a koje ja primecujem odlicno. Pogledajte recimo matrix.. pogledajte mu PCB na tim mestima je on izlozen i karta znate kako krha izgleda hvatate direktno za taj PCB dok je stavljate,
onda kuler ovaj, kada se to bolje pogleda to je jedan lim onako tanak prosto isavijan na masini i ovaj deo koji se kao skida crni i ponovo PCB tu tanak sa strane
A pogledajte EVGA dva sloja zastite pa on u sredini prakticno i nemas kontakt sa njim znate kako to u ruci daje lepsi osecaj kada drzis kartu kada je stavljas...
Pogledajte onda backplate, pogledajte zivota vam kakav je na ASUS GTX780Ti MATRIX Platinum Backplate, kao da karta kosta 200e. Pogledajte je bolje kako je uradjena... Znaci od toga bolje ne mozete naci nigde sve ostalo je jos jeftinije i gore samo maskirano iza sarenila ili sta ja zna...
Tebi `GLUPARE` verovatno kartu montira baba sa sve onako masnim rukama od pite pa je taj deo koje izlozen jako bitan...Ta Evga je tako upakovana da jedva dise i zato nije `KRHA`.
:: Guest, opusti se brate, ne vredi sa njim.. :D Ima Vladimir svoje argumente, tacne i netacne, sta ce kada obozava Evgu. :: :: Nego, ova gore Asus karta koju sam naveo mi je veoma primamljiva, a cena je extra.. Sta mislite? :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 C :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mh :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Windo :: Dell P2414H.. :: ::
Nemacka, kod nas je nema.. 220e otprilike.. pitam se kako je do sada nisam video, a na netu nema nista, ni review ni snimak, jedan jedini... da l` nije karta skoro izbacena, a stvarno deluje veoma dobro unapredjena verzija 760-ce `obicnog` Asusa...
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
...kosta isto koliko i taj Asus. Ima prodavnica online koje odmah skidaju porez ako je kupac van EU. Mora samo da im se da kopija pasosa na uvid, i ako u njemu nema vize za boravak tamo, skidaju porez. Daju poreski formular koji seprilikom izlaska iz EU predaje na popunu cariniku (recimo, Madjaru, ako ides kolima, busom) Oni onda dalje rade svoj posao oko tih poreskih zajebancija i pokrivaju prodavca. Tada se, naravno, kartica stavi u kesu sa cokoladama, kafom, sokovima itd itd i nema sanse da ti neki carinik uopste vidi karticu. Narocito je tako ako se ide busom. Znaci sverc. Ali si dobar oko 40 evra :) I imas EVGA, sto nije mala stvar :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Jedva dise, da PCB mora da dise. sve sto treba da se greje ima proreze, baseplate sluzi kao heatsink za memoriju a dokaz za to moze se naci kod usera i kod guru 3d koji se zali na vrelinu VRM kod ASUS DCII, cak neki ljudi, par njih pominju nekih 80-85C, dok je moja naponska 59C. Kaze treba da dise. Pa kako dize pod full cover waterblockom PCB. ako mislis na delove koji se trebaju hladjenje svi se oni hlade i sa ovim. Kaze karta jedva dise. Temparature naponske su joj hladnije nego ASUS DCII, a temperature cipa ista kao MSI, ASUS i ostale neki primerak topliji neki hladniji uglavnom sve sto se moze izvuci za vazduh jel tehnologija nicija ne moze dalje od toga. Stim sto moja radi na 70MHz vise od ASUS ROG i 140MHz vise nego ASUS DCIIOC a nema naziv OC ali je zato klok OC kako ASUS nece nikada. PCB dise, hahaaa... Neznam za PCB jos nikada nije zabelezena njegova temp na nekom instrumentu niti je bitna a naponska i vrm su hladnije nego na ASUSu to je i pravljeno kao heatsink taj deo. Meni je dovoljno sto sam video to kod ASUSa, kako samo jeftino izgleda, odmah sam je prvog dana provalio, a tek su mi posle priznali neki ljudi stvarno da je tako. Iako sam ja odmah na prvi pogled video da su na ovom modelu kod izrade najvise stedeli od svih godina do sada. Verovatno da odmah zarade dovoljno za to sto ce mnogo kvarova biti od previsokog 1006MHz klok.
:: Jedva dise, da PCB mora da dise. sve sto treba da se greje ima proreze, baseplate sluzi kao heatsink za memoriju a dokaz za to moze se naci kod usera i kod guru 3d koji se zali na vrelinu VRM kod ASUS DCII, cak neki ljudi, par njih pominju nekih 80-85C, dok je moja naponska 59C. Kaze treba da dise. Pa kako dize pod full cover waterblockom PCB. ako mislis na delove koji se trebaju hladjenje svi se oni hlade i sa ovim. Kaze karta jedva dise. Temparature naponske su joj hladnije nego ASUS DCII, a temperature cipa ista kao MSI, ASUS i ostale neki primerak topliji neki hladniji uglavnom sve sto se moze izvuci za vazduh jel tehnologija nicija ne moze dalje od toga. Stim sto moja radi na 70MHz vise od ASUS ROG i 140MHz vise nego ASUS DCIIOC a nema naziv OC ali je zato klok OC kako ASUS nece nikada. PCB dise, hahaaa... Neznam za PCB jos nikada nije zabelezena njegova temp na nekom instrumentu niti je bitna a naponska i vrm su hladnije nego na ASUSu to je i pravljeno kao heatsink taj deo. Meni je dovoljno sto sam video to kod ASUSa, kako samo jeftino izgleda, odmah sam je prvog dana provalio, a tek su mi posle priznali neki ljudi stvarno da je tako. Iako sam ja odmah na prvi pogled video da su na ovom modelu kod izrade najvise stedeli od svih godina do sada. Verovatno da odmah zarade dovoljno za to sto ce mnogo kvarova biti od previsokog 1006MHz klok :: :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
Uzo u ruke prvi Evga sa backplate-om i kao znas nesto..Zznaci sve Evga kartice do Kingpina su izlozene i ne valjaju? Pojma ti nemas.Ima ovde ljudi koji su imaju mnogo kvalitetniji hardware pa ne pisu romane kao ti.Aj uz dravlje,necu vise .p
Ja nisam rekao da ne valjaju i sve do K|INGP|N Edition nego jednostavno 90% entuzijasta u svetu vozi sada GTX780Ti Classified i GTX780Ti K|NGP|N Classified bez obzira da li vole AMD ili NVIDIA, u ovom trenutku nema bolje nista. I ja sam rekao da nijedna druga serija ne moze da se poredi sa izradom Classified. U datom trenutku GTX580 Classified ULTRA je razbijala imala je klok 900/1100 premaa Matrix Platinum koji je imao 816MHz i Lightening Extreme 850MHz...pa je bila GTX680 Classified grdosija koja je isla na 1400MHz... i jedina imala otkljucanu voltagu dok NVIDIA nije skandal napravila. Posle su ti primerci kostali 50% skuplje polovni od novog. Pa je bio GTX780 Classified prema GTX780 DCII pa GTX780Ti Classified koji kod MSI nema konkurenciju a kod ASUSa je DCII pa sada ima Kingpin prema ROG i mozes na netu pogledati kako su izgledale, i koliko su bile fabricki klokovane vise. Ja sam rekao prema Classified seriji je smesno porediti. A ne nista ne valja sem K|NGP|N. Malo si se zajebao druze ja sam imao 4-5 EVGA karti a imao sam I GTX780 Classified koja nije imala sva CUDA otkljucana pa sam je prodao, koja je radila fenomenalno i odusevila coveka koji ju je kupio. Znaci ubo je premiju, nije svestan punu cenu da je platio u radnji po celoj Srbiji ne bi mogao za 200e vise da nadje nista bolje. 3 meseca stara u full kutiji. Sam je rekaao da mu ne trebaju extenzije one crne lepe od EVGA koje niko drugi nema koje dobijes sa kartom a ne zute, crvene i crne zice sa crnim ili belim konektorom. Za razliku od drugih ja imam GTX580 jedini na svetu referentni koji ima backplate EVGA GTX580. 2 god pre toga su se pojavile ekskluzivno na EVGA kartama da bi ih danas svako stavio. Proradio kliker i njima u fazonu ne zato sto to zastiti hardware, nego zato sto onda EVGA nece imati ekskluzivni backplate pa nece imati prednost. I napravili neki sto jeftiniji. Kada ih pogledas nisu ni prineti ovim EVGA. Odradjenim lepo od brushed alumihijuma sa srebrnim prstenovima, za srafove dole ispod termalne trake.
ovo mi se svakako isplati, sad da li ici na to, ili verziju 4gb ili pak na 770, jer recimo ona u Boostu sto je 50k, tamo kosta 8k manje, plus povracaj poreza jos toliko, ispade karta oko 35k.. O.o
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Uzimaj ako imas nekog da ti donese ili ti ides za zapadne zemlje. Samo ne znam ko ce da ti uvazi reklamaciju svercovane karte (bez kutije) ako se nesto desi, a i kako ces i za koliko kasnije da je prodas.
To stoji, ali ako ne daj Boze bi nesto zafalilo, vracao bih je tamo na reklamaciju, a sto se tice prodaje, to je vec dobro pitanje..
E sad jos bolja varijanta bi bila i Asus Gtx 770, cena 290e, kod nas 340e, plus povracaj poreza, karta bi me kostala 230e - 26.5k dinara.. A nju svakako ne bih prodavao tako brzo..
MAJKO SRBIJO!!!
Kad se vec cimas oko dovlacenja itd idi na GTX 770.
14.04.2014. 15:28
status: user broj poruka: 4888
Ima u Nemackoj lep izbor proizvodjaca i bukvalno za 280-300€ imas da biras koji ces model. Plus kad vratis porez ispadne ti i jeftinije od tih 280-300€.
http://goo.gl/YGkHYI - plus kazu da je najtisa i najhladnija izvedba 770-ce, sto mi bas odgovara, a perfomanse su verovatno dosledne, razlika od par fps-a gore dole mi ne znaci nista ako za ove pare imam vrh kartu.. solaja i dejzan imaju ovu kartu..
EVGA ne zanima gde si kupio. Mozes kupljenu u EVGA Europe da reklamiras u Americi, a mozes i onu kupljenu na Casekingu da posaljes u Saturn Street u CA. Kada ti je vracaju nazad ako je reklamacija lepo se pecat na kutiju da roba nije placena nego EVGA salje kao zamenu. Sa svi onim deklaracijama i cudima to nije isto kada Kinez i ugledna Americka kompanija stave pecat da ne salje prodavac nego servis.
Znas kako su dotrcali sa napajanjem od 500e sa carine kada sam rekao nemojte da se brukate od 28 ljudi u svetu da samo Srbin placa ono sto je dobio na poklon od Amerikanca. Samo su rekli oslobodjeni ste carine. A kutija vidi se kako su pomerali karton da provuku kameru na kablu onu kao nisu je ni otvarali cak jel je imala zastitu onu.
Meni bilo sta da se desi saljem X-Areni i oni preuzimaju. Takav je dogovor, ali ja nije frka da dam 30e za slanje jel ja uzimam skupe stvari.
Mislim da su najtise izvedbe MSI Gaming verzije, mislim ne znam tako sam cuo. Razlike kako ljudi koji imaju kazu da su jako male izmedju ACX, DCII i Gaming ali MSI je kao najtisi. ASUS DCII zna se na svim je kartama skoro isto.
mozda za 760, ali za 770 ja gledao vise testova, kazu Asus.. mislim ok da stoji da su sve tu, i da je razlika mizarna, ali ono, odlicno je.. priznaj da je dobra kupovina za 200 i kusur evrica? :P
od Msi-a uglavnom favorizuju 770 Lightning, Gaming ne bas..
Broj postavljenih tema: 60440. Broj poslatih odgovora: 647811. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.