Moj glas ide za asus gtx580 jednostavno kvalitetnije resena karta u odnosu na 6990 powercolor stock inace jos se niko nije pohvalio 3d igranjem itd na amd kartama...
ee da, ali frejmovi su bitni ! jebes 3d gaming! :)
:: Moj glas ide za asus gtx580 :: jednostavno kvalitetnije resena karta u odnosu na 6990 powercolor stoc :: inace jos se niko nije pohvalio 3d igranjem itd na amd kartama...
:: ee da, ali frejmovi su bitni ! jebes 3d gaming! : :: :: :: :: Moj glas ide za asus gtx580 :: :: jednostavno kvalitetnije resena karta u odnosu na 6990 powercolor stoc :: :: inace jos se niko nije pohvalio 3d igranjem itd na amd kartama...
opet ste se primili :) ne verujem cim neko pita sta da kupim ati ili gf odmah krenu reke objasnjenja kako je ovaj (tj onaj bolji) i daje celih 10 frejmova vise (ili koliko vec) - bas mi uz kalimegdan koliko je hahaa @ForMax, kupi sta ti drago, tvoje pare mozes i gudru da kupus opet tvoja stvar
Uzmi jacu kartu izlazice izlazice nove igre zahtevnije i sve ce biti vise igara sa DX11. Mislim da buka u toku igranja nema neku ulogu jer si valjda tad skoncentrisan na zvuk igre i valjda si pojacao taj zvuk. Kad se radi o idle rezimu tad je grafika tiha i nije bucna kao sto se pise. SkyFire Arhitektura :)
Ne bih uzeo ni jednu. 1. Taj AMD je ultra bucna grejalica koja trosi kao traktor. 2. Za taj Asus pazi samo da se ne zajebes kao moj ortak. Kupio je Asus GTX570 DCII, pa je morao da menja bios, jer karta nije klokovana fabricki dobro, naime mora da se podigne default vrednost napona GPU-a. E sada moguce da je serija 580 odradjena kako treba. Proveri.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ili sacekaj keplera....6990 bucna greje se..nema fiziku cuda....tako da u metrou bi video razliku izmedju 6990 i 580...znaci uzmi gtx 580 duza gar. lakse ces je prodati posle kad ti se cefne uzmes gtx 680:)
Da, sacekaj keplera, i uzmi neku repariranu GTX 666! LoL
:: ili sacekaj keplera....6990 bucna greje se..nema fiziku cuda....tako da u metrou bi video razliku izmedju 6990 i 580...znaci uzmi gtx 580 duza gar. lakse ces je prodati posle kad ti se cefne uzmes gtx 680: :: :: Asus CUcore 6770 1g :: msi 870-c4 :: 2x2 kingston hyperX blu 1600mh :: athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3 :: maxtor 80g :: seagate 80gb :: lc600 :: :: ::
bucna jeste, mislim i to je subjektivno, ali jeste bucnija od vecine refernentih karti, ali ne greje se uopste toliko, oko 80-85c sto je za Dual GPU kartu ok, zato je i bucna, da joj se spusti broj obrtaja vise bi se grejala...
Ali karta je daleko brza od GTX 580, GTX 580 je tek nekih 10-15% bolja od HD 6970, a HD 6990 je malte ne 2xHD 6970, samo su klokovi nesto manji ali ne puno, nesto izmedju 2xHD 6950 i 2xHD 6970 su performanse.
Skaliranje u CF je jako dobro sada, jedini problem su drajveri, AMD zna da zabrlja, ali to nije toliko strasno da bi nekog odvratilo od kupovine !
Da Medo, ali kad neko umire da ima BREND!? :) Nije PC isto sto i ASUS covece, pomeri se s mesta! :D
:: bucna jeste, mislim i to je subjektivno, ali jeste bucnija od vecine refernentih karti, ali ne greje se uopste toliko, oko 80-85c sto je za Dual GPU kartu ok, zato je i bucna, da joj se spusti broj obrtaja vise bi se grejala.. :: :: Ali karta je daleko brza od GTX 580, GTX 580 je tek nekih 10-15% bolja od HD 6970, a HD 6990 je malte ne 2xHD 6970, samo su klokovi nesto manji ali ne puno, nesto izmedju 2xHD 6950 i 2xHD 6970 su performanse. :: :: Skaliranje u CF je jako dobro sada, jedini problem su drajveri, AMD zna da zabrlja, ali to nije toliko strasno da bi nekog odvratilo od kupovine :: ::
Onaj ko ima da da za karticu preko 150e, sigurno je nece koristiti do samog isteka ili umiranja garancije/kartice.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Da Medo, ali kad neko umire da ima BREND!? :) Nije PC isto sto i ASUS covece, pomeri se s mesta! : :: :: :: :: bucna jeste, mislim i to je subjektivno, ali jeste bucnija od vecine refernentih karti, ali ne greje se uopste toliko, oko 80-85c sto je za Dual GPU kartu ok, zato je i bucna, da joj se spusti broj obrtaja vise bi se grejala.. :: :: :: :: Ali karta je daleko brza od GTX 580, GTX 580 je tek nekih 10-15% bolja od HD 6970, a HD 6990 je malte ne 2xHD 6970, samo su klokovi nesto manji ali ne puno, nesto izmedju 2xHD 6950 i 2xHD 6970 su performanse. :: :: :: :: Skaliranje u CF je jako dobro sada, jedini problem su drajveri, AMD zna da zabrlja, ali to nije toliko strasno da bi nekog odvratilo od kupovine :: :: :: ::
i imas i 3D i HD i svaka `igra` cepa na ultra-giga-mega max, FPS-a koliko hoces i bole te brige. :P http://tinyurl.com/ckdn534 NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Koliko sam probao PC karti po meni su ok ! Nista losiji od Sapphire recimo... A HD 6990 su sve iste karte sa razlicitim nalepnicama...
Stoji da Asus ima dosta kvalitetno uradjene modele, ali daleko je PowerColor od loseg, evo imam ja HD 6950 i niti se greje, niti je bucna, solidan OC jos se i otkljucala a PwerColor je...
:: Da Medo, ali kad neko umire da ima BREND!? :) Nije PC isto sto i ASUS covece, pomeri se s mesta! : :: :: :: :: bucna jeste, mislim i to je subjektivno, ali jeste bucnija od vecine refernentih karti, ali ne greje se uopste toliko, oko 80-85c sto je za Dual GPU kartu ok, zato je i bucna, da joj se spusti broj obrtaja vise bi se grejala.. :: :: :: :: Ali karta je daleko brza od GTX 580, GTX 580 je tek nekih 10-15% bolja od HD 6970, a HD 6990 je malte ne 2xHD 6970, samo su klokovi nesto manji ali ne puno, nesto izmedju 2xHD 6950 i 2xHD 6970 su performanse. :: :: :: :: Skaliranje u CF je jako dobro sada, jedini problem su drajveri, AMD zna da zabrlja, ali to nije toliko strasno da bi nekog odvratilo od kupovine :: :: :: ::
nije nekima jasno, pogotovo kupcu koji ima problem koju kartu uzeti, da je 6990 SVAKA ISTA , bila ona asus,safir,pc, itd itd
i dalje mi nije jasno da se ovoliko razvukla tema, oko dve skroz drugacije karte, i sve mislim da nas tip lozi i da vec zna sta ce uzeti unapred
za sada Bobi je ponudio najbolje resenje i trebali bi svi da malo se pocastimo (uslov je svako razlicit da uzme hahaha)
:: Koliko sam probao PC karti po meni su ok ! Nista losiji od Sapphire recimo... A HD 6990 su sve iste karte sa razlicitim nalepnicama.. :: :: Stoji da Asus ima dosta kvalitetno uradjene modele, ali daleko je PowerColor od loseg, evo imam ja HD 6950 i niti se greje, niti je bucna, solidan OC jos se i otkljucala a PwerColor je.. :: :: :: :: Da Medo, ali kad neko umire da ima BREND!? :) Nije PC isto sto i ASUS covece, pomeri se s mesta! : :: :: :: :: :: :: :: bucna jeste, mislim i to je subjektivno, ali jeste bucnija od vecine refernentih karti, ali ne greje se uopste toliko, oko 80-85c sto je za Dual GPU kartu ok, zato je i bucna, da joj se spusti broj obrtaja vise bi se grejala.. :: :: :: :: :: :: Ali karta je daleko brza od GTX 580, GTX 580 je tek nekih 10-15% bolja od HD 6970, a HD 6990 je malte ne 2xHD 6970, samo su klokovi nesto manji ali ne puno, nesto izmedju 2xHD 6950 i 2xHD 6970 su performanse. :: :: :: :: :: :: Skaliranje u CF je jako dobro sada, jedini problem su drajveri, AMD zna da zabrlja, ali to nije toliko strasno da bi nekog odvratilo od kupovine :: :: :: :: :: ::
Ala si se nalupao. DX11 efekti ne prave toliku razliku da bi bilo nebo i zemlja izmedju igara, opusti se.
Inače nemaš oko čega da lomiš glavu, 6990 se kupuje samo ako se koristi Eyefinity ili 2560x1600 rezolucija monitora, jer se karta i puno greje, i puno struje troši, pa samim tim će i GTX580 da završava posao savršeno. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Ako je tebi nesto `govnjivo` ne mora da znaci i da je za druge. A ako vec ne vidis OGROMNU razliku, pogotovo u DX11, mozda je vreme da krenes da nosis naocare sinko :: :: :: :: Jebes i krasis i metro i tih par govnjivih igara, :: :: neoptimizovano, nista vise, :: :: nista posebno ja tu ne vidim , :: :: ali zato se zahtevnost extra vidi.. :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: :: :: Ajao dexteru! :) Kako neces? Crysis2(DX11)? Metro? :) :: :: :: :: ::
Tu je paradoks vidiš, i opet pričaš o krajnostima. GTX580 na full detaljima ima možda najniži framerate od 35fpsa, ali je prosek preko 40, dok 6990 u retkim situacijama ima 120 fpsa i to verovatno kad gledaš u nebo. Nemoj da se tako lako zaludjuješ rezultatima. Povrh svega, da imaš 3D monitor mogao bi da se slikaš sa 6990 jer nemaš 3D Vision već ono ATI rešenje koje nije ni blizu 3D Visionu. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: @imarkovi :: EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. .
Cinjenica je da je kartica brza i da sigurno ima bolji minimalni FPS.
Cemu uopste rasprava?
GTX580 kosta manje nego HD6990. Batalite te price DualGPU itd.
Cak i da ne radi kako treba, i jedna polovina HD6990 kartice(jedan gpu) ce biti dovoljan za sve. A kao sto Meda kaze, CF uopste vise nije tako problematican i sve je bolji i bolji.
Ne kapiram zasto ne bi uzeo HD6990?
Svi pricaju o nekoj potrosnji, o zagrevanju... Ako ima dobro napajanje i dobro provetreno kuciste, ne vidim razlog zasto ne bi isao na HD6990.
Osim ako nema nekog Phenom II, koji bi se verovatno gusio i sa tom GTX580...
:: Tu je paradoks vidiš, i opet pričaš o krajnostima. GTX580 na full detaljima ima možda najniži framerate od 35fpsa, ali je prosek preko 40, dok 6990 u retkim situacijama ima 120 fpsa i to verovatno kad gledaš u nebo. Nemoj da se tako lako zaludjuješ rezultatima. Povrh svega, da imaš 3D monitor mogao bi da se slikaš sa 6990 jer nemaš 3D Vision već ono ATI rešenje koje nije ni blizu 3D Visionu :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: @imarkovi :: :: EDIT: bas sam procackao malo po netu, konkretno za Crysis 2 DX11+HI Textures, sve na ultra, fullHD, gtx580 ima fps 35-70, dok ati 6990 ima 40-120. Sad ti zamisli da imas, recimo neki 3D monitor na 120Hz i da karta moze da ti pogura igru na preko 100fps, pa to je melem za oko. . ::
hehe pa da, druga polovina neka bude vecna rezerva, nikad se ne zna, ako crkne jedan procesor tu je drugi eeeee
:: :: :: GTX580 kosta manje nego HD6990. Batalite te price DualGPU itd. :: :: Cak i da ne radi kako treba, i jedna polovina HD6990 kartice(jedan gpu) ce biti dovoljan za sve.
A kao sto Meda kaze, CF uopste vise nije tako problematican i sve je bolji i bolji. :: ::
Svako ima svoje misljenje. Svako preferira nesto drugo u odnosu na nekog drugog.
Ne vidim razlog zasto bismo dalje nastavljali s ovom raspravom.
Uostalom:
Ako mu je bitan minimalni FPS i sirova snaga, neka ide na HD6990.
Ako mu je potrosnja problem ili ako nema dovoljno dobar CPU, ako mu buka i to navodno `zagrevanje` ne idu u njegovu korist, neka uzme GTX580.
Obe kartice su odlicne, i to je to.
:: hehe pa da, druga polovina neka bude vecna rezerva, nikad se ne zna, ako crkne jedan procesor tu je drugi eeee :: :: :: :: :: :: :: :: GTX580 kosta manje nego HD6990. Batalite te price DualGPU itd. :: :: :: :: Cak i da ne radi kako treba, i jedna polovina HD6990 kartice(jedan gpu) ce biti dovoljan za sve. :: :: :: :: :: :: :: :: A kao sto Meda kaze, CF uopste vise nije tako problematican i sve je bolji i bolji :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.