Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
7970 vs 670
STRANA 3 OD 3
Dexter013 @Djole 11.09.2012. 16:46 #440660

status: user
broj poruka: 17098
Pazi
imam ga kod sebe,
a hteo sam asusa da kupim,
ulete ovaj gigabyte neplanski,
i pravo da ti kazem,
sad kad sam koristio kartu
video kako radi
temperature i buku
ne bih kupovao asusa...

Ne kazem da je giga bolji, ali ovo je meni extra karta.
Vise nego zadovoljan sam.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb Ma znam 11.09.2012. 16:47 #440662

broj poruka: 6876
Taj windforce je u osnovi odlican rashladni sistem,ali kako sam citao a i kako smo videli kod hd 6850 karti,neki su bili odradjeni ocajno.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Djole 11.09.2012. 16:49 #440663

broj poruka: 17098
Slazem se za 6850,
ali gtx 670 sa 3x fana je skroz druga prica.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Re: Re: ... 11.09.2012. 17:05 #440669

broj poruka: 3821
Oke, ako je razlika zaista 60e, povlacim sve sto sam rekao..

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: :: Samo fizika nije nikakva revolucionarna stvar, i mislim da i dalje ne podrzava ni 30% igrica doticnu
::
:: Jel bitno koliko ih podržava ako uopšte možemo da kažemo da je barem plus kod nVidie jer ATI to nema. Stiže Borderlands 2 sa PhysXom pa možeš lako da vidiš koliku razliku pravi
:: :: Jeste za nijansu hladnija karta, ali potpuno nebitno u celoj prici, jer 7970 nije furuna
:: Kako nije bitno? I to je opet neki plus, hladnija karta, duži vek
:: :: GHz 7970 je izjednacena ili za nijansu brza od GTX680 - 7970 je u najgorem slucaju tu negde sa GTX670
:: Ghz overclockovani je tu negde sa 680, zato overclockovani 680 je daleko ispred 7970. 670 je tu negde sa regularnim 7970
:: :: Sira magistrala, 3GB... Zasto bi uopste razmisljao o GTX670 ukoliko novci nisu problem, ne znam..
:: Čemu? 3GB za šta? Za 3 monitora jedino, nizašta više. Za 1920x1200 je 2GB taman
:: :: Mada, rekao bih i da su im cene tu negde.
:: I povrh svega navedenog je GTX670 jeftiniji za 60 evra, tako da taj 7970 može samo fanboy da kupi u odnosu na 670
:: :: Da je polemika HD7950 vs GTX670, razumeo bih
:: Ja ne bih, zašto bi neko kupovao sporiju kartu a plaćao isto
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
eVGABandit ... 11.09.2012. 17:34 #440675

broj poruka: 409
Da vi znate ljudi kojih ja imam problema da klokujem moju kartu.
Mislim ne zbog karte nego zbog software. MSI Afterburner cita klokove 0 kada se instalira. Sapphire TriXX moras da snimis profil pa posle ulaska u Windows da klokujes svakog. Neki GIGABYTE software ne vide njihovu smrdljivu kartu. Zamislite da EVGA Precision vama na EVGA GTX580 kaze ovaj program je samo za GIGABYTE karte. Bolestina nikada gora.
Zato ce se to desiti ponovo sa HD7970 za 2-3 godine.
Neki programi koji uspeju kao ASUS Gpu Tweaker ne moze preko CCC klokovanja.
Ostao je samo Sapphire Trixx koji ume da zabaguje i trazi restart. Stvarno su dzukele ovi iz AMDa.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 2x2GB- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified/ ThanX to EVGA (First on Balkan) classified011@hotmai

djokosrb re:... 11.09.2012. 17:53 #440676

broj poruka: 6876
Prodaj to amd sranje i kupi evga gtx 670 da te vidi bog.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

Pisko Re: ....Daum i nvidija 11.09.2012. 19:14 #440687

broj poruka: 6670
Kada bi, bar malo, razmislio, moglo bi ti pasti na pamet, koji drajveri nisu propisno napisani, ili, tačnije - koji su namerno kvarno napisani. U tvom slučaju, to nisu bili drajveri AMD-ATI-ja, kao i kod većine slučajeva. Windows nakon instalacije, tako hvaljenih, a MNOGO učestalije apdejtovanih nvidija drajvera, VIŠE NIJE ISTI, tj. oštećen je. Ne dozvoljava instalaciju ničega nego faličnih nvidija drajvera. Ne možeš da kriviš ati drajvere što ne mogu da se instaliraju na takav windows, jer ga oni i nisu doveli u takvo stanje. Da se uopšte nisu hteli instalirati, e, tu bi bio u pravu, međutim, stvarno ne treba biti mnogo pametan pa da se zaključi da između windowsa koji nije video forceware i onoga na kome su bili pa kao deinstalirani - postoji velika razlika, a ukratko se zove oštećen windows. Namerno.... Ko ovo ne vidi, za mene je glup. Da, bilo je u to vreme i obratnih slučajeva, doduše, ne znam da nvidija nije baš mogla da se instalira uopšte, ali, znalo je da bude problema iako je amd-ati drajver deinstaliran. Ali, mnogo manje slučajeva, da li zato što su ljudi verniji ati-ju, ili su brzo prestali sa tom praksom ne znam.

Budale računaju na sreću.

:: I dalje se vidja u changelogovima novih AMD drivera da se ispravljaju problemi sa raznim igrama. Ako to nije dovoljan znak da i dalje nisu ispeglani ko Nvidia driveri onda ne znam šta dalje da pričam
:: Još kad se setim 4890 nije hteo da instalira driver kad sam ga uboo posle GTX280, a 5870 nije hteo ni CCC ni driver da instalira dok mu nisam reinstalirao windows, pa me obrad prozivao kako ne znam driver da instaliram (mora da treba diploma za to) Nikad takav problem me nije zadesio na desetine mašina na kojima sam stavljao nVidia grafike
:: Ali dobro, neko trpi i ćuti na takve stvari niti mu smetaju..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
eVGABandit ... 11.09.2012. 19:49 #440692

broj poruka: 409
Slab mi je to upgrade na 670. Ne znate vi kako je ova moja 5870 optimizovana i jaka isto kada se klokuje. GTX670 je jaci MNOGO. Ali to nije takav upgrade kakav vi zamisljate.
Ja sam hteo GTX580 Classified vise zbog karte. I imam stvarno vrh ponudu 300$ i shipping.
Ali ako idem na seriju 6 ne lezi mi nista sem 680 i to model koji mogu da klokujem dosta.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 2x2GB- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified/ ThanX to EVGA (First on Balkan) classified011@hotmai

DmasteRNo1 Slučaj sa Sikirice 11.09.2012. 21:22 #440703

broj poruka: 6108
Kupio čovek 7850 i pojavljuju se s vremena na vreme BSOD-i. Pre toga je imao nVidiju. Nije reinstalirao Windows. Nikakvo brisanje Forsvera Drajver Sviperom nije pomoglo, niti bilo šta drugo. Ja mu rekoh da ne
bude lenj i da reinstalira Win, pa da vidi da li će i posle toga biti BSOD-a. Naravno da ih nije bilo.
Zaključak: AMD je kriv što smo lenji i nećemo da reinstaliramo Win kad pređemo sa nVidije na AMD-a.

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

obradmi Re: Slučaj sa Sikirice 11.09.2012. 22:29 #440713

broj poruka: 7732
To je najsigurnije kada se prelazi sa Nvdia na Radeon i viceversa,kod Linux-a t.j kod Ubuntu to ne mora ,jer je direkno obraca hardveru ,dok kod Ms-a to ide preko dll ova u ovom slucaju bih okrivio Microsoft za to.

:: Kupio čovek 7850 i pojavljuju se s vremena na vreme BSOD-i. Pre toga je imao nVidiju. Nije reinstalirao Windows. Nikakvo brisanje Forsvera Drajver Sviperom nije pomoglo, niti bilo šta drugo. Ja mu rekoh da n
:: bude lenj i da reinstalira Win, pa da vidi da li će i posle toga biti BSOD-a. Naravno da ih nije bilo
:: Zaključak: AMD je kriv što smo lenji i nećemo da reinstaliramo Win kad pređemo sa nVidije na AMD-a
:: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
Voanerges ... 11.09.2012. 22:49 #440720

broj poruka: 202
Ја бих само ово упутио Евгабандиту:

Karta je referentna, nema ničeg specijalnog oko OC potencijala, dakle plaćate samo EVGA ime. Bolje uzeti Asus DC2 verziju ili MSI stock koji je 60 evra jeftiniji.
Bobi4ever Izmedju neref GTX670 i ref 7970 11.09.2012. 23:08 #440725

broj poruka: 4890
Izabrao bih nereferentnu GTX670 bez razmisljanja.
Sto se tice drajvera, nisam imao problema ni sa Nvidiom ni sa AMD/ATI kartama i njihovim drajverima, a isto tako nikada nisam instalirao beta drajvere i slicne gluposti.
@Daum moram da te ispravim jbga moze i 3GB graficke memorije da se iskoristi za single monitor kroz modove i patcheve za bolje teksture, primera radi, Skyrim ima modove gde su teksture redizajnirane od strane modova i prelepe, ali takodje lako ode i preko 2GB graficke memorije na njih.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
mixer93 Re: 11.09.2012. 23:46 #440728

broj poruka: 4187
Vidim, svi biste uzeli GTX670, ali zato paljba po NVIDIA `fanbojsima`... e pa da mogu, zabranio bih vam da u usta uzmete NVIDIA, a kamoli graficku.
Tu se proserava ovaj djole, vazno da se nesto govori, a sad nije bitno sta, da li nesto na temu, ili prozivanje bez razloga, to nema veze, sve je to isto jel da? Ali bitno je da se kenja... :)

I da, AMD ima lose drajvere! Evo vam ga na! h-a-h-a

Mortificat Re: Re: Slučaj sa Sikirice 12.09.2012. 00:04 #440730

broj poruka: 3519
Vidiš, moja iskustva su drugačija, sa Win8 nisam imao problem, ali mi je trebalo dosta vremena da nateram Ubuntu 10.10 da se navikne na učestale promene grafike koje sam poslednjih meseci pravio(3xnV i 1xAMD).

@djokosrb

Imao sam 6850 Windforce, ne znam o kakvom očajno odrađenom hlađenju pričaš? Šta je to što ne štima?

:: To je najsigurnije kada se prelazi sa Nvdia na Radeon i viceversa,kod Linux-a t.j kod Ubuntu to ne mora ,jer je direkno obraca hardveru ,dok kod Ms-a to ide preko dll ova u ovom slucaju bih okrivio Microsoft za to
:: :: Kupio čovek 7850 i pojavljuju se s vremena na vreme BSOD-i. Pre toga je imao nVidiju. Nije reinstalirao Windows. Nikakvo brisanje Forsvera Drajver Sviperom nije pomoglo, niti bilo šta drugo. Ja mu rekoh da n
:: :: bude lenj i da reinstalira Win, pa da vidi da li će i posle toga biti BSOD-a. Naravno da ih nije bilo
:: :: Zaključak: AMD je kriv što smo lenji i nećemo da reinstaliramo Win kad pređemo sa nVidije na AMD-a
:: ::
:: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
DmasteRNo1 Re: Re: 12.09.2012. 00:36 #440734

broj poruka: 6108
Da i ti nisi oboleo od Wladinog sindroma, pošto upadaš u sred teme, pričaš sam sa sobom i ništa pametno nisi rekao???

http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jpg

f0rever Re: Re: Re: Slučaj sa Sikirice 12.09.2012. 00:40 #440737

broj poruka: 3821
+1

6850 Windforce odlicno hladjenje ima, i odlicno radi... Imala je problema sa bugovima, ali to je posle ispravljeno.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Vidiš, moja iskustva su drugačija, sa Win8 nisam imao problem, ali mi je trebalo dosta vremena da nateram Ubuntu 10.10 da se navikne na učestale promene grafike koje sam poslednjih meseci pravio(3xnV i 1xAMD)
:: @djokosr
:: Imao sam 6850 Windforce, ne znam o kakvom očajno odrađenom hlađenju pričaš? Šta je to što ne štima
:: :: To je najsigurnije kada se prelazi sa Nvdia na Radeon i viceversa,kod Linux-a t.j kod Ubuntu to ne mora ,jer je direkno obraca hardveru ,dok kod Ms-a to ide preko dll ova u ovom slucaju bih okrivio Microsoft za to
:: :: :: Kupio čovek 7850 i pojavljuju se s vremena na vreme BSOD-i. Pre toga je imao nVidiju. Nije reinstalirao Windows. Nikakvo brisanje Forsvera Drajver Sviperom nije pomoglo, niti bilo šta drugo. Ja mu rekoh da n
:: :: :: bude lenj i da reinstalira Win, pa da vidi da li će i posle toga biti BSOD-a. Naravno da ih nije bilo
:: :: :: Zaključak: AMD je kriv što smo lenji i nećemo da reinstaliramo Win kad pređemo sa nVidije na AMD-a
:: :: ::
:: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp
STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs