I ja bih isto voleo da se to zavrsi najbezbolnije i da nije grafika ali me ne bi cudilo da jeste. Pre svega kupio je referentnu grafiku bez garancije (to je najveci problem u celoj prici) i jos od rudara.
AMD nikad nije mogao da podnese visoke temperature i da radi na duze staze, znaci chipovi to ne trpe. Kako god da je podesavanja, spustanje napona, setovanje fan profila ta je karta sigurno dolazila do tih 90c i pekla se tako ko zna koje vreme. Referentni blower, krsina teska.
E to je ono sto mene plasi. Ako nije karta zalicemo pivo u to ime .)
Koji konstantni pokusaji da se uzurpira tema, i da se okrene na kenjanje po AMDu, kao i uvek
02.07.2015. 23:34
status: user broj poruka: 417
`AMD nikad nije mogao da podnese visoke temperature i da radi na duze staze, znaci chipovi to ne trpe.`
Aha. Zato karte proizvedene pre 6 godina (Radeoni 5850, 5870) i dan-danas rade ljudima savrseno, kao i prvog dana. A mnoge karte koje ljudi danas imaju su polovne karte koje su upravo negde rudarile, pa su preprodate ili donesene iz inostranstva, itd.
A tek ove koliko su trosile, sa 2 GPUa... I od svih oglasa, samo 3 su pokvarene. A ko zna koliko su rudarile, i koliko su stare, povrh toga: http://bit.ly/1LGDZ1N
:: Sta moze da bude, bacio covek lovu u vazduh i sad moze samo da gleda referentno smece od AMD-a, i da se zapita gde mu je bio mozak.. :
Mnoge karte imaju 100% referentni dizajn stampane ploce - samo kuler je custom dizajn, nereferentni. Sta vise, na primer, referentne AMD karte su kvalitetnije od, recimo, nereferentne AMD karte koju izbaci, recimo, VTX ili neki slicni proizvodjac tog ranga. Provereno u praksi, kroz overklok.
I sto se tice `referentnog smeca`, bas vidim koliko se i nvidijasi odlucuju za referentne nvidije :))) Koliko sam uspeo da vidim, maltene svi su uzeli nereferentne GTX970tice i GTX980tice.
Bar nekad, ono, probaj da ne izbija cista mrznja, zajedljivost i zelja za provociranjem iz tebe. Bar nekad. Vise ce ti ljudi verovati.
Znam ja sta je dizajn momce, ali referentni amd bez garancije jeste smece, tako da se smiri. Da sam u fazonu da uzmem GTX 980 Ti ili Titana X, bila bi to Evga i dizajn opste poznat, sa GeForce zelenim logom koji svetli. :P Ali nisam, zato sam uzeo drugu najbolju kartu na trzistu trenutno, GTX 970 G1 koja je kao GTX 980, i koja je jaca i od sporeta zvani fjuri, hehe.. Nemoj da si ljubomoran sada.. :D
I ne smaraj vise sa tom mrznjom i kenjazom, brale ti si taj ovde koji najvise lupeta i zaludjuje samog sebe. Ja volim AMD, samo imam svoje misljenje za neke stvari koje su opste poznate i ispoljavam ih, jer mi se moze, a tebi ako smeta, ti opet KUPI referentni amd pa nam dokazi da je dobar.
Inace mogu da ti dam kutiju od GTX 970, da osetis malo sta znaci `It`s Ment To Be Played`. :D Kuti oprosti! :P
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: Znam ja sta je dizajn momce, ali referentni amd bez garancije jeste smece, tako da se smiri. Da sam u fazonu da uzmem GTX 980 Ti ili Titana X, bila bi to Evga i dizajn opste poznat, sa GeForce zelenim logom koji svetli. :P :: Ali nisam, zato sam uzeo drugu najbolju kartu na trzistu trenutno, GTX 970 G1 koja je kao GTX 980, i koja je jaca i od sporeta zvani fjuri, hehe.. Nemoj da si ljubomoran sada.. : :: :: I ne smaraj vise sa tom mrznjom i kenjazom, brale ti si taj ovde koji najvise lupeta i zaludjuje samog sebe. Ja volim AMD, samo imam svoje misljenje za neke stvari koje su opste poznate i ispoljavam ih, jer mi se moze, a tebi ako smeta, ti opet KUPI referentni amd pa nam dokazi da je dobar. :: :: Inace mogu da ti dam kutiju od GTX 970, da osetis malo sta znaci `It`s Ment To Be Played`. :D Kuti oprosti! : :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: Dell P2414H. :: ::
Kao sto je Hitler voleo Jevreje, pa je hteo da im `resi problem` :) Otprilike tako ti `volis AMD`, i toliko si `objektivan` kad je AMD u pitanju :))) LOL uzivaj.
Ti si bre decko stvarno nedokazan, i samo mislis da si ti u pravu.
Pa koliko sam samo ljudima predlagao da uzmi FX procesore, cak sam i tvojoj temi nekoj rekao da je AMD 290/290X odlicna kupovina, kako pre, tako i sada ako cenu potisne nova serija i da ne nabrajam, plus zadnja pet kompa sto sam sredio su bila AMD na moju rec, nisam gurao intel/nvidia na konfiguracije od 500e, niti je to samo bio cilj, tako da nisi upoznat sa situacijom, nemas pravo da lupetas gluposti.
Ja sam svoju Nvidia kartu uzeo ne zato sto sam fan bojic kao ti, nego tako sto sam na papir zapisao prednosti i mane i jedne i druge karte, proracunao sam, istrazivao, sakupio kes, narucio preko KP a ne od pilicara i nadao se da ce sve biti u redu jer sam ustedeo tada 100e, a sada 150e lagano. Sve je bilo u redu i bilo mi je sasvim ok, osecao sam se prosecno. Nisam ni slutio da ce karta postati jedna od najboljih, posebno Gigabyte, jer kada sam govorio o njima, svi su bili ovde nemoj to sranje, uzmi Asus, Zotac, dza bu, ja sam ostao svoj, sada je G1 najbolja izvedba GTX 970-ce, i sve zahvaljujuci mom dobrom razmisljanju, istrazivanju i po malo sreci.
Tako da brale ti nemoj da mi solis pamet, niti me znas, niti me poznajes, i sve sto kazes, ne zanima me. A i da jesam kojim slucajem bojic, brate znas koliko me boli dupe, ako hoces dacu ti svoj komp za 2k evra, i odo ja na PS4 ( on bese ima AMD u sebi, auu, kako cu sad..) i cao zdravo, a ti sedi i dalje kaci postove i mastaj o nekim nebitnim stvarima.
Prvo `brale`, a dve recenice posle toga `debeli pilicaru`? :))) Nesto ti slabo ide to potiskivanje i pokusaji prikrivanja besa i ozelenojedjenosti :)))
LOL ja imam 88 kila na 180cm visine (mozda sam sad 179, malo sam i stariji, smanjuje se sve na coveku sa godinama :), ako je to neka velika debljina, onda OK :)) Garantujem da ovde ima mnogo deboljih i dezmekastijih od mene :) A i nemaju onoliko godina braka koliko ja imam. I zene goje :) Ali nema veze, hvala sto si opet, jos jednom, pokazao koliko tanko treba zagrebati da bi se videla tvoja zelena boja. Necu da te prijavljujem zbog vredjanja. Neka ostane, kao i pre, da se vidi ko ste i kakvi ste. I koliko ste `prijatno` drustvo vi zeleni, na forumu.
I nadam se da prodavci i preprodavci citaju ove teme, i da vide koliko cesto ih vi zeleni nazivate `pilicarima`. I nadam se da ce uskladiti cene zelenih grafika u skladu sa pretrpljenim dusevnim bolom i uvredama kojima ih zasipate. Bilo bi sasvim korektno. Ako neko stalno naziva, na primer, mesare - `ubicama` i `krvnicima`, ja da sam mesar, dogovorio bih se sa kolegama da svi podignemo cene, pa da oni lepo plate za to zadovoljstvo nicim-izazvanog vredjanja.
brate moj, ni jedan čip ne trpi visoke temperature na duže staze, a najveća mana je konstantno grejanje hladjenje gde stradaju prvo lemovi i kontakti a more da strada i silicijum, mada je to manje verovatno, ko zna šta se dešava izmedju pcb-a i silicijuma na tim temperaturama :)
:: :: AMD nikad nije mogao da podnese visoke temperature i da radi na duze staze, znaci chipovi to ne trpe.
Sestro moja :) tako je, uvek bilo i ostace, velike temperature stete komponentama.
Nego ja sam pominjao izdrzljivost, AMD je osetljiv na velike temperature, sto u toku samog rada - trotluje, sto to drasticno skracuje vek samog chipa. nVidia nasuprot ima duzi radni vek i operativnija je na visim temperaturama. Na to sam mislio.
Pozdrav.
P.S. Zna li neko sta je na kraju bilo?
` ZooLoo: Zasto sam zeleni otpad? Jer imam najbolju kartu na trzistu za koju sam dao svoj zaradjeni novac? :D Da je to bila AMD karta, ja bih je kupio, tad bi verovatno bio crveni otpad. :( `
:: brate moj, ni jedan čip ne trpi visoke temperature na duže staze, a najveća mana je konstantno grejanje hladjenje gde stradaju prvo lemovi i kontakti a more da strada i silicijum, mada je to manje verovatno, ko zna šta se dešava izmedju pcb-a i silicijuma na tim temperaturama : :: :: :: :: :: :: AMD nikad nije mogao da podnese visoke temperature i da radi na duze staze, znaci chipovi to ne trpe. :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: :: ::
Jos nista, lika cekam od srede, u nekoj je guzvi, rece u ponedeljak, sto znaci da bi sutra trebalo da mi potvrdi sta je u pitanju...
Sta god da bude, iskuliracu od svega ovoga neko vreme, ako se ustanovi da je grafa onda cu da furam komp na integrusi, a kuler ce svakako da ide na prodaju... Nemam vise zelje ustvari da bilo sta radim, sto zbog situacije koja me je zadesila, sto zbog toga sto je leto kada postoje pametnije stvari nego da blejim za kompom na 35+ stepeni xD
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 290X Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Ja to gledam ovako.Kupio si kartu bez garancije(tvoj izbor)sigurno je i zato cena bila manja.Imao si 7 dana da je probas.Przio si je svim mogucim da se uveris da je 100% ispravna i bila je jer si tako napisao.Nije ti se svidjala temperatura Ok.Zamenio si cooler(ali po slikama koje si okacio ono je sve bilo nesto krivo i nakaradno).Za sedam dana bi pokazala bar jednom da nije sa kartom sve uredu.Mislim da je tvoje prepakivanje sjebalo kartu.Nema ljutnje ko radi taj i gresi.
A ovo sto pisu strucnjaci za referentne karte,mislim da su ih samo videli na slikama.Prvo te karte se mnogo bolje klokuju,meni lepse izgledaju i jedina im je mana buka i nista vise.Stvarno se cuju ,ali temperature ostaju u granicama.ne znam pre koliko godina je ova slika ,ali ova karta jos radi http://bit.ly/1GZqMvx To je na 55% ventilatora , na 75% (gde se cuje karta) temp ne prelazi 82`c.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Kakvo svetogrdje... Kakva jeres, napisati misljenje poput ovog. Strasno. (Salim se) Pa svi znamo da uvek, jedino referentni, i to AMD, moze biti iskljucivi krivac za svaki fail koji se desi... Da referentna Nvidija crkne... Da slabo podnosi temperature... Da joj otkazu hladni lemovi... Kao onih milion pecenih GTX8800 koje su bile prodavane pre nekoliko godina... To je nemoguce.
:: Ja to gledam ovako.Kupio si kartu bez garancije(tvoj izbor)sigurno je i zato cena bila manja.Imao si 7 dana da je probas.Przio si je svim mogucim da se uveris da je 100% ispravna i bila je jer si tako napisao.Nije ti se svidjala temperatura Ok.Zamenio si cooler(ali po slikama koje si okacio ono je sve bilo nesto krivo i nakaradno).Za sedam dana bi pokazala bar jednom da nije sa kartom sve uredu.Mislim da je tvoje prepakivanje sjebalo kartu.Nema ljutnje ko radi taj i gresi :: :: A ovo sto pisu strucnjaci za referentne karte,mislim da su ih samo videli na slikama.Prvo te karte se mnogo bolje klokuju,meni lepse izgledaju i jedina im je mana buka i nista vise.Stvarno se cuju ,ali temperature ostaju u granicama.ne znam pre koliko godina je ova slika ,ali ova karta jos radi http://bit.ly/1GZqMvx To je na 55% ventilatora , na 75% (gde se cuje karta) temp ne prelazi 82`c :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ne znam zasto potencirate to da je u pitanju fizicki kvar, kada nisam nista polomio/iskrivio dok sam montirao kuler. Da jesam, grafa ne bi radila odmah nakon montiranja? Delovalo je malo iskrivljeno ne zbog pcb-a karte, vec zbog onog backside kulera koji kada se zasrafi on se malo iskrivi na krajevima, pa ostavlja utisak iskrivljene grafe.
To sto se potrefilo da otkaze bas sada moze da bude samo puka slucajnost i nista vise.
A referentna R9 290X je smece samo iz razloga sto je kuler ocajan, ne hladi dobro i cuje se previse. To utice na celoukupan utisak karte, jer kada se karta greje na 94c to ne moze da bude dobro. Ne osporavam kvalitet samog PCB-a recimo, koji mi se cak sta vise jako svidja, sa svojim rasporedom naponske i VRAM-a...
Asus M4A89GTD PRO AMD 1090T @ 4 GHz (CM V6GT) Corsair Vengeance 8 GB 1600 MHz Sapphire R9 290X Dell U2412M SSD 850 EVO 250 GB, F3 1 TB CM HAF 912+, LC Power Legion X2 1000W Altec Lansing VS2421 Logitech G9x, A4 Tech X7-G800
Odes na zvanican MSI sajt i nadjes 290x ili druga i pise :
I was told “95ºC is a perfectly safe temperature at which the GPU can operate for its entire life. There is no technical reason to reduce the target temperature below 95ºC.” That does make for a very hot environment for the rest of your PC components however.
I sta ako se greje na 94`c?
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Zato sto kada dostigne takvu temperaturu karta obara taktove da bi se sama ohladila, ali onda krece zurka sa fps-om. Nagli padovi, totalno nestabilan fps, i onda se zapita covek sta ce mi ovako jaka grafa kada ne radi stalno punom parom...
Zato je referentni kuler smece i zato sam sve ovo radio da bih postigao nize temperature, a vi slusajte price kako je ok temperatura 95c...
Broj postavljenih tema: 60419. Broj poslatih odgovora: 647653. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.