Sto se tice CPU razlika izmedju 955 BE i 945 je u 0,2 GHz. 955 je bolji i zato sto se lakse klokuje ako nadjes jos kesa uzmi njega, ja sam se uklapao u budzet
Ako imas klimu i cesto je koristis kad su vrucine + ako ti ne divlja temp procesora realno ne moras da uzimas nista bolje od stock kulera , e sad ako ti smeta buka to je vec druga prica...
Uostalom videces temperature i buku pa odluci tada...
posto citam malo forum vidim da i oni koji postavljaju pitanja uglavnom znaju dosta o racunarima za razliku od mene. znaci imajte to u vidu pri vasim odgovorima na moja pitanja,posto mi se desava da moram da uzimam gugl recnik da bih vas razumeo:)) e sad, ako sam vas dobro skapirao,cpu ima svoj fabricki stock-kuler koji je jako bucan jel? i zato ako bih kupovao neki drugi kuler ovaj bi iskljucio a taj novi prikljucio?
da ne smaram sa semantikom... Kad kupis komp videces da li ti smeta ili ne... I ne plasi se oko skidanja starog kulera i namestanja novog, nije nista strasno...
ma ok,de se plasim kad vidm sta vi radite,klokujete i druge p.materine... no samo pitam da ne dajem 40-50 evra za kuler bezveze odma kad nemam para za njega a sig mi nece ni trebati jer ni ja necu bas sedeti kraj igrice duze od 3-4 sata i to mozda 2-3x ned... kupim samo taj ventilator obican,10tak evra jel i to je to?
... na one ventove za kuciste o kojima sam ti pricao onda da da, sta vise obavezno a inace sobni ventilator uperen u kuciste je za ljude koji nemaju klimu . Anyway, kuler ce se cuti i u idle rezimu a mani kad krenes da igras nesto Ali ako imas visoku audio toleranciju, samo cepaj...
Cooler master hyper 212+ radi posao za sve pare.Nije ni skup a hladi super.I ja sam imao taj stock i presao na ovaj. Evo linka pa pogledaj komentare korisnika:
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647841. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.