da razbijes monotoniju .Sto se tice CPU ,stvarno bez preke potrebe ne moras da menjas.Cini mi se da je CPU postao zadnja stavka koju treba menjati ,naravno sem ako nemas P4 ili Athlon I 64
Procitah nekoliko poslednjih postova, i ne verujem, i dalje ista prica, a covek je samo pitao lepo sta posle 6870. Samo se peckate bespotrebno. Heheh!
Ja sam presao sa 6870 CF na 7970, i oseca se razlika, dobio sam vise na fluidnosti u igrama, stabilniji fps, sigurno prevashodno zahvaljujuci sto vise ne koristim CF i sto je, naravno, novija arhitektura.
@Scyter Ako imas, spremio si, pare, uzimaj covece, nema sta da se ceka i toliko vaga, bilo koja 7950 ima da pojede tu 6870. A da ne pricam o GTX670. I sta, ako budes cekao jos mesec dva, pa izadju nove karte, npr. 8950, mislis da ce cena da joj bude pristupacna, jes`, bice kao sto je i bila kada su se pojavile prve 7xxx karte. Uvek je tako bilo, prve serije karti su uvek preskupe. Pa cak i ja kad sam letos kupovao 7970, platio sam je papreno. :(
Adzem, ma ne kazem brate za to, nego kazem za GTA IV.
Jeste ona procesorski zahtevna, Dexter(i Adzem) - ali trazi i dobar GPU.
Ne moze 8800GTX da izvuce na FULLHD sve high + svi patchevi + AA&AF 60 FPS-a u GTA IV..
Minimum neki HD6950, i to, MINIMUM.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: gta IV je extremno procesorski zahtevna, ne gpu zahtevna :: inace 8800 gtx sa i5 ili i7 tera bez problema na max sa 50/60 fps-a :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: :: :: Pa sta je rekao covek lose, ne kapiram :: :: ::
Meni je iskoriscenost i sa 6850 i sa gtx 480 bila oko 30-40% A kada sam bas pratio kako se ponasa igrica, 1090t(4ghz) i gtx 480 su nekada davali i 15-20fps-a o.o Tako da je to za mene teski shit od igrice.
:: Adzem, ma ne kazem brate za to, nego kazem za GTA IV :: :: Jeste ona procesorski zahtevna, Dexter(i Adzem) - ali trazi i dobar GPU :: :: Ne moze 8800GTX da izvuce na FULLHD sve high + svi patchevi + AA&AF 60 FPS-a u GTA IV. :: :: Minimum neki HD6950, i to, MINIMUM
:: Procitah nekoliko poslednjih postova, i ne verujem, i dalje ista prica, a covek je samo pitao lepo sta posle 6870. Samo se peckate bespotrebno. Heheh :: :: Ja sam presao sa 6870 CF na 7970, i oseca se razlika, dobio sam vise na fluidnosti u igrama, stabilniji fps, sigurno prevashodno zahvaljujuci sto vise ne koristim CF i sto je, naravno, novija arhitektura :: :: @Scyte :: Ako imas, spremio si, pare, uzimaj covece, nema sta da se ceka i toliko vaga, bilo koja 7950 ima da pojede tu 6870. A da ne pricam o GTX670. I sta, ako budes cekao jos mesec dva, pa izadju nove karte, npr. 8950, mislis da ce cena da joj bude pristupacna, jes`, bice kao sto je i bila kada su se pojavile prve 7xxx karte. Uvek je tako bilo, prve serije karti su uvek preskupe. Pa cak i ja kad sam letos kupovao 7970, platio sam je papreno. : +1 ako nema love onda je i hD7950 odlicna investicija.
Ne mozes sa k10.5 arhitekturom da imas fluidan gejming u GTA IV ako sve odvrnes na high.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Meni je iskoriscenost i sa 6850 i sa gtx 480 bila oko 30-40% :: A kada sam bas pratio kako se ponasa igrica, 1090t(4ghz) i gtx 480 su nekada davali i 15-20fps-a o. :: Tako da je to za mene teski shit od igrice :: :: :: :: Adzem, ma ne kazem brate za to, nego kazem za GTA IV :: :: :: :: Jeste ona procesorski zahtevna, Dexter(i Adzem) - ali trazi i dobar GPU :: :: :: :: Ne moze 8800GTX da izvuce na FULLHD sve high + svi patchevi + AA&AF 60 FPS-a u GTA IV. :: :: :: :: Minimum neki HD6950, i to, MINIMUM ::
GTA IV je jedno neoptimizovano djubre koje uopste ne iskoriscava hardver. Nije velika mustra nit znanje i to moze svako da proveri. Dovoljno je da se prati GPU usage i stvar je jasna. Da iskoriscava hardver frejmovi bi leteli a ovako se kotira kao zahtevna igra bez i jednog razloga. Nit je graficki dovoljno kvalitetna nit je efektima napredna. Druga stvar je sto sama igra oseca snagu CPU.Oseca i Dirt visinu kloka pa je opet zavistan od GPU-a sto ovde nije rec.Da ne pricam koje su muke sa SLI/CF! Ako GTA V bude isto govno bolje da zagase serijal pogotovu sto je opet usrani PORT!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ukoliko ce nove generacije da izadju u narednih par meseci, onda bolje sacekaj. Nove graficke ce normalno kostati dosta, a GTX660ti i GTX670 mogu samo da budu jeftinije nego sada, pa mozes neku od njih da uzmes.
Ako zelis sada da uzmes nesto, idi na GTX660ti ili GTX670, zavisi koliko para imas.
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647741. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.