Sve je to lepo ali koga zabole penis za karte koje su preskupe i realno nema potrebe za njima?
Sve moze jako lepo da se igra sa kartama koje kostaju 150-200e...(i to je realno jako skupo za nas Srpski standard)
Vi kao da ste iz Svajcarske ili Engleske pa te karte planirate da stvarno kupujete itd.
Aj da komentarisemo najnoviji model Porshea, preformanse cene testove.
Alo ljudi Srbija, imate plate 200-300e uglavnom, vecina ovde jos uvek idu u skolu, napusavate se oko glupih grafickih kartica , parce plastike i sranja, aj da ce neko to da kupuje, nego ovako, kao svi smo strucnjaci , kao da ste ih licno razvijali i pravili.
Skroz mi jasno sto je Raic otisao odavde...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
@Dexter013 Uz duzno postovanje ali bih molio da ne prica o standardu i o kupovnoj moci, jer je to individualno. Druga stvar je sto nije sve ni u kupovini . Ja na primer, necu da je kupim ali kao zaljubljenih u HW i IT volim da znam osobine kartice , pa makar kostala i 5000eu. Volim da pratim tehnologiju, da poznajem i uporedjujem performanse, bez obzira sto nemam para da kupim. U ostalom moze i da se kupi, samo moras jako da zelis i bice pred tobom .)
Sto se tice Raica, ne bih se bas kladio da je otisao sa foruma. Jedan lik me jako podseca na njega ali necu da pricam o tome :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Sve je to lepo ali koga zabole penis za karte koje su preskupe i realno nema potrebe za njima :: :: Sve moze jako lepo da se igra sa kartama koje kostaju 150-200e...(i to je realno jako skupo za nas Srpski standard :: :: Vi kao da ste iz Svajcarske ili Engleske pa te karte planirate da stvarno kupujete itd :: :: Aj da komentarisemo najnoviji model Porshea, preformanse cene testove :: :: Alo ljudi Srbija, imate plate 200-300e uglavnom, vecina ovde jos uvek idu u skolu, napusavate se oko glupih grafickih kartica , parce plastike i sranja, aj da ce neko to da kupuje, nego ovako, :: kao svi smo strucnjaci , kao da ste ih licno razvijali i pravili :: :: Skroz mi jasno sto je Raic otisao odavde.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
ma tu je raic, nego se retko kad javi, samo kad napravi nekog mutanta od coolera a ne deluje mi on kao lik koji je opterecen nalozima tako da nije to on sigurno..
:: :: Sto se tice Raica, ne bih se bas kladio da je otisao sa foruma. :: Jedan lik me jako podseca na njega ali necu da pricam o tome : :: :: ::
Ko daje 500e za kartu samo da bi igrao igrice je retardiran ili bogat ili oba, jer karta od 150-200e je i vise nego dovoljna. Osim ako nema 2 ili 3 monitora... A to je 0.1 % ljudi u Srbiji, a gde ti zivis, sta je individualno?
Pogledaj malo kakve ljudi traze savete za konfiguracije, komp do 40 000, komp do 50 000 i to uzimaju na dve godine i slicno, vi se ovde napusavate o govnima koja vam ni ne trebaju, niti cete da ih kupujete ali je bitno ciji je duzi, a sto ej najsmesnije nijejdna kita nije vasa...
Sto se mene tice ok, samo nastavite.Prijatno.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Tema je apsolutno na mestu, i to je ono čime se ovaj forum i bavi. Da li karta košta 150 ili 650 evra, kakve veze ima? Ovo je IT foum, zašto bismo pisali o Poršeu? Nakon ove karte će izaći sporiji i pristupačniji modeli, da bi ljudi znali kakvi će biti mora da se krene od analize onoga što je trenutno dostupno, a to je Radeon 7970. To što je nekome nenormalno da da za grafičku 500 eura, drugome nije. Neko će dati 3000 evra za lovačku pušku, pa jel on sada neki retard? Drugi će da kupi štap za pecanje sa pratećim priborom za 500 evra, pa šta sad? Jel i on retard?
Nažalost ima par ljudi koji su od jedne normalne teme napravili haos. Zašto to mora tako da se radi je već pitanje na koje jedino psihijatri mogu da odgovore. Umesto nekih korisnih podataka vezano za klokovanje 7970, 50% ispisanih stvari su gluposti, računajući i ovo što sam upravo napisao.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Mene najvise nervira kad neko daje mnogo para za pantalone patike i tako to mislim kupi nesto sto ces iskoristiti a ne da kupujes da bi se pokazivao pred drugima kako si faca a ustvari jos nisi ni vratio kredit za predhodne patike :)) i zivis u nekoj supi
Izvinjavam se , nastavite napusavanje o necemu sto niko niti planira da kupi niti je neophodno bilo kome za bilo sta.
Ja nisam rekao ko kupi bilo sta skupo je retard vec nesto sto je nepotrebno, gtx560 ti , za 200e i igras sve na high, a dati 500e jeste retardirano jer se igre prave za konzole koje su izasle pre oj ha godina i stoje u mestu.
Nigde nisam rekao kupujte ljudi zastareo krsh ili ko voli pecanje ili lov da je retard...
U ovoj temi sam napisao samo jednu poruku koja je vezana za Radeona 7970 i klokovanje (ne računajući onu predhodnu koja je off topic), tako da se nisam prepirao sa nekim.
Što se mene tiče neka piše ko šta hoće, iliti što bi ti rekao neka se ``napušava`` ko sa kime hoće.
Samo se pokazuje elementarno nepoštovanje prema autoru teme.
Kao i uvek da pojasnimo i razjasnimo i razotkrijemo lazi..
26.12.2011. 15:09
status: user broj poruka: 18472
..izvrtanje i prenemaganje..
@Philaemos Zalosno i ja se slazem ali da li imas tako misljenje u globalu?Nesto nebih rekao! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Kada je nVidia u pitanju onda je pljuvanje na uzdus i popreko.Kada neko ima dobar racunar onda je retard,kupio komponente da radi benchmarkove i da se kurci.To je filozofija srpskog naroda,ovog foruma!Ljubomora i zavist prsti na sve strane a o kompleksima da ne pricam.Zalosno je sto se svaka zdrava polemika i iznosenje zapaznja svede na licnu osnovu,uvrede,prozivanja ,zbog hardvera.Naravno da se slazem opet,to jeste za psihijatrijsko odeljenje !E to je zalosno.
A to sto mi polemisemo o ceni to je normalno jer da si obratio paznju na trziste znao bi zasto je cena preterana i kakve to ima posledice. Prvo u odnosu na performanse ta karta toliko ne vredi.Drugo ako cena ne ide dole nece ni nVidia spustiti cene svojih kartica a to nama ne ide u prilog.
Trece koji broj ljudi ce uopste da kupi kartu po ceni od 600 eur za samo 10-15 pa neka je i 20% vecih performansi dok je razlika u ceni skoro 200 eur u odnosu na GTX580! Jel po tebi to u redu?I jos jedna stvar koju sam primetio i zaista mi je `krivo` zbog toga jer sam mislio da si malo zreliji i odmereniji korisnik ali i ti ocigledno spadas u grupu ljudi `cujem i vidim samo ono sto zelim` jer si malo vise crveniji nego sto treba. Sve ono sto sam izneo u ovoj temi su ciste cinjenice a vezano je za kartu bez obzira sto se direktno ne pominje overklok.
A nadovezacu se kao i ranije na temu.. Naravno da se gledaju procenti ali u ovom slucaju su prevashodno bitni frejmovi jer je skaliranje poprilicno malo! Za overklok od 200 Mhz za GPU i 200 Mhz za memoriju dobitak je sledeci : Igra Crysis 2 : 26.9 dobitak je 35.2 FPS-a! Battlefield 3 : 35.2 - 41.2 Anno 2070 : 35.2 - 42.2 Ne znam,ali po meni za ovoliki overklok skok je veoma mali i trebao bi da bude od 10fps pa na gore.. Koliko vidim zapravo problem je ono sto sam vec izneo.Nivo zahtevnosti detalja igre i AA i AF filteri i zato se karta gusi. Recimo evo ovde u FarCry 2 ima dobar skok : http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/9 Call od Duty Moder Warfare 2 : http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/8 A dok je u zahtevnijim igrama skok neznatan : Metro 2033: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/12 U principu bice to ok ako ispeglaju malo bolje drivere. @Dex Sto?Nije valjda da ti nedostaje kolega spamer?Raspao se Duo Spam :) Da ti skratim muke,nije otisao,samo se skriva.Objasnjenje imas ovde : http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=39073&forid=34&katid=1
`Naravno da se gledaju procenti ali u ovom slucaju su prevashodno bitni frejmovi jer je skaliranje poprilicno malo!`
Skaliranje u procentima se i racuna na osnovu broja frejmova !
:: A nadovezacu se kao i ranije na temu. :: Naravno da se gledaju procenti ali u ovom slucaju su prevashodno bitni frejmovi jer je skaliranje poprilicno malo :: Za overklok od 200 Mhz za GPU i 200 Mhz za memoriju dobitak je sledeci :: Igra Crysis 2 : 26.9 dobitak je 35.2 FPS-a :: Battlefield 3 : 35.2 - 41. :: Anno 2070 : 35.2 - 42. :: Ne znam,ali po meni za ovoliki overklok skok je veoma mali i trebao bi da bude od 10fps pa na gore. :: Koliko vidim zapravo problem je ono sto sam vec izneo.Nivo zahtevnosti detalja igre i AA i AF filteri i zato se karta gusi :: Recimo evo ovde u FarCry 2 ima dobar skok :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/ :: Call od Duty Moder Warfare 2 :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/ :: A dok je u zahtevnijim igrama skok neznatan :: Metro 2033 :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/1 :: U principu bice to ok ako ispeglaju malo bolje drivere :: @De :: Sto?Nije valjda da ti nedostaje kolega spamer?Raspao se Duo Spam : :: Da ti skratim muke,nije otisao,samo se skriva.Objasnjenje imas ovde :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=39073&forid=34&katid= :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: ::
@Dex Pa znas i sam zasto je signature tu :) @Medjed Mladi gospodine,zamolio bih te da se ponasas malo uctivije i da ponekad shvatis poentu. FPS=Procenti.Ocigledno me nisi razumeo.Ja sam prikazao jasnu sliku da je skaliranje u odnosu na broj FPS-a date igrice malo.Broj frejmova varira od same postavke,rezolucije,filtera i onda se to svede u procentima ali na osnovu ovolikog overkloka skrenuo sam paznju na broj frejmova koji je po meni manji nego sto treba da bude pa samim tim i procentualno losiji sto se podrazumeva. Mozda sam prethodno bio nejasan.Mislim da je sad ok. Pozdrav.
Gpu je oc-ovan za 21 posto a mem nesto mizerija sto se procenata tice, koliki skok perfomansi ti ocekujem majke ti?
Igra Crysis 2 : 26.9 dobitak je 35.2 FPS-a - u prevodu 30% dobitak, gde ces vise, po meni ni ja ne verujem da je moglo toliko da se dobije, ocekivao sam 15% max, dalje... Battlefield 3 : 35.2 - 41.2 - dobitak 17%, ajde da kazemo ocekivano Anno 2070 : 35.2 - 42.2 -dobitak 19%, i ovo je za mene previse kao i kriza
Ne znam stvarno koliko si realan ali vidim sa mozgom i realnoscu nemas dodirnih tacaka
Svako ce da da kes za ono sto ga interesuje i sto voli. Ko zna i ti na sta trosis novac, pa je ne mogu da kazem da si retard, samo zato sto mene to ne interesuje ! Mora da se gleda malo sire, a ne samo iz sopstvenog ugla. Poenta je ta da ovo nije forum tipa `Limundo, mali oglasi, kupujem priodajem...`, ovde se polemise o IT-ju. i tehnoloskom napretku necega. Kupovna moc i cena igra ulogu samo jednim delom u opstem poredjenju, ali nije prioritet. Ima drugih tema ako nemamo novca(pa nas automatski ne zanima) tipa: oglasi, prodajem polovno, kupujem polovno i sl.
:: Ko daje 500e za kartu samo da bi igrao igrice je retardiran ili bogat ili oba, jer karta od 150-200e je i vise nego dovoljna :: Osim ako nema 2 ili 3 monitora... :: A to je 0.1 % ljudi u Srbiji, a gde ti zivis, sta je individualno :: :: Pogledaj malo kakve ljudi traze savete za konfiguracije, komp do 40 000, komp do 50 000 i to uzimaju na dve godine i slicno, vi se ovde napusavate o govnima koja vam ni ne trebaju, niti cete da ih kupujete ali je bitno ciji je duzi, a sto ej najsmesnije nijejdna kita nije vasa... :: :: Sto se mene tice ok, samo nastavite.Prijatno :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
:: :: I da Nemanja,nVidia se po najmanje bavi marketingom,oni proizvode hardver a jedina reklama koja ima dostojno znacenje je The Way It`s Meant to be Played a ne sarene laze The First In The World i slicne opaske :: Pa da, ponajmanje se bave marketingom, jer im je taj sektor kako vidim potpuno neaktivan i nekreativan, sto je po meni i najveci razlog njihovo trzisnog (ne)uspeha. Cak, po stranim forumima nailazim na ljude, verovatno fanove, fanboyeve sta vec, koji imaju predloge, ideje za nvidiju ali jednostavno nikako ne mogu da dopru do njiih, sto je blago receno katastrofalno! A to sto se bave hardverom je smesno i komentarisati, vidi na primeru Intela, cije promotivne aktivnosti zavrsavaju kao primeri u bezbroj knjiga. Recimo, verovatno najcuveniji primer `sound brandinga` je cuveni dzingl `Intel inside`. Pogledaj i klip ako stignes: http://www.youtube.com/watch?v=p5ZsmHHmDGA , vrlo lepo docarava koliko jedna reklama od 30 sekundi i cetvrotonski dzingl poseduje u sebi kreativnosti i subliminalnih poruka.
:: Nemanja, shibni im jedan brief edukativni mail cisto da bi znali sta treba da rade, par nekih definicija, izgleda da ljudi ne znaju jbg, nema smisla :: Vidis, mozda i bih, ali se bojim da bi moj trud zavrsio u spam folderu neke sekretarice :)
Upravo si ti taj koji je ranije jos pricao da potpuno opravdavas nVidiu kada za kartu koja je recimo 15% brza od neke druge vredno dati povecu sumu novca, jer kvalitet i vrhunske performanse moraju da se plate. To kao bajagi uzimaju entuzijasti kao ti, pa ti je ok da das 200 evra za nesto sto je 5% brze. To si pricao i za nVidia graficke i za intel procesore. Uzimaj bato ginko bilobu za memoriju. ...hehe... Pozdrav.
Izvinjavam se za off topic po drugi put, necu vise.
Nešto mi je sumnjiv ovaj predsednik. Hvali Intela, posebno nVidiju, a ne poseduje ništa od toga, pa se pribojavam da je zapao u ekonomsku krizu, jer mi njegove priče po Benču kako poslednjih nekoliko serija Intelovih procesora i nVidijinih karti ne ispunjavaju njegova očekivanja (nisu dovoljno dobri da bi ih on kupio) ne piju vodu.
ma taj je vec preorder-ovao 690gtx, ali nece da prica nikome o tome jer nije takav tip koji voli da se hvali, i da gnjavi druge svojim trolovackim postovima... Znas vec...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Nešto mi je sumnjiv ovaj predsednik. Hvali Intela, posebno nVidiju, a ne poseduje ništa od toga, pa se pribojavam da je zapao u ekonomsku krizu, jer mi njegove priče po Benču kako poslednjih nekoliko serija Intelovih procesora i nVidijinih karti ne ispunjavaju njegova očekivanja (nisu dovoljno dobri da bi ih on kupio) ne piju vodu :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
+10 fps na 26.9 je dobitak od 37%! Pa šta lupaš onda? +10 fps na 35.2 je dobitak od 28%.
+10 fps dobitka na osnovu od 30 fps i na osnovu od 100 fps ne daju isti procenat...
Windows-free with Fedora 15
:: A nadovezacu se kao i ranije na temu. :: Naravno da se gledaju procenti ali u ovom slucaju su prevashodno bitni frejmovi jer je skaliranje poprilicno malo :: Za overklok od 200 Mhz za GPU i 200 Mhz za memoriju dobitak je sledeci :: Igra Crysis 2 : 26.9 dobitak je 35.2 FPS-a :: Battlefield 3 : 35.2 - 41. :: Anno 2070 : 35.2 - 42. :: Ne znam,ali po meni za ovoliki overklok skok je veoma mali i trebao bi da bude od 10fps pa na gore. :: Koliko vidim zapravo problem je ono sto sam vec izneo.Nivo zahtevnosti detalja igre i AA i AF filteri i zato se karta gusi :: Recimo evo ovde u FarCry 2 ima dobar skok :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/ :: Call od Duty Moder Warfare 2 :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/ :: A dok je u zahtevnijim igrama skok neznatan :: Metro 2033 :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-overclock-guide/1 :: U principu bice to ok ako ispeglaju malo bolje drivere :: @De :: Sto?Nije valjda da ti nedostaje kolega spamer?Raspao se Duo Spam : :: Da ti skratim muke,nije otisao,samo se skriva.Objasnjenje imas ovde :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=39073&forid=34&katid= :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp :: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment* :: ::
@Nemanja, ,najbolja reklama i jeste sam proizvod. nVidia brend ima dugogodisnju tradiciju GeForce linije proizvoda,mnogo jacu i stabilniju granu nego sto ce to konkurencija ikad imati.Sama popularnost proizvoda to pokazuje npr: http://store.steampowered.com/hwsurvey/ Ti kao mladi buduci menadzer to gledas malo drugacije i ja se delimicno i slazem sa tobom. Mozda bi trebalo da se poradi na boljem marketingu,mislim to AMD radi bez premca :) Zavisi sta je njihova ideologija,cime se vode. Ako imaju preko 60% trzisnog udela diskretne grafike i 85% udela u profi segmentu ako posmatramo sa te tacke gledista bolji marketing im i ne treba. A ako opet bacimo akcenat i na druge grane kao sto je mobile segment gde nVidia ima veliki profit dolazimo do zakljucka da su oni dobrostojeca firma sto se tice finansija a to vec svi znamo da im je budzet jako velik. Nakon svega to opet moze da implicira da im odsek GeForce sekcije nije osnovni prihod tako da mozda nije ni vredno truda da se lome za jos koji procenat kolaca trzisnog udela. Sta ti mislis o tome?
@Blue Nemoj da se gubis covece,objasnio sam u drugom postu na sta se odnosilo. Jel treba da crtam?Mali fps postize u odnosu na osnovu,tu se prica zavrsava bar sto se tice tih zahtevnijih igara.
@Philaemos Dobro sam ja rekao da ti gledas to mnogo crvenije a jos postavljas situaciju kako se tebi svidi. ATI je plasirao novu karticu,nVidia nema sem Fermija nista. Ako za 15% performansi i parce kineske plastike treba da se da 600 eur onda izem ti taj vic.GTX590 koja je min 30% brza kosta 500-550 eur kao i 6990!Gde je tu logika?! Ako tako bude videces i sam kakva ce prodaja da bude ,ko ce to uopste i da kupuje.Jedino ako su ludi da je zacene toliko na startu.Ne verujem.Ja samo komentarisem na osnovu dosadasnjih informacija a + sto je ekonomska kriza svugde ne samo u siromasnoj Sribiji. A da za performanse i kvalitet treba platiti za to sam uvek upravo kad je razlicitost tehnologije u pitanju i sam nivo kvaliteta tog proizvoda kao i agilnost u radu.
De su tvoji testovi, pa da vidimo da dokažeš to što tvrdiš iz prve ruke, a ne na osnovu tuđih testova izvrtanjem činjenica i slobodnim (fanbojevskim) tumačenjem???
ne zna ni matematiku iz osnovne skole, aahahahahaha, samo lupeta ko maksim po diviziji, da sam nevidijas stideo bih se ko mi je predsednik, a tamo lupeta o nekim arhitekturama i freeekkkfrencccijama hahahahhaha, decko vrati se u osnovnu skolu, nista nisi objasnio samo pokusavas mahinacijama da vrdas, ovde to ne pali, nisi ni crno ispod noktiju 90% ljudi ovde koji prate forum
Ovo je sramota za bilo koga da ne zna osnove iz matisa i to na nivou iz osnovne skole a nakucao preko 10000 postova i to na it forumu, bruka, ovaj ako je zavrsio osnovnu tesko nama i to u nekom zabaceno selu uz pomoc tatinih prasica i pilica, maladog sira i kajmaka za svaku ocenu iz matisa koja mu je poklonjena
:: @Nemanja :: ,najbolja reklama i jeste sam proizvod :: nVidia brend ima dugogodisnju tradiciju GeForce linije proizvoda,mnogo jacu i stabilniju granu nego sto ce to konkurencija ikad imati.Sama popularnost proizvoda to pokazuje npr :: http://store.steampowered.com/hwsurvey :: Ti kao mladi buduci menadzer to gledas malo drugacije i ja se delimicno i slazem sa tobom :: Mozda bi trebalo da se poradi na boljem marketingu,mislim to AMD radi bez premca : :: Zavisi sta je njihova ideologija,cime se vode :: Ako imaju preko 60% trzisnog udela diskretne grafike i 85% udela u profi segmentu ako posmatramo sa te tacke gledista bolji marketing im i ne treba :: A ako opet bacimo akcenat i na druge grane kao sto je mobile segment gde nVidia ima veliki profit dolazimo do zakljucka da su oni dobrostojeca firma sto se tice finansija a to vec svi znamo da im je budzet jako velik :: Nakon svega to opet moze da implicira da im odsek GeForce sekcije nije osnovni prihod tako da mozda nije ni vredno truda da se lome za jos koji procenat kolaca trzisnog udela :: Sta ti mislis o tome :: Nije bas svetlo kao sto ti mislis: `Nvidia also lost some ground to AMD in the discrete space and it now commands a 41 percent share, down from 45 percent`, tek treba da izadju podaci za Q4 ali i sam vidis koliko je porazavajuci pad od tih tvojih 60+%. Sta ce tek biti u Q1 mogu da zamislim, obzirom na kasnjenje Keplera em ce ih AMD potuci sa udelom em sa preuzimanjem profita i u high end segmentu gde im nisu mogli prici do sada. A sto je najtuznije taj pad su ostvarili dok su imali superioran proizvod (GF110), em su imali skuplju proizvodnju kartica u startu od AMD-a em nisu hteli da ulaze u rat sa cenama sa AMD-om koji je spustio profitne marze dodatno, jedino sto su izvlacili u celoj prici je debeli profit sa GTX580 i GTX570 akceleratorima na koje AMD nije imao pravi odgovor. Ako su vec precenili Fermi morali su da idu sa agresivnim marketingom, on je izostao potpuno i onda ovako bedni rezultati.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.