Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Dal GTX970 ima ili nema memory allocation bug??
STRANA 3 OD 3
Gonjavac Zalosno 27.01.2015. 21:38 #580666

status: user
broj poruka: 573
Arhitektura je takva kakva jeste karta ima 56 rops i manji L2 plus sto 512mb radi ko intel integrisana grafika, zalosno to se ne moze srediti jednostavno je tako napravljeno... lazi nikad kraja od strane Nvidie

Pokusali su da ovo usutkaju prvo prica da je sve uredu pa neki grafikoni avioni/kamioni pa kad su videli ne ide onda izasli sa istinom PRODALI SU LJUDIMA MAGLU - cim tuzbe krenu sve ce doci na svoje nece im na um pasti vise ovakve prevare.

Pokusali su `demagogijom` smirite fanove - to tako radi to je dio tehnologije tako smo zamislili sve je ok, ali corak ne ide , osisali su jednom ovce drugi put ne ide.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Maki8 Malo nelogicno 27.01.2015. 23:38 #580685

broj poruka: 43

Prvo kazu sve je ok izadju u nedelju sa onim obavestenjem, karta je tako napravljena bla bla, a onda kazu to je greska u specifikacijma za koju je tamo neko kriv, ali eto tek sad to javnost ima pravo da zna.
Jbg oni u 3 dana sami sebe lazu, a kako da ne lazu kupce, mislim skroz nelogicno.
Trebali su odma da zauzmu jedinstven stav, ali u startu se vidi da mute i da se zele izvuc iz ovoga kao da se nista nije desilo- losa taktika.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1d10t Dzaba 28.01.2015. 02:24 #580712

broj poruka: 433
Sto se teme tice, koliko vidim po raznim forumuma, kartica ima problem ali problem za koji nvidia kaze da nije problem vec feature. A izgleda da je neko u marketing departmentu omasio malo brojeve pri slanju robe partnerima.

Sve u svemu, karta jede sve igre, a da li ima problema znaju samo oni koji je poseduju.

AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Classy .... 28.01.2015. 08:19 #580725

broj poruka: 546
NVIDIA je izlgeda odlucila da ponudi refund ili zamenu. Ovo je izjava.
A pustite druge ljude. Ja sam rekao i pre neki dan, i da vam NVIDIA dozvoli refund i zamenu, njeni fanovi nece, i kada ona bude rekla da postoji problem oni ce tvrditi da ga nema, prepoznacete ih po besnim NVIDIA kartama, jer su oni u euforiji kada cuju rec NVIDIA da jednostavno ne mogu da se stave u situaciju ljudi kojiam drasticno opadaju performanse na 3.5GB. A vi znate da je to ono cela poenta, 3-3.5GB, da li je dovoljno ili ne. Zbog toga sto su objasnjavali da bas 4GB treba, mnogi su i presli sa GTX780 na 970. A da stvar bude gora najgore je tamo gde je 970 trebala da je najinteresantnija, 1440p.
Ljudi zele na sud, NVIDIA priznaje problem ali i dalje u svetu neki cak i vlasnici GTX970 pricaju da oni nemaju problem. Iako je 10 posta pre toga objasnjeno da fizicki ne moze da nema problem, da se za to znalo odmah, da je karta zato toliko jeftinija, samo to nije receno.
Kada sam vam ja govorio pre 3 god ovde kada tad cete se zeznuti nesto sa tim oslabljenim kartama, kada su me napadali oko 6970 i 6950, kako je to skoro isto a 100e jeftinije, kao i sada sto je R9-290 7-8% slabija od R9-290X ali opet bi dao 100e vise za ovu svi su govorili ne sta pricas. Kad tad sam znao, i zato sam se jako nervirao oko 780, jer moglo je i tada nesto da se desi. Karte zakljucane nikada nece biti kao otkljucane bez obzira koliko broj u benchmarku bio isti i slican. Ovde su vlasnici 980 napravljeni budalama sto bacaju pare.
Ali to je cudno ja mislim da bi neki obesili roditelje da im jave iz NVIDIA sedista.
I svi imaju po 3-4 karte besne a ne saosecaju sa ljudima koji imaju 970.
Ne znam gde je to pocelo. Na Guru3d forum ima neka tema koju je zapoceo neki Milan, da nije ponovo nas neko kakvi su nasi sve cackaju i isprobavaju iscackao da nesto nije u redu, posle su se javili ljudi koji su radili review i dobijali nebulozne rezultate za dve slicne karte, u momentima kada je 970 postajala slaba. Ali sada je najbolje citati kada se zna sta je problem izjave strucnjaka nvidia robota koju su pricali gluposti. Tipa ne koristi svu memoriju jer je GPU slabiji nego 980 i slicne izjave i opravdanja da su igrice lose i bas ta igra, i bas ta,...Cudna smo rasa, ti ljudi umesto da se drze zajedno oni brane multimilionersku kompaniju koja je procenila da je Radeon R9-290X manje ugrozava ako slazu da radi svih 4GB. Znalo se sve, navode kao nesporazum i izdavanju specifikacija. Od pocetka su znali da je i to jedna od razlika izmedju te dve karte.
Jedino sto je dobro i bolje da vam se ovo desi sa NVIDIA nego sa AMD, e tamo bi docekali sve samo ne refund, i otkaze direktora i izvinjenja i lazi i obecanja, ali refund ili zamenu ne. Znas koji je ovo gubitak covece, a nema ko da iskoristi sa druge strane mrtvilo vlada prazna trabinina, raspustena, sada su mogli da im uzmu 5000 musterija ali je AMD odavno u transcedetalnoj meditaciji. Oni kao da se mole bogu za cip pa sta im padne sa neba to pokazu. I mislim da veoma veliku ulogu u tome koliko je ljudi reagovalo ima cinjenica da NVIDIA precenjuje karte i zajebava narod. Videlio ste Guru3D kako je najavio Titan II, vrlo hladno kao kartu koja nema veze sa dobrim odnosom performance i cena nego za one koji imaju da plate.

http://imgur.com/xncaTIy

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

Miskonius Re: .... 28.01.2015. 18:40 #580829

broj poruka: 4420

Pa red bi bio da to objave zvanicno ane da se o tome suska samo po formuskim kuloarima.
GTX 970 je trebala da utepa R9 290x/290, ali ko bi presao sa recimo gtx 780 3Gb na nesto sto realno koristi samo 3,5 GB?
I jos mu padaju perfromanse kad krene da koristi ostalih 500MB?
Niko, a posto su tako genijalno isprojektovali chip ova prevara je jedino sto im je bilo preostalo.
Da W3 nije odlozen za maj do sad bih sigurno kupio ovaj skart i sad bih se i ja udarao u glavu ...

:: NVIDIA je izlgeda odlucila da ponudi refund ili zamenu. Ovo je izjava

::
:: http://imgur.com/xncaTI
SkyFire Ko nije zadovoljan nek vrati. 28.01.2015. 18:47 #580831

broj poruka: 18472
http://www.techpowerup.com/img/15-01-28/142a.jpg

Bice neki update drivera.
Milos1975 Re: Ko nije zadovoljan nek vrati. 28.01.2015. 19:06 #580836

broj poruka: 417
E to je posteno, tako treba. Mada pitanje je kako bi to kod ovih nasih funkcionisalo, u ovakvoj drzavi.

:: http://www.techpowerup.com/img/15-01-28/142a.jp
:: Bice neki update drivera.
solaja777 ... 28.01.2015. 19:30 #580842

broj poruka: 3278

evo ja prelazim na gtx970, razlog : riknula stara grafa(u nezgodno vreme) pa uzimam gtx970

Trenutno se i dalje cini da gtx970 pruza najvise za ulozen novac .
mixer93 Re: ... 28.01.2015. 19:49 #580847

broj poruka: 4187
Nema razloga zasto ne bi uzeo kartu, kad je i dalje miljama od top ponude AMD-ovih karata.

:: evo ja prelazim na gtx970, razlog : riknula stara grafa(u nezgodno vreme) pa uzimam gtx97
:: Trenutno se i dalje cini da gtx970 pruza najvise za ulozen novac
SkyFire ... 28.01.2015. 20:06 #580850

Posto je pao server od hwcanucks okacicu ovaj post sa bencha :

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?315565-nVidia-Maxwell&p=4083504&viewfull=1#post4083504

Po njima neka nikakvih problema tj nisu naisli na problem koji ukazuje na pad performansi.

Po onom sto sam i ja do sad shvatio to je random problem i zavisi od dosta faktora.
Mali broj ljudi ima taj problem ali je opet prisutan. Predpostavljam da ce taj update drivera da donese resenje.

Svakako je dobro sto je ukazano na sve ovo, bar sad znamo prave specifikacije GTX 970 :)

Miskonius LOL 30.01.2015. 04:11 #581068

Ljudi vracaju karte

http://www.techpowerup.com/209409/perfectly-functional-gtx-970-cards-being-returned-over-memory-controversy.html

Nema popravke memory alocation problema sa drajverima (mada niko normlan u to nije ni verovao)
“[Performance improvement] is not something we have officially said,”

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-we-will-not-boost-geforce-gtx-970-performance-with-drivers/

AMD nudi popust svim bivsim vlasnicima gtx 970

https://twitter.com/amd_roy/status/560462075193880576

Popcorn, anyone?
Classy .... 30.01.2015. 09:00 #581074

Sta se desava sa celom pricom, vidim da EVGA daje step-up nevezano za koliko je vremena proslo, samo to nije resenje, ljudi nisu planirali da daju 200$ vise.
Mada sigurno 1/3 je spasena musterija sa time, sto je znacajno i za NVIDIA i za EVGA, vidim ljudi prelaze.
Pa to je vec bilo izvesno da ne moze driver da ispravi, to bi bilo seci usi krpi dupe.
ALI HOCE LI MI NEKI STRUCNJAK ODGOVORITI. DA LI JE TO MORALO DA SE URADI IZ NEKOG RAZLOGA ILI JE JEDNOSTAVNO HIR DA BI KARTA BILA SLABIJA OD GTX980.
DA LI JE TO BILO JEDINA OPCIJA ILI JE KARTA LAGANO MOGLA DA RADI KAO GTX980?

EVGA SuperNOVA 1200 P2

DmasteRNo1 Što se grbo rodi, vreme ne ispravi!!! 30.01.2015. 09:04 #581075

broj poruka: 6106
Na koji štos bi oni hardverski defekt da isprave kroz drajvere!!!??? Bilo kome sa malo mozga je bilo jasno da od toga nema ništa.
Ne razumem samo zašto junački ne priznaju da su usrali stvar i zamene ljudima karte, nego se ponašaju licemerski poput svog ovdašnjeg šefa marketinga i prave se ludi.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7

Maki8 Mozda 30.01.2015. 09:07 #581076

broj poruka: 43

Treba im dati malo vremena, ipak problem je globalni nije u pitanju 10-ak karti, treba naci nacin kako ispraviti sve ovo.

Miskonius Re: .... 30.01.2015. 14:31 #581100

Ama pare nazad iz momenta, evo moj ortak vraca 2 GTX 970 i bas razmislja sta dalje da radi.
Ovakvo ponasanje treba najstroze osuditi i sankcionisati, jer ako im ovo sad prodje proci ce im uvek.
Stavise, ovo podseca kao kad kupujes USB flesku od 4 GB a dobijes 3.72.
Jedino dobro sto ce izaci iz svega ovoga je to sto ce cene sad naglavacke da padaju.
AMD vec obara cene, dok Nvidia htela to ili ne ce morati da pojeftini ove skartove ako misli da ih proda.
Ama pare nazad iz momenta, evo moj ortak vraca 2 GTX 970 i bas razmislja sta dalje da radi.
Ovakvo ponasanje treba najstroze osuditi i sankcionisati, jer ako im ovo sad prodje proci ce im uvek.
Stavise, ovo podseca kao kad kupujes USB flesku od 4 GB a dobijes 3.72.
Jedino dobro sto ce izaci iz svega ovoga je to sto ce cene sad naglavacke da padaju.
AMD vec obara cene, dok Nvidia htela to ili ne ce morati da pojeftini ove skartove ako misli da ih proda.`Javlja mi da ce to ici i
Kutalion hajka 30.01.2015. 14:43 #581106

broj poruka: 2480
Sta se tripujete ljudi, to je izolovani problem kod par ljudi, chipu nista ne fali

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Miskonius Dizem ruke vise... 30.01.2015. 14:47 #581107

Ovaj forum je totalni raspad.
Evo po peti put mi brise deo poruke i jebes ga sto je mnogo-mnogo je.
Ako onaj nije sposoban da nesto promeni na bolje ovde onda bar neka prestane da sve upropascava.
Odoh ja ljudi.
Pozdrav.

SkyFire ... 30.01.2015. 16:18 #581121

Misko znas i sam da ce veoma mali procenat ljudi da vrati kartu.
Daj boze da ce to da se vrti oko 2-3% ako i toliko.

Karta je vrhunski odradjena, do sad jedan od najisbalansiranijih proizvoda.
Hladna, tiha, kvalitetnog dizajna, brza. Proglasena za najbolji produkt do sada.

To sto ti zoves skart od mila, je deo arhitekture koji je promenjen gasenjem L2 cache i deljenjem memorije da bi se napravila veca razlika izmedju GTX 980 i GTX 970 kao i da je problem oko alokacije memorije izolovan a ne masivan.

U svakom slucaju ko se oseca prevarenim njegovo je pravo da vrati i ja to podrzavam.

Samo cu da skrenem paznju da se najveci akcenat baca na precutkivanje specifikacija a ne na resenje kako je memorija podeljena. To je deo dizajna, niko nije bio duzan da objasnjava kako to funkcionise i ako su realno mogli kada se opisivalo kakva je arhitektura.

Sve u svemu zacin C. Jos mesec dana i ovo niko nece ni pominjati a ne vidim ni razlog zasto bi. I dalje imas sjajne performanse i sjajnu kartu za odlicnu cenu.

Kad bi nVidia sad spustila cene bilo bi cool jer realno treba necim da se oduze osim sto su uvazili povracaj kartice.

Milos1975 miskonius 30.01.2015. 16:47 #581127

broj poruka: 417
Ko ti je brisao poruke i zasto, jel opet neko vredjanje palo ili...?

:: Ovaj forum je totalni raspad
:: Evo po peti put mi brise deo poruke i jebes ga sto je mnogo-mnogo je
:: Ako onaj nije sposoban da nesto promeni na bolje ovde onda bar neka prestane da sve upropascava
:: Odoh ja ljudi
:: Pozdrav
Miskonius Re: miskonius 31.01.2015. 23:05 #581344

Ma jok, forum je pun bagova i ovaj za sve ove godine ne zna ili nece da ih resi.
Isece ti forum poruku na pola (ne vredi da editujes posle-jednostavno nece) ili ne mozes da postujes itd itd.
Da sam totalno paranoican i da ga smatram za nekakvog web developera, pa i da mislim da namerno mene ogranicava na neki nacin zato sto ga prozivam s vremena na vreme.
Naravno da to ovde nije slucaj, ne samo sto je nesposoban da shvati sta je forum i koja mu je funkcija, nesposoban je i da obezbedi nekakvu osnovnu infrastrukturu..
Otisao sam, i pitanje je samo vremena kad ce i drugi.
Toliko od mene.

:: Ko ti je brisao poruke i zasto, jel opet neko vredjanje palo ili...
:: ::
:: :: Ovaj forum je totalni raspad
:: :: Evo po peti put mi brise deo poruke i jebes ga sto je mnogo-mnogo je
:: :: Ako onaj nije sposoban da nesto promeni na bolje ovde onda bar neka prestane da sve upropascava
:: :: Odoh ja ljudi
:: :: Pozdrav
Dantes nek mi oprosti 01.02.2015. 03:47 #581363

broj poruka: 492
moja buduca gtx karta al morao sam :D
https://www.youtube.com/watch?v=spZJrsssPA0
GPU History:
NvidiaMX440
Club 3D9250
Foxconn7600GT
MSI9600GT
MSI GTX660Ti PE OC
GPU Future:
MSI GTX970 Gaming OC - > Coming soon very soon :D
https://www.youtube.com/watch?v=He9-p7f3DEA<

Gonjavac Pocele 04.02.2015. 22:40 #581862

broj poruka: 573
Tuzbe za skart proizvod odose zeleni u tri lepe :D
DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK

Classy .... 13.02.2015. 13:04 #583047

Ljudi ja sam cuo da je GIGABYTE ponudio discount vlasnicima GTX970 G1 za prelazak na GIGABYTE GTX980. Ako ste zainteresovani kontaktirajte kancelariju i ako je 100e zasto da ne. Morate da kompletno zaboravite na 3DMark je to nije realno stanje stvari, graficka je itekako jaca i bolja za duze vreme kada dolaze karte sa 6GB na koje necete imati discount i koje nece biti jeftine. Ako vam kod nas ne daju zalite se GIGABYTE.
Vrlo je moguce da je to nesto slicno kao EVGA. Znate sta njihove musterije su sada u mnogo velikoj prednosti i kesere se drugima i to moze zestoko uticati na izbor sledecih grafickih karti, posle GTX780 i ovoga sada mislim da niko normalan ne bi vise uzeo neki drugi brand koji ne stiti investicije na taj nacin da dozvoli ispravku greske tj upgrade.
Moguce da je zato i jos neko ponudio nesto slicno. Ja masovno vidjam poruke tipa EVGA musterije boli uvo sada, trebao sam da uzmem FTW, trebao sam ovo, ono...
KAKO NAM JE NVIDIA POKAZALA SA KIM IMAMO POSLA I KO NAM PREDSTAVLJA PERFORMANSE GRAFICKIH KARTI I DA SE VISE BALAVI NA SPONZORISAN HARDWARE NEGO PREDSTAVLJA ARHITEKTURA I DA BUKVALN O MOGU GOVNO DA NAM PROVUKU A DA STOTINE NJIH NECE NI DA PRIMETE OZBILJNE STVARI.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

Daum ... 13.02.2015. 13:29 #583051

broj poruka: 12805
Krenulo sunce pa svi dežurni trolovi izašli ispod mostova...

dautovic ... 13.02.2015. 15:58 #583080

broj poruka: 2856
Imao sam GTX770 i bila je dobra karta nemam vise desktop, sad gledam i nije mi jasno sto su usrali ovu 970, koji im je k*rac trebao problem sa memorijom i ovo 3.5 - 4gb?!

Tuga, ja da sam uzeo 970 i dao 300-400e, koliko li je vec kartica, smorio bi se kao pas...

Skyfire: ...frekfencija...

STRANA 3 OD 3
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs