Okey je sve to, Nvidia je jasno u prednosti u odnosu na AMD sto se tice gaminga. Vec dve godine ima jace i bolje karte, ima bolji frametime i sigurno malo bolji gameplay, mozda bolji i realniji prrikaz slike na monitoru, evo sad krecu sa Next gen tehnologijom i novim NVIDIA GameWorks grafickim podesavanjima i novim Phyhx Flex koji ce biti implemetiran u novi Unreal Engine 4 i ko zna sta jos, ali, covece ode cena single gaming karte na 1.000E. Sta bi bilo da TitanX ima HBM memoriju? Bio bi brzi i skuplji za jos 100-200E. Evo za Paskal su najavili tu novu memoriju, ako se ovo ovako sa cenama nastavi, a AMD stvarno ne napravi nesto konkurentno, ko zna kakve cene nas ocekuju u buducnosti.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Znaci racunajte stvarno oko 1300e kod nas! AHahahha, za sta bre? Da je gledam u afterburneru kako pegla na pola snage zato sto je gusi Window$ i dx11? :D
INTEL I7 5960X @ Megahalems red ASUS Rampage V Extreme KINGSTON HyperX Predator 16gb ddr4 ASUS TITAN X SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Vidite oni ne stave ni sliku pravu, u startu vas pune dezinformacijama. ASUS nema takvu kutiju. ASUS TITAN X je u kutiji koja je kao izgrebana kandzom sa GPU Tweak slikom i referentnim NVIDIA klokom bez mogucnosti stavljanja backplata. Ovo je kutija od NVIDIA TITAN X.
Zato sto vise privlaci musterije nego ova kutija...
A ASUS i dalje nema TITAN X na sajtu Srbije. Joj boze ja ne bi mogao da spavam da platim punu cenu a da znam da postoji brzi TITAN X sa 1250MHz boost. To su stvari koje sam primetio i mnogo pre nego sto sam uvideo da je EVGA najbolja NVIDIA. To da sam hteo da mi fabricki radi brze od NVIDIA specifikacija. Jedan lik je kupio NVIDIA TITAN X i kaze klokuje se do 1400MHz boost, na + 250 mu je crashovala u benchmarku. Znaci oko 170-180MHz bi imao stabilno u igricama. Nije to lose za tako jaku kartu.
Dobro je, evo imaju popusta kod placanja za kes. Ha. Koliko bi bila da ima neke ne-referentne kartice sa HBM memorijom, sigurno 1.500E. Ako se situcija ne popravi sa izlaskom novih novih AMD kartica i ako se ne stabiliziju cena najace single grafike na recimo oko 700e, ozbgiljno razmisljam da se batalim high gaminga. Ovo je delimicno i posledica one prevare sa memorijom na gtx970, kad se Nvidia tu provukla bez neke tuzbe i nekih velikih finansijskih minusa. Onda, bre, oni mogu da rade bukvalno sta hoce.
Stvarno sam u soku zbog cene ovog Titana. Uradio sam danas neke testove poredjenja 980 na kloku 1580|7950Mhz i default klok TitanX u igricama. Razlika skoro neprimetna. Stvarno me sad mrzi da postavljam SS ali ovako na brzinu. Metro LL Redux, Titan oko 120fps, gtx980 oko 117fps. Tomb 2013 Ultra. Titran oko 200, gtx980 oko 197fps. Middle-earth: Shadow of Mordor, Titan oko 123fps, gtx980 oko 119fps. I kad se klokuje, razlika u korist Titana bude oko plus-minus 20%. I sad @Cllasy prica o nekom EVGA TitanX kloku. Pa ta karta ce da bude brza od ove moje klokovane 980 nekih 10%, a platice je duplo vise od onoga koliko sam ja platio i jos moze da uzme jednu gtx 960. Eto koliko su zacenili TitanX. Evo link ka dobrom review http://pclab.pl/art62452.html gde se dobro vide razlike izmedju kartica.
Ma koji bre Titan X, razmatramo o necemu sto cemo samo da gledamo na slikama, kako koji naravno, i bespotrebno je uopste govoriti i Wladinim fantazijama.
Karta je nebitna, sve se znaci svodi na 980 za sada, sto opet znaci daj velike pare da juris 60+ fpsa na 1080p sto opet dolazi do toga da je pc sport kurton i da samo veliki mamini sinovi, zaludjenici sa svojim ili tudjim novcem,pro gameri, i ljudi kojima to zaista treba mogu da kupe i da govore o tome. Ostali nemaju potrebe da se zamaraju.
Eno ga lik u nekoj temi pored uzima neku kartu za 50e i to jedva, a neki ce da lome zivce da li da plate kartu 1300e ili malo manje.
Evo su poceli vlasnici GTX980 sa kartom ciji Firestrike skor je manji od Classified GTX780Ti na fabrickom kloku imaju nove napade. Sada kazu da njihove klokovane karte te iste ciji skor iz kutije je slabiji od GTX780Ti Classified ... da su tu skoro kao TITAN X. Dajte ljudi, nemojte da pricate, smejace vam se neko. Igrajte se lepo posle kada stigne TITAN X posle cemo da merimo rezultate. Ja znam da sada nisu hteli ni sa K|NGP\N Classified. Ona karta zivih 40 posto jaca od GTX980, 3 puta vise memorije sada ce to oni da stignu ocas posla. Mozete da stignete isto kao sto su ovi sa GTX770 stigli TITAN Black, nit je GM104 bio u profesional klasi, niti je GM204 u profesional klasi. Ovo su ozbiljne klase, premium segment, jaci 40% od najace iz srednjeg segmenta tj GTX980. I meni a i drugim ljudima se cini da je TITAN X mnogo vise vredelo uzeti nego TITAN. I to je istina, ovo je puni cip, razlika je zaista ogromna u odnosu na GTX980. Pa cak ni taj K|NGP|N Classified mere ljudi klokovan ali daleko od TITAN X. Naravno niko nece da juri obican nego onaj 10-15% fabricki brzi, 130MHz klokovan. Pa vi ovde u Beogradu niste imaali da kupite GTX980 130MHz klokovan. Karta skoro duplo vise CUDA ima, ista arhitektura ali oni to sve stignu. Znaci iskreno svakih 10% razlike mi vredi po 100e u odnosu na GTX980 pa jos malo vise zbog one memorije onolike. Covek kaze Assassin Creed Unity 1440p 5GB na TITAN X, sve detalji, filteri, PhysX. Znaci TITAN X je prva i jedina karta koja se moze uzeti a da kazes kupicu drugu takvu za 2god kada cena bude 300e, kaao sto je onaj pitao pre neki dan da prodaje, i opet memorije nece biti malo. Sve druge ce tada pa i 6GB biti malo ko misli da im produzi vek i uzme SLI. I svako ce vam tada reci kao sto sada kaze za GTX780Ti a pa ne vredi to da pravis SLI, to samo za ove karte od preko 6GB. To ce vam svako za nepunih godinu dana reci i za GTX980. Pratite malo forume gde ljudi imaju vise karti pa menjaju, da vidite nasta nailaze, pomislicete nekaada ne znaju sta rade ali ljudi nailaze na situacije na koje mi ne nailazimo. I sada kada neko prodaje 2xGTX980 da kupi TITAN X vama izgleda lud. Ali vi ne znate da on mozda ima 1440p monitor i da hoce pred kraj godine da kupi jos jednu kartu i da ne misli vise o 3G, 3.5GB, 4GB, 4.5GB. Uzme 12GB i prebrine za jednu kartu je mnogo, ali ako hoces da je koristis i za 3 god i da joj dupliras GPU snagu sa jos jednom, onda ce ti tada tih 12GB biti neophodno. Mislim 12 nece sigurno, ali da izvadimo 3-4 ne mozemo.
Pa bre @Classy, ja sam odradio dosad nekoliko desetina testova za gtx980 i uporedio sam sa rezultatima za TitanX, znam sta pricam, cista matematika. Evo, ti si govorio da ti je 3D Mark Firestrike merodavan za jacinu grafe, pa kako on pokaze takve su i razlike medju karticama u igrama. Evo, 3D Mark Firestrike Extreme, TitanX na default ide maximalno 7.800 poena, gtx980 na kloku oko 1580|7950Mhz ima maximalno oko 7700-7800 poena. Dakle, skoro isto poena, za nijansu od recimo 2% je jaci TitanX. Isti rezultati kao sto sam ja postavio u postu malo ranije. Ti ako imas neke druge rezultate, pa postavi pa da uporedimo, ovako pricas napamet i bez argumenata.
Ma nije on problem, nego sto ce se steci pogresan utisak o jacini kartica. Ja priznajem da sam Nvidia fun. To se vidi i iz mojih postova, ali trudim se da budem objektivan. Kada sam na forumu Benchmark dokazivao da je klokovana 980 jaca za 30% i vise od klokovane 290X, nisu hteli da cuju, pa se kasnije ispostavi da je tacno. Tako i sad sa ovim TitanX. Debelo precenjena kartica sto se tice odnosa cene i performanse i tako je sad nabila cenu grafa da je to neverovatno. Znaci, treba dobro proveriti stanje stvari pre nego se nesto kupuje, narocito kada neko ima ograniceni budjet pa se trudi da dobije nesto najbolje u odnosu na ulozeni novac.
Stavices izdajnicku R9-280X? Onda bar kupi preko oglasa za 200e R9-290X. Jbt ne bi mogao da igram na Radeonu kada pomislim koliko je igrica razvijano i korisceno za NVIDIA, i za filmove sa najboljom 3D tehnikom koriste NVIDIA Quadro. Covek pricao o EVGA SuperNOVA 1600 T2 a sada razmislja o R9-280X. Vidite tu je razlika izmedju mene i vas, napisati temu i koristiti nesto. Tek kada 3 godine konstantno koristim NVIDIA vidim kolikomi AMD ne nedostaje uopste i koliko se ne bi vracao tamo. Uzmi nadji neki GTX980 referentni za 600e i igraj se sa time, bolje od toga ne mozete. Mada cujem da Windows 10 i DX12 ce da sjebe sve kartice ispod TITAN. Evo kazu Witcher 3 koristi 5-6 GB za najaca setovanja. I posle kazete ne isplati se dati 100E za 10% vise performansi i 2GB memorije. Za svaki 10% i 2GB preko GTX980 po 100e. Ja sada kada sam cuo neke stvari nema teoretske sanse da kupim kartu sa 6GB, a ne verujem ni da ce je NVIDIA praviti. Sa 6GB ima TITAN i TITAN Black. Tesko da ce NVIDIA da pravi kartu sa 6GB. I sto vas brinu cene kod nas.
Sta pricas bre Zotac i Galaxy su predstavili u svoje vreme TITAN, TITAN Black, TITAN Z i sada TITAN X sa referentnim klokom 1000MHz. Zasto to nisu uradili i za prosle serije, isto su bile atraktivne i imale Superclocked verzije. Kakav Xtreme, kakav OCUk i sta si se uhvatio te prodavnice bas od toliko njih. Bolje malo obrati paznju na ove karte koje te firme prave i kakve muke imaju ljudi sa reklamacijama. To je stvarnost, ovo sto ti govoris nije.
Bolje da ovde na forumu nadjete Space Mastera da izbunari neki 5960X da ga kupim i isti dan i plocu Rampage 5.
Rec za koju si se uhvatio je interna sala mene i jednog clana foruma. Ispadas smesan. Kao i sa komentarom o tome da li neko moze bolje od necega ili ne? Mozda si ti ostao u 13-oj godini. Ja nisam. Osim mentalnog sklopa, tu je druga bitna razlika izmedju tebe i nas, i drago mi je sto postoji. A ako mislis da moram juriti 980 ili Titana samo da bih pokazao ne znam ni ja sta, onda si zalutao vise nego sto sam mislio.
P.S. Ako si toliko napredniji korisnik, zasto lepo ne kupis 5960x i plocu, nego se ciganis za novac, svakog dana patetises za tim harverom, a ovamo prozivas nekog ko je odlucio da ne potrosi novac na nesto? Licemeru.
:: Stavices izdajnicku R9-280X? Onda bar kupi preko oglasa za 200e R9-290X :: Jbt ne bi mogao da igram na Radeonu kada pomislim koliko je igrica razvijano i korisceno za NVIDIA, i za filmove sa najboljom 3D tehnikom koriste NVIDIA Quadro. :: Covek pricao o EVGA SuperNOVA 1600 T2 a sada razmislja o R9-280X. Vidite tu je razlika izmedju mene i vas, napisati temu i koristiti nesto :: Tek kada 3 godine konstantno koristim NVIDIA vidim kolikomi AMD ne nedostaje uopste i koliko se ne bi vracao tamo. :: Uzmi nadji neki GTX980 referentni za 600e i igraj se sa time, bolje od toga ne mozete. :: Mada cujem da Windows 10 i DX12 ce da sjebe sve kartice ispod TITAN. :: Evo kazu Witcher 3 koristi 5-6 GB za najaca setovanja. I posle kazete ne isplati se dati 100E za 10% vise performansi i 2GB memorije. Za svaki 10% i 2GB preko GTX980 po 100e :: Ja sada kada sam cuo neke stvari nema teoretske sanse da kupim kartu sa 6GB, a ne verujem ni da ce je NVIDIA praviti. Sa 6GB ima TITAN i TITAN Black. Tesko da ce NVIDIA da pravi kartu sa 6GB. I sto vas brinu cene kod nas :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60420. Broj poslatih odgovora: 647654. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.