaka verzija karti ima i svoje OC izdanje tj izdanje kroz odredjen brend kao non referentno izdanje.To sto pricas za GTX460 i prenapregnutost nema veze sa mozgom pogotovu sto taj chip dobro ohladjen ide i na 1000 Mhz,900 Mhz ide bukvalno svaki a default mu je 675 Mhz! GTX 560 (bez Ti) samo laicki se gleda kao klokovan GTX460 ,arhitektura je ista ali su chipovi opet za nijansu razliciti GTX 460 je GF104,GTX 560 GF114.Stim je i dobio bolje karakteristike,manju potrosnju,manje grejanje i opet fantastican OC potencijal. Da li Barts moze da se nosi sa tim.Odgovor ni u ludilu!
Nigde ne proctiah da nVidia gubi trziste niti je iko od vas okacio neke linkove a ja jesam za svaku moju tvrdnju potkrepio sam argumetnom.
@Dule Naravno.Ovo sve sto se pise pocev od mene su spekulacije,iznosenje teorija i moguci scenarijo. Ali ako je AMD sam vec nagovestio da sa Cayman prelazi u 28nm i da nema novu arhitkturu to je jasno kao dan i vec se zna koliko se od 28nm moze ocekivati. Meni je zao ako ne poznajete ove stvari pa vam nije jasno zasto ja znam unapred okvirno neke cifre. Sto se tice nVidia i tu sam dao neke mogucnosti,nesto sto sam nacuo,nesto sto ce se desiti.Fermi,Kepler,whatever.. Opet kazem,ako Kepler zazivi velika ce razlika biti u performansama to je neminovno!
Sve u svemu kada covek analizira,pa cak i povrsno pogleda komentare pojedinaca shvatice njihovu opsesiju,pomracenje svesti gde su sebe putem autosugestije ubedili da je nesto tako uprkos tome sta je zapravo realno,sta je istina.
Uvek sam se trudio da razlozim i objasnim,istaknem neke cinjnice ali zbog negativne energije i kolicine fanboyizma ovde to nije moguce jer se svaka normalna polemika svodi na licnu osnovu !Razlog sto sve manje posecujem ovaj forum!
Kada dodje vreme da se izbace karte i kada krenu prvi testovi potseticu vas na ovu temu
Koliko populacije, ne kod nas, nego u svetu ih ima? I cemu to prepucavanje kao da ste vlasnici istih, tj proizvodjaci licno? a karte od 150e sasvim i vise nego lepo rade za obicne korisnike koji cine 95% trzista.
Aj da krenemo ovako,najnoviji lamburdzini je bolji od ferarija i slicno, a to pricaju likovi koji ga ponekad vide na tv-u ili ga vozi u njihovom selu neki kriminalac, pa onda krece rasprava sta je bolje a sta losije kod kola koja kostaju par miliona, koga zabole kurac?
ljudi najvise kupuju gtx460 i 6850 u danasnje vreme , a tek retko ko ima para za bolje i jace.
@Dexter Nema potrebe za tim ruznim recima kao ni to da mracis dodatno jer previse negativne energije vec ima kad su ovakve teme gde treba zdravo da se polemise o nekim tehnologijama putem poredjenja i argumenata a svedene su na licnu osnovu pa na kraju i vredjanje. Poentu uopste nisi skapirao a tortojed je naglasio..Uostalom videcete svi uskoro o cemu sam pricao.Desi se kao i obicno da budem u pravu .)
P.S.Nebih se ni javio vise nego je Obrad bio duhovit pa mi je bilo drago sto hoce da se nasali!
Lik1: Ali nvidija pisa po atiju , jeste istina, citao sam ja po internetu.
Lik2: Da ali kada se uzme u obzir da kosta 518 000 dinara, a ati pishljivih 512 000 dinara onda to nije bas tako.
Lik1: Pa pazi sintetika magistrala kuda chuda muda iztopi i kvantna fizika grejanje za zimu ventilatori transformatori su za 1,23 % bolje za tih 200 000 dinara razlike u cf6ghx0x modelu.
Lik2: Ali ja kad igram 3d mark moji mega giga drajveri su ladni , rezultati su mi extra a ne kao to tvoje govno , ti ne mozes da igras 3d mark i furMARK u full-u na 4 monitora kao vecina normalnih obicnih pc vlasnika.
Lik1:To je zbog amd procesora koji kosta samo 90e a taj tvoj 300e jeste da sve radi maltene isto ali to tvoje govno od 300e ja nikad ne bih kupio, bolje nijje skuplje , nego jeftinije!
Lik2: Ma da vazi a pre 10 godna onaj model sto vam nije valjao? Secnulo mi jednom kada sam igrao nesto na 8 monitora i od tad nikad vise te tvoje shugave karte nisam kupio , niti ih bilo kome preporucujem
Lik1: a pre 13 godina onaj cfgt54xx00 model sto je imao temperaturu od 3 stepena vise a? A sta sa tim? Pokri se usima Nvidija je pravi put , to je sveti hardwer bre.
Lik2: Ja se samozadovoljavam na ati, na nvidiju mi se ne dize, ti si gay znaci !
Wlada: Asus samo asus , grejanje zavera hoce da me ubiju ! Ati tati mami palata pravde , jednom sam i ja bio tu kod pored pa preko puta levo od iza , uvoznici me zajebali ! Nevidija strani forumi i nastrani ovo ono , ja zivim za kompjuter i klanjam mu se , ponekad se i mazimo...
Lik1: Sad kad izadje ova nova serija gtxTrikeFx, koja ce tek da izadje za 5 godina ja znam da ce da vam jebe kevu znas ipak 12 milimetara na 13 milimetara je razlika velika
Lik2:Ma ova nasa kad izadje c4 bi Fri-fanki Dzi, isto za 5 godina ta ce da bude extra, to je high end a ne low end , tu ce znam ja drajveri da srede situaciju, jadan si!
Lik1: ma jebem ja tebi bre znas malo sve po spisku!
Lik2: i ja tebi nvidiju babu !
Lik3-prvi put kupuje komp u zivotu: da kupim gtx ili ati neki?I razmisljam se da li da uzmem AMD ili intel?
Lik1 i lik 2: Ma jebi se bre noobe, mi smo bre imali kompjuter pre 15 godina to je noob pitanje ,mi samo odgovaramo i svadjamo se oko stvari koje ti ne umes ni da izgovoris cfx4dd50-+/ model bre!A smo face ili nismo? To idi pitaj Raica...
Lik3: u sebi (ma jebo me komp kad sam ih i pitao,idem ja napolje da igram fudbal ovaj sto imam sad mi je dobar za fejs i skolu)
Lik1: E majmune ja sam igrao kompjuter kada si ti bio balavac i hvatao devojcice za guzu
Lik2: Pa sta? Tada jesam ali sada sedim 8 sati za kompom i citam sve o najnovijim grafickamam i procesorima koji jos nisu izasli i svidjaju mi se jako, pogotovo sto ih nikada necu ni kupiti niti videti uzivo, mozda mi ih neko da da testiram i to je to.
Lik1: E jadnice jadni , jacitam o tome brze neko ti! Kad imas taj shugavi monitor od samo 450 eura a ja od 550!
Lik2L: ali taj tvoj nema gam mega utlra ciju fiju osvetljenje itd..Jadan si
-Gomila plastike metala cipova ventilatora i cevi koje kosta jako puno a proizvode ga firme koje zabole ko sta misli , samo da uzmu obojici sto vise para i to sto cesce...
Mo`s ti da se salis kol`ko hoces, ali ovo si ubo` kao Wlada pokvarenog Asus-a.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
:: 99% rasprava ovde idu ovako :: :: Lik1: Ali nvidija pisa po atiju , jeste istina, citao sam ja po internetu :: :: Lik2: Da ali kada se uzme u obzir da kosta 518 000 dinara, :: a ati pishljivih 512 000 dinara onda to nije bas tako :: :: Lik1: Pa pazi sintetika magistrala kuda chuda muda iztopi i kvantna fizika grejanje za zimu ventilatori transformatori su za 1,23 % bolje za tih 200 000 dinara razlike u cf6ghx0x modelu :: :: Lik2: Ali ja kad igram 3d mark moji mega giga drajveri su ladni , rezultati su mi extra a ne kao to tvoje govno , ti ne mozes da igras 3d mark i furMARK u full-u na 4 monitora kao vecina normalnih obicnih pc vlasnika :: :: Lik1:To je zbog amd procesora koji kosta samo 90e a taj tvoj 300e jeste da sve radi maltene isto ali to tvoje govno od 300e ja nikad ne bih kupio, bolje nijje skuplje , nego jeftinije :: :: Lik2: Ma da vazi a pre 10 godna onaj model sto vam nije valjao? Secnulo mi jednom kada sam igrao nesto na 8 monitora i od tad nikad vise te tvoje shugave karte nisam kupio , niti ih bilo kome preporucuje :: :: Lik1: a pre 13 godina onaj cfgt54xx00 model sto je imao temperaturu od 3 stepena vise a? A sta sa tim? Pokri se usima Nvidija je pravi put , to je sveti hardwer bre :: :: Lik2: Ja se samozadovoljavam na ati, na nvidiju mi se ne dize, ti si gay znaci :: :: Wlada: Asus samo asus , grejanje zavera hoce da me ubiju ! Ati tati mami palata pravde , jednom sam i ja bio tu kod pored pa preko puta levo od iza , uvoznici me zajebali ! Nevidija strani forumi i nastrani ovo ono , ja zivim za kompjuter i klanjam mu se , ponekad se i mazimo.. :: :: Lik1: Sad kad izadje ova nova serija gtxTrikeFx, koja ce tek da izadje za 5 godina ja znam da ce da vam jebe kevu znas ipak 12 milimetara na 13 milimetara je razlika velik :: :: Lik2:Ma ova nasa kad izadje c4 bi Fri-fanki Dzi, isto za 5 godina ta ce da bude extra, to je high end a ne low end , tu ce znam ja drajveri da srede situaciju, jadan si :: :: Lik1: ma jebem ja tebi bre znas malo sve po spisku :: :: Lik2: i ja tebi nvidiju babu :: :: Lik3-prvi put kupuje komp u zivotu :: da kupim gtx ili ati neki?I razmisljam se da li da uzmem AMD ili intel :: :: Lik1 i lik 2: Ma jebi se bre noobe, mi smo bre imali kompjuter pre 15 godina to je noob pitanje ,mi samo odgovaramo i svadjamo se oko stvari koje ti ne umes ni da izgovoris cfx4dd50-+/ model bre!A smo face ili nismo? To idi pitaj Raica.. :: :: Lik3: u sebi (ma jebo me komp kad sam ih i pitao,idem ja napolje da igram fudbal ovaj sto imam sad mi je dobar za fejs i skolu :: :: -Parce plastike metala cipova ventilatora i cevi koje kosta jako puno :: a proizvode ga dve firme koje zabole ko sta misli , samo da uzmu obojici sto vise para i to sto cesce.. :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: ::
Koliko sam površno pregledao postove, niko nije spomenuo Severna ostrva, tj. ono što se još za vreme 5000 serije pominjalo kao nova arhitektura. Međutim, pošto GF još nije osposobio svoja postrojenja za 28nm, a nije ni TRT-MRT, izašli su sa ovom 6000 serijom, koja je u stvari dobudžena 5000 serija. Pošto se stanje kod proizvođača čipova, očigledno nije poboljšalo u dovoljnoj meri, AMD se odlučio da samo smanji proizvodni proces postojećih čipova, ali da ne izlazi i sa novom arhitekturom, da se ne bi zeznuli ko nVidija sa Fermijem, tj. da ih TRT-MRT ne bi zeznuo.
Svaka čast na tonu, odmerenosti, i što je najbitnije - argumentima. Još jednom si poslao napaljene kompleksaše i samozvane `veličine` tamo gde im je i mesto - u magareću klupu.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647843. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.