Jako su male sanse da ga nema na IPS monitorima, od svih koje sam imao prilike da vidi svaki je imao ovaj problem, neki manje neki vise, najogre je kada je velika dijagonala preko 27`, imao sam dell 30` znaci ne mozes da zamislis kako je to odvratno. Isijava uvek, samo se pri dnevnom svetlu manje vidi, horor...
@Adzem 1920x108 heaven_150 2560x144 heaven_89
1920x108 TombRaider_234 2560x144 TombRaider_153
Ovi rezultati su validni za poredjenje posto sam predhodne uradio samo spustanjem rezolucije na ovom monitoru, a ti rezultati su neki 6-7% losiji kada se tako uradi, ne znam iz kog razloga... Probao sam na drugom monitoru koji je HD i dobio sam iste ovakve rezultate koje inace imam od ranije.
Rezultat dobijen u 3Dmarku 13 podesen na Extreme sto je nativna rezolucija monitora, isti je i kada se provrti na HD monitoru tako da G-sync ne utice negativno na preformanse, to sam negde video da je neki pametnjakovic napisao pa sam proverio :P
Moj monitor je S-PVA nije IPS. Ima 10-bitni panel io 1.07 milijardi boja.
Kod mene je crna - crna, bela - bela. Ja tih bubica sa IPS nemam. Moj sledeci monitor ce da bude sa AH VA panelom.
Inace Dell S2740L na kome sam najduze radio nema ta probijanja i crna je iznenadjujuce crna. Taj monitor sto si uzimao a citao sam kad si pisao je sam vrh ponude a tako da se desi. Plasim se da za nase trziste ipak ne dolazi prava klasa.
Sa tog linka sto si mi dao, vise mi vuce na indigo plavu nego na crnu.
Nije problem indigo palava nego isijavanje u donjim uglovima koje ide do polovine ekrana. Tako je bilo i sa tim 30` Dellom, dva primerka sma probao, kod oba ista prica... Smorio sam se ko pacov, pa sam okusao srecu sa Asus VG278HR, i gle cuda nisam se pokajao, i tada sam pisao za taj monitor da slika nije bas na nivou koji imaju IPS monitori, i da mi je trebao dodatni softver da bih je doterao na ono sto zelim, ali sa ovim, bukvalno nista, ali nista ne treba dirati sa fabrickih podesavanja, nisam mogao da se nacudim kako su ga dobro utegli, sto je najjace nisu ni ostavili Bog zna sta da se dodatno podesava, kolor profili ako neko zeli (po meni trebalo bi da se prebaci na normal), osvetljenje i kontrast, opcija za Blur Reduction sa kojeom ne radi G-Sync, i to je to, neam glupih predefinisanih profila koje inace niko ne koristi itd. Slika je prosto ocaravajuca, svetla sa dobrim kontrastom tako da su mracen scene u igrama jasne, a opet ne preksponirane. Koliko god da se smanji nivo osvetljanja slika je jasna, ostra i prijatna za oko, samo kontrast treba podici do nivoa da se ne deformisu boje a to je 50-53% sto je inace deafultno tako, osvetljenje po zelji i vozi misko :D
Imao sam feler sa prvim primerkom, ali ovaj koji su mi zamenili bukvalno nakon 2h od trenutka kada sam prijavio problem, radi savrseno i isti sto se tice slike kao taj prvi sto nije valjao, isti kvalitet, tako da verujem da je svaki primerak jednako dobar :)
Zahvalio bih se firmi MONITOR na dobroj evo vec cetvorogodisnjoj saradnji, ljudi su stvarno korektni do maksimuma po svakom pitanju... Tamo jednak tretman ima neko ko je pazario nesto od 1000din i neko ko ostavlja gomilu para, u to sam se licno uverio, nikada nije bilo sumnjicavih pogleda zavlacnja, i slicnih stvari kojima su skloni nasi trgovci... Svaka preporuka od mene za MONITOR svakome ko nesto zeli da pazari od hradvera :)
Sad kad mi tako sladis dobijem i ja zelju da ga probam :) Samo nerealna je cena kako god okrenes, stvarno su nabili cenu samo tako. Svaka cast vama vlasnicima ali ja ne bih mogao da dam tolike pare za TN kad znam da vec sad ima modela sa VA panelima G Sync i slicne dzidza bidze.
P.S. Zabranjeno je reklamirati firme. Mozes biti banovan :) Pogotovu ne pominji AMD, tad nanosis dusevni bol i vredjas vlasnike hardvera. To nikako da radis, ni slucajno. Zabranjeno je raspirivati mrznju preko hardvera jer su ljudi deo hardvera. AMD implementiran u srce i dusi :D
Nije to reklama, moram da pohvalim ljude, ovde malo malo neko kuka na neku firmu kako nije ispostovan. Pocev od tog monitora koji si mi 3 puta menjali zato sto nisam bio zadovoljan onim sto sam dobio, preko TITAN-a koji je crko a u zamenu sam dobio sta sam ja zeleo, pa sada do ovog monitora koji mi je bio zamenjen u roku od 2h, stvarno bi bio greh da ih ne pohvalim. Mislim da su jedna firma gde odes i kupis 980/970, RAMPAGE IV BLACK EDITION i slican hardver na licu mesta, sto nije mnogo bitno, ali jasno govori da im je promet dobar kad mogu tako nesto da drze na stanju, a ono sto nemaju dobavljaju za 2h kod uvoznika istog dana. Tako se radi posao, na taj nacin se prave dobre cene kod uvoznika, a samim tim i dobre cene za krajnjeg kupca. Samim tim mogu da zahtevaju od uvoznika sta god pozele, brzo resavanje reklamacija i uvazavanje istih pa cak i kada za to nema bas pravih razloga, jer ni jedan uvoznik ne zeli da izgubi takvu musteriju zbog jednog komada hardvera. Firmu vode pametni ljudi koji znaju da je prevo pravilo trgovine dobra ponuda a musterija je svetinja, pazario za 100 ili 100,000din, ali bukvalno je takav odnos...
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.