Ja ne kontam cemu ovo prepucavanje oko takve gluposti... Lepo je Kutalion napisao, ko daje vise za manje para dobija pare i kraj.
Od cyrus logica, preko 3dfx voodoo banshee, nvidia TNT 2 M64, voodoo 3 3000, GF 256, GF 2 titanium, GF 4 4200ti, GF 8600GT, GF 8800GTS do jedinog atija 4870. Trebalo bi uzeti nesto novije posto ovo vise nista nece ni da pokrene :(
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Apple, Intel, Samsung, nVidia, AMD i tako redom. Zivimo prakticno u Matrixu, robovi sistema, konzumenti koji sluze da bi se Elita bogatila.
Sve mi to znamo o cemu ti pricas, previse si se utripovao u ulogu nekog prosvetitelja i ako ti niko ne spori da to sto pricas nije tacno.
Postoji razlika u interesovanju, pracenju tehnologije, trzista i branjenja kako ti to dozivljavas? Koga da branim? nVidia-u koja ponudi kartu od 1000 eur?!
Jednostavno IT sluzi da bi nas neke stvari interesovale, ne kapiram kako to tebi nije jasno i zasto jednostavnu polemiku dozivljavas kao prepucavanje?
Sta sad, ako smo svesni svega oko nas ne treba ni da zivimo? Ne treba nista da nas interesuje? Da se zatvorimo u kuce i da ne izlazimo uopste napolje? I vazduh je zagadjen, truju nas kemtrejlsima pa? Tako ne moze da se funkcionise.
Ocigledno da si se nasao prozvanim, pa se jedini javljas, iako je poruka bila namenjena mnogima. O svasta.
Napisao sam dobro svoja pitanja. Posto vidim da si napisao da shvatas `kapitalizam` i ceo sistem muzenja, zasto se hvali i kudi nesto, kada je sve to jedno isto govno, potpomognuto od strane PR mentaliteta, da ulepsa sliku onoga sto nije tacno.
Ti kako god hoces, uvuci se u kucu ili izadji napolje. Ali, ne postoji i jedna svrha branjenja bilo cega st vam oduzima pare. Mozda je psiholoski fenomen branjenja usko povezan sa potrosnjom para na nesto, mozda je nesto drugo. Utrosak energije na to je sasvim nepotreban.
I to nema veze da li nesto kosta 100 ili 2000 eura.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ono sto sam naucio sa godinama jeste koliko je tezak razgovor u pisanoj formi i koliko ljudi dolaze do nesporazuma pa i konflikta.
Ovo je bio odgovor na to da sam se ja nasao prozvanim. Ne nisam druze nego veoma cesto mracis, stalno ponavljas jedno te isto i imam utisak kao da hoces da potcenis nekog da kazes kako mi ne znamo a ti znas i ti si prosvetljen a mi smo zaslepljeni. Ako sam pogresan utisak stekao izvinjavam se.
Ali evo opet vidim taj izraz branjenje? Zasto interesovanje i polemiku tako dozivljavas?
I jos jednom ponovicu. Ja se slazem sa tobom da je to tako ali zasto da me to sprecava da polemisem o tome u domenu interesovanja?
Pa nismo svi isti. Zato smatram da gresis sa tim osudama ali opet kazem mozda sam pogresno procenio. Ne znam.
Postoji razlika izmedju mracenja i realnosti. Ovo sto pisem je realnost. To sto je neko omracen ili zamracen, to je zato sto ne prihvata realnost i voli da zamislja da zivi u zemlji letecih WC solja sa jednorozima (Homer sindrom). Toga sam se nagledao dovoljno, tacnije tih ljudi. A posle kukaju, pa opet zaborave, kao da nista nije ni bilo, ulazeci u zacaran ciklus neverending petlje.
Razgovor je tezak i ovako i onako. Samo sto pisana forma ostavlja dovoljno prostora o razmisljanju pred izlazak u diskusiju.
Drugo, apsolutno nema potreba za svadjom i prepirkom na ovom forumu, posto sta god da se postavi, prodje 3 posta i odjednom `diskusija` AMD vs nV. Pa cak i Intel vs AMD. Takodje, cak i teme o dominaciji na trzistu, udelu i slicnom, isto pocinju i zavrsavaju. Cak i nema potrebe za tim, jer niko od nas ne poseduje akcije, niti ikakav udeo u tim firmama. Pa cak i da poseduje, ovaj forum, kao i bilo koji drugi, je zadnje mesto gde ce proveravati ovakve stvari. Moze ovo spadati u interesovanje, ali mi ne mozemo ista promeniti cak i da dodje do monopola na trzistu. Jedino da ne kupujemo proizvode. Sto je i logicno. Ne kupujem ni crvene paprike, jer su nabili cenu od oko 520 dinara, iako znam pravu cenu uvoza.
Ali, opet i na tim temama, opet nastaju `diskusije`. Tacnije prepirke.
Dovoljno je otvoriti forum Graficke karte, video i monitori i videti gomilu postova sa diskusijama, koje prakticno nigde ne vode.
E to je ono sto sam napisao ukratko, ako zelis detaljnije da elaboriram.
Na kraju, sto se tice realnosti, ako je neko zadovoljan AMD-om ili nV / Intel ili bilo kojom kombinacijom, tako neka i ostane. Jer ono sto sam naucio u `svetu kompjutera` (nije casopis) da ne postoje pravila ciji kompjuter ce se kako ponasati, u bilo kojoj kombinaciji. Cak sta vise, susretao sam se sa mnogim pitanjima `kako je moguce to`. Sto me je ozbiljno dovelo u pitanje. Par primera cu ti navesti, kojih se rado secam: Ortakov AMD / ATi, tadasnja kombinacija je bolje furala AC prvi deo, nego moj Intel/nV. koji je bio dobrano jaci. Ali, vrlo zanimljivo, odlicno je furao samo u `native rezoluciji`, nadrndan do daske osim multisamplinga. Takodje, odlicno je furao i Mass Effect u istom rezimu. Iako je prvi deo bio najlosije optimizovan. Onda, davno, jedna od mojih prvih konfiguracija, sa slabijim komponentama, pokretala je igre bolje, nego ortakov za 20% jaci komp.
I vrh svega. nekolicna istih masina se ne ponasaju isto. Cak sta vise, devojcin komp, koji je radio dobro sa jednom verzijom Wina, nije radio dobro sa drugom. Iako su obe bile Pro verzije.
Tako da sva diskusija `ciji je cale jace`, jednostavno nemaju svrhu.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Zivimo u doba demokratije i ovo je IT forum, svako ima pravo da kaze sta misli, (naravno bez nekog vredjanja i slicno), a neko drugi ce reci nesto drugo i tako u krug. Tako to funkcionise, ovo je forum, ziva stvar, svakakvih nas ima, sta da se radi. I mora da ima malo navijackih strasti, ali se na kraju ipak dodje do nekih pravih i tacnih informacija.
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.