Evo ti test sa fx-6300 na stock freq. CPU ne prelazi 55%, GPU je na 100%. Znaci kartica je usko grlo za takva podesavanja. Pritom je FPS 50-90 i kusur.
Znam da je kul pljuvati AMD, ali ako vec pljujete, nemojte takvim glupostima. Mana ima dovoljno.
Ni anticki Q6600 (OC dovoljno) nije neki veliki bottleneck za 280X (u 90% igara). A kamoli 270x sa fx-6300.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Ja sam pre nekih mesec dana uzeo kartu iz potpisa (125e je platio) i zamenio 685 :: Mogu samo da kažem da FX6300 na 4GHz u nekim igrama (i to FPS igrama) ne može da se nosi ni sa ovom kartom. BF3 multi nikako da pređe 60FPS mislim pređe ali koja god grafiska podešavanja FPS je isti, što znači FX je slab za to. Druga igra je Crysis 3 gde GPU isage pada ispod 80% a zauzeće prosecora ide preko 85% -> FX je slab i za tu igru :: :: Ne kažu džaba ljudi bez makar i5 nema igranja, moj sledeći upgrade je :: i5 4690 :: Sabertooth MARK :: :: a malo kasnije da konačno pređem na krštenu nVidia-u :: :: Samo da napomenem da sam pre par godina spadao u onu grupu gamera kome je 30+ FPS-a bilo dovoljno, sada je 60+FPS NEOPHODNO :: :: p.s. Šta li bi bilo da sam uzeo R9 280(x) ili GTX760, Ovaj moj FX bi pištao ko damjanov zelenko : :: :: ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 8GB HyperX Fury / 270X GAMING OC / WD Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK :: ::
Nazalost sve sto si napisao NIJE tacno. U diskusiju ne bih da ulazim, o ovim stvarima smo pricali/testirali milion puta.
P.S. Jako bitna star je razgraniciti usage GPU-a u odnosu na iskoriscenje karte u odnosu na CPU. Ko te dve stvari stavlja u isti kos definitivno nije obavesten.
Isto tako imas igara koje hardver limitiraju na nizak stepen iskoriscenja itd..
Morate shvatiti da mnogo parametara utice na neki fenomen i tesko je nesto opisati 1+1=2, to tako ne ide.
AMD pogotovu iz te klase (Tahiti) je strasno gladan CPU-a osetno vise recimo nego sto je potrebno za GK104. Imas i ove testove po netu itd..
Q6600 je odavno zgazen i odavno je usko grlo. Yorkfield (Q9650) koga sam imao i koji mi je ostao jedan od drazih CPU-a a koji pojede Q6600 je osetno usko grlo a kamo li nesto starije.
Onda nisam obavesten, ili nemam ideju o cemu pricas.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: P.S. Jako bitna star je razgraniciti usage GPU-a u odnosu na iskoriscenje karte u odnosu na CPU :: Ko te dve stvari stavlja u isti kos definitivno nije obavesten
Nazalost ja nemam toliko vremena i ako sam godinama postavljao testove i bavio se ovom tematikom ali za neki all in one review na nekom novinarskom nivou zaista nemam vremena i ako bih voleo da to uradim jer volju imam.
Takodje bih morao da se bakcem sa trazenjem hardvera i platformama. Na kraju svega opet i cemu to kad ce opet doci neko sutra i reci ce to nije tako :)
Loš ti je primer. Test je rađen za single player kampanju koja je manje CPU zahtevna od multija.
:: Glupost, nema veze s mozgom to sto si napisao. :: https://www.youtube.com/watch?v=VFQdVQfm7u :: :: Evo ti test sa fx-6300 na stock freq. CPU ne prelazi 55%, GPU je na 100%. Znaci kartica je usko grlo za takva podesavanja. Pritom je FPS 50-90 i kusur :: ::
jbg na brzaka sam trazio neki test online. Pritom slash se nije zalio na multi... U svakom slucaju, morao bi multi da bude 100% zahtevniiji za cpu da bi bottleneckovao grafu. Ali mozda gresim, nisam obavesten.
:: Loš ti je primer. Test je rađen za single player kampanju koja je manje CPU zahtevna od multija :: :: :: :: Glupost, nema veze s mozgom to sto si napisao. :: :: https://www.youtube.com/watch?v=VFQdVQfm7u :: :: :: :: Evo ti test sa fx-6300 na stock freq. CPU ne prelazi 55%, GPU je na 100%. Znaci kartica je usko grlo za takva podesavanja. Pritom je FPS 50-90 i kusur :: :: :: ::
Možda nije 100%, ali nije ni mnogo daleko od toga, jer je mp sa 64 igrača mnogo zahtevniji za CPU u odnosu na skriptovanu hodnik shooter kampanju. Takođe, nema potrebe da se kod mp fokusirane igre podvlači da se misli upravo na mp, a ne na kampanju od par sati koja je tu ubačena čisto reda radi.
Evo jednog CPU benčmarka za BF3 mp, gde se jasno vidi da matori i5 2500k briše patos sa fx 8350, i to na stock frekvencijama:
Sasvim dovoljno da se povuku paralele i donesu zaključci za situacije u kojima se kao dodatni faktor uključe veće rezolucije i veća GPU zahtevnost, a samim tim i veće potrebe za sirovom procesorskom snagom koja je potrebna da isprati vrhunske grafike. Tu AMD može da se preporuči samo kao budžetsko rešenje kada se baš nema para za nešto bolje, mada je i u toj situaciji bolje pojuriti neki polovni Sandy Bridge CPU.
Imam to napajanje i grafu Asus 7950... Cpu amd athlon phenom x4 955 black edition (125W TDP), 2 harda i napajanje radi preko 4 godine... Komp je i rudario 24 sata dnevno 2 godine i dalje sve radi besprekorno... I da cpu je klokovan na 3.9 GHZ...
Bolje pogledaj sta je u planu Intela za sledecu godinu pa razmisli o upgrade-u... Bokser se zajebo, uzeo 4790K, al sta ces, tako je to u zivotu... Sva sreca pa 120Hz radi posao...
Ma ko zna kada ce biti uopste skylake k oznaka, tek krajem 2015. ili pocetkom 2016. Broadwell cak i ako budu desktop procesori, a nesto ih ne pominju preterano, bice mizerne razlike u jacini u odnosu na haswell.
Tek dobar upgrade ce biti Skylake, ali realno i taj 4690k haswell je dovoljno jak, sa OC bice i vise nego dovoljan jos nekoliko godina verovatno.
:: :: :: I5 4690K ?? :: Sabertooth MARK2 ?? :: :: Bolje pogledaj sta je u planu Intela za sledecu godinu pa razmisli o upgrade-u.. :: Bokser se zajebo, uzeo 4790K, al sta ces, tako je to u zivotu.. :: Sva sreca pa 120Hz radi posao.. :: ::
Ocekujes sad i ti da boks i inteligencija mogu da idu zajedno u paketu, e pa nece da moze. Naravno da sam se zajebo, da znas jos za koju cifru sam sve to uzeo, ja mislim da bi totalno uginuo... :)
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: :: :: I5 4690K ?? :: Sabertooth MARK2 ?? :: :: Bolje pogledaj sta je u planu Intela za sledecu godinu pa razmisli o upgrade-u.. :: Bokser se zajebo, uzeo 4790K, al sta ces, tako je to u zivotu.. :: Sva sreca pa 120Hz radi posao.. ::
Pa vidi, ja sam uginuo svojevremeno za athlon 3500... CPU+MB=640e ...od svojih para, da naglasim na vreme... Al ti ces da plaches kad budes hteo da menjas to sto sad imas...
Current PC: Unknown Current HTPC: Known:
I5 4670k ASUS Z97I-Plus NOCTUA NH-L12 2x4GB G Skill Sniper ASUS GTX780 DC2OC SEAGATE ST1000DM003 1TB CM 620W M2 CORSAIR OBSIDIAN 250D
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647672. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.