Hteo bih da pitam ljude sa NVIDIA kartama posto ja Instaliram samo Display Driver, NVIDIA Audio mada ne znam ni sam zasto kada imam zvucnu ali ajde i Physix. Da li postoji mogucnost da uninstaliram sve odjedanput. Jel ja sada uninstall physix, uninstall audio restart unistall display driver restart boot in safe mode clean boot windows, clean pc and install new driver da li mogu da zajedno to uradim kao kod AMDa. Ne instaliram Experience. Nije mi potreban. Mogu samo da vam kazem da nikada na AMD ili NVIDIA nisam video vise od 80-100 poena u 3DMark 11 Performance ne Extreme.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
ma ne moras da clean-ujes, samo obrisi drajvere sa uninstall.. a audio moras da instaliras jer ce ti prijavljivati da nije instaliran..
:: Hteo bih da pitam ljude sa NVIDIA kartama posto ja Instaliram samo Display Driver, NVIDIA Audio mada ne znam ni sam zasto kada imam zvucnu ali ajde i Physix :: Da li postoji mogucnost da uninstaliram sve odjedanput. Jel ja sada uninstall physix, uninstall audio restart unistall display driver restart boot in safe mode clean boot windows, clean pc and install new driver da li mogu da zajedno to uradim kao kod AMDa :: Ne instaliram Experience. Nije mi potreban. :: Mogu samo da vam kazem da nikada na AMD ili NVIDIA nisam video vise od 80-100 poena u 3DMark 11 Performance ne Extreme. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
Sada mi je poslao lik poruku sa EVGA Foruma pita me jel sve u redu za grafiku ako nije on ce napisati test sample i poslati a da mu ja posaljem pare. Ja reko u redu je sve za koji dan. Eto opcije se stvaraju same. On ima PayPal i nisam ni racunao na njega i on bi je uzeo odmah a ja bi mu poslao pare bankom i izaslo bi me 20e manje ili 20e vise vise nego kada bi vi sada narucili u Srbiji GTX780 Classified. Ali sam mu odgovorio da dolazim za koji dan a da racunam na njega ako nekada ne bude moglo maticna ili tako nesto. On kaze da ce napisati on kao test sample ali sam mu rekao da znam da to nece proci kod carinika ali OK, platio bi ja maticnu i carinu.
:: Uvek ja radim Clean Install sa 2 Cleanera :: Mada od AMD ostane malo vise repova u registry :: :: Trebali bi da izmisle neku opciju da sve odjedanput se uninstalira :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
Prijatelju, kazi da nisi ukapirao Wladine aluzije, jer mi se cini neverovatnim da nisi prokomentarisao njegovu delatnost (osim ako ne laže...fore radi...)
Ovako uninstall EVGA Precision unistall physic uninstall NVIDIA Audio restart uninstall nvidia display restart boot in safe mode delete vga from device manager driver cleaner driver sweaper chekirano sve pod NVIDIA restart boot in safe mode ponovo driver fusion physic i nvidia display restart boot in normal mode povecanje rezolucije sa 800x600 na 1280 ccleaner advanced system care ciscenje zaostalih NVIDIA foldera iz registrya rucno, ciscenje temp foldera opet, ako ostane neki u user c ili program file instalacija drivera, instalacija EVGA Precision, podesavanje profila...
To radim samo kada izadje WHQL driver jel BETA me ne zanima. Nisu me platili za eksperiment.
preterujes.. trosis preterano puno vremena na nesto sto uopte ne moras, dovoljno je da pocistis SVE drajvere i onda moze restart, a ne posle svakog, to nema smisla, ima smisla kada instaliras, tj. imalo je nekad, sada to ne treba da se radi. Ti to ladno radis kad god instaliras drajver, a koliko vidim instaliras odmah cim izadje novi njega, a to stvarno nema potrebe..ajde u redu sada dok se ne ispeglaju drajveri za 780 posto je brand new
:: Ovako :: uninstall EVGA Precisio :: unistall physic :: uninstall NVIDIA Audi :: restar :: uninstall nvidia displa :: restart boot in safe mod :: delete vga from device manage :: driver cleane :: driver sweaper chekirano sve pod NVIDI :: restart boot in safe mode ponov :: driver fusion physic i nvidia displa :: restart boot in normal mod :: povecanje rezolucije sa 800x600 na 128 :: ccleane :: advanced system car :: ciscenje zaostalih NVIDIA foldera iz registrya rucno, ciscenje temp foldera opet, ako ostane neki u user c ili program fil :: instalacija drivera, :: instalacija EVGA Precision, podesavanje profila.. :: :: To radim samo kada izadje WHQL driver jel BETA me ne zanima :: Nisu me platili za eksperiment :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
A Sveza instalacija nista ? Uvek je bolje sveza instalacija nego drkanje sa driverima ....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: preterujes.. trosis preterano puno vremena na nesto sto uopte ne moras, dovoljno je da pocistis SVE drajvere i onda moze restart, a ne posle svakog, to nema smisla, ima smisla kada instaliras, tj. imalo je nekad, sada to ne treba da se radi. Ti to ladno radis kad god instaliras drajver, a koliko vidim instaliras odmah cim izadje novi njega, a to stvarno nema potrebe..ajde u redu sada dok se ne ispeglaju drajveri za 780 posto je brand ne :: :: :: :: Ovako :: :: uninstall EVGA Precisio :: :: unistall physic :: :: uninstall NVIDIA Audi :: :: restar :: :: uninstall nvidia displa :: :: restart boot in safe mod :: :: delete vga from device manage :: :: driver cleane :: :: driver sweaper chekirano sve pod NVIDI :: :: restart boot in safe mode ponov :: :: driver fusion physic i nvidia displa :: :: restart boot in normal mod :: :: povecanje rezolucije sa 800x600 na 128 :: :: ccleane :: :: advanced system car :: :: ciscenje zaostalih NVIDIA foldera iz registrya rucno, ciscenje temp foldera opet, ako ostane neki u user c ili program fil :: :: instalacija drivera, :: :: instalacija EVGA Precision, podesavanje profila.. :: :: :: :: To radim samo kada izadje WHQL driver jel BETA me ne zanima :: :: Nisu me platili za eksperiment :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: Do not settle for second best.. :: :: :: :: EVGA IS #1 :: :: :: ::
Iskreno malo mi je zao ove sada sto imam, zavoleo sam je a da li da ide u kutiju nova ili za Physix...Iznenada sam dosao do nje, taj dan video u stvarri nocu sam video i reko ajde da zovem ujutru. Ne znam ni kako sam pogledao taj deo za grafike njega nikada ne gledam...Slucajno sasvim kao da me je nesto vuklo da pogledam a ja ne mogu da igram igrice, poslao pare. Grafika moja 60C kada radi u onom srednjem modu, ne najmanjem 157/300 nego onaj 400/900 za filmove. Na 3D kada radi dostigne 95C za 10min i samo cujes vuuuu vuuuu vuuuu tako krene da radi ventilator...Reko ajde sada cekam da stigne 780 Classified pa kada stigne kraj sredina Septembra ili kraj sta sada. I ja vidim nju. Nova folija se vidi sa slike. Ja posaljem poruku i dogovorim se posle. Jos ja se dogovorio da se nadjem sa likom u gradu i zaspao ja, budi me telefon on zove da pita sto nisam dosao. Ja reko izvini sada vatam taksi i krecem, i on kao pa ajde da se ne cimas donecu ja kod tebe na stanicu. Ja izvadio Radeon ocistio drivere, stavio nju. Ubacio i ono momentalno kako sam pritisnuo da upalim komp posle 2sec slika welcome screen, instalirao ja driver restart sve radi, pogledao klokove, odmah heaven na dx9, pa stari za dx10, pa dx11, pa opencl. prolazi sve 3dmark pustim prosli i to. Ja reko da vidim sada da nije neki krs, pogledam ASIC 75.3%. Ja reko uuuu iznenadjujuce za osnovni primerak, znaci onaj najosnovniji bez sc bez icega...Ajde da je klokujem SC klokove odmah prosla, classified clock prosla za ultra kada sam stavio odmah sam video ljubicasto drvece i da se lomi tj cepka slika, reko treba voltaze, pogledam tacno koja je stock voltaza classified ultra na forumu, namestio nju, profil fan i pustio. I ona vrti vrti po 3 kruga sve testove, ne bi je ja klokovao da nisam cekao drugu odmah, uvek dam vremena hardwaru nedelju dana, bilo kom.Da se zagreje dobro nekoliko puta i ohladi pa tek onda, ne skroz novog da mu picim odmah voltazu...ali nju ajde kao znam cekam drugu. Pustio ja 3D Mark onaj novi reko ajde to da prodje jos probudio se ujutru vidim ceka test rezultati. Ja reko to stabilnaaaa siiii. Znas kada kupis neki hardware i kada se vidi da je ispravan daje ti sam samoupozdanje neko. Evo je , ovakva ista...
Necu je prodavati i vratiti u kutiju, da mi neko nudi 200e ne bi prodao, za 250 bi jel bi naruci Classfied odmah da me prodje zelja i izvadio 780 do nove godine koristio EVGA 580 Classified. Ja kada sam klokovao ovu pitam ljude tamo koliko je stock voltaza za GTX580 Classified ULTRA. Kaze razlicita, u serijama je izlazila pa kako koja. Verovatno kako su na testiranjima prosle. Neke su imale 1.050, neke 1.075 a neke i bogami 1.100V. Meni je trebalo 1.075 - 1.100 nisam sada bas trazio idealnu voltazu za taj klok jel mi nije trebalo za igrice. Mislim to je za 900/1053 1800 shadera. Mislim se zato vam i ne pucaju karte jel nije sa trake nego se podesava posebno. Ali dobro posle izadje razlicita verzija BIOSa pa gledas od koliko do koliko je voltaza pa ubacis koji je najrealniji za tvoju kartu. To je klok Classified ULTRA 580, moze i ko hoce da podigne i memoriju na 1100 ali se dobija 15 poena u Heavenu.
ali meni to nista ne znaci posto ja volim igrice u kutiji. Nikada ne bi kupovao kodove. Dobijam i 3DMark original to je znacajnije...
Evo mailovi da vidite koliko sam nestrpljiv kada sam kontaktirao da pitam kada cu imati GTX780 i da se proveri karta pre slanja tj da mi se pokazu slike kutije.
Cisto da ne mislite da vas palim i lazim za gluposti jel meni je najgore verujte da cekam, cak i decko sa foruma mi je poslao mail da mi vrati pin remover i rekao sam mu da bolje da dodje ako hoce da vidi EVGA GTX780 Classified da saceka do sledece nedelje pa da mi vrati. Trebao sam do kraja sada Septembra da je imam, ali to je to jos 3-4 dana.
Cak mi je i manager slao PP da pita jel cu moci da nabavim. NARAVNO. PA ZEMLJA DA SE OKRENE TACNO BI POSLAO KES U EVROPSKU KANCELARIJU I MINHEN I REKAO PAKUJ NE ZANIMA ME CARINA. Mada sam kesom mi je frka isto ali imam koliko sam rekao ovome. Sada da se pojavi Titan za 250e u Srbiji ne bi imao da ga kupim nego bi morao da pozajmljujem ali bukvalno.
Ajde ako vam nije tesko pogledajte ko sve daje igrice sa kartama a ko ne nudi nista, ja znam za ASUS I EVGA, jel daje Zotac nesto, itd.
Izgleda da samo sa GIGABYTE i MSI ne dobijes igricu. Realno mozda bi bilo bolje da dobijes disk lepo u kutiji ali te igre su sve po 30-40$ hitovi tek izasli.
PNY ima najlpesu kutiju na trzistu i jedini daje dozivotnu garanciju bukvalno sto je jasno naznaceno na kutiji koja je stvarno nalik na profi karte i gotivna jako. Ove Silver EVGA kutije mi se ne svidjaju...
Ne mogu da opisem kako mi je cekajuci EVGA GTX780 Classified. Samo da stigne, da se testira sve, a onda narucujemo backplate i stize EVBot aparat snimaju se BIOS bez power limita i onda cekamo Radeon. Cekam te AMD a moj BIOS ogranicenje nema. Kada bi mogao da nadjem 2 Axialna fana neka od 3000-4000RPM samo za testove da nakacim na nju da duvaju.
Da li se secate Hypa kada se pojavio HD7970. Karta se ludilo klokuje, ovo je nevidjeno, nezamislivo, da bi na kraju evo pre par meseci se zalili ljudi da su najbolje karte sa po 3 slota zakljucan power limit. Bice i sada tako, sacekajte da se pojave ljudi pa uporede svoje iskustva iz igri sa onim predstavljenim. Mislim ja volim da AMD se uzdigne jel samo klinac idiot totalno poremeceni fan NVIDIA moze da zeli bankrot nekome i da necija deca nema sta da jedu. Jebes performanse grafickih karti.
Jedino sto mora da ostane zapamceno da NVIDIA nikada nece prodavati kartu za tacno pola cene iste ili 5% manje ili 5% vece performanse nego AMD. NIKADA. To stvarno svaka im cast inace iskreno mislim da imaju slabiju kartu od Titana, nategli su mozda drivere sada da pokazu sve savrseno da odvoje jedan broj ljudi od GTX780 inace kada sve izadje na videlo ko zna sta ce tu biti. U svakom slucaju dobru kartu imaju i opstali su. AMD jedino krseve od CPUa pravi. Mislim ne krseve ali ne pravi CPU dovoljno dobre za jake masine i za 1-2 grafike da povuce maksimalno iz njih. Inace APU prave dobre, video karte su tu i tamo OK. NVIDIA sprema nesto za 2016, neku NVIDIA Volta sa 1TB/s Memory stacked DRAM. Kazu da ce dosta da investiraju u to i mislim da ce to biti moja sledeca karta posle GTX780 Classified, taman imam vremena do NVIDIA Volta EVGA Classified tamo na jesen 2016 verovatno. Ala ce da se igra na 780 Classified. To volim, kada cujem za neki projekat dobar i onda lepo isplaniras i to je to. Taman ce je nositi 5960K Haswell X99 sa 16GB DDR4 ...
Zasto kazem da NVIDIA ima ljude koji su strucniji inovativniji, moderniji nego AMD. Ali su takodje i gramziviji od AMDa. Za NVIDIA ne bi bilo nista da ona se polako umuva i da nam svake godine nudi top kartu za 1000$. Koju bi AMD prodavao za 600$.
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647810. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.