Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
HD7970 (info, eng)
STRANA 3 OD 4  
SkyFire Replika.. 12.01.2012. 03:04 #390568

status: user
broj poruka: 18472
Ne nisam se zeznuo.
Ta karta u emmi vise ne postoji!

http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-amd-radeon-7970-sapphire-3gb-ddr5.11.html?productId=19448

2.Ovo za GTX 570 stvarno nisam video da je godinu dana garancija inace i meni je cena bila malo cudna.
Ostale necu ni da gledam.
UglavnoM GTX570 moze da se uzme za 250x2 eur za SLI a to je opet bolja investicija od 7970 single koja isto toliko kosta pa i skuplje od ove dve karte.
3.Ja se ne salim.Kod mene je sto na umu to na drumu.
Ovde vlada crveni fanbojizam van svake granice a samo dva coveka zapadaju za oko koji su spremni uvek da kazu surovu istinu a svi znamo da istina boli jel tako?

Prema tome smaraju mene ovde mnogi sa silnim budalastinama koje mogu da se procitaju,nerealnim izjavama i fanbojizmom pa sta da radim.
Demokaratija vlada,pravo glasa.Dok i vi budete kljucali i ja cu se truditi da ljudima prenesem poruku i omogucim da malo sagledaju stvari i iz nekog drugog ugla!

I za kraj,koliko vas fanbojizam nema granice govori i sama cinjenica koliko opravdavate visoku cenu za ovu kartu.
GTX580 i to MSI Twin Frozr II kosta 400 eur,nereferentna karta.
Znaci 7970 kad bude izasla u verzijama Toxic i sl ima da kosta 600 eur najmanje a da Asus-ove verzije CU i ne pominjem!

P.S.Svaka nova generacija ATI karti je sve bucnija i bucnija a Boga mi ni sa temperaturama se ne moze pohvaliti.Toliko o klokovima za svaki dan o kojim se toliko prica i pise..Sto je babi milo to joj se i snilo.
Jedva cekam da neko objektivno istestira kartu/ samo je pitanje ko ce je uopste odavde i kupiti!
Aduti ?15% prednosti u odnosu na GTX580 i manja potrosnja?500-600 eur?Kinez?Kvalitet?WTF?

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jpg
AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment*

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: ... 12.01.2012. 03:51 #390569

broj poruka: 6083
Realno x)

samo su se uhvatili za onu najskuplju od 58000din, a imala u emmiu za 49999. Nema je? A sta mislite sto? Zato sto je mala potraznja i sto svi pojurili da kupe 2x570 x)

Znaci, karta nije 600e nego 480e (104e po kursu nbs, davno je bio 100), a i ova asus lepo pise na itsvetu 566, sto ce svakako pre biti cirka 550e nego 600. Mislim, znam da neko moze da bude los u matematici, al jebe` mu sunce, svi imaju kalkulator. Ko ne zna, drzi win dugme +R i kuca CALC pa enter. Ostalo valjda znate

LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600,
ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: @Sk
:: Zeznuo si se za 2 svari
:: 1. AMD 7970 ima da se kupi za daleko manji iznos od 600 (vec je neki postavio link iz emmi-ja
:: 2. Link koji si ti postavio za GTX570... tu pise garancija 1 god, sto znaci da je karta reparirana, a plus je ime karte Gainward... oni su majstori za reparirane karte..
::
:: Znam da se ti i Torta u vecini postova kao salite i tako to (narocito on), ali ajde da sada budem malo neprijatno iskren. Smarate obojica, i to odlicno znate, a mozete da se vadite nekim dubokoumnim izjavama (narocito Torta, mada nekada i kaze nesto znaimljivo) i salama, ali zalosno je ako u to verujete. Znaju vas svi sa PC Berze
:: _______________________________
Snoopy- Re: Replika.. 12.01.2012. 03:54 #390570

Skaje, posto se toliko interesujes (sudeci po duzini postova), evo za tebe posebno, 480e (dakle ne 600e ni 560e), pa javi jel valja :)

http://goo.gl/BvQSQ

ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Ne nisam se zeznuo
:: Ta karta u emmi vise ne postoji
SkyFire Nisam ni ocekivao objektivnost! 12.01.2012. 03:57 #390571

Neko mozda proracune vrsi odokativno ali neko NE CITA a pravi se `pametan` !
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-radeon-hd-7970-3gb-gddr5-hd7970-3gd5-3di2s/comp_comp_vga/20/3071

Ponavljam opet.Koliko ce ASUS CU (za corave) onda da kosta???
Brze kalkulator u ruke i paznja na moj citat :

`I za kraj,koliko vas fanbojizam nema granice govori i sama cinjenica koliko opravdavate visoku cenu za ovu kartu.
GTX580 i to MSI Twin Frozr II kosta 400 eur,nereferentna karta. *Vuk125 je svoj Asus CU platio 350 eur .Moze da se nadje*
Znaci 7970 kad bude izasla u verzijama Toxic i sl ima da kosta 600 eur najmanje a da Asus-ove verzije CU i ne pominjem!`
Znaci dolazimo do cifre od 600 eur a mozda i preko,najverovatnije preko!

Na zapadu (Germanija) ni jedna karta nije ispod 500 eur,to je donja granica.Sve su skuplje.
Kod nas i ako se pojave jeftinije znacice samo jedno (firme idu ispod cene,primamljivanje kupaca) !

P.S.Snupi care,matematika ti losa.
Opet zaboravljas da za 20 evrica vise imas daleko brzu platformu ali sa onim DDDDDaaaaleeeeekooooo brzu!
GTX570 SLI vozis i ne pitas.

A na svo zlo mogu samo zamisliti koliko ce tek Kepler da bude kad su ovi odvalili ovoliko cene.
Jos ako bude bio osetno brzi Dual GPU cemo imati i za 1000 eur!

Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.png
AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jpg
AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jpg
AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment*

DmasteRNo1 Koliko ja vidim 12.01.2012. 08:47 #390587

broj poruka: 6108
cena 7970 najviše pogađa one (a ima ih cirka 2 komada) koji je sigurno neće kupiti. Dakle, šta vas boli koliko košta. Trenutno najbolja Single GPU karta, nije zelena i to vas boli mnogo, razumem vas u potpunosti.

Obrati pažnju na cene sledećih karti:
http://tinyurl.com/7a8u49w
http://tinyurl.com/6ubkjug
a onda nastavi da maštaš o niskim cena nVidijinih karti proizvedenih u ASUS-u. Nema tu može da se nađe po 220 ili 250 evra, nego pričaj o novim kartama.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

TheBear Re: Replika.. 12.01.2012. 08:48 #390589

broj poruka: 6502
To ti je ista prica kao HD 6850 ili HD 6870 Crossfire i GTX 580 single... Najbrze single karte su precenjene, uvek skoro i bile... Mnogi nece uzeti SLI/Crossfire iz razloga grejanja, potrosnje i microstuttering-a (kojeg naravno ima uvek sa dual GPU setup-om, iako meni licno nije to toliko smetalo).

:: Ne nisam se zeznuo
:: Ta karta u emmi vise ne postoji
:: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-amd-radeon-7970-sapphire-3gb-ddr5.11.html?productId=1944
:: 2.Ovo za GTX 570 stvarno nisam video da je godinu dana garancija inace i meni je cena bila malo cudna
:: Ostale necu ni da gledam
:: UglavnoM GTX570 moze da se uzme za 250x2 eur za SLI a to je opet bolja investicija od 7970 single koja isto toliko kosta pa i skuplje od ove dve karte
:: 3.Ja se ne salim.Kod mene je sto na umu to na drumu
:: Ovde vlada crveni fanbojizam van svake granice a samo dva coveka zapadaju za oko koji su spremni uvek da kazu surovu istinu a svi znamo da istina boli jel tako
:: Prema tome smaraju mene ovde mnogi sa silnim budalastinama koje mogu da se procitaju,nerealnim izjavama i fanbojizmom pa sta da radim
:: Demokaratija vlada,pravo glasa.Dok i vi budete kljucali i ja cu se truditi da ljudima prenesem poruku i omogucim da malo sagledaju stvari i iz nekog drugog ugla
:: I za kraj,koliko vas fanbojizam nema granice govori i sama cinjenica koliko opravdavate visoku cenu za ovu kartu
:: GTX580 i to MSI Twin Frozr II kosta 400 eur,nereferentna karta
:: Znaci 7970 kad bude izasla u verzijama Toxic i sl ima da kosta 600 eur najmanje a da Asus-ove verzije CU i ne pominjem
:: P.S.Svaka nova generacija ATI karti je sve bucnija i bucnija a Boga mi ni sa temperaturama se ne moze pohvaliti.Toliko o klokovima za svaki dan o kojim se toliko prica i pise..Sto je babi milo to joj se i snilo
:: Jedva cekam da neko objektivno istestira kartu/ samo je pitanje ko ce je uopste odavde i kupiti
:: Aduti ?15% prednosti u odnosu na GTX580 i manja potrosnja?500-600 eur?Kinez?Kvalitet?WTF
:: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn
:: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp
:: AMD Graphics Cayman Fail -> http://i42.tinypic.com/qs4kqr.jp
:: AMD= *Advanced Marketing Deception*Another Major Disappointment*
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re... 12.01.2012. 10:55 #390605

broj poruka: 4187
Ja sam manje vise samo realan. Dobro rece snoopy, uhvatili ste se za 600e, a u stvari je jeftinija. @Sky, sam znas kakva je to karta sto si dao link, jer nema brate okvirno ispod 500e-550e GTX570 SLI SETUP. A za te pare imas HD7970. I sad, ne znam sta nije jasno?
Ajde iskreno, koliko ce NVIDIA da nalepi cenu kepleru ako bude dobar? Steta, velika steta sto ne izlaze karte u isto vreme, lepo bi bilo videti tada cene, i jednog i drugog proizvoda.
A ko hoce fiziku,neka lepo kupi NVIDIA. Licno, meni se svidja fizika.

KalifNS Ovde je mnogo kontradiktornosti 12.01.2012. 11:23 #390610

broj poruka: 1017
Jedna karta je uvek bolja od dual-ca, bar su zelembaci tako ranije pricali.
Nije jeftinija cesto, ali je pouzdanija, tisa itd.

6870 X2 shisha cesto i neke iz vrha Nvidia ponude, ali je X2
Tako da taj SLI 570 uopste nema sta da trazi sa 7970 kojoj se ni cena jos nije stabilizovala.

A PhysX, da Nvidia ne placa razvojnim timovima da ga naknadno uglave u igre, nigde ga ne bi ni videli. Svakako oni naplate to posle od vas kroz cenu karte, igre itd.

A ovaj sto oce sve za 600e ne konta da ne moze sve da ima, jer nema karte koja gura i DX 11.1 i PhysX, ne moze sve.

S obzirom koliko se Havok pojavljuje, PhysX ide u penziju.

najidealnije
idealno

philaemos RE 12.01.2012. 12:07 #390624

broj poruka: 2743
@Sky:

Samo ponavljam tvoje stavove, do skoro je bila prica da je forum postao sprdnja, pa si tu samo da bi se salio sa drugima i sve sto pises nije ozbiljno (to su tvoje reci), stoga sam napisao da se ti i Torta salite Moja poruka je bila sarkasticnog karaktera (stavio sam smajlija).

Nadam se da se prica o fenbojevima (fanboys) ne odnosi i na mene, jer trenutno imam intel i5, a pre toga Core 2 Duo, a pre toga sta hoces... AMD cpu sam davno imao. Graficku trenutno treba da zamenim (HD5850), i hteo sam da uzmem GTX570, ali cu sacekati da se ustale AMD 7xxx i nove nVidie pa cu da odlucim sta cu. U poslednje vreme sam uvek naglasavao da je po meni bolji izbor uzeti GTX5xx nego AMD 6xxx, verovatno nisi procitao ni jednu moju poruku. Sve mi je jedno, samo da radi dobro.

Koliko me secanje sluzi kada se pojavila HD5870 kostala je preko 40.000, mozda blize 50.000, pa je cena pala na neki normalan iznos u roku od 2-3 nedelje. Isto ce biti i sa 7970, a posledica je toga sto nVidia nema konkurentan proizvod. Da li vredi tih para ili ne... sta znam, ja je za tu sumu necu sigurno uzeti, ali ima onih koji hoce.

ForMax Hm. 12.01.2012. 14:01 #390633

broj poruka: 192
O gospode boze, uvek isti ljudi trube uvek iste stvari, mislim stvarno, koliko samo kontradiktornosti u jednom threadu, strasno. Do sada je bila prica kako je uvek bolje jedna jaka single gpu nego cf ili sli, a sada obrnuto, to mi sve lici kao da se neko hvata za slamku spasa, posto jelte, nema odgovora od zelenih. .)
Sve jedno, ja imam nvidiu, pa opet mi je nekako drago da se s vremena na vreme uloge malo smenjuju, nadam se i ocekujem skori pad cena starije generacije, pa ce svi lepo da se raduju.
obradmi Ta cena HD7970 je toliko ,jer je trenutno car karta 12.01.2012. 15:17 #390653

broj poruka: 7733
HD 7950 koja ce biti malo jaca od gtx 580 ce biti u cenovnom rangu gtx 580,tako da ne vidim svrhu rasprave oko cene.

Tristram Re: Hm. 12.01.2012. 15:36 #390657

broj poruka: 1872
Da, situacija je mnogo jebena. Možda će ti biti jasnije ponašanje nekih ako se situacija predstavi grafički.

Ovako berza izgleda iz ugla neutralnih posmatrača:
http://www.dodaj.rs/f/14/qA/3ylJdhQD/neutral.jpg

A ovakav je pogled iz zelenog ugla
http://www.dodaj.rs/f/2G/v7/1lPm9qtq/zeleni.jpg

:: O gospode boze, uvek isti ljudi trube uvek iste stvari, mislim stvarno, koliko samo kontradiktornosti u jednom threadu, strasno. Do sada je bila prica kako je uvek bolje jedna jaka single gpu nego cf ili sli, a sada obrnuto, to mi sve lici kao da se neko hvata za slamku spasa, posto jelte, nema odgovora od zelenih. .
:: Sve jedno, ja imam nvidiu, pa opet mi je nekako drago da se s vremena na vreme uloge malo smenjuju, nadam se i ocekujem skori pad cena starije generacije, pa ce svi lepo da se raduju.
Dexter013 @Tristram 12.01.2012. 15:39 #390658

broj poruka: 17098
Skupovi su ti isli od ruke izlgeda , lepo si ovo odradio.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dautovic ... 12.01.2012. 16:08 #390666

broj poruka: 2856
Kao organizator skuuuuupa...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
philaemos Re: hehe 12.01.2012. 16:12 #390667

Mi će ga napra`imo za... tRIII sata... jer tako smo u mogućnos`...

:: Kao organizator skuuuuupa..
:: Skyfire: ...frekfencija..
SkyFire Rezime.. 12.01.2012. 17:00 #390674

Do skoro je prica kako je bolja investicija 6870X2 od GTX580.
Svi su trubili u glas..
Sad kad su se uloge zamenile sad prica ne pije vodu u korist multi GPU platforme vec je opet bolje ici na ATI.
Kako god okrenes ATI pa ATI.
Kao sto rekoh jasna je stvar da je ovo komunjarski forum i da je jedino ispravno ici crvenim putem.
Realnost?A sta to bi?

Da se nadovezem na pricu oko SLI i CF setupa.
Jedina karta koja je multi gpu onboard a koja je izbalansirana kao produkt sa dobrim osobinama dolazi iz nVidia kuce.Npr GTX295/GTX590.
ATI hteli nehteli ne ume da napravi dual gpu onboard u takvom kvalitetu sa takvim karakteristikama i stabilnim radom.

Odvojeni multi gpu sistemi su koliko toliko ok jer uvek jednu ili obe karte mozes da prodas.CF ili SLI sve jedno.
Kupice se na osnovu opredeljenja.
Ali sto se tice stabilnosti i pouzdanosti platforme SLI radi mnogo bolje i to je surova realnost.

ATI je veoma cesto sklon raznim bubicama pocev od microsttuteringa pa do slicnih decijih bolesti.

Zasto ici na SLI ,zato sto je neprikosnevena platforma a daleko je brza od pomenute karte 7970 za isti novac!
Da bi sa nekim ulazili u polemiku moraju da se znaju neke odredjene stvari a ne da se prica na pamet!
SkyFire ... 12.01.2012. 17:16 #390677

@Mixer
Jasno je meni da se i ti okreces kao suncokret kako sunce sija i kako vetar duva.
Ja samo isticem cinjenicu da je GTX570 SLI za isti ili manji novac daleko bolja investicija sa mnooogo boljim performansama.
Recimo neka poredjenja :
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-7970-crossfire-review/16

@Philaemos
Mozda tebi to nije jasno ali tebe sam uvek svrstavao u one normalnije,odmerenije korisnike i cenio tvoj doprinos (u odnosu na znanje i skolu) na forumu i smatrao te ok covekom.
Umes da se ponasas za razliku od mnogih ovde sto je odraz i neke kulture a i same inteligencije (shodno reakcijama )

Da naravno da sam rekao da se zezam i da je forum srpdnja sto je cinjenica ali kad?Kada pricam o hardveru i vrsim analize izuzetno sam ozbiljan a i sam mozes to da zapazis jer se uvek potkrepljujem cinjenicama koje bi voleo neko da mi ali POSTENO ospori ,da me prosvetli i kaze da nisam u pravu a ne da mi se kace etikete cisto jer nema argumenata za raspravu.

Ne kazem da si fanboy ali malo vise naginjes crvenima pa umes ponekad da das neke ishitrene komentare.
Tipa opravdanja za visoku cenu 7970.
Cekas ATI seriju?Ako pametno.Dolazi nova generacija karti i treba videti sta tacno ima sve u ponudi pa onda doneti mudru odluku.Postujem.
Racionalno razmisljanje.

Realno mene cena najvise `uznemirava` jer nVidia sad nema potrebe da spusta cene svojih proizvoda jer nisacim nije potisnuta a Kepler kad stigne i ako bude znatno brzi od 7970 nebi me cudilo ni da bude 700 eur!
A sta onda da ocekujemo od Dual GPU?1000-1200 eur?Sve je to lepo ali na ovu ekonomsku krizu oni se gadjaju ciframa.Kao sto vidis kazem ONI!
Pozdrav.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kepler izlazi u martu..

Pisko Eh, FunSky... 12.01.2012. 17:29 #390679

broj poruka: 6670
Umesto o karti, moram o tebi... a šta je sada sa podcenjivačkom pričom (iako si i sam sirotinja koja nema za Fermi 580), da, ko ima para, taj će i da pazari najskuplje i najbolje? Pa to si trubio do iznemoglosti.... sada, kada je tu zaseo ATI, muka teška. Pa ti okrećeš priču na slinavu kombinaciju - jer je jeftinija. Ne ulazim u to šta je kome milo, ali, ko izuje sebe za toliko para, teško da ide na neke rezone, jer je u oba slučaja, kupovina nerezonska... i zašto o tome pallamooditi, kada ih ovde kupuje malo ko...
A, ako o čemu neki funbois zelenih ne bi trebao da govori previše, to je očajno skaliranje uslinavljenih karti novije generacije i stabilnost drajvera (+frekvencija izlaska pečovanih drajvera), jer, u slučaju skaliranja, ati je dao veliki domaći zadatak nvidiji (pa i sama sebi, prethodne generacije su bolje skalirale), a kod drajvera, ati se bitno popravio, a stanje je da oba tabora ne valjaju po tom pitanju pa bi priču i hvalisanje na tu temu trebalo da izbegavaju oba tabora...
Šta će biti sa cenama, videćemo, ali jako je glupavo pominjati cene karte koje još uvek i nema pravo na tržištu, sa kartom koja je tu već dugo i očigledno se slabo prodaje, pa će joj cena sigurno bar zbog toga nadole... nije pošteno, kao i onda kada si na benavom čmarku poredio ati i nvidija kartice - na različitim pc-ima (naravno, gde je bio ati, tu je bila sakata konfa..)..
Inače, veoma oštrooko primećuješ pristrasnost ili slepilo - ali, samo na drugoj strani, nešto ti ne pali kod sebe samog. To je samo parče elektronike koje za par godina neće značiti ništa.

Budale veruju u sreću.

nemanja21 Re: ... 12.01.2012. 17:55 #390682

broj poruka: 1227
Nije mi jasno, fenboi je jelte preterano posvecen, pristrasan nekom brendu, ali nije mi jasno koji je stadijum u pitanju kada suprotni tabor vise mrzis nego sto `svoj` volis...

MaliAbner Koliko ja vidim neki ovde debelo trabunjaju... 12.01.2012. 17:55 #390683

broj poruka: 7779
Sta kaze tabela o potrosnji 570 SLInavka i shap, preko 400W samo njih dve...
Jedna 7970 ispod 200W sama...

Sto ce reci kad se na cenu 570 SLInavka i shap doda cena novog napajanja pa cena struje to definitivno nije pre svega EKOLOSKI jer nece kostolac da radi samo za pajsere sa PCB, a onda na kraju nije ni ekonomski isplativo jer cale i keva ima da vam izvade jednu 570 i daju bratovom malom koji je tek zavrsio 4-ti razred osnovne... ali im je lagano izracunao da im se vise isplati da mu poklone jednu GTX570 i rasterete kucni budget...

Tako da od mene mnogi dobijaju iz matisa nedovoljan 1...

Prosto mi je neverovatno oko cega se ovde raspravlja preko sedam godina...

Ajte molim vas... ovde je gore nego ono Zvezda vs. ceta partizana...

Tomato Republic Of Serbia !!!

SkyFire Pisko&AMD 12.01.2012. 17:58 #390684

Pisko ti da imas malo obraza nebi mi se nikad ni obratio.
Prvo jer ti ne spadas u OZBILJNE korisnike niti se uopste BAVIS sa hardverom.
U racunaru kao sto i sam kazes imas neku `siromasnu` verziju karte i samog racunara a ovde balavis o nekim testovima i pricama kao da si tester novinar a blage veze realno nemas niti si ikad imao ista od tog hardvera niti uradio bilo kakav test,doziveo to o cemu pokusavas da pricas.

Drugo ti si jedan od najvecih ATI fanbojeva ovde,mozda i sam Glavni predstavnik licno pored Medjeda koji je preuzeo krunu od nedavno.
Jos imas smelosti da pricas o nekome i da ti vrsis analizu necije licnosti.Kultura>?Nivo?Postovanje?Gde je?
Prvo zamolio bih te da ne izvrces moje reci i da ne koristis priliku da preokreces situaciju u svoju (crvenu ) korist blateci mene kao licnost!

Naocare,kafica pored,cololada da podigne nivo koncetracije pa pogledaj malo postove unazad pa ces procitati upravo da sam i napisao da ce ovakeve setupe i da kupe oni koji imaju pare dal 7970 ili neki SLI sasvim sve jedno i da isti imaju komponente u skladu.
Napomenuo sam samo da je SLI isplativija kombinacija u ovom trenutku.

A o sklairanju,performansama,decijim bolestima i driverima molim te nemoj pricati jer stvarno ne znas sta govoris.Pricas na pamet.Neozbiljno je zaista.

Benchmark/pcberza.

Nikad vi mene necete moci da pobedite niti ste mogli za sve ove godine i pored toga sto igrate jako prljavo. i to u najvecem broju slucajeva na licnoj osnovi!

Kazes SAKATA KONFA?!Otkad je sad Phenom X4 955 sakata konfa???
Pa zar do sad nije bila ultimativna gaming kombinacija?Zar tako niste svi pricali?!

Aahahaahahahaha.E moj Pisko,nemoj vise da piskis leba ti...

P.S.Udri po nVidia-i,po Intelu ali mene kao licnost nemoj vise da uzimas u usta ok?
Ovo je verovatno i poslednji put da cu ti se obratiti tako da..
U zdravlje.
DmasteRNo1 Skaj uporno pokušava da bude u pravu 12.01.2012. 18:01 #390686

broj poruka: 6108
ali mu to nikako ne polazi za rukom.

i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS

philaemos Re: @ Sky 12.01.2012. 19:18 #390704

Pa napisah gore seriju 7xxx i nove nVidie. Ne znam koja ce da im bude oznaka.
Ako razlika bude kao sad GTX5xx vs AMD 6xxx uzecu NV. Ako bude kao AMD 5xxx vs GTX2xx (Fermi je izasao nakon sto sam kupio HD5850) uzecu AMD. Intel radi lepo i sa AMD-om

Sta da ti kazem, ovakvi tekstovi ne vode nikud. Ne znam ni sto se ja uopste oglasavam. Kada vidim temu vezanu za GPU, treba samo da citam i nista vise.

:: @Philaemo
:: Cekas ATI seriju?Ako pametno.Dolazi nova generacija karti i treba videti sta tacno ima sve u ponudi pa onda doneti mudru odluku.Postujem
:: Racionalno razmisljanje
mixer93 @Skyfire 12.01.2012. 23:51 #390752

broj poruka: 4187
Bracela, stoji sve od ranije... Znas da mozes lepo samnom pricati, da nisam od onih debila kakvih ovde ima, nazalost... Naravno malo ih je... Nego, ne okrecem se ja, realno rezonujem. Ti nisi realan brate, kad ovakav proizvod toliko hejtujes!? Nema fiziku, nije NVIDIA, ali je najbrza single karta. Dobar proizvod, uspesan rekao bih. Sad naravno, cekamo odgovor od strane NVIDIA. Ako bude dobar proizvod, dobro ga skockaju, bice opet manje vise izjednaceno... A to, da ce biti mnogo brzi kepler od tahitija, ne verujem. Mozda jedino potrosnja/cena/perfomanse malo bolje moze kepler da stoji tu. Ali opet, ako bude malko brza kartica od 7970 pitanje je da li ce biti opravdano veca cena. Ali nacices ti opravdanje, znam ja. Ili torta ce...

Snoopy- Re: Eh, FunSky... 13.01.2012. 00:19 #390761

Kad pomenu drajvere, ja stvarno nikada nisam imao problema ni sa jednim amd/ati drajverom, jedino kada sam imao 560ti mi je s vremena na vreme pucao drajver, resetovao se, gasio ekran, a vidim i dosta ljudi to isto prijavljuje. Meni licno nije to smetalo jer traje 2 sekunde, al ako vec pricamo o drajverima, definitivno ne vazi da nVidia ima bolje. Mozda nekada, ali to vise ne znaci, kao i sa grafickim kartama. Ati/amd znamo da u poslednje vreme prvi izbaci proizvod pa onda nV, lako im posle da mozda i budu bolji kad znaju sa cime imaju posle. Good for them.

ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apo

:: Umesto o karti, moram o tebi... a šta je sada sa podcenjivačkom pričom (iako si i sam sirotinja koja nema za Fermi 580), da, ko ima para, taj će i da pazari najskuplje i najbolje? Pa to si trubio do iznemoglosti.... sada, kada je tu zaseo ATI, muka teška. Pa ti okrećeš priču na slinavu kombinaciju - jer je jeftinija. Ne ulazim u to šta je kome milo, ali, ko izuje sebe za toliko para, teško da ide na neke rezone, jer je u oba slučaja, kupovina nerezonska... i zašto o tome pallamooditi, kada ih ovde kupuje malo ko..
:: A, ako o čemu neki funbois zelenih ne bi trebao da govori previše, to je očajno skaliranje uslinavljenih karti novije generacije i stabilnost drajvera (+frekvencija izlaska pečovanih drajvera), jer, u slučaju skaliranja, ati je dao veliki domaći zadatak nvidiji (pa i sama sebi, prethodne generacije su bolje skalirale), a kod drajvera, ati se bitno popravio, a stanje je da oba tabora ne valjaju po tom pitanju pa bi priču i hvalisanje na tu temu trebalo da izbegavaju oba tabora..
:: Šta će biti sa cenama, videćemo, ali jako je glupavo pominjati cene karte koje još uvek i nema pravo na tržištu, sa kartom koja je tu već dugo i očigledno se slabo prodaje, pa će joj cena sigurno bar zbog toga nadole... nije pošteno, kao i onda kada si na benavom čmarku poredio ati i nvidija kartice - na različitim pc-ima (naravno, gde je bio ati, tu je bila sakata konfa..).
:: Inače, veoma oštrooko primećuješ pristrasnost ili slepilo - ali, samo na drugoj strani, nešto ti ne pali kod sebe samog. To je samo parče elektronike koje za par godina neće značiti ništa
:: Budale veruju u sreću.
STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs