a ti to upravo demonstriraš.Stvarno si Šaban, onaj pravi čika Šapke iz Jet set-a.Imaš taj šabanski kuler za procesor koji ti krivi ploču, i gigashit grafičku koju su pravili mešanci vanzemaljaca i kineza, otpad najgori.Mene bi bilo sramota da to stavim u potpis.U stvari, bolje da napišeš potpiŠ...
:: Ti bezubi cobane ne znas sta je extremizam :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: :: :: Što je spameri flejmer, brate?pa jel` bilo 1000 tema u kome se svi nešto žale da ima se vent na novoj grafičkoj čuje toliko da ne mogu da sede u sobi (a pritom se taj vent najviše čuje upravo u igricama, kada je volume zvučnika na max), a klokuju kartu do granica izdržljivosti.I sada je to užasno, a ovo je do jaja, i svi bi voleli da sastave ovakvu mašinu, bez obzira na tošto bi se čulo ko Sveti Ilija gromovnik.I ja volim satove, automobile i digitalne foto aparate, pa ne bih sigurno kupio 10 foto aparata, 10 automobila i 100 satova.Zna se gde prestaje dobar ukus i uživanje u skupim i kvalitetnim stvarima, ali zna se i gde počinje proseravanje ::
Dobro me podsetiste, eto glupo je da kupiš ferari kad em što kod nas nemaš gde da ga voziš kako dolikuje takvoj mašini, em što ćeš da ga razdrkaš na našim lepim putevima za godinu dana max.
E, to ti je čabar-entuzijazam u izvornom obliku, kupiš nešto samo da bi imao.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
@Dexter Ne znam šta si hteo da mi kažeš ovim postom. Loše definišeš ekstremizam, jer nema ovde ničeg ekstremnog, jer je njemu to dostupno. Meni nije, nije ni tebi, pa hajde sad da ga pljujemo što je to ekstremno za nas, a njemu kao dobar dan. Drugo, kroz istoriju i evoluciju je ekstremizam bio sveprisutan i kroz ideje, napore, koji su teško bili ostvarivi u realnom vremenu, a nas su doveli na viši stupanj razvoja. Isto tako, ima mnogo i negativnih primera ekstremizma, dovoljno je samo da pogledaš vesti.
Ova priča o logici i zdravom razumu stoji samo ako sebe uskraćuješ od neophodnih stvari za egzistenciju, što sumnjam da je slučaj sa ovim likom. On ima novca, a pitanje sedenja u jakni bih obrazložio na sledeći način: U preteranoj želji da nam dočara kako to sve lepo radi i kako je sistem hladan, spustio je temperaturu prostorije, a obukao novu jašu koju mu je devojka kupila za rođendan
Re: Re: Re: Znači, ono nije buka što se čuje kod njega...
18.07.2011. 15:56
status: user broj poruka: 3241
Dobro, onda ja ne razumem pojam buke, j sam seljak, to je muzika za uši.Nisam spominjao vodeno hlađenje, niti sam komentarisao temu da bi merili čiji je veći, samo podsećam na ranije teme gde ste komentarisali hlađenje na nekim grafičkim kartama, i da pri 70% ne možeš da sediš u sobi od buke, kao da je jebeni nuklearni reaktor, a ne vent od grafičke, a ovo ovde nije buka, nego je milosna božanstvena muzika 11 božijih ventilatora...O tome ja pričam, ali nebitno.Ovakvu mašinu u ludiliu ne bih držao u kući, taman da serem pare, najviše što bih uzeo je SLI ili CF ploča, najjači proc za clock, i to je to.razumem entuzijazam, ali ovo na klipu mi uopšte nije to.
:: U kojoj sferi poznavanja materije ti zelis samnom da pricas?O cemu :: Ne poznajes osnove vodenog sistema i pricas o buci?WTF :: Nisi u poziciji da bi polemisao o entuzijazmu pa zato to i ne razumes :: Narvavno da je ovo do j@j@ kad se coveku moze i svaka mu cast nek uziva u tome :: :: Jedno je sklapati masinu koja je u domenu mogucnosti naseg standarda :: Postoje vi visi standardi,nivoi za ostale ljubitelje hardvera i vrhunskih performansi :: Zbog cega je to proseravanje?Zato sto ti ,ja ili bilo ko to ne moze da ima?Smesno,zaista smesno.To jednostavno govori koliko vi ne razumete entuzijazam a koliko percepcija ne postoji nigde vec sve generalizujete i kenjate kako vam se prohte ne videci ni najmanje drugu stranu :: Ma da,vi ste u pravu.Ne znam uopste sto gubim dragoceno vreme da objasnjavam ono sto jednostavno ne kapirate tj ne zelite da razumete :: Druga stvar i jako bitna je nepoznavanje materije a polemisanje na tom nivou tj spamovanje i feljmovanje.Ako ne znas kako jedan vodeni sistem funkcionise i sta potrazuje i sta od njega mozes da ocekujes ne mozes dalje uopste da nastavljas sa bilo kakvim glupim komentarima :: :: Srbi su jako cudan narod :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: Što je spameri flejmer, brate?pa jel` bilo 1000 tema u kome se svi nešto žale da ima se vent na novoj grafičkoj čuje toliko da ne mogu da sede u sobi (a pritom se taj vent najviše čuje upravo u igricama, kada je volume zvučnika na max), a klokuju kartu do granica izdržljivosti.I sada je to užasno, a ovo je do jaja, i svi bi voleli da sastave ovakvu mašinu, bez obzira na tošto bi se čulo ko Sveti Ilija gromovnik.I ja volim satove, automobile i digitalne foto aparate, pa ne bih sigurno kupio 10 foto aparata, 10 automobila i 100 satova.Zna se gde prestaje dobar ukus i uživanje u skupim i kvalitetnim stvarima, ali zna se i gde počinje proseravanje :: :: :: :: http://tiny.cc/o1cp :: :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222E :: :: :: :
Kakav bre entuzijazam, pa lik sedi u jakni, zrtvuje sebe, svoje zdravlje, zarad gomile metala i plastike , da bi ta gomila vrtela 3d mark normalno. Aj se vi zapitajte dal bi uradili isto? Da sedis u jakni i zveras ceo dan u 3d mark, trpeci hladnocu.... Jos mu masina bruka, a monitor sranje u odnosu na ostatak konfe, i to mi neki entuzijasta, ko da monitor nije bitan, pa valjda mu je stalo do svog vida. A ko zna, mozda i nije.....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
@Sky ko je pomenuo vodeno hladjenje? Ja sam samo spomenuo buku koja je ovde skroz ok, i to nikome ne smeta, ali kada se gtx 460 malo jace cuje neki ovde bi da se ubiju, + lik sedi u jakni zbog jebenog kompa...
Sasvmim normalna pojava , uopste nije extrem.
@Raic
Ti si isto seljacina koja ne kapira imati samo da bi imao...Sta fali tome?
:: Kakav bre entuzijazam, pa lik sedi u jakni, zrtvuje sebe, svoje zdravlje, zarad gomile metala i plastike , da bi ta gomila vrtela 3d mark normalno. Aj se vi zapitajte dal bi uradili isto? Da sedis u jakni i zveras ceo dan u 3d mark, trpeci hladnocu.... Jos mu masina bruka, a monitor sranje u odnosu na ostatak konfe, i to mi neki entuzijasta, ko da monitor nije bitan, pa valjda mu je stalo do svog vida. A ko zna, mozda i nije....
Glas razuma.Ja to isto pricam ali uzaludno.Previse zadrtih ljud ili ljubomore,zavisti ili je jednostavno da PERCEPCIJA!
@Turtles Dodji da ti ispoliram taj oklop,imaces manji otpor vetra pri maksimalnim brzinama. Tad ces znati sta je entuzijazam i prave performanse :)
Uprvo stav koji ste zauzeli i polemiku koju vodite ide u pogresnom toku. Prvo ponavljam nivo buke je subjektivna stvar a drugo nije isto resenje sistema da bi se generalizovalo .Cak ni u njegovom slucaju neznamo koliko se cuje setup jer kamera za sigurno na ovakav nacin ne daje adekvatan rezultat prilikom hvatanja zvuka.
Ako neko kupi graficku kartu i sklopi neki sistem znaci da je to u sklopu njegovih mogucnosti tako da je ogranicen za daljnji upgrade tako da je buka u odabiru bitna. Takav lik ne moze dalje da se upgrade-uje na neko aftermakrket cooler a kamo li vodeno hladjenje! I sad na koji nacin vi poistovecujete tu situaciju sa ovakvim setupom tj likom koji moze sebi da obezbedi ovako nesto sto je vecini pojam!
A da li bi kupio ovako nesto ili nesto slicno ne mozes ni znati jer sebe ne mozes d a poistovetis sa ovim likom ,nisi na istom nivou mogucnosti.!
Green,Green,Grass Of Home
:: @Dexte :: Ne znam šta si hteo da mi kažeš ovim postom. Loše definišeš ekstremizam, jer nema ovde ničeg ekstremnog, jer je njemu to dostupno. Meni nije, nije ni tebi, pa hajde sad da ga pljujemo što je to ekstremno za nas, a njemu kao dobar dan. Drugo, kroz istoriju i evoluciju je ekstremizam bio sveprisutan i kroz ideje, napore, koji su teško bili ostvarivi u realnom vremenu, a nas su doveli na viši stupanj razvoja. Isto tako, ima mnogo i negativnih primera ekstremizma, dovoljno je samo da pogledaš vesti :: :: Ova priča o logici i zdravom razumu stoji samo ako sebe uskraćuješ od neophodnih stvari za egzistenciju, što sumnjam da je slučaj sa ovim likom. On ima novca, a pitanje sedenja u jakni bih obrazložio na sledeći način: U preteranoj želji da nam dočara kako to sve lepo radi i kako je sistem hladan, spustio je temperaturu prostorije, a obukao novu jašu koju mu je devojka kupila za rođendan :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: ::
Fali to što nisi dao masne pare na neki dobar terenac, to je za ovdašnje prilike već investicija i po. Em ti džombasti putevi ne mogu ništa, em kad moja braća seljačine nekim protestom blokiraju džadu - a ti preko polja.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: @Rai :: :: Ti si isto seljacina koja ne kapira imati samo da bi imao...Sta fali tome? ::
O tome i ja pričam.da je stavio tri monitora ili neko veće čudo, pa da kažeš entuzijasta.Sad ću da čujem još i da nije imao pare za zvučnike i monitor, nego je štekovao za mašinu, pa će posle.Sa tolikim kešom koji pominjete, moja baba bi bila veći entuzijasta od ovog lika.razmislite kakvu bi svi vi mašinu sastavili za neograničen budžet?Sigurno bolje od ovoga u svakom aspektu.Pošto ga prozivaju da živi kod keve u kratonskoj kući, a loži komp od Boga oca kesha...
:: Kakav bre entuzijazam, pa lik sedi u jakni, zrtvuje sebe, svoje zdravlje, zarad gomile metala i plastike , da bi ta gomila vrtela 3d mark normalno. Aj se vi zapitajte dal bi uradili isto? Da sedis u jakni i zveras ceo dan u 3d mark, trpeci hladnocu.... Jos mu masina bruka, a monitor sranje u odnosu na ostatak konfe, i to mi neki entuzijasta, ko da monitor nije bitan, pa valjda mu je stalo do svog vida. A ko zna, mozda i nije.... :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: ____________________________________________ :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: ::
A ti si seljacina jer ti je ta gomila metala, plastike i ostalog bitnija od sebe samog, kao i tom zaludjeniku, al ti to ne shvatas, jbg. To ti je preterana i bolesna pristrasnost prema sopstvenom hardveru, od koje pati vecina ovde na forumu. Misli o tome.... Imati samo da bi imao, il samo da se kaze kako `ti imas 4xGTX 580` a vrteti 3d mark s tim i nista drugo (da ne kazem pametnije), spustati temp u sobi i sedeti u jakni zarad normalnog rada masine, je bolesno, debilno i nezrelo. Ko je razumeo shvatice, ko nije, jbg, nek se trudi....
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb _____________________________________________ DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223E
:: @Danijel :: :: I ti si seljacina koja ne kapira extremizam :: :: @Sky ko je pomenuo vodeno hladjenje? Ja sam samo spomenuo buku koja je ovde skroz ok, i to nikome ne smeta, ali kada se gtx 460 malo jace cuje neki ovde bi da se ubiju, :: + lik sedi u jakni zbog jebenog kompa.. :: :: Sasvmim normalna pojava , uopste nije extrem :: :: @Rai :: :: Ti si isto seljacina koja ne kapira imati samo da bi imao...Sta fali tome? :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 7 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: CoolerMasterElite43 :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanes :: Mx518 :: :: :: Kakav bre entuzijazam, pa lik sedi u jakni, zrtvuje sebe, svoje zdravlje, zarad gomile metala i plastike , da bi ta gomila vrtela 3d mark normalno. Aj se vi zapitajte dal bi uradili isto? Da sedis u jakni i zveras ceo dan u 3d mark, trpeci hladnocu.... Jos mu masina bruka, a monitor sranje u odnosu na ostatak konfe, i to mi neki entuzijasta, ko da monitor nije bitan, pa valjda mu je stalo do svog vida. A ko zna, mozda i nije.... ::
Te karte rade i na vazduhu 940 - 950 mhz, na 72-73 C...
A on ih na vodi drzi na 1000... .-D mislim sta reci,sto posto imaju oko 50 C , a to sto sedi u jakni i bleji tako u svojoj kuci,samo pokazuje koji je lik frik i ludak....
:: Kakav bre entuzijazam, pa lik sedi u jakni, zrtvuje sebe, svoje zdravlje, zarad gomile metala i plastike , da bi ta gomila vrtela 3d mark normalno. Aj se vi zapitajte dal bi uradili isto? Da sedis u jakni i zveras ceo dan u 3d mark, trpeci hladnocu.... Jos mu masina bruka, a monitor sranje u odnosu na ostatak konfe, i to mi neki entuzijasta, ko da monitor nije bitan, pa valjda mu je stalo do svog vida. A ko zna, mozda i nije.... :: :: ________________________________________________________________ :: ASUS P5B-E Plus - E5200@3.85 - Gainward 4850 (650/2200) - Kingston 4 Gb :: ____________________________________________ :: DDR2 800 - F3 500Gb - LC Power 600W - Philips 223 :: ::
i mogu samo da vas pitam drugari sta vam je???...sunce vam udarilo u glavu,videli ste previse picaka na ulici (auuuuuu sta ih je) ili vanzemljaci zrace ovu nasu berzu da se svi posvadjamo pa kad dodju u novembru da nas razjebu...pijte pivo uzivajte ...opasan je ovaj lav sa limunom pogotovo vise komada mmmmm
:: i mogu samo da vas pitam drugari sta vam je???...sunce vam udarilo u glavu,videli ste previse picaka na ulici (auuuuuu sta ih je) ili vanzemljaci zrace ovu nasu berzu da se svi posvadjamo pa kad dodju u novembru da nas razjebu...pijte pivo uzivajte ...opasan je ovaj lav sa limunom pogotovo vise komada mmmmm
Entuzijasta mora da ima znanje na prvom mestu, a posle toga hw. Dazba komp od 1500 eu kad nezna sta ce sa njim. Postoje ljudi koji su ljubitelji hw-a, oni nisu entuzijasti !!! Oni su ljubitelji skupocenog hw-a i nista vise. Vole i uzivaju u tome , kao neko u Ferariju ili npr. u umetnickoj slici od 100.000eu. Nije profi vozac onaj ko ima Ferari, nego onaj ko zna da ga vozi !!!
Na ovom forumu nema Entuzijasta!!! Ima ih ali kao clanovi drugih sajtova koji svrate da ubiju dosadu ovde. Odprilike pojedinci sa HWG-a
Ja nisam entuzijasta, ali garantujem da 90% nezna da kalibrise senzor za temperaturu u programu, a rukovode se tim(netacnim) podacima pri overkloku !!! Ovo je samo jedan primer gde se gresi konstantno, a ostalo da se ne pominje
Izvinjavam se na malo ostrijem govoru, ali nije govor mrznje, vec predstravlja neko cinjenicno stanje.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Znanje nije nešto što je konačno, već je kontinuirano. Nešto što kroz ceo život učiš, spoznaješ, a na kraju se identifikuješ sa tim. Spominješ ljude koji vole skupoceni HW...po čemu oni nisu entuzijasti, već samo uživaju u tome? Kako će profi vozač kog spominješ da postane profi osim ako nema tehnološki obezbeđen objekt? Vidiš li kontradiktornost u sopstvenim rečima?
E vidiš, pojam entuzijaste je krajnje zanimljiv, jer ti isti doslovno osuđuješ(svesno ili ne), ali definitivno nemaš ono što bi te definisalo kao entuzijastu. Problem prirode ili problem egzistencije? Pre bih rekao ovo prvo. Ti kao da se gadiš na to što neki imaju sredstva da svoj setup podignu na viši nivo.
Tvoj govor nije govor mržnje, već govor sujete. Razmisli o tome.
Morti, to je tvoja teorija koju postujem, ali se ne slazem sa njom. Ostajem na onome sto ja mislim. Nisi uspeo da me ubedis u suprotno, losi su ti argumenti .) Smisli nesto ubedljivije, pa mozda se predomislim .)
::Ti kao da se gadiš na to što neki imaju sredstva da svoj setup podignu na viši nivo
Pitaj tvog drugara SKY-a da li sam takav, pa mi javi ?
Sto se tice kupovine mogu da kupim sta hocu, ali je ruzno da komentarises tako i lepis etikete nekome koga neznas licno .
:: Znanje nije nešto što je konačno, već je kontinuirano. Nešto što kroz ceo život učiš, spoznaješ, a na kraju se identifikuješ sa tim :: Spominješ ljude koji vole skupoceni HW...po čemu oni nisu entuzijasti, već samo uživaju u tome? Kako će profi vozač kog spominješ da postane profi osim ako nema tehnološki obezbeđen objekt? Vidiš li kontradiktornost u sopstvenim rečima :: :: E vidiš, pojam entuzijaste je krajnje zanimljiv, jer ti isti doslovno osuđuješ(svesno ili ne), ali definitivno nemaš ono što bi te definisalo kao entuzijastu. Problem prirode ili problem egzistencije? Pre bih rekao ovo prvo. Ti kao da se gadiš na to što neki imaju sredstva da svoj setup podignu na viši nivo :: :: Tvoj govor nije govor mržnje, već govor sujete. Razmisli o tome :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: ::
Ničim nisi etiketiran, niti prozvan, pitanje je više retoričko, a način na koji indirektno uplićeš Sky-a je više nego infantilan-bespotreban, intelektualno nepodoban. Ne znam koji ti je vrag kad njega već drugi put uplićeš u naš dijalog, ali definitivno je da imaš neka nerazjašnjena pitanja sa njim. Molim te da mi se prilikom sledećeg obraćanja ogradiš od sopstvenih pitanja-problema, kako bi ovaj dijalog-forum funkcuonisao na zamišljenom(bar meni) nivou.
:: Morti, to je tvoja teorija koju postujem, ali se ne slazem sa njom :: Ostajem na onome sto ja mislim. Nisi uspeo da me ubedis u suprotno, losi su ti argumenti . :: Smisli nesto ubedljivije, pa mozda se predomislim . :: :: ::Ti kao da se gadiš na to što neki imaju sredstva da svoj setup podignu na viši nivo :: :: Pitaj tvog drugara SKY-a da li sam takav, pa mi javi :: :: Sto se tice kupovine mogu da kupim sta hocu, ali je ruzno da komentarises tako i lepis etikete nekome koga neznas licno :: :: :: Znanje nije nešto što je konačno, već je kontinuirano. Nešto što kroz ceo život učiš, spoznaješ, a na kraju se identifikuješ sa tim :: :: Spominješ ljude koji vole skupoceni HW...po čemu oni nisu entuzijasti, već samo uživaju u tome? Kako će profi vozač kog spominješ da postane profi osim ako nema tehnološki obezbeđen objekt? Vidiš li kontradiktornost u sopstvenim rečima :: :: :: :: E vidiš, pojam entuzijaste je krajnje zanimljiv, jer ti isti doslovno osuđuješ(svesno ili ne), ali definitivno nemaš ono što bi te definisalo kao entuzijastu. Problem prirode ili problem egzistencije? Pre bih rekao ovo prvo. Ti kao da se gadiš na to što neki imaju sredstva da svoj setup podignu na viši nivo :: :: :: :: Tvoj govor nije govor mržnje, već govor sujete. Razmisli o tome :: :: :: :: CPU-Z Validator: http://goo.gl/uHHt6 :: :: :: :: :: ::
da mi se ne obracas vise na forumu. Nemam sta da pricam sa tobom, pogotovu sa takvim ponasanjem. `Infantilan` sam i volim sto sam takav. A ti zamisljaj forum onako kako bi voleo samo bez mene. Smatrao sam te za Ok lika ali si drzak i bezobrazan postao. Laku noc i zbogom.
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
Ok, ja tebe smatram za OK lika i dalje, ali neću se protiviti tvojoj volji. Budi pozdravljen. Edit: Nisi mi odgovorio na pitanje u vezi sa Sky-em,ali nema veze. Laku noć i zbogom.
Ne znam sto sam ja uopste pomenut u ovoj prici i kakve veze imam sa bilo cim? Zamolicu lepo da me ne uzimate u usta za badava ok? Ako postoji problem rascistite ga izmedju sebe ako problem postoji uopste ako to nije samo trip i pogresba procena!
Ja te nisam ni uzimao u usta dok te gliga nije spomenuo. A problem je što te nije samo spomenuo...To je nešto njegovo, neki njegov problem, ja nisam uspeo da ga odgonetnem... a ne mogu da pričam u njegovo ime.
:: Ne znam sto sam ja uopste pomenut u ovoj prici i kakve veze imam sa bilo cim :: Zamolicu lepo da me ne uzimate u usta za badava ok :: Ako postoji problem rascistite ga izmedju sebe ako problem postoji uopste ako to nije samo trip i pogresba procena :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.