Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Ewe comp, iskustva sa uvoznikom i reklamacijom
STRANA 3 OD 4  
Dexter013 @Bobi 02.09.2013. 16:07 #511894

status: user
broj poruka: 17098
Ja sam uvek za druzenje sa besnom ruljom :)
Kad se vidimo?

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ENVIDIA ... 02.09.2013. 16:10 #511895

broj poruka: 562
Kako to mislis necu iskoristiti nista od toga. Sta od toga sta ja to imam.
Ajde ukljuci Metro na 670 bas da vidim Avarage fps i Crysis 3 i Crysis 2 sa Tessalacijom i DX11 na Ultra. Ajde bas da vidim da li ces imati vise od 45fps na 1920x1080.
Mozda je tebi bolje da iskljucis sve filtere a nabijes 5xxx rezoluciju ali meni izvini nije.
Da gledam iskrzane coskove i ostalo, znaci sve gde ima SSAO, HBAO, FXAA i ostalo sve sto postoji, MSAA pa da vidimo koliki ti je fps na 670. Znaci 770 nema 50-55fps konstantnih.
Kao necu pola toga iskoristiti cega ne znam. Svi gameri koji vole lepo da igraju uzimaju i7, plocu uzimam onakvu da se ne bojim da klokujem CPU, kuciste volim dobro, kuler H100 mi je dobar i sta treba. O cemu pricamo... Koje vise monitora. Ja necu da gledam u okvir od monitora kao da sam u kolima dok idem i pucam ili setam se.
Kada izmisle nesto polukruzno, prihvatljivo cenovno kada to bude mogla da podrzi jedna najaca single grafika onako kao sada 1920x1080 onda cu razmisliti.
Vi mislite sada uff sta ce GTX780, to je za 5000 rezoluciju. Jeste ima takvi, samo podese texture, senke, detalje i dalje idu off, off, off, i zabulje se sa 1m i igraju.
Ja tako da igram ne mogu. Ja stavim 4xMSAA i fali mi recimo malo, znaci potpuno je igrivo i neko igra i sa 5fps manje ali se oseti da fali, ja vratim na 2xmSAA pogledam vojnika kroz nisan njegovu pusku i vec vidim malo iskrzane ivice, ja odmah vratim na x4 i klokujem grafiku, ako ne moze, ne igra se igra do nove grafike.

Da kazacu da mi treba 6 monitora i da sam je kupio zbog toga i da mora da mi daju istu takvu. Ako nemaju da mi vrate pare. Ali cu im ponuditi opcije koje sam vam rekao.
Najbolje je da ni ja ne odem da ode neko ko ce samo imati ovlascenje da trazi istu ili pare a ko radi u pravosudju. Ko ce da kaze gospodine ja ne znam sta vi mi pricate ali znam zakon bolje od vas to mi je posao, ne razumem nikakve serije, performanse jel imate ovako isto, Nemate onda mi vratite pare. Moze i tako.

Za EVGA Community su te situcije sto vi pricate smesne SF, znaci to sto su neki ljudi istrpeli osecam da bi tamo posmatrali kao da te je prodavac prebio i oteo pare.
Isto apsolutno, ne prebio ali kao da te je prevario za novac. Sta je 30% ljudi ovde prezivelo. Ja to necu trepeti.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Wlada 02.09.2013. 16:18 #511896

Sto se ti inace hvatas za te glupave igre koje sem grafike nemaju nist aposebno da ponude?

Da ti napravim test dx9 ili dx11
pa malo jedno
pa malo drugo,
ja se obesim ako bi ti video uopste razliku.

Sto se ne vatas za bioshock poslednji koji je fenomenalno optimizovana igra?
Nego sranja kao metro i krajsis?

Sve mora dx11 sve sto postoji da se odvrne do maximuma i slicno,
sine pa to ni titan ne moze da tera na 60 prosecnih frejmova,
kupi njega onda ili ne igraj nista kao sto kazes...

Jebale te lose optimizovane igre koje su inace sranje,
genericke pucacine bez ikakvih likova price ili bilo sta trece sto cini igru uopste dobrim...

Grafika ti najbitnija na svetu?!

Si ti igrao ikada nesto sa psx1 ili psx2?
ili ne daj boze ranije na segi megi, nintendu ili comodiru ili spektrunumu,
si cuo uopste za te platforme i neke legendarne igre na njima kojima bez obzir ana grafiku krajsis i metro ne mogu ni da prismrde?

Idi gledaj animirne filmove u bioskopu
ponesi dzojped i onanisi dok se igras u svojoj glavi
KAKVA GRAFIKA!

ENVIDIA ... 02.09.2013. 16:23 #511897

Da grafika mi je najbitnija na svetu. Najbitnija je od nje sve polazi i treba da se igra kako su je zamislili. Ne kazem da mora 2560 res, video sam je i bez toga mogu, stvarno iskreno, ali 1600 ne mogu i da gasim filtere. Svaki deo GTX780 bice iskoriscen odmah u nekim igrama a onda ce ona koristiti lepo jos neke 3 god jel se nece pojavljivati non stop tako jake igre a dobija se po 10fps klokovanje tog monstruma negde.

Mozda je najbolje to sto kazete kao evo ti ovo za ovo... Zamislite nekome rikne SR-2 sa dozivnotnom garancijom koja kosta sada 300$, a oni kazu Izvini nemamo evo ti Z87 FTW ili
Z77 FTW slicne su tu cenovno a ti staa ces sa dva Xeona ili monitora vise, pa to je tvoja stvar. Xexexe, pa propali bi odavno.

Odavno smo rascistili to da mi je grafika i filteri najbitnije i uvek vam objasnjavam sta moze neka nova serija a vi se ponasate kao da je to CPU i da je iskoriscenje 10% u najacim igrama, ako treba 3 monitora da je opterete. Da vidis kako nema 60fps na 21` monitoru u 1920x1080 samo kada se nasteluju detalji.
I to samo igra sta je optereti, ne driver i kontrol centar da ulepsava jos. Nego default podesavanja samo u igrici namestanje detalja.

Dexter013 @Wlada 02.09.2013. 16:30 #511901

Totalno si izignorisao sve sto sam pisao i opet pricas sam sa sobom,
a ja sam izgleda jos ludji od tebe...

Aj dovidjenja.

ENVIDIA ... 02.09.2013. 16:39 #511904

Vi kazete da je Dexter dobro prosao. Kako mislite dobro pa on je prosao normalno.
Sta je tu dobro. Imao je 470, daju mu naslednicu ako je nemaju daju njenu naslednicu, kartu koja je te klase bila ili mu refundiraju pare. To su normalne stvari. Pa ko je dobio u svetu 6950 za 6970. Ko te jebe ako nemas jel ja trebam da brinem, svako normalan drzi odredjeni broj primeraka za slucaj RMA. Imas ili nemas ako nemas daj koja je nasledila, jel nemas ni nju e pa onda ces dati onu koja je nasledila nju i tako dok ne dodjemo do one koje imas ili vrati pare. Pa svaki brand ima broj odredjeni u slucaju RMA. Kada nema uopste se ne bakcu tim stvarima daju naslednika i cao. Kakve Performanse to je izraz usao u upotrebu zato sto ovaj narod nije cist uvek i pri sebi. Pa se to tako odomacilo.

Bobi4ever Re: @Bobi 02.09.2013. 16:39 #511905

broj poruka: 4888
Aj skoci do Bg-a nekad. :-)
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

:: Ja sam uvek za druzenje sa besnom ruljom :
:: Kad se vidimo
::
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
Blueberry To sto se Dexteru dogodilo sa 470... 02.09.2013. 16:47 #511907

broj poruka: 1271
... je normalno u normalnim zemljama.

Kod nas nekad ni Bog ne moze da pomogne.
Dexter013 E jbg 02.09.2013. 16:57 #511909

Nije normalno, sta da su imali 470?
Koliko je slabija karta od 670 skoro duplo?
i 470 je ok ako je ima
i 670 je ok ako je ima,
kako sad?

Mada nije ni bitno, ko sta izvuce nek izvuce,
fer je da dobijes to isto ako ima i to apsolutno nikome ne smeta,
ali svi se raduju i ocekuju da nema to isto,
da bi dobili nesto duplo jace i to je isto ok...

Blueberry Ma jasno, nego... 02.09.2013. 19:15 #511931

broj poruka: 1271

Pa jeste normalno u nekim stabilnijim zemljama, jer, u neprijatnoj situaciji kao sto je reklamacija cilj je zadrzati kupce, samim tim dati im i neki ustupak zarad buduce saradnje. Nema nikakvih problema ako dobiju isto, ali pomenuta firma nudi losije od onog sto se reklamira, na tome je akcenat.

Kod nas je kupce odj**ati lako jer monopol drzi par firmica, te se niko ni ne trudi da kupce zadrzi, znaju da ce opet morati da dodju jer prakticno nemaju gde drugde da kupe.
SkyFire 470 02.09.2013. 19:28 #511934

broj poruka: 18472
Ja sam cuo da je nasilno `spaljivanje` karti zakonom zabranjeno ali se i dalje praktikuje..
Dajem staro (mrtvo) za novo ali bez doplate

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ENVIDIA ... 02.09.2013. 20:18 #511943

Karta radi, tacnije verovatno posto zbog temp nisam mogao da je koristim u igricama nego samo filmove i za net. Problem je sto ne radi turbina, e sada ona je malo specificna, veca od obicne 5870 a manja od 5970. Ni kuleri nisu mogli bas svi na nju.Mislim ventilator radi ali ne moze da se koristi jel drci kao blesav pocne da dere onu plastiku unutra kada se okrece. Spalo je sa lezista verovatno. AMD pravi te ventilatore kao idiot ni 3 god ne mogu da potraju.
Nema sanse da spalis tako kartu kako ti hoces a da se to ne vidi. Za to bi morao da budes bolesno uporan i strpljiv a verovatno bi sjebao i mnoge stvari jos uz to.
Sta ona nije procesor da degradira tako lako. Mislim moze da degradira na nekom tamo kloku ali na stock ce da radi pa da radi. Jedino da je mesecima konstantno akas, mada ni tada pogledajte sta rade u rudnicima. To je pravljeno da radi tako 3 god i ako rikne riknula je iz slucajnosti, ja mogu da se kladim ovako sada da dam nekome da ne bi za nedelju dana mogao karti ama bas nista. Ni voltazu ne moze da joj postavi dosta dosta nize nego sto bi joj naskodilo. Jedino da uzme EVBot neki koji nema ogranicenje pa da se izivljava. Ali to AMD nema. 1.300V u najvise po BIOSu pa ti vidi. 1.175V stock tako da joj ne mozes ama bas nista. Ako preteras sa klokom restart ili driver napravi error i mozes da je poljubis u dupe.
Nije to EVGA pa 13 BIOSa za jednu seriju GF110 pa razlicte voltaze pa EVBot updejtovan firmware za svaku novu seriju karti da otkljuca posebno. Ovde jedan BIOS i crkveni i mrtveni taj sa kojom je karta dosla.

Nije to glavni razlog zasto ne kupujem kod nas ne mogu da kazem, ali moram da priznam da mi je jako drago sto nemam posla sa takvima prodavcima vise a i takve su stvari visoko visoko na listi kada izaberem Classified pre SOC ili Lightening. EVGA takvima ne bi dala ni da posluju sa njima. Kada intervenise ponekada i u USA sta bi tek bilo kod nas, vala svako ko nas zna kaze da smo ciganija nevidjena. Za 1-2 ce kostati Hrvatski papiri kao sada Svajcarski a za 5 bice situacija takva da ce i Kosovski znaciti upgrade na postojecu situaciju.
Nacija koja je sebe zadavila. Neko ce verovatno izdati i takvu knjgu.
Jednostavno mogao sam da budem neki koji ne poznaje rasu ovde pa kupi ne znam lupim neki 780 koji cekam, taj slucajno rikne, prodaju se nema ih vise, oni ne uvoze i oni daju neki levi. Sta manje faza, nema veze performanse se gledaju. Jadan vas entuzijazam.
Ja ovde da se snabdevam mene bi bilo muka da sredim komp. Ja bi ostavio onako sve one kablove strpane samo da to radi nekako, ne bi ni gledao nista onako bezvoljno balavio na slike hardwara isto placenog i kao dobro mi je.

imarkovic Re: ... 02.09.2013. 20:59 #511948

broj poruka: 19078
ako ne budes uspeo, ili ako ti istekne, ili ako ti je istekla garancija do sada, mogu ja to da ti sredim, kao sto sam to vise puta radio, znam tacno sta je u pitanju, to se desava usled loseg odrzavanja, ciscenja, a greota da se baci

:: Karta radi, tacnije verovatno posto zbog temp nisam mogao da je koristim u igricama nego samo filmove i za net. Problem je sto ne radi turbina, e sada ona je malo specificna, veca od obicne 5870 a manja od 5970. Ni kuleri nisu mogli bas svi na nju.Mislim ventilator radi ali ne moze da se koristi jel drci kao blesav pocne da dere onu plastiku unutra kada se okrece. Spalo je sa lezista verovatno. AMD pravi te ventilatore kao idiot ni 3 god ne mogu da potraju
:: Nema sanse da spalis tako kartu kako ti hoces a da se to ne vidi. Za to bi morao da budes bolesno uporan i strpljiv a verovatno bi sjebao i mnoge stvari jos uz to.
:: Sta ona nije procesor da degradira tako lako. Mislim moze da degradira na nekom tamo kloku ali na stock ce da radi pa da radi. Jedino da je mesecima konstantno akas, mada ni tada pogledajte sta rade u rudnicima. To je pravljeno da radi tako 3 god i ako rikne riknula je iz slucajnosti, ja mogu da se kladim ovako sada da dam nekome da ne bi za nedelju dana mogao karti ama bas nista. Ni voltazu ne moze da joj postavi dosta dosta nize nego sto bi joj naskodilo. Jedino da uzme EVBot neki koji nema ogranicenje pa da se izivljava. Ali to AMD nema. 1.300V u najvise po BIOSu pa ti vidi. 1.175V stock tako da joj ne mozes ama bas nista. Ako preteras sa klokom restart ili driver napravi error i mozes da je poljubis u dupe
:: Nije to EVGA pa 13 BIOSa za jednu seriju GF110 pa razlicte voltaze pa EVBot updejtovan firmware za svaku novu seriju karti da otkljuca posebno. Ovde jedan BIOS i crkveni i mrtveni taj sa kojom je karta dosla.
:: Nije to glavni razlog zasto ne kupujem kod nas ne mogu da kazem, ali moram da priznam da mi je jako drago sto nemam posla sa takvima prodavcima vise a i takve su stvari visoko visoko na listi kada izaberem Classified pre SOC ili Lightening. EVGA takvima ne bi dala ni da posluju sa njima. Kada intervenise ponekada i u USA sta bi tek bilo kod nas, vala svako ko nas zna kaze da smo ciganija nevidjena. Za 1-2 ce kostati Hrvatski papiri kao sada Svajcarski a za 5 bice situacija takva da ce i Kosovski znaciti upgrade na postojecu situaciju
:: Nacija koja je sebe zadavila. Neko ce verovatno izdati i takvu knjgu
:: Jednostavno mogao sam da budem neki koji ne poznaje rasu ovde pa kupi ne znam lupim neki 780 koji cekam, taj slucajno rikne, prodaju se nema ih vise, oni ne uvoze i oni daju neki levi. Sta manje faza, nema veze performanse se gledaju. Jadan vas entuzijazam
:: Ja ovde da se snabdevam mene bi bilo muka da sredim komp. Ja bi ostavio onako sve one kablove strpane samo da to radi nekako, ne bi ni gledao nista onako bezvoljno balavio na slike hardwara isto placenog i kao dobro mi je
SkyFire Majstore 02.09.2013. 21:56 #511966

@imarkovic
Ono sto si meni sredio vise ne funkcionira ,vratilo se na staro..

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

imarkovic Re: Majstore 02.09.2013. 22:19 #511968

znaci treba bolja mast da se `metne` za te 2000rpm.. mora da sam malo stavio, jbg, nista, daces mi na reklamaciju .
Jel zuji ili koci?

:: @imarkovi
:: Ono sto si meni sredio vise ne funkcionira ,vratilo se na staro.
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
SkyFire Re: Re: Majstore 02.09.2013. 22:54 #511970

Zakucao..

Imam joa jedan takav..
Izgleda da treba gusca masss :)

Superior Technology

:: znaci treba bolja mast da se `metne` za te 2000rpm.. mora da sam malo stavio, jbg, nista, daces mi na reklamaciju .
:: Jel zuji ili koci
:: :: @imarkovi
:: :: Ono sto si meni sredio vise ne funkcionira ,vratilo se na staro.
:: ::
:: :: Superior Technology
:: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
imarkovic Re: Re: Re: Majstore 02.09.2013. 23:00 #511972

ma ne, znam sta je, stavio sam malo jer sam se bojao da ne preteram, izgleda da sam treba da krknem.. jos jedan sickle flow? Au, sta im radis

:: Zakucao.
:: Imam joa jedan takav.
:: Izgleda da treba gusca masss :
:: Superior Technology
:: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: :: znaci treba bolja mast da se `metne` za te 2000rpm.. mora da sam malo stavio, jbg, nista, daces mi na reklamaciju .
:: :: Jel zuji ili koci
:: :: :: @imarkovi
:: :: :: Ono sto si meni sredio vise ne funkcionira ,vratilo se na staro.
:: :: ::
:: :: :: Superior Technology
:: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
neXus2000 ... 03.09.2013. 02:23 #511995

broj poruka: 3352
Sto ne roknete silikonsko ulje u spreju?

@Wlada
Grafika nije najbitnija u igrama, jer koji ce ti fenomenalna grafika, kad nema pricu, dinamiku, raznovrsnost u igri. Ono sto je cini igrivom. Besomucna pucacina u Crysis je samo trci u pucaj. Sta je tu zanimljivo?

ENVIDIA ... 03.09.2013. 03:36 #511996

Zaboravljate da ja imam mali profesionalni kompresor duster u kuci i meni je opsesija cisecenje toga. To se desava jel AMD pravi krs. Prvo se otkacila zica, ne u smislu da je ispala iz konektora nego je pocela da lupka unutra kao krilima ogroman komarac da je unutra a onda je tog dana i ventilator poceo da drci tom snagom da je to neverovatno. To nema nikakve veze sa prasinom, otkaci se i spada dole.
Cak kada sam im nosio prvi put kartu oni su rekli mi smo mislili da je prasina ali je ona perfektno cista. Vi trebate da vidite kakav je moj H100, kao nov znaci. Svakog meseca se otkace konektori zalepe ventilatori izolirkom i komp ide na terasu pod duster.

Ne znam sta je zanimljivo u igricama pitaj 100 miliona ljudi nemoj mene.
Vi igrajte kako ste vi navikli ja igram kako su napravili igru.
E sada zasto karta dostigne 90C za 5 min a ventilator se vrti na 4500-5000rpm kako pise na ekranu tastature to ja vec ne znam, ali kuler nije ispravan.
Kada sam odneo prvi put mozda je i bilo sanse da se popravi jel se tada malo culo samo ali oni su rekli da ne smeju to da otvaraju i da se necuje vise kada su oni slusali i to je to.
Jedan je rekao ja sam je cistio cetkicom ali je ona i bila cista vec nije bilo prasine.
Ja reko znam imam duster ne stigne prasina ni da se stvori u kompu.
Kada sam dosao kuci stvarno je ona jedno vreme prestala da se cuje nekoliko meseci a onda je pocela ziva duboko unutra da lupka i to u idle i kada sam pojacao ventilator poceo je da drci....

Ti mozda spaljujes karte nekom drugom metodom da su one gotove skroz. Inace da te stavim pored zatvorenog kompa i AMD ili NVIDIA karte bez EVBota nema sanse da je spalis mesec dana da sedis pred kompom. Ali da mu ne prilazis, samo da je klokovanje u pitanju ili software. Teoretske sanse nema. Znaci to je jedna od 1000 koja bi riknula, mozda povukla jos nesto. Fizickim obracunavanjem i strujom moze svako da je sjebe i istopi ali ovako u kompu nema sanse.
Pa to su tako ocigledne stvari pazite EVGA koja podstice klokovanje do krajnjih granica.
Znaci na 580 Classified si mogao po 1.9V da spicis u kartu jednostavno kada je to napravljeno propisno to ce da se ugasi, restartuje, zamrzne ekran, ...Ako je karta ispravna hardwareski tesko, jako. Izvesnija je da radi na stock kloku ili na samo 10% vecem kloku posle odredjenog vremena da nece da ostane stabilna posle dugog vremena. Pa znate sta rade ljudi sa kartama pogotovu NVIDIA, koja je to tortura, ali kada nesto valja i kada nije reparirano, vec ozivljavano, poluispravno, pokazalo neispravnost na testove u fabrici ali je ipak prodali jel prolazi osnovne 3D testove neko vreme onda mozda. Inace ispravna karta, pa znate i sami...

imarkovic Re: ... 03.09.2013. 08:41 #512006

taj sprej nije jeftin, trazio sam ga i nisam ga nasao, pitacu opet drugara u capriolu, dobro si me podsetio..
@vlada, a da, izvini, zaboravio sam totalno na Electric Duster, u pravu si, nema sanse onda da je do prasine, kud prodje Duster, tu trava ne raste.. a mozda je bio problem sto si previse cistio, unistio si mu imunitet ili si mu pustio statiku s tim cudom

:: Sto ne roknete silikonsko ulje u spreju
:: @Wlad
:: Grafika nije najbitnija u igrama, jer koji ce ti fenomenalna grafika, kad nema pricu, dinamiku, raznovrsnost u igri. Ono sto je cini igrivom. Besomucna pucacina u Crysis je samo trci u pucaj. Sta je tu zanimljivo
:: ____________________________
:: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
codeus Re: Re: ... 03.09.2013. 08:52 #512009

broj poruka: 4054

markovicu kad podmazujes moras da kombinujes mast i ulje .. mast za bicikle + bagat ulje za sivacu mashinu .. malo masti i jedna kap ulja ..

mast je suvise gusta pa samnji max rpm na ventu i vrlo brzo zariba .. dodatak jedne kapi ulja sredi stvar

mada potrazi sad se pojavilo `industrijski vazelin` u spricu + ulje ..

:: taj sprej nije jeftin, trazio sam ga i nisam ga nasao, pitacu opet drugara u capriolu, dobro si me podsetio.
:: @vlada, a da, izvini, zaboravio sam totalno na Electric Duster, u pravu si, nema sanse onda da je do prasine, kud prodje Duster, tu trava ne raste.. a mozda je bio problem sto si previse cistio, unistio si mu imunitet ili si mu pustio statiku s tim cudom
:: :: Sto ne roknete silikonsko ulje u spreju
:: :: @Wlad
:: :: Grafika nije najbitnija u igrama, jer koji ce ti fenomenalna grafika, kad nema pricu, dinamiku, raznovrsnost u igri. Ono sto je cini igrivom. Besomucna pucacina u Crysis je samo trci u pucaj. Sta je tu zanimljivo
:: :: ____________________________
:: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
imarkovic Re: Re: Re: ... 03.09.2013. 09:33 #512013

nemam jbg, hteo sam x puta to da kupim nego sve zaboravim gde da trazim i onda zaboravim i da mi treba..

:: markovicu kad podmazujes moras da kombinujes mast i ulje .. mast za bicikle + bagat ulje za sivacu mashinu .. malo masti i jedna kap ulja ..
:: mast je suvise gusta pa samnji max rpm na ventu i vrlo brzo zariba .. dodatak jedne kapi ulja sredi stva
:: mada potrazi sad se pojavilo `industrijski vazelin` u spricu + ulje .
:: :: taj sprej nije jeftin, trazio sam ga i nisam ga nasao, pitacu opet drugara u capriolu, dobro si me podsetio.
:: :: @vlada, a da, izvini, zaboravio sam totalno na Electric Duster, u pravu si, nema sanse onda da je do prasine, kud prodje Duster, tu trava ne raste.. a mozda je bio problem sto si previse cistio, unistio si mu imunitet ili si mu pustio statiku s tim cudom
:: :: :: Sto ne roknete silikonsko ulje u spreju
:: :: :: @Wlad
:: :: :: Grafika nije najbitnija u igrama, jer koji ce ti fenomenalna grafika, kad nema pricu, dinamiku, raznovrsnost u igri. Ono sto je cini igrivom. Besomucna pucacina u Crysis je samo trci u pucaj. Sta je tu zanimljivo
:: :: :: ____________________________
:: :: :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp
ENVIDIA ... 03.09.2013. 12:46 #512035

Vi podmazujete hardware, ventilatore i to... Jbt ne radim na odrzavanju vozova.
Hardware treba da je nov cist, ne umazan uljima za sivacu masinu. Ako ne radi ne radi, ako radi dobro je, ako ima garanciju ide tamo, kakve masti i ulja. Gledam ljudi zalivaju kulere.
Ovde nema ni da se kupe ventilatori jos ce ih odrzavati kao su ne znam ni ja sta....
Ma duster mora da se koristi sa sigurne razdaljine ne smes da pridjes komp. Mora najmanje pola metra od kompijutera da budes udaljen zbog maticne ploce. Jedino gde smes da pridjes na 20cm su hard diskovi, radiatori i to. Sa 20-30cm znas kako ostaje ulegnuce na dlanu od pritiska kada duvas u ruku.
Ja odneo kod lika da ocistimo njegov komp on kaze daj malo samo nije prljavo ja cu.
Ja mislio stvarno malo je a on ima H50. Znaci kada je dunuo, sobu je zadimio sve smo jeli prasinu, znaci na ustima sam je osecao 5 minuta posle. Reko idi bre ti ovo nisi cistio godinu dana sta malo. On kaze cuti prethodni nisam nikada ocistio 4-5 god.Meni je to neverovatno.
Kompo mora da se odrzava, recimo ventilator ako se ne cisti redovno, svaki mesec dana sa tako necime, za godinu dana ti mozes da oduvas prasinu ali ostane prljavo, to je ono sto ni cetka ne moze da skine rucno kada ga cistis, to onda mora alkohol a tako se kvare ventilatori sto im se igras sa perima. Zato je ovo bolje. Jednom mesecno i ne dozvolis joj da se formira.

imarkovic Re: ... 03.09.2013. 13:22 #512045

Znam da ti to zvuci kao `extraterrestrial`, verovatno me smatras istim sto to radim , ali inace ako se adekvatno otvori i dobro podmaze ventilator, moze da istraje jako dugo, bez cinjenice da nije radio, pogotovo ako je neki skuplji, ti ces ga baciti u kantu, ne znajuci to, a ja cu ga srediti da radi dalje.. radio sam to x puta recimo na napajanjima, umesto da dam pare za nov ventilator i zamenim ga, boli me bas uvo, lepo ga ocistim, podmazem, prebrisem alkoholom ili benzinom, vratim korisniku zajedno sa kompijukterom..

:: Vi podmazujete hardware, ventilatore i to... Jbt ne radim na odrzavanju vozova.
:: Hardware treba da je nov cist, ne umazan uljima za sivacu masinu. Ako ne radi ne radi, ako radi dobro je, ako ima garanciju ide tamo, kakve masti i ulja. Gledam ljudi zalivaju kulere
:: Ovde nema ni da se kupe ventilatori jos ce ih odrzavati kao su ne znam ni ja sta...
:: Ma duster mora da se koristi sa sigurne razdaljine ne smes da pridjes komp. Mora najmanje pola metra od kompijutera da budes udaljen zbog maticne ploce. Jedino gde smes da pridjes na 20cm su hard diskovi, radiatori i to. Sa 20-30cm znas kako ostaje ulegnuce na dlanu od pritiska kada duvas u ruku
:: Ja odneo kod lika da ocistimo njegov komp on kaze daj malo samo nije prljavo ja cu
:: Ja mislio stvarno malo je a on ima H50. Znaci kada je dunuo, sobu je zadimio sve smo jeli prasinu, znaci na ustima sam je osecao 5 minuta posle. Reko idi bre ti ovo nisi cistio godinu dana sta malo. On kaze cuti prethodni nisam nikada ocistio 4-5 god.Meni je to neverovatno
:: Kompo mora da se odrzava, recimo ventilator ako se ne cisti redovno, svaki mesec dana sa tako necime, za godinu dana ti mozes da oduvas prasinu ali ostane prljavo, to je ono sto ni cetka ne moze da skine rucno kada ga cistis, to onda mora alkohol a tako se kvare ventilatori sto im se igras sa perima. Zato je ovo bolje. Jednom mesecno i ne dozvolis joj da se formira
Dexter013 @imarkovic 03.09.2013. 13:26 #512047

Dzaba mu pricas, on ce da daje novce i nece mu biti zao opet tih
3 000 din za ventilator, pa kad krene da krci i grebe on ga lepo baci u kantu,
ne znajuci da se samo istrosio namaz na osovini, koji se jako lako sredi.

Ali ispod casti mu je da se za sicu bakce sa time,
on odvoji od svoje imaginarne plate jer ceo dan sedi kuci i ne radi nista
i kupi lepo nov ventilator za tracavih 3 000 din...

STRANA 3 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs